Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, βλέπω κι εγώ τελευταία το θέμα αυτό με της κυρώσεις σε πειρατικό περιεχόμενο..

Ένας φίλος μου ξέρω ότι κάποιες σπάνιες φορές χρησιμοποιεί τέτοιο περιεχόμενο σε : streaming site με αθλητικά γεγονότα, streaming site για ταινίες τύπου tainiomania, videos games site όπως skidrows/torrents, και σελίδες τύπου "YouTube to MP3" για τραγούδια...

Βλέπω διάφορες λύσεις με VPN επί πληρωμή κτλ που ο φίλος  μου είπε ότι δεν είναι ούτε σχετικός ούτε διατεθειμένος να μπει σε τέτοιες διαδικασίες καθώς ακόμα κι έτσι δεν είναι σιγουρο ότι καλύπτεσαι εντελώς 

Η ερώτηση είναι :

1) Έχει μπει ήδη σε εφαρμογή αυτό το νομοσχέδιο?

2) Υπάρχουν όντως ρεαλιστικές πιθανότητες εάν συνεχίσει  να χρησιμοποιεί αυτά τα site  να χτυπήσει μια μέρα τη πόρτα ένας μπάτσος του ηλεκτρονικού εγκλήματος και να του δώσει την κλίση ή είναι για τον φόβο τών Ιουδαίων?

Επεξ/σία από Miatakias
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Trypsos είπε

Γνωρίζω για το URL blocking μέσα από τις ρυθμίσεις του ρούτερ, αλλά είναι αδύνατο να μπλοκάρεις τόσες πολλές σελίδες που αλλάζουν σέρβερ κάθε λίγο και λιγάκι. Μίλησα με τεχνικό της Cosmote και μου είπε ακριβώς το ίδιο. Μόνο με ρούτερ της αγοράς και vpn μου είπε θα είσαι σχετικά εντάξει.

Εν μέρη έχει δίκιο αλλα δεν αλλάζουν παρα μόνο μερικές φορές τον χρόνο και δεν είναι και τόσο χρονοβόρο να κάνεις ένα κοπι πειστ.Επίσης δεν κοστίζει και τίποτα , όμως χρείαζεται λίγο απο τον προσωπικό σου χρόνο.

Δημοσ.

Τώρα οποίος δεν θέλει να κατεβάσει ας κάνει screen record δεν θα το δει ούτε θα το μάθει κανείς από YouTube τώρα από τα παράνομα σιτε Vpn και μετά tor για να είσαι υπέρκαλημενος απλά θα έχεις μάπα ταχύτητα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Πρώτον, υπάρχουν ένα σωρό sites που παίζουν με vpn, 
δεν είναι μόνον το ταινιομάνια και κανα δυο ακόμη που ξέρει ο πολύς κόσμος.

Δεύτερον, είναι πολύ πιθανόν τα ελληνικά sites που δεν παίζουν, να αναπροσαρμοστούν στη χρήση vpn ώστε να παίζουν.

Τρίτον, το κατέβασμα και το torrenting γίνονται μια χαρά με vpn.
Κατέβασε το υλικό και δες το όπου θέλεις μετά.

Όσοι ασχoλείστε με το σπορ συστηματικά, δώστε ενα 70άρι το χρόνο και κάντε ότι θέλετε, μπείτε όπου θέλετε, χωρίς να ανησυχείτε. Όσο να αγοράσετε ένα-δυο παιχνίδια είναι.
Πολύ κακό για το τίποτα....

-

Το VPN πρέπει να είναι κατάλληλο για torrent να έχει kill switch και να μην κρατάει log

Έχει αρχίσει το κυνήγι μαγισσών ή ακόμα? Μήπως πρέπει να βγει η ΚΥΑ πρώτα?

Επεξ/σία από skepasti21
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Miatakias είπε

Καλησπέρα, βλέπω κι εγώ τελευταία το θέμα αυτό με της κυρώσεις σε πειρατικό περιεχόμενο..

Ένας φίλος μου ξέρω ότι κάποιες σπάνιες φορές χρησιμοποιεί τέτοιο περιεχόμενο σε : streaming site με αθλητικά γεγονότα, streaming site για ταινίες τύπου tainiomania, videos games site όπως skidrows/torrents, και σελίδες τύπου "YouTube to MP3" για τραγούδια...

Βλέπω διάφορες λύσεις με VPN επί πληρωμή κτλ που ο φίλος  μου είπε ότι δεν είναι ούτε σχετικός ούτε διατεθειμένος να μπει σε τέτοιες διαδικασίες καθώς ακόμα κι έτσι δεν είναι σιγουρο ότι καλύπτεσαι εντελώς 

Η ερώτηση είναι :

1) Έχει μπει ήδη σε εφαρμογή αυτό το νομοσχέδιο?

2) Υπάρχουν όντως ρεαλιστικές πιθανότητες εάν συνεχίσει  να χρησιμοποιεί αυτά τα site  να χτυπήσει μια μέρα τη πόρτα ένας μπάτσος του ηλεκτρονικού εγκλήματος και να του δώσει την κλίση ή είναι για τον φόβο τών Ιουδαίων?

Κοίταξε να δεις , αν έχεις χρόνο πάρε μια καρέκλα να στα πω

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Kratos.boi είπε

Κοίταξε να δεις , αν έχεις χρόνο πάρε μια καρέκλα να στα πω

Ναι , θα ήθελα να μάθω περισσότερα 

Δημοσ.
Στις 3/4/2025 στις 2:18 ΠΜ, usermame32 είπε

Εμένα μου φαίνεται εντελώς αβάσιμο να τιμωρηθεί κάποιος μπαίνοντας σε σελίδα streaming ταινιών. Με το https δε γνωρίζει τρίτος αν και τι ακριβώς βλέπεις. Η σελίδα μπορεί να μην είναι νόμιμη, αλλά η χρήση της, δηλαδή η ενέργεια του χρήστη θα μπορούσε να μην είναι παράνομη ακόμη και αν την επισκέπτεται συχνά (γιατί 1-2 φορές μπορεί να συμβεί κατά λάθος) εφόσον φιλοξενείται και υλικό που δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. ; Ακόμη και αν επικηρυχθούν οι σελίδες όπως στις αποφάσεις που υποχρέωναν τους παρόχους να μπλοκάρουν τις είσοδο, αυτές επανεμφανίζονταν με μικρές αλλαγές. Επομένως, με ποιο κριτήριο θα τιμωρούνταν κάποιος και πόση βάση θα είχε;

Οταν συνδεεσαι σε μια σελιδα με https:

1. ειναι κρυπτογραφημενη η κινηση μεταξυ εσου και του server αλλα οχι η κληση dns.

2. καθε σελιδα οταν φορτωνει κανει πολλα νεα calls που δεν ειναι ποτε ολα https και πολλες φορες τα media τα καλουν συναρτησεις που δεν ειναι https

Σε καθε περιπτωση μην βασιζεσαι στο https, ποτε δεν μπορεις να ξερεις ολα τα call που κανει μια ιστοσελιδα.

Στις 2/4/2025 στις 6:59 ΜΜ, V.I.Smirnov είπε

Τι τον ρωτάς τώρα....
Απ το μυαλό του τα βγάζει.
Είναι όμως γεγoνός ότι κάποια vpn ψεύδονται και έχει αποδειχτεί.
Αλλά τα περισσότερα όχι, υπόκεινται δε σε έλεγχο από τρίτους για την επιβεβαίωση του ισχυρισμού τους (third-party audits to verify strict no-logs policy).

Επιπλέον, αρκετά απ' αυτά έχουν RAM servers, όπερ σημαίνει ότι τα στοιχεία των χρηστών είναι μόνον στη RAM και δεν γράφονται ποτέ στον δίσκο για να μην υπάρχουν στοιχεία.

-

Γνωριζεις πια οτι δεν υπαρχει τραπεζικο απορρητο πουθενα στον κοσμο;

Θελεις να μου πεις οτι οι κυβερνησεις καταφεραν να υποχρεωσουν ολες τις τραπεζες του κοσμου να δινουν στοιχεια αβερτα αλλα οι vpns προσφερουν ιδιωτικοτητα και δεν κρατανε logs?

Επισης αν εχεις δουλεψει εστω και σε μια μικρη εταιρεια IT θα ηξερες οτι μηδενικα logs ειναι η συνταγη της καταστροφης. Πως θα αντιληφθεις αν σε εχουν hackαρει, αν δεχεσαι επιθεση ή απλα αν εχεις ενα σοβαρο bug αν δεν κρατας logs???

μην δουλευουμε τον κοσμο, δλδ καπου ωπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mr_Robot_dev είπε

Γνωριζεις πια οτι δεν υπαρχει τραπεζικο απορρητο πουθενα στον κοσμο;

Θελεις να μου πεις οτι οι κυβερνησεις καταφεραν να υποχρεωσουν ολες τις τραπεζες του κοσμου να δινουν στοιχεια αβερτα αλλα οι vpns προσφερουν ιδιωτικοτητα και δεν κρατανε logs?

Επισης αν εχεις δουλεψει εστω και σε μια μικρη εταιρεια IT θα ηξερες οτι μηδενικα logs ειναι η συνταγη της καταστροφης. Πως θα αντιληφθεις αν σε εχουν hackαρει, αν δεχεσαι επιθεση ή απλα αν εχεις ενα σοβαρο bug αν δεν κρατας logs???

μην δουλευουμε τον κοσμο, δλδ καπου ωπα

Ακριβώς αυτό λέω. 
Τα vpn της προκοπής δεν κρατάνε logs και υπόκεινται σε ελέγχους από τρίτους γι αυτό. 
Νομίζω μάλιστα ότι το Proton δημοσιεύει και τα στοιχεία. 
Άλλα όπως το Nord χρησιμοποιούν RAM servers, όπου δεν καταγράφεται τίποτε στον δίσκο.

Υπάρχoυν περιπτώσεις όπου ζητήθηκαν στοιχεία από εταιρείες vpn και δεν είχαν να δώσουν τίποτε.
 - Mullvad VPN : έχει αντιμετωπίσει έλεγχο χωρίς να παραδώσει δεδομένα,
 - ProtonVPN :  δεν έχει δώσει logs, αλλά έχει συμμορφωθεί με ευρωπαϊκές κρατήσεις,
 - ExpressVPN : όταν η τουρκική κυβέρνηση κατάσχεσε διακομιστές, δεν βρέθηκαν logs
(το περιστατικό αυτό έγινε "δοκιμή πυρός" για την πολιτική no-logs της ExpressVPN),
 - Lavabit :    ζητήθηκαν στοιχεία με απειλή να κλείσουν την εταιρεία αν αρνηθεί,
και όντως η εταιρεία προτίμησε να κλείσει παρά να δώσει τον κόσμο.
Επίσης, μια άλλη περίπτωση είναι η ProtonMail (αν και δεν έκλεισε), που έχει αντιμετωπίσει πιέσεις, 
αλλά συνεχίζει να υπάρχει με ισχυρές πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Όπως υπάρχουν και κάποιες που ψεύδονταν και έδωσαν στοιχεία (π.χ. η PureVpn) - 
αλλά επρόκειτο για θέμα παιδικής πορνογραφίας, όχι παράνομα torrents. 
Δεν θα ψάξω να τα παραθέσω όλα τώρα, μπορούν να βρεθούν εύκολα.

Ακόμη όμως κι αν ένα vpn κρατά logs, για να τα δώσει πρέπει να πρόκειται για έγκλημα "υψηλής βαθμίδας" 
(παδική πορνογραφία, τρομοκρατία κλπ).
Δεν θα δώσει στοιχεία για κοινό παράνομο κατέβασμα - αλλιώς δεν θα είχε πελάτες και θα είχε κλείσει από καιρό.
Όποιο vpn διαδοθεί ότι δίνει στοιχεία, μεσοπρόθεσμα θα καταστραφεί διότι δεν θα έχει πλέον την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Στην Κίνα τα vpn έχουν απαγορευτεί - ακριβώς επειδή οι αρχές δεν μπορούν εύκολα να πάρουν στοιχεία. Και το ίδιο πάει να γίνει και στη Ρωσία. Άρα; Αν ήταν τόσο απλό να πάρουν στοιχεία από τα vpn γιατί να τα απαγορέψουν;

Αλλά και στην έσχατη περίπτωση, τι θα γίνει δηλαδή; 
άντε θα φας ένα πρόστιμο μια φορά και μετά θα πας σε άλλο που είναι πιο αξιόπιστο.

Όποιος θέλει απόλυτη ασφάλεια χρησιμοποιεί Tor και Whonix με σωστό τρόπο και δεν μπορεί να τον βρει κανείς.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτά δεν είναι κατάλληλα για torrenting.
Αλλά αν μια ιστοσελίδα παίζει με τον απλό Tor και φυλάγεσαι όπως πρέπει, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.
Ο λόγος που κάποιες σελίδες δεν παίζουν (είτε με tor είτε με vpn) συνήθως είναι επειδή η κατασκευή τους είναι επισφαλής και τις κόβει το σύστημα.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,  ρε guys παρακολουθώ το τοπικ κάθε μέρα αλλά 1500 posts και δεν έχει αναφερθεί ακόμα. Θα στέλνουν πρώτα προειδοποίηση και αν ξανά κατεβάσει κάποιος την δεύτερη φορά πρόστιμο ; πως θα γίνεται ακριβώς;

Επεξ/σία από MrGalaxy
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, MrGalaxy είπε

Καλημέρα,  ρε guys παρακολουθώ το τοπικ κάθε μέρα αλλά 1500 posts και δεν έχει αναφερθεί ακόμα. Θα στέλνουν πρώτα προειδοποίηση και αν ξανά κατεβάσει κάποιος την δεύτερη φορά πρόστιμο ; πως θα γίνεται ακριβώς;

Καθως δεν εχουν υπαρξει προστιμα και ουτε η ΚΥΑ που το ξεκαθαριζει υποθετω οτι δεν το γνωριζει κανεις. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, MrGalaxy είπε

Εάν και όποτε δοθεί σχετικό πρόστιμο, κατά πάσα πιθανότητα όχι, δεν θα προηγηθεί καμία ειδοποίηση, όπως την σκέφτεσαι τουλάχιστον εσύ ή ο καθένας από εμάς ως "άντε βρε πρώτη φορά σου την χαρίζω αλλά πρόσεχε..."

Θεωρητικά, πάντα, αφού δεν έχει υπάρξει τέτοιο πρόστιμο, έως τώρα. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Gulik είπε

Θεωρητικά, πάντα, αφού δεν έχει υπάρξει τέτοιο πρόστιμο, έως τώρα. 

Οι περισσοτεροι εδω μεσα ειναι 15χρονα, και να εχει βγει προστιμο λες να το εχουν παρει χαμπαρι. Ή εχει προσβαση με κωδικους taxisnet για να μπει να το δει. Οταν ερθει το προστιμο και το παρουν χαμπαρι οι γονεις εκει να δεις κλαματα. Βασικα θα τους κλεισουν και το internet. Οποτε χαιρετα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...