Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προχωρούσα σήμερα και βλέπω μια οδηγό να προσπερνάει σαν τρελή σε μια γειτονιά με παιδιά ένα μηχανάκι. Η οδηγός μιλούσε στο κινητό. Από τους οδηγούς των τεσσάρων αμαξιών που ήταν πίσω της, οι δύο επίσης μιλούσαν στα κινητά. 3/5 αμάξια λοιπόν εκείνη την στιγμή με κινητά. Εκείνη την ώρα μου ήρθε στο μυαλό το νομοσχέδιο που αφορά το συγκεκριμένο topic.

Την μεγάλη εβδομάδα είδα πολλά παιδιά να πετάνε κροτίδες έξω από την εκκλησία που είχε και άλλα παιδιά, ενήλικες και ζωάκια. Αυτές που τις βρήκαν; Έφαγε κανένας από αυτούς που τους τις πούλησε στα παιδιά πρόστιμο;

Μια φίλη μου τις προάλλες είδε σε ένα όχημα δύο κυνηγόσκυλα κλεισμένα μέσα σε ένα κλουβί μέσα στην ζέστη να κλαίνε και το αφεντικό τους ήταν στην καφετέρια. Όταν τον έπιασε να του το πει γελούσε και αυτός και οι υπόλοιποι στην παρέα του και είπε ότι τα σκυλιά είναι συνηθισμένα. Αυτά και άλλα δεκάδες πολλά που μένουν ατιμώρητα...

Αν σας φαίνεται άκυρο το post μου να σας πω που θέλω να καταλήξω με τα παραδείγματα που ανέφερα πιο πάνω. Ναι να υποστηρίξει η κυβέρνηση τις εταιρείες και όλους αυτούς που δουλεύουν για τις παραγωγές ταινιών και σειρών αλλά μήπως σαν κράτος να ασχοληθεί πρώτα με πιο σοβαρά ζητήματα (που αφορούν την ασφάλεια και την ζωή) και να βάλει κανένα πρόστιμο σε αυτούς που κάνουν παραβατικές πράξεις οι οποίες μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα κάποιου άλλου ή ακόμα και την ζωή; Μετά ας δούνε και το πρόστιμο των 750 ευρώ για τα torrents...

Επεξ/σία από Seahorse
  • Like 4
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άρα κατά τη γνώμη σου αφου πάντα θα υπάρχει κάτι χειρότερο να κάνει κάποιος να μην τιμωρείται κατι το οποίο είναι μικρότερης σημασίας. Τι πειράζει που έκλεψα κ. Αστυνομε αφού ο άλλος σκότωσε; 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Ένας νόμος μπορεί να μπει σε ισχύ αργότερα απ' την ημέρα της ψήφισης ή και να λειτουργήσει αναδρομικά. Ορίζεται στο ΦΕΚ κατά κανόνα στην τελευταία παράγραφο.

Ο φίλος που του απάντησα αναφέρεται σε αυτά που κατέβασε αυτό το μήνα και το ότι δεν του έχουν στείλει κάποια ειδοποίηση ή πρόστιμο δεν σημαίνει ότι την έχει σκαπουλάρει.

Δεν μπορούν να επιβάλουν πρόστιμα για κάτι που κατέβασε κάποιος τον Σεπτέμβριο.

Αλλά μπορούν να το κάνουν για αυτά που κατεβάζουμε αυτή τη στιγμή που μιλάμε και έχουν κάθε νομικό δικαίωμα να το κάνουν ακόμη και σε ένα χρόνο από τώρα γιατί ο νόμος είναι σε ισχύ άσχετα του ότι δεν έχουν θεσμοθετήσει ακόμη το τρόπο εφαρμογής του.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.

Κσεχνατε νομιζω κατι πολυ βασικο. για να πεσει το προστιμο πρεπει να γινει καταγελια απο την εταιριας παραγωγης. δε θα γινει ποτε για τα τορρεντ. οι καταγγελιες θα υφισταντε μονο για τα μποχακια απο τους 3 παροχους.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mannikos είπε

Άρα κατά τη γνώμη σου αφου πάντα θα υπάρχει κάτι χειρότερο να κάνει κάποιος να μην τιμωρείται κατι το οποίο είναι μικρότερης σημασίας. Τι πειράζει που έκλεψα κ. Αστυνομε αφού ο άλλος σκότωσε; 

Όχι βέβαια.

Σκέψου ότι ακόμα εγώ αγοράζω DVD, cd γιατί μου αρέσουν και πηγαίνω και σινεμά. Όλα μου τα παιχνίδια στο PS τα αγοράζω σε φυσικά αντίτυπα (cd).

Απλά με τα παραδείγματα που ανέφερα παραπάνω θέλω να καταλήξω στο ότι ΠΡΕΠΕΙ πρώτα να κοιτάξουν πιο σοβαρά θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας και μετά να ελέγξουν και τον πολίτη που κατέβασε ένα άνιμε μέσω torrent.

• Like 1
Δημοσ.

Να είχαμε να λέγαμε, αν θέλουν να ρίξουν πρόστιμο θα το ρίξουν ακόμη και αναδρομικά. Κάντε εσείς ένσταση με αντίλογο το "κοιτάξτε πρώτα αυτούς που οδηγούν και μιλάνε στο τηλέφωνο" να δω κάτι

• Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, vaggos_24 said:

Κσεχνατε νομιζω κατι πολυ βασικο. για να πεσει το προστιμο πρεπει να γινει καταγελια απο την εταιριας παραγωγης. δε θα γινει ποτε για τα τορρεντ. οι καταγγελιες θα υφισταντε μονο για τα μποχακια απο τους 3 παροχους.

Φιλαράκι μου που έχει περάσει από ΟΤΕ για 15+ χρόνια και στην Vivodi παλιότερα, σε legit θέση ώστε να γνωρίζει από πρώτο χέρι κι όχι τεχνική υποστήριξη, μου έχει πει ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 λάμβαναν emails με reports εταιρειών που διαχειρίζονται πνευματικά δικαιώματα με IPs χρηστών που κατέβαζαν, τα οποία πήγαιναν στον κουβά.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το 2000 ρε φιλε το νετ ηταν ακομη για γενισιμια του. τωρα δε προκειτε και αν ηθελαν ηδη θα το ειχανε κανει. για αρχη θα το ειχανε κανει με τα site. επισης δεν ειναι ολα τα τορρεντ παρανομα. το τορρεντ ειναι γενικα για διαμοιρασμο αρχειων οχι μονο ταινιες etc. τωρα εμπεκονται παρα πολλα gdpr κτλ και υπαρχουν παααααααααααααρα πολλα κενα στον νομο. πρεπει να δαπανηθουν πολλα περισσοτερα απο ενα mail 

Επεξ/σία από vaggos_24
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, vaggos_24 said:

το 2000 ρε φιλε το νετ ηταν ακομη για γενισιμια του. τωρα δε προκειτε και αν ηθελαν ηδη θα το ειχανε κανει. για αρχη θα το ειχανε κανει με τα site. επισης δεν ειναι ολα τα τορρεντ παρανομα. το τορρεντ ειναι γενικα για διαμοιρασμο αρχειων οχι μονο ταινιες etc

Δεν νομίζω ότι σταμάτησαν να στέλνουν, απλά μέχρι και φέτος πήγαιναν κουβά, τώρα αν θα αρχίσουν να κυνηγάνε άγνωστο.

Δεν έστελναν για όλα τα torrents, έμπαιναν κι αυτοί στο "torrent swarm", seedαραν τα παράνομα έβλεπαν τις ελληνικές IPs, τις κατέγραφαν και τις έστελναν στους αντίστοιχους παρόχους για ταυτοποίηση.

Αντίστοιχη τακτική έχουν και στην Γερμανία με τα torrents, δεν κάνουν DPI κτλπ...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι ips αλλαζουν συνεχεια. τωρα υπαρχουν μυρια συνδεσεις οι οποιες για να ελεγχθουν θελουν παρα πολυ συντονισμο και ατομα για να τα ελενξει. δεν μπορουν να το αναθεσουν σε καποια ΑΙ γιατι ακομη και οι ανθρωποι θα κανουν πολλα λαθοι. ποσο μαλλον η ΑΙ. πλεον ειναι πολυ δυσκολο να γινει τετοιος ελεγχος. εδω δε τα κανουν σε γερμανια και αλλες χςρες που εχουν πιο αυστηρους νομους θα γινει εδω στο ελλαντα? ζεις σε αλλη χςρα? δε βλεπεις τι γινετε? στα τοσα χρονια εχουν πιασει 1 φορα μονο για τα μποξακια και το εχουν αναμεταδωσει τοσες φορες που νομιζεις καθε μερα πιανουν και αλλον. τι πιθανοτητες δινεις να γινει αυτο στους εκατονταδες χιλιαδες που κατεβαζουν εδω?? το να μποκαρουν ενα site με τορρεντ ειναι πολυ ευκολο αλλα ουτε αυτο δε κανουν. και δε μιλαω καν τωρα το να το μπλοκαρουν και να μπεις με αλλη dns etc. site γνωστο 5-7 χρονων και ειναι ακομη με τον αρχικο συνδεσμο

Επεξ/σία από vaggos_24
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, vaggos_24 said:

οι ips αλλαζουν συνεχεια. τωρα υπαρχουν μυρια συνδεσεις οι οποιες για να ελεγχθουν θελουν παρα πολυ συντονισμο και ατομα για να τα ελενξει. δεν μπορουν να το αναθεσουν σε καποια ΑΙ γιατι ακομη και οι ανθρωποι θα κανουν πολλα λαθοι. ποσο μαλλον η ΑΙ. πλεον ειναι πολυ δυσκολο να γινει τετοιος ελεγχος. εδω δε τα κανουν σε γερμανια και αλλες χςρες που εχουν πιο αυστηρους νομους θα γινει εδω στο ελλαντα? ζεις σε αλλη χςρα? δε βλεπεις τι γινετε? στα τοσα χρονια εχουν πιασει 1 φορα μονο για τα μποξακια και το εχουν αναμεταδωσει τοσες φορες που νομιζεις καθε μερα πιανουν και αλλον. τι πιθανοτητες δινεις να γινει αυτο στους εκατονταδες χιλιαδες που κατεβαζουν εδω??

Δεν έχει σημασία, κρατιούνται logs για αρκετό χρόνο, με IP + timestamp γίνεται η δουλίτσα και στη Γερμανία.

Τώρα για το αν θα αποφασίσουν να τα εφαρμόσουν κι εδώ άλλου παπά ευαγγέλιο, ο καθένας πράττει όπως θέλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και παλι ξερεις τι resources χρειαζονται για να το κανουν αυτο? τι ελεγχοι πρεπει να γινουν? χωρια τα κενα που υπαρχουν. δημοσια wifi, καφετεριες, επιχειρησεις και πολλα αλλα.

Επεξ/σία από vaggos_24
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, vaggos_24 said:

και παλι ξερεις τι resources χρειαζονται για να το κανουν αυτο? τι ελεγχοι πρεπει να γινουν? χωρια τα κενα που υπαρχουν. δημοσια wifi, καφετεριες, επιχειρησεις και πολλα αλλα.

Για τα torrents όχι κάτι τρελό. Από εκεί και πέρα όπως είπα ο καθένας πράττει αυτό που θέλει. Συνεχίζει χύμα ή με VPN ή σταματάει. Not my problem...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

off topic, θυμαται κανεις αυτο? :P 

undersec_info2-e1326494803551.png

ποια torrent? rapidshare και αγιος ο θεος, και αν ηθαλαν τοτε ας μας εβρισκαν :D Αυτες ηταν εποχες πειρατιας :lol:

Πωωω που το θυμήθηκες;; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...