JimGer Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 11 hours ago, xrist0s92 said: Τελικά τι γίνεται με αυτό το θέμα ρε παιδιά; Έχει φάει κάποιος πρόστιμο από λήψη torrent; Έχει ακούσει κανείς κάτι από τον περίγυρό του; Γιατί μου φαίνεται για ακόμη μια φορά ένα scam του κράτους για τρομοκρατία. Μου έστειλε φίλος ότι 4/05 άκουσε για πρώτη φορά κάποιον που πήρε πρόστιμο μέσω ΑΑΔΕ 1500 Για 2 προβολές (2*750). Μέσω stremio. Αλλα καλό είναι κάπου να μαζέψουμε τέτοια πράγματα... Εγώ αναρωτιέμαι πως ακριβώς κάνουν ταυτοποίηση... 2
uniquegr Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 13 ώρες πριν, manolis940 είπε Μέσα στο δίκτυο μπορώ πολύ εύκολα να δω την mac άλλων συνδεδεμένων συσκευών και να την αντιγράψω και αντί για random κάθε φορά που βάζω torrents να βάλω την MAC του ιδιοκτήτη. Φαντάζομαι επίσης ότι αυτό έγινε μέσω του φθηνού router του παρόχου ή άλλου φθηνού router που δεν μπορείς να βάλεις συγκεκριμένη mac σε συγκεκριμένο internface. Ναι, εκτώς αν σε βάλει σε ένα vlan, οπότε βλέπεις μόνο τον εαυτό σου. Αλλά ναι, είναι κάτι που λίγοι θα κάνουν.
kostas4. Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, perikliskara είπε καλημέρα η g2a μου έστειλε νεό activation key που δουλεύει. Έστειλα mail μέσω ενός μαιλ που μου είχε έρθει για αξιολόγηση. Έγραψα το πρόβλημα και έβγαλα μια φωτό τη σελίδα toy nord που έλεγε ότι η συνδρομή μου έληξε. μου πρότειναν refund Επεξ/σία 10 Μαϊου από kostas4.
manolis940 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 4 ώρες πριν, aypnia είπε Ναι αυτό εννοούσα ότι τρόπος υπάρχει αλλά δεν τους συμφέρει να το στήσουν γιατί θα τους κοστίσει πολύ. Για τις εξώσεις αυτό που λες εννοούσα. Για αυτό έγραψα ότι απλά απειλούν με εξώσεις, δεν κάνουν εξώσεις. Αλλά σίγουρα όταν έρθει η ώρα της ανανέωσης του ενοικιαστηρίου, το πιο πιθανό αν θεωρούν ότι εσύ ευθύνεσαι που πλήρωσαν πρόστιμο να σου πουν να φύγεις από το διαμέρισμα και να το νοικιάσουν σε άλλον. Αυτό που είδαμε όμως στην ουσία είναι ότι η εταιρία μπλόκαρε μια τυχαία MAC για να δείξει πως έκανε δουλειά. Σε κοινόβιο σπίτι ή σε πολλά διαμερίσματα δεν χρειάζεται με αυτή την λογική να μην κάνεις πειρατεία αλλά να μην είσαι ο άτυχος. 2 ώρες πριν, uniquegr είπε Ναι, εκτώς αν σε βάλει σε ένα vlan, οπότε βλέπεις μόνο τον εαυτό σου. Αλλά ναι, είναι κάτι που λίγοι θα κάνουν. Δεν θα το κάνει πιθανών κανένας μόλις του πεις την τιμή του switch ή των Access Point και μόλις του πεις ότι για να βρεις ποιος έκανε την λαδιά, θα πρέπει να πληρώσει ξανά. Μακάρι να το κάνουν μερικοί μπας και βγάλουμε κάνα extraδάκι.
jerry banana Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, therafys είπε προσπάθησα να διαβάσω (σχεδον) όλα τα μηνύματα , μάλλον δεν βρήκα κανένα post σχετικά με ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗ λειτουργία tvbox (mag) με φορτωμένο portal , μέσω vpn. αφήνει κανένας "παροχος" να παίξουν τα μηχανάκια μέσω vpn ?? μέχρι στιγμής πάντως ρωτώντας εδώ κι εκεί κανένας.... και είναι απορίας άξιο γιατί !! Ναι φίλε γιατί υπάρχει και καλύτερη μέθοδος από το να κουράζεσαι με κάθε συσκευή ξεχωριστά. Παίρνεις router που παίρνει vpn πάνω του και μετά απλώς κουμπώνεις όλες τις συσκευές πάνω του. Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα ρούτερ που πειράζονται έτσι και όχι αυτά που έρχονται μαμά από τον παροχο δεν είναι ότι δεν το κάνουν αλλά θέλουν εξαιρετική μανουρα. Οπότε παίρνεις το ρούτερ σου σου έρχεται του περνάς vpn και είσαι άρχοντας. Επεξ/σία 10 Μαϊου από jerry banana
Gatoskylo8 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου Έχει έρθει σε κανέναν σας πρόστιμο; Ειδικά σε όσους βλέπετε streams;
ankar500 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 3 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Έχει έρθει σε κανέναν σας πρόστιμο; Ειδικά σε όσους βλέπετε streams; ουτε και προκειται...
therafys Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jerry banana είπε Ναι φίλε γιατί υπάρχει και καλύτερη μέθοδος από το να κουράζεσαι με κάθε συσκευή ξεχωριστά. Παίρνεις router που παίρνει vpn πάνω του και μετά απλώς κουμπώνεις όλες τις συσκευές πάνω του. Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα ρούτερ που πειράζονται έτσι και όχι αυτά που έρχονται μαμά από τον παροχο δεν είναι ότι δεν το κάνουν αλλά θέλουν εξαιρετική μανουρα. Οπότε παίρνεις το ρούτερ σου σου έρχεται του περνάς vpn και είσαι άρχοντας. φιλε μου μαλλον δεν καταλαβες τι εννοω .... vpn router εχω εδω και πολυ καιρο ... εχει ειδικο section στις ρυθμισεις οπου απλα του εισαγεις παραμετρους της χωρας που θες να συνδεθεις ..... όποτε θελω συνδεομαι ελλαδα , (ελληνικος server - οχι nova ote κλπ) , όποτε θελω συνδεομαι ελβετια , όποτε θελω οπουδηποτε στον κοσμο .... και ΟΛΟ το home δικτυο "βλεπει" εκει .... αυτο που διαπιστώνω ομως ειναι οτι τα γνωστα μηχανακια (εχω δοκιμασει δυο διαφορετικης "προελευσης" , ΔΕΝ παιζουν μεσω vpn (τουλαχιστον σε μενα) , ακομα κι αν ο server ειναι ελληνικος , με ελληνικη ip δηλαδη ....δεν ξερω λοιπον αν ειναι θεμα "παροχου" ή ολοι ανεξαιρετως για καποιο λογο δεν επιτρεπουν το vpn ... γι αυτο αν απαντησει καποιος θα πρεπει να το εχει διαπιστωσει στην πραξη Επεξ/σία 10 Μαϊου από therafys
naclor Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ας το πάρουμε από την αρχή. Από τη στιγμή που μπορώ να μπω εντελώς ελεύθερα και κυρίως, χωρίς καμία προειδοποίηση, σε τουλάχιστον 3 ιστότοπους όπου μπορώ να κατεβάσω torrents, δεν θεωρώ ότι υπάρχει υπόβαθρο-βάση για την επιβολή προστίμων. Και αυτό, διότι δεν υποχρεούμαι να προ-γνωρίζω το οτιδήποτε θεωρεί παράνομο ή νόμιμο το κράτος ή ο οποιοσδήποτε θέτει το νόμιμο και το παράνομο. Αντίθετα ο εκάστοτε μηχανισμός απαιτείται να ορίζει σαφώς και όχι με γενικολογίες (του τύπου είναι παράνομο το κατέβασμα torrent) τα όρια μέσα στα οποία μπορώ να κινηθώ χωρίς να με ονομάζουν παράνομο. Όπως για την οδική κυκλοφορία υπάρχουν συγκεκριμένα σήματα με πολύ συγκεκριμένες επισημάνσεις σε συγκεκριμένα σημεία, έτσι και στο διαδίκτυο απαιτείται από αυτούς που ορίζουν τον νόμο να δημιουργήσουν μία αντίστοιχη κατάσταση. Από τη στιγμή που ένα παιδάκι μπορεί να μπει στον τάδε ή στον δείνα ιστότοπο χωρίς κανένα πραγματικό εμπόδιο, η λογική βάση που στηρίζει τον νόμο λείπει και η απουσία της είναι εκκωφαντική. Επεξ/σία 10 Μαϊου από naclor 5
adi32 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 16 ώρες πριν, JimGer είπε Μου έστειλε φίλος ότι 4/05 άκουσε για πρώτη φορά κάποιον που πήρε πρόστιμο μέσω ΑΑΔΕ 1500 Για 2 προβολές (2*750). Μέσω stremio. Αλλα καλό είναι κάπου να μαζέψουμε τέτοια πράγματα... Εγώ αναρωτιέμαι πως ακριβώς κάνουν ταυτοποίηση... Εμενα με διαβεβαιωσε ενας φιλος οτι ακουσε ενα φιλο που του ειπε ενας φιλος του οτι ειδε εξωγηινους 3 8
JimGer Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 2 minutes ago, adi32 said: Εμενα με διαβεβαιωσε ενας φιλος οτι ακουσε ενα φιλο που του ειπε ενας φιλος του οτι ειδε εξωγηινους Μπορείς να τρολλάρεις όσο θες. Δεν είναι story του story. Πήρες μπιλιετάκι φίλη της κοπέλας του. Θεωρώ ήταν χρήσιμο να το μοιραστώ 1
adi32 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 1 λεπτό πριν, JimGer είπε Μπορείς να τρολλάρεις όσο θες. Δεν είναι story του story. Πήρες μπιλιετάκι φίλη της κοπέλας του. Θεωρώ ήταν χρήσιμο να το μοιραστώ Μην ακους τι λεει ο καθενας Οποοις το εχει ας το δειξει 2
JimGer Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 1 hour ago, naclor said: Ας το πάρουμε από την αρχή. Από τη στιγμή που μπορώ να μπω εντελώς ελεύθερα και κυρίως, χωρίς καμία προειδοποίηση, σε τουλάχιστον 3 ιστότοπους όπου μπορώ να κατεβάσω torrents, δεν θεωρώ ότι υπάρχει υπόβαθρο-βάση για την επιβολή προστίμων. Και αυτό, διότι δεν υποχρεούμαι να προ-γνωρίζω το οτιδήποτε θεωρεί παράνομο ή νόμιμο το κράτος ή ο οποιοσδήποτε θέτει το νόμιμο και το παράνομο. Αντίθετα ο εκάστοτε μηχανισμός απαιτείται να ορίζει σαφώς και όχι με γενικολογίες (του τύπου είναι παράνομο το κατέβασμα torrent) τα όρια μέσα στα οποία μπορώ να κινηθώ χωρίς να με ονομάζουν παράνομο. Όπως για την οδική κυκλοφορία υπάρχουν συγκεκριμένα σήματα με πολύ συγκεκριμένες επισημάνσεις σε συγκεκριμένα σημεία, έτσι και στο διαδίκτυο απαιτείται από αυτούς που ορίζουν τον νόμο να δημιουργήσουν μία αντίστοιχη κατάσταση. Από τη στιγμή που ένα παιδάκι μπορεί να μπει στον τάδε ή στον δείνα ιστότοπο χωρίς κανένα πραγματικό εμπόδιο, η λογική βάση που στηρίζει τον νόμο λείπει και η απουσία της είναι εκκωφαντική. Και εγώ δεν ξέρω πως μπορούν να κάνουν ταυτοποίηση του προσώπου. Τώρα δεν νομίζω ότι στέκει το γεγονός αν ήξερες ότι κάτι είναι παράνομο. Νομίζω ότι το βάρος πέφτει σε εσένα. Αλλά αν σου πουν ότι κατέβασες κάτι, δεν ξέρω πόσο μπορούν να το αποδείξουν κιόλας. Για αυτό θα με ενδιέφερε να ακούσω περιπτώσεις 1 minute ago, adi32 said: Μην ακους τι λεει ο καθενας Οποοις το εχει ας το δειξει 1) Δεν έχει λόγο να μου πει ψέμματα. 2) Χέστηκε κιόλας αν θα το πιστέψω ή όχι. Απλά επειδή και αυτός αναρωτιόταν τι γίνεται κλπ κλπ, για αυτόν ήταν η πρώτη περίπτωση που άκουσε από γνωστό. Πρόστιμο μέσω ΑΑΔΕ. Όσο θα συγκεντρώνουμε στοιχεία βλέπουμε
dhmak Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) Υπάρχει κόσμος που του αρέσει να το παίζει in ακόμη και θύμα. Εξάλλου όπως αναφέρθηκε χωρίς να εκδοθεί ΚΥΑ δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος Επεξ/σία 10 Μαϊου από dhmak
mezger Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 16 minutes ago, JimGer said: Και εγώ δεν ξέρω πως μπορούν να κάνουν ταυτοποίηση του προσώπου. Τώρα δεν νομίζω ότι στέκει το γεγονός αν ήξερες ότι κάτι είναι παράνομο. Νομίζω ότι το βάρος πέφτει σε εσένα. Αλλά αν σου πουν ότι κατέβασες κάτι, δεν ξέρω πόσο μπορούν να το αποδείξουν κιόλας. Για αυτό θα με ενδιέφερε να ακούσω περιπτώσεις 1) Δεν έχει λόγο να μου πει ψέμματα. 2) Χέστηκε κιόλας αν θα το πιστέψω ή όχι. Απλά επειδή και αυτός αναρωτιόταν τι γίνεται κλπ κλπ, για αυτόν ήταν η πρώτη περίπτωση που άκουσε από γνωστό. Πρόστιμο μέσω ΑΑΔΕ. Όσο θα συγκεντρώνουμε στοιχεία βλέπουμε Το μόνο στοιχείο είναι ότι αυτός ή ή φίλη ή η φίλη της φίλης ή ο κουμπάρος του μπατζανάκη είπε ψέματα. Κατάλαβέ το και σταμάτα να ασχολείσαι. Αφού δεν υπαρχει ΚΥΑ και να θέλει η ΑΑΔΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να βάλει πρόστιμο. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα