Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Πάντως, εδώ και αρκετές ημέρες, ιδιωτικός πάροχος δεν δίνει νέα ip κατά την επανεκκίνηση του router. Είναι πλέον static, αν αυτό έχει κάποια σημασία. Και επίσης, στο interface του router δεν μπορείς πλέον να σετάρεις vpn. Όλα γκριζαρισμένα μετά από αυτόματο firmware update.

Ποιος παροχος ? 

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Balantakos είπε

μπορεις να παρεις ενα 2ο ρουτερ και να το κουμπωσεις που δεν θα ειναι κλειδωμενο το VPN.

Δεν μου είναι απαραίτητο, αλλά το δοκίμασα με συνεργάτη τεχνικό και έπαψε να παίρνει ip η τηλεφωνία, για λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ.

1 λεπτό πριν, darkman είπε

Ποιος παροχος ? 

Ο κόκκινος. 4 γραμμές σε διαφορετικές περιοχές, FTTH και VDSL.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζεις Tor και κατεβάζεις ότι θέλεις με αυτόν, από filehosters (όχι torrents).
Το μειονέκτημα είναι ότι η ταχύτητα πέφτει λόγω του decentralization, 
και ότι αρκετά sites δεν δουλεύουν σωστά λόγω των ρυθμίσεων ασφαλείας (αυτό ρυθμίζεται βέβαια), 
αλλά αυτό είναι το τίμημα. Ένα τανκ είναι αδιαπέραστο αλλά δεν τρέχει πάνω από 60 Km/h...

Υπάρχουν ολόκληρα περιβάλλοντα βασισμένα επάνω στο δίκτυο Tor που θωρακίζουν την ανωνυμία σχεδόν απόλυτα (ο Tor είναι απλά ένας browser, δεν φιλτράρει τι γίνεται έξω από αυτόν όπως το vpn).
Whonix, Tails, Qubes......δεν σε βρίσκει κανείς !
https://www.whonix.org/
https://tails.net/
https://www.qubes-os.org/

Τα χρησιμοποιούν σε πολύ πιο κρίσιμες καταστάσεις (ξέρω 'γω οι αντικαθεστωτικοί δημοσιογράφοι σε μια χώρα με δικτατορικό καθεστώς, που αν τους πιάσουν πάνε για εκτέλεση).
Μάθετε να τα χρησιμοποιείτε κι εσείς.
Τέλος, problem solved.

Oι χρήστες δεν έχουν κουλτούρα ανωνυμίας, και έχουν κακομάθει στην ευκολία και τη χαλαρότητα,  
εξ ου και τα προβλήματα τώρα. Αλλά οι λύσεις υπάρχουν εδώ και χρόνια, απλώς δεν τις ξέρουν....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.

11 hours ago, panatha1369 said:

Αυτο θα σημαινε οτι δεν θα ειχαμε dynamic ip αλλα static

Γιατί νομίζεις ότι δεν loggάρει ο πάροχος ποιες IPs έχει πάρει η σύνδεση μου στην "καρτέλα" μου ως συνδρομητής του, η οποία μέσα περιλαμβάνει το ΑΦΜ μου?

Το κάνει μάλλον εδώ και 25 χρόνια.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Iolani είπε

Για streaming (ταινίες, σειρές) καλύτερα VPN ή Tor?

Γενικά vpn, λόγω ταχύτητας, και λόγω ότι μπορείς να διαλέξεις την εντοπιότητα.
https://www.geeksforgeeks.org/tor-vs-vpn-difference-which-is-better/

Εμένα που δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα εικόνας (απλώς να βλέπεται, και να δω το έργο) χρησιμοποιώ Τor όπου παίζει (και πάντα μακριά από ότι είναι σχετικό με torrents).

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Σε Cosmote αλλάζει αμεσα , έκλεισα  router και πηρε αλλη , οχι οτι εχει σημασία αλλα λεμε τωρα . 

• Like 1
Δημοσ.

Αντε ρε, βρήκανε λεφτά οι πάροχοι για στατικ ΙΡς ενώ μέχρι τώρα μας έχουνε σε cgnat και πρέπει να πάρεις να τους κλαφτείς ότι έβαλες κάμερες για να σε βγάλουν από εκεί; πςςςςςς τάξη και αλφαδια λέμε 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, KaragouniS13 said:

Αντε ρε, βρήκανε λεφτά οι πάροχοι για στατικ ΙΡς ενώ μέχρι τώρα μας έχουνε σε cgnat και πρέπει να πάρεις να τους κλαφτείς ότι έβαλες κάμερες για να σε βγάλουν από εκεί; πςςςςςς τάξη και αλφαδια λέμε 

Δεν έχει καμμία σχέση η static ip με τον εντοπισμό ενός χρήστη από τον πάροχό του.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν έχει καμμία σχέση η static ip με τον εντοπισμό ενός χρήστη από τον πάροχό του.

Δεν είπα κάτι τέτοιο, εξυπακούεται ότι εάν θέλουν να βρουν κάποιον τον βρίσκουν εύκολα 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, KaragouniS13 said:

Δεν είπα κάτι τέτοιο, εξυπακούεται ότι εάν θέλουν να βρουν κάποιον τον βρίσκουν εύκολα 

Τότε ποιος ο λόγος αναφοράς των static από την στιγμή που δεν παίζει κανένα ρόλο?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thresh είπε

Τότε ποιος ο λόγος αναφοράς των static από την στιγμή που δεν παίζει κανένα ρόλο?

Πήγαινε στο παιδί παραπάνω που έκανε αναφορά ότι η vf δείχνει πλέον σε κάποιες συνδέσεις να σε βάζει σε στατική ΙΡ 

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, KaragouniS13 said:

Πήγαινε στο παιδί παραπάνω που έκανε αναφορά ότι η vf δείχνει πλέον σε κάποιες συνδέσεις να σε βάζει σε στατική ΙΡ 

Sorry my bad. :(

1 hour ago, BritGreek said:

Οικιακές?

Δημοσ.

@Thresh Οι τρεις ναι, η μια σε επιχείρηση, και αυτή σε οικιακό πακέτο επειδή είναι ατομική και γίνεται.

Προφανώς πάντως αρκετά συμβόλαια θα πρέπει να αλλάξουν αν είναι να εφαρμοστεί όλο αυτό. Μην ξεχνάμε ότι σε πολλές γραμμές ο κάτοχος της γραμμής δεν είναι ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής του σπιτιού. Μπορεί να είναι ο γιος ή η κόρη, ο παππούς ή η γιαγιά μιας οικογένειας. Στην περίπτωσή μου, για παράδειγμα, όταν έχασα τον πατέρα μου, ο πάροχος ζήτησε να περάσουν οι γραμμές στη μητέρα μου η οποία είναι ηλικιωμένη. Όταν όμως έχει βλάβες, δεν μπορώ να τη δηλώσω εκ μέρους της με αποτέλεσμα να μου έχουν προτείνει επανειλημμένα να τις περάσω στο όνομά μου για να μην ταλαιπωρούμαστε, παρά το ότι δεν μένω καν εκεί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...