Kostasspil Δημοσ. Κυριακή στις 09:17 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:17 πμ 9 hours ago, Noteven said: Μόλις υπάρξει ΚΥΑ θα μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος αναδρομικά; Κανένας δεν μπορεί να στο απαντήσει αυτό
AndVal Δημοσ. Κυριακή στις 09:29 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:29 πμ Πληροφοριακά για όποιον ψάχνεται για VPN τώρα χρησιμοποιώ το PrivadoVPN. Φτηνότατο και σταθερό σχετικά γρήγορο χωρίς να χάνει σύνδεση. Το μόνο κακό είναι ότι αργεί σχετικά να συνδεθεί/αποσυνδεθεί (στο PC, στο κινητό είναι ταχύτατο). 1
naclor Δημοσ. Κυριακή στις 11:37 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:37 πμ (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, JimGer είπε Μαζί σου είμαι εγώ. Ακόμα και τον μπάφο btw τον έθεσα να στον προσφέρουν. Επίτηδες απέφυγα να πληρώσεις και στην παιδική πορνογραφία και στον μπάφο, ώστε να θίξω το ζήτημα του τα βρήκα ελεύθερα στο ίντερνετ. Ελπίζω ότι κάπου θα δω μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του πως ορίζεται η παρανομία στο κατέβασμα και του πως αποδεικνύεται. Στα torrent είσαι σίγουρα παράνομος γιατί μοιράζεσαι κάτι που δεν έχεις άδεια. Είτε το ξέρεις είτε όχι. Στην περίπτωση φίλης φίλου, ανέφερα stremio. Που αν δεν έχεις debrid είναι συνήθως torrent. Αλλά και αυτός δεν ήξερε κάτι παραπάνω. Σκέψου λοιπόν να κυκλοφορεί ελεύθερα κάτι που έχει τεθεί ως παράνομο και να στο προσφέρουν με το που βγαίνεις από το σπίτι σου. Θεωρείς λογικό στην επόμενη γωνία να σε περιμένει η αστυνομία να σε πάει μέσα; Είναι ή δεν είναι παρανοϊκό; Stremio εννοείς αυτήν την ιστοσελίδα που βγαίνει πρώτη-πρώτη και ωραία με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο; Όσο για τα torrent, δεν μπορώ να καταλάβω την γενική κατηγορία-ομπρέλα ''Στα torrent είσαι σίγουρα παράνομος γιατί μοιράζεσαι κάτι που δεν έχεις άδεια''. Προσπερνώ το γεγονός ότι υπάρχει υλικό που μπορεί να διανέμεται ελεύθερα — Μπορώ να σου δανείσω ένα dvd και μετά να συνεχίσω να το δανείζω σε φίλους; Ή και αυτό δεν πρέπει να το κάνω; Αλλά ακόμη και αν δεν πρέπει, τότε, ξανά, γιατί μπορώ, ο έστω δεκάχρονος, να μπαινοβγαίνω με κλειστά τα μάτια σε ανοιχτές πλατφόρμες όπου αυτό που δεν πρέπει να κάνω γίνεται, και όπου στο κάτω-κάτω της γραφής κανένας δεν μου υποδεικνύει, γιατί ούτε και κανείς ακριβώς γνωρίζει, στο σε τι ακριβώς το παράνομο συμμετέχω; Και το τελευταίο είναι μεγάλη έλλειψη εδώ, διότι η δωρεάν προβολή ταινιών, η ακρόαση μουσικής (σε σπίτια φίλων για παράδειγμα) και όλα τα λοιπά εν γένει δεν θεωρούνται παράνομα ακόμα. Το ζήτημα ξανά είναι η Ασάφεια. Δηλαδή στον Χάνσελ και στην Γκρέτελ θα ρίξεις το πρόστιμο επειδή τα παιδιά έφαγαν ζαχαρωτά από το σπίτι της γριάς-μάγισσας που βρίσκεται στην επόμενη γωνία, σε κοινή θέα; Κλείστο πρώτα το σπίτι και μετά αρχίζεις να μιλάς για πρόστιμα και παρανομίες. Και ρε ξεδιάντροποι, θέλετε να το ρίξετε και δεν κρατιέστε γιατί είναι δύσκολο το κυνήγι μαγισσών, κάντε το με λίγη φειδώ. Βάλτε 20€, όχι 750€ για κάθε καραμέλα. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:54 πμ από naclor 3
vasilis_ts Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AndVal είπε Πληροφοριακά για όποιον ψάχνεται για VPN τώρα χρησιμοποιώ το PrivadoVPN. Φτηνότατο και σταθερό σχετικά γρήγορο χωρίς να χάνει σύνδεση. Το μόνο κακό είναι ότι αργεί σχετικά να συνδεθεί/αποσυνδεθεί (στο PC, στο κινητό είναι ταχύτατο). Σε router μπαίνει? Edit: Μπαίνει τελικά, έχει και guides στο site του. Δεν φαίνεται κακό, και είναι και σε πάρα πολύ καλή τιμή. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:25 μμ από vasilis_ts
ZELOMOTH Δημοσ. Κυριακή στις 08:28 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:28 μμ 10 ώρες πριν, AndVal είπε Πληροφοριακά για όποιον ψάχνεται για VPN τώρα χρησιμοποιώ το PrivadoVPN. Φτηνότατο και σταθερό σχετικά γρήγορο χωρίς να χάνει σύνδεση. Το μόνο κακό είναι ότι αργεί σχετικά να συνδεθεί/αποσυνδεθεί (στο PC, στο κινητό είναι ταχύτατο). Εχει kill switch; Για τορεντ κάνει;
AndVal Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ (επεξεργασμένο) Ναι έχει kill switch. Υποστηρίζει εκτός από OpenVPN και τα ΙΚΕv2, WireGuard. Για torrents φυσικά και κάνει. Σημαντικό είναι ότι εδρεύει εκτός των 5/9/14 χωρών κατασκοπείας (Google). Το καλύτερο VPN που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ είναι το ExpressVPN αλλά είναι αρκετά ακριβό. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:36 μμ από AndVal 1
Miltiades88 Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Εγώ που κατεβάσω ταινίες/σειρές μέσω ''Video DownloadHelper'' μου αρκεί απλώς να εγκαταστήσω το NordVPN ή πρέπει να κάνω και κάποιες ρυθμίσεις;
jkr21 Δημοσ. χθες στις 12:18 πμ Δημοσ. χθες στις 12:18 πμ 30 λεπτά πριν, Miltiades88 είπε Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Εγώ που κατεβάσω ταινίες/σειρές μέσω ''Video DownloadHelper'' μου αρκεί απλώς να εγκαταστήσω το NordVPN ή πρέπει να κάνω και κάποιες ρυθμίσεις; Πρόσθετο σε browser δεν είναι αυτό; Αν ναι τότε δεν χρειάζεσαι καμία ρύθμιση επιπλέον. Απλά να είναι ενεργό το VPN. Αν θες για μια έξρτα δικλείδα, βάζεις kill switch στον browser που έχεις το πρόσθετο ώστε ΑΝ υπάρξει σφάλμα με το VPN και παύσει να σε προστατεύει, να σου "σκοτώσει"/κλείσει ακαριαία τον browser που κατεβάζεις. 1
Miltiades88 Δημοσ. χθες στις 01:28 πμ Δημοσ. χθες στις 01:28 πμ Ναι το ''Video DownloadHelper'' είναι πρόσθετο στον Firefox. Δηλαδή εάν εγώ κατεβάσω ταινίες και σειρές μέσω του ''Video DownloadHelper'' με το NordVPN είμαι ασφαλής; Και κάτι ακόμα, ποιό VPN θα μου προτείνες; Είμαι ανάμεσα στο NordVPN και το Proton VPN.
jkr21 Δημοσ. χθες στις 02:14 πμ Δημοσ. χθες στις 02:14 πμ 32 λεπτά πριν, Miltiades88 είπε Ναι το ''Video DownloadHelper'' είναι πρόσθετο στον Firefox. Δηλαδή εάν εγώ κατεβάσω ταινίες και σειρές μέσω του ''Video DownloadHelper'' με το NordVPN είμαι ασφαλής; Και κάτι ακόμα, ποιό VPN θα μου προτείνες; Είμαι ανάμεσα στο NordVPN και το Proton VPN. Ναι θα είσαι οκ. Από τη στιγμή που η αντίστοιχη εφαρμογή θα λέει connected ή protected (ή κάτι σχετικό) θα είσαι οκ. Όταν ένα vpn είναι συνδεμένο προστατεύει εξολοκλήρου την σύνδεσή σου, ανεξάρτητα του τί κάνεις με αυτή. Ανάμεσα στα 2 δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Και τα δύο είναι χρόνια στο... κουρμέτι με καλό support οπότε είναι δική σου επιλογή, που θα δώσεις τα χρήματά σου. Πάντα μπορείς να googleαρεις για περισσότερες γνώμες. 1
aypnia Δημοσ. χθες στις 04:00 πμ Δημοσ. χθες στις 04:00 πμ 18 ώρες πριν, AndVal είπε Πληροφοριακά για όποιον ψάχνεται για VPN τώρα χρησιμοποιώ το PrivadoVPN. Φτηνότατο και σταθερό σχετικά γρήγορο χωρίς να χάνει σύνδεση. Το μόνο κακό είναι ότι αργεί σχετικά να συνδεθεί/αποσυνδεθεί (στο PC, στο κινητό είναι ταχύτατο). 15 ευρώ το χρόνο είναι πολύ καλή τιμή. Και απευθείας από αυτούς κι όχι μέσω τρίτους με κλειδιά και τους κινδύνους που έχει αυτό. Τόσο βγαίνει αν βάλεις 2ετες.
Mhlogiatros Δημοσ. χθες στις 06:31 πμ Δημοσ. χθες στις 06:31 πμ Aν δε μπαινει σε ρουτερ να το χει δοκιμασει κανενας στο ipleak δε κανει ....
manolis940 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Στις 10/5/2025 στις 10:58 ΜΜ, uniquegr είπε Βασικά, ξεφύγαμε αρκετά δεδομένου ότι για να μπορεί να δει κάποιος mac συσκευών, θα πρέπει να έχει συνδεθεί στο δίκτυο, άρα αν έχει φάει πόρτα σε επίπεδο mac, δεν θα μπορεί να δει τίποτα. Αλλά δεν είναι τόσο απαγορευτικό το κόστος για ένα firewall / router ( ειδικά αν το εγκαταστήσεις σε ένα mini pc, π.χ. pfSense που τρέχω εγώ σε ένα Fujitsu Futro S920 ) και για ένα gigabit switch ( ειδικά στις μέρες μας που αρκετοί περνάνε σε πιο γρήγορα switches, οπότε δίνουν τα gigabit σε προσιτές τιμές ). Να συμπληρώσω ως προς τις απαγορευτικές τιμές ότι εξαρτάται στο τι γνώσεις έχει ο καθένας και πόσο είναι πρόθυμος να επενδύσει σε αυτό. Δεν θα στήσει ο καθένας ένα custom router όπως εσύ ούτε θα παραμετροποιήσει ένα mikrotik ή έστω και ένα Τιριλίνκ ( που δεν θα κάνει δουλειά αλλά λέμε τώρα). Ο περισσότερος κόσμος θα απευθυνθεί σε ένα επαγγελματία, ένας μέρος αυτού θα προχωρήσει, ένα άλλο μέρος θα απογοητεύει και θα τα παρατήσει και ένα άλλο μέρος θα έρθει εδώ και θα φτιάξει ένα θέμα "Το wifi δεν πιάνει στο πάνω διαμέρισμα, πήρα ένα extender αλλά και πάλι τίποτα". Φυσικά στην περίπτωση μας ένα μέρος των απογοητευμένων απλώς θα σταματήσει να δίνει δημόσια το wifi του. 7 ώρες πριν, Miltiades88 είπε Ναι το ''Video DownloadHelper'' είναι πρόσθετο στον Firefox. Δηλαδή εάν εγώ κατεβάσω ταινίες και σειρές μέσω του ''Video DownloadHelper'' με το NordVPN είμαι ασφαλής; Και κάτι ακόμα, ποιό VPN θα μου προτείνες; Είμαι ανάμεσα στο NordVPN και το Proton VPN. Μπορείς να το βάλεις για extra ασφάλεια και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου αλλά πρακτικά δεν έχεις κάτι να φοβάσαι αν δεν μπαίνεις σε πειρατικά site. Πχ να κατεβάζεις την ταινία απ' το tainiomania. Αν κατεβάζεις από νόμιμα όπως youtube δεν μπορεί ουσιαστικά ο πάροχος να καταλάβει αν τα πακέτα του video ήρθαν στο PC σου επειδή είδες ή κατέβασες το video.
uniquegr Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 44 λεπτά πριν, manolis940 είπε Να συμπληρώσω ως προς τις απαγορευτικές τιμές ότι εξαρτάται στο τι γνώσεις έχει ο καθένας και πόσο είναι πρόθυμος να επενδύσει σε αυτό. Δεν θα στήσει ο καθένας ένα custom router όπως εσύ ούτε θα παραμετροποιήσει ένα mikrotik ή έστω και ένα Τιριλίνκ ( που δεν θα κάνει δουλειά αλλά λέμε τώρα). Ο περισσότερος κόσμος θα απευθυνθεί σε ένα επαγγελματία, ένας μέρος αυτού θα προχωρήσει, ένα άλλο μέρος θα απογοητεύει και θα τα παρατήσει και ένα άλλο μέρος θα έρθει εδώ και θα φτιάξει ένα θέμα "Το wifi δεν πιάνει στο πάνω διαμέρισμα, πήρα ένα extender αλλά και πάλι τίποτα". Φυσικά στην περίπτωση μας ένα μέρος των απογοητευμένων απλώς θα σταματήσει να δίνει δημόσια το wifi του. Δεν αντιλέγω, μιας που έχω συγγενικό πρόσωπο που κατανοεί τη τεχνολογία και ασχολείται μ'αυτή μεν, αλλά προτίμησε να αγοράσει το cuddy w3000 για να δώσει vpn σε όλο το οικιακό του δίκτυο απο το να αγοράσει το futro s920 με τετραπλή nic που ήταν στις αγγελίες ( και το χτύπησα εγώ τελικά ), ακόμα και αν του είχα υποσχεθεί ότι θα του το έστηνα εγώ. Με αυτή τη προσέγγιση όμως, πρακτικά μπορεί κάποιος να κάνει "παπάδες", όχι μόνο να μοιράζει το vpn στο δίκτυό του. 1
xrist0s92 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Ο νόμος έχει βγει στην ΦΕΚ; Εάν ναι, για να βγει κάτι στην ΦΕΚ, δεν έχει εγκριθεί με ΚΥΑ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα