Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 20/04/2025 at 12:01, kostas838 said:

Σημερινό σχετικό άρθρο 

Από το άρθρο

Spoiler

Δεδομένου ότι τα ψηφιακά μέσα σαρώνονται πλέον καθημερινά με τη βοήθεια εξελιγμένων αλγορίθμων, είναι πλέον εξαιρετικά εύκολο για τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίζουν περιπτώσεις ψηφιακής πειρατείας και να προχωρούν σε στοχευμένους ελέγχους και επιβολή κυρώσεων.

Υπερβολικά γενικές δηλώσεις που οδηγούν σε τύπους ερωτήσεων 'μπορώ να γκουγκλάρω το Χ τραγούδι να το ακούσω ή θα με πιάσουν?'

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 20/04/2025 at 12:01, kostas838 said:

Σημερινό σχετικό άρθρο 

Οτι να ναι... Λεει "ειδικα εκπαιδευμενες ομαδες θα σκαναρουν τα σοσιαλ μιντια και θα κανουν διασταυρωσεις".

Μου θυμιζει τη μεθοδο μπαινουμε να δουμε στο φατσαμπουκ αν ο Χ εχει μαζερατι ενω δηλωνει 10κ εισοδημα στο Ε1.

• Haha 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Είσαι offtopic

Το topic δηλαδή ποιο είναι;

Ποιο vpn να βάλουμε για να συνεχίσουμε να κατεβάζουμε πειρατικό υλικό χωρίς να μας πιάσουν;

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimakos00 είπε

Το topic δηλαδή ποιο είναι;

Ποιο vpn να βάλουμε για να συνεχίσουμε να κατεβάζουμε πειρατικό υλικό χωρίς να μας πιάσουν;

Το τοπικ αφορά την πειρατεία και την αλλαγή της εφαρμογής του νόμου. Στις τελευταίες 100 σελίδες μας έχετε πρήξει με τα VPN. Το είπαμε μια το είπαμε 2 Ε φτάνει πια. 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Το τοπικ αφορά την πειρατεία και την αλλαγή της εφαρμογής του νόμου. Στις τελευταίες 100 σελίδες μας έχετε πρήξει με τα VPN. Το είπαμε μια το είπαμε 2 Ε φτάνει πια. 

εγώ προτείνω να κλειδώσει το νήμα, μόνο έτσι θα συμορφωθουν καποιοι

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, miltgiorg είπε

Γέλασα πολύ με το άρθρο ειδικά στις " ειδικές ομάδες " έπαψα να διαβάζω 🥹

Έχει το κράτος εμπειρία σε αυτές τις ομάδες. Εφαρμόζονται ήδη εδώ και χρόνια στην αποκάλυψη των ανασφάλιστων ΙΧ, αυτών που δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας και δεν πέρασαν ΚΤΕΟ. Όλα λειτουργούν μπόμπα.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 3
  • Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, bblaw20 είπε

Οτι να ναι... Λεει "ειδικα εκπαιδευμενες ομαδες θα σκαναρουν τα σοσιαλ μιντια και θα κανουν διασταυρωσεις".

Μου θυμιζει τη μεθοδο μπαινουμε να δουμε στο φατσαμπουκ αν ο Χ εχει μαζερατι ενω δηλωνει 10κ εισοδημα στο Ε1.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται πολύ νταραβέρι αν δεν το γνωρίζεις και ειδικά για πειρατικές υπηρεσίες επί πληρωμή, iptv, plex servers κλπ.

Και δεν λέει μόνο για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέει για μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες περιεχομένου. Και τα 2.

Πάντως αν ισχύει αυτό που γράφουν, και μιλάμε για ιδιαίτερα συστημικό site, ότι η ΙΔΙΑ η εφορία έχει αρχίσει να συστήνει δικές της ομάδες για τη δουλίτσα, το θέμα ξεφεύγει.

5 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Καλημέρα. Αν δεν κατεβάζω τορρεντ αλλά χρησιμοποιώ μόνο stremio τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για προστασία και πως το εγκαθιστω? Μπορώ να χρησιμοποιήσω κατι δωρεάν καθώς 1-2 φορές την εβδομάδα βλέπουμε καμία ταινία. Έχω Chromecast στην tv. Αυτό το απλά.hd όχι το 4k και 200mbps fiber. Ευχαριστώ!!

Με το stremio κατεβάζεις torrents.

Δεν υπάρχει κάτι δωρεάν για αυτό που θες.

Οι επιλογές σου είναι οι εξής:

1. Να εξακολουθήσεις ότι κάνεις και τώρα. Μπορεί να μη κυνηγήσουν καν τα p2p και να μείνουν μόνο στην iptv.

2. Να κόψεις το stremio και να πας σε streaming sites, κοίτα όμως να έχουν https streams.

3. Να πληρώσεις για debrid ή για vpn.

Επεξ/σία από aypnia
  • Thanks 2
Δημοσ.

Νέος γύρος υπενθυμίσεων και αναδημοσίευσης σήμερα των ιδίων ακριβώς πραγμάτων αφού πρακτικά τίποτα δεν έχει αλλάξει (ούτε υπουργική απόφαση έχει δημοσιευτεί), με την προσθήκη περί των "ειδικών ομάδων του ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού". Η αδέσμευτη δημοσιογραφία δε γνωρίζει από αργίες. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παρακολουθώ τα σχόλια με πολύ  ενδιαφέρον...Να πω λοιπόν και εγώ την άποψη μου.

Ο νόμος αυτός όπως και τόσοι άλλοι των τελευταίων χρόνων, είναι ανεφάρμοστος. 
Διότι πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν, ποιες ακριβώς είναι ενέργειες που συνιστούν παράνομη δραστηριότητα στο διαδίκτυο, έπειτα πότε αυτή η δραστηριότητα εμπίπτει στον νομό περί πνευματικών δικαιωμάτων. Στην συνέχεια ποια δικαιώματα και ποιών εταιριών συγκεκριμένα καταπατούνται . Και τέλος πότε και πως θα πρέπει να επιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο που έχουν θεσμοθετήσει. Το ότι παρακολουθώ κάτι μέσω stream η κατεβάζω κάτι μέσω torrent από μόνο του σαν πράξη δεν λέει τίποτα . Το περιεχόμενο είναι που έχει σημασία .

Φυσικά και εφόσον λυθούν τα παραπάνω ζητήματα που καθόλου απλά δεν είναι , θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο δείνα χρήστης είναι αυτός που πραγματικά καταπάτησε τα πνευματικά δικαιώματα την δεδομένη στιγμή και όχι κάποιος άλλος η χάκερ η γείτονας η ο εγγονός,φίλος κλπ που κάποια στιγμή μπήκε να δει /κάνει κάτι στο δίκτυο κάποιου άλλου κλπ 

Θα ήταν πιο τίμιο να δημοσιευσουν λίστες με ιστοσελίδες η/προγράμματα που θεωρούν ότι εμπίπτουν στην παράνομη δραστηριότητα και βάσει αυτων να ενημερώνεται ο χρήστης εάν τα παρακολουθεί να έρχεται προειδοποίηση. Αυτο όμως προϋποθέτει δουλειά από μέρους τους , και ως γνωστόν αυτοί δουλειά δεν σκοπεύουν να κάνουν. 

Πραγματικά απορώ τι σκέφτονται όταν τα ψηφίζουν αυτά. Ίσως θέλουν να καλοπιάσουν κάποιες συγκεκριμένες εταιρίες . Φυσικά λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα οπότε είπαμε να νοικοκυρευσουμε και το θέμα της "πειρατείας". Δεν είμαι υπέρ της πειρατείας το αντίθετο αλλά τάσσομαι κατά της παρακολούθησης και της λογοκρισίας . Το διαδίκτυο κάποτε ήταν φοβερό , τώρα κάθε χρόνο και χειρότερο 

Παρόλο που ο νόμος όπως είπα δεν βγάζει και πολύ νόημα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσουν να ρίχνουν στα τυφλά πρόστιμα. Ειδικά εαν υπάρχει η διασύνδεση που λένε με τις IP και το ΑΦΜ. Εάν πατήσουν τελικά το κουμπί και το κάνουν, θα πέσει πολύ γέλιο. Θα φύγουν εκατομμύρια πρόστιμα και θα ψαχνομαστε μεταξύ μας ποιος κατέβασε τι και πότε. Βάλτε ένα VPN καλού κακού γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα 

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, aypnia είπε

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται πολύ νταραβέρι αν δεν το γνωρίζεις και ειδικά για πειρατικές υπηρεσίες επί πληρωμή, iptv, plex servers κλπ.

Και δεν λέει μόνο για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέει για μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες περιεχομένου. Και τα 2.

Ουτε φατσαμπουκ εχω ουτε τιποτα, τα εσβησα ολα το 19 και ησυχασε το κεφαλι μου για αυτο και δεν ξερω τι γινεται εκει. Αν ειναι ετσι οπως τα λες και με το overshare που κανουνε στα social θα κανουν καλη μπαζα.

Δημοσ.
2 hours ago, adonisGER said:

Το ότι παρακολουθώ κάτι μέσω stream η κατεβάζω κάτι μέσω torrent από μόνο του σαν πράξη δεν λέει τίποτα . Το περιεχόμενο είναι που έχει σημασία .

Θέλησα να βρω παλιές εκδόσεις του World of Tanks γιά να τρέξω κάτι παλιά replay και μ' έστειλε σε αρχεία torrents

Πρέπeι δλδ να κατεβάσω παλιές εκδόσεις, καθ' όλα νόμιμες,  μόνο απο torrents 

Πιστεύεις αυτές οι "ειδικές δυνάμεις", μπορούν να καταλάβουν την διαφορά;

Εγώ τους έχω ικανους να  την μπουμπουνίζουν γιά ολα τα torrents. Κατάφεραν με την ασχετίλα τους (και την καλοθέλησή τους) να μας μπερδέψουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέσω του γνωστού site που έχω ξανά αναφέρει καθίσαμε μια παρέα και έλεγξε ο κάθε ένας τις γνωστές διευθύνσεις ip που έχει πρόσβαση (γονεις παππούδες γιαγιάδες θείους αλλά ακόμα και καφετέριες free wifi από δημόσιες υπηρεσίες τράπεζες κτλ) και γίνεται της μαϊμους το πανηγύρι βγαίνουν λίστες πραγματικά με δεκάδες τορρεντς για κάθε ημέρα και το χειρότερο ανανεώνονται με καινούριες όταν αλλάζει η ip ένα χάος για το οποίο βασικοί υπεύθυνοι είναι και οι providers αν αρχίσουν να πέφτουν παντού στα τυφλά πρόστιμα να δω πως θα μπορέσει να αντιστιχοιθει η κάθε ip με ένα μοναδικό ΑΦΜ πόσοι θα βρεθούν άδικα χρεωμένοι. Το ίδιο που γίνεται με τις διευθύνσεις ip των υπολογιστών γίνεται και με τις ip των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Ας μας πούνε απλά πως ένας χρήστης με ας πούμε πακέτο 10GB τον μήνα έχει ip που δείχνει ότι έχει κατεβάσει 150GB το διήμερο; 

Επεξ/σία από PLHROPPP
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dtk-386 είπε

αυτό λέω κι εγώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...