Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, AlienTechGR said:

Καλημέρα, χρόνια πολλά. Με τα όσα διάβασα μέχρι στιγμής, κατάλαβα ότι πρόβλημα (θα) υπάρχει κυρίως σε ότι έχει να κάνει με IPTV, ταινίες μέσω torrent κτλ.

Η απορία μου είναι η εξής, κανονικές λήψεις, χωρίς torrent, από sites στυλ archive.org πάλι είναι πλέον "επικίνδυνες". Επίσης, στα των torrent ακόμα και καθ' όλα νόμιμες λήψεις από επίσημες πηγές (πχ Linux .iso) πάλι θεωρούνται παράνομες;

Στα direct downloads δεν έχουν πρόβλημα ούτε στην Γερμανία ή στις Η.Π.Α. που οι νόμοι είναι πιο αυστηροί σε αυτό το θέμα.Ο λόγος είναι ότι δεν  φένεται τι κατεβάζεις ακριβώς γιατί η σύνδεση είναι κρυπτογραφημένη.To πρόβλημα εκτός από την πειρατικη τηλεόραση(που για αυτό γίνεται ο χαμός) είναι τα torrents που εάν δεν έχεις vpn φένονται τα πάντα και επιπλέον διαμοιράζεις πειρατικό περιέχομενο μεσω του client σου.Tώρα στα torrents που έχεις την άδεια από αυτόν που έχει τα δικαιώματα δεν υπάρχει θέμα και κατεβάζεις άφοβα

Επεξ/σία από kritikos28
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 1/3/2025 στις 5:53 ΜΜ, michael92 είπε

Το qbittorrent είναι το πιο ασφαλές εφόσον αλλάξεις το network interface (Options --> Advanced --> Network interface --> ProtonVPN). Το θέμα είναι να μην ξεχαστείς σε περίπτωση format γιατί θα παρακάμψει το VPN.

Για να σιγουρευτείς ότι όλα είναι ok μπαίνεις εδώ: https://ipleak.net και κατεβάζεις το magnet link

Κανα vpn για qnap nas? 

Δημοσ.

εγω τωρα χρησιμοποιο το proton vpn που εχει free..κοιταξα για αγορα και λεει για αυτοματη ανανεωση μολις ληξει..και δεν το θελω αυτο..το nord vpn αν το  αγορασεις εχει και αυτο αυτοματη ανανεωση..γνωριζει κανεις?η πως γινετε να καταργησουμε την αυτοματη ανανεωση στο proton..ευχαριστω

Δημοσ.
On 06/03/2025 at 18:46, Coscas said:

Δλδ ρε παιδιά, αμα μπώ στο greek movies να δω καμμιά παλιά ταινιούλα του Βέγγου, του Χατζηχρηστου ή του Βουτσά, θα φάω 700ε;

Και αν η ταινία είναι πάνω απο 70 χρόνια, δεν παύουν τα δικαιώματα; Πώς το βλέπουν αυτό;

Αν ο δικαστας εχει το ιδιο γουστο στις ταινιες προφανως και θα στην χαρισει.

Τωρα αμα μπεις και δεις Emilia Perez και του το πεις, την μαμησες...

36 minutes ago, VIRUSD said:

εγω τωρα χρησιμοποιο το proton vpn που εχει free..κοιταξα για αγορα και λεει για αυτοματη ανανεωση μολις ληξει..και δεν το θελω αυτο..το nord vpn αν το  αγορασεις εχει και αυτο αυτοματη ανανεωση..γνωριζει κανεις?η πως γινετε να καταργησουμε την αυτοματη ανανεωση στο proton..ευχαριστω

Πανε σε Cyberghost.Δινεις μια και καλη 70ε για 2 χρονια και ξεμπερδευεις...Δοκιμασμενα πραγματα.

https://www.cyberghostvpn.com/buy-checkout/cyberghost-vpn-3

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα αν μπαίνω σε torrent sites χωρίς vpn(κατεβάζω το torrent file etc) αλλά κατεβάζω μέσω qbitorrent με vpn είμαι καλυμμένος ;

Επεξ/σία από miraxtseos
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kritikos28 είπε

Στα direct downloads δεν έχουν πρόβλημα ούτε στην Γερμανία ή στις Η.Π.Α. που οι νόμοι είναι πιο αυστηροί σε αυτό το θέμα.Ο λόγος είναι ότι δεν  φένεται τι κατεβάζεις ακριβώς γιατί η σύνδεση είναι κρυπτογραφημένη.To πρόβλημα εκτός από την πειρατικη τηλεόραση(που για αυτό γίνεται ο χαμός) είναι τα torrents που εάν δεν έχεις vpn φένονται τα πάντα και επιπλέον διαμοιράζεις πειρατικό περιέχομενο μεσω του client σου.Tώρα στα torrents που έχεις την άδεια από αυτόν που έχει τα δικαιώματα δεν υπάρχει θέμα και κατεβάζεις άφοβα

Επιτρέπεται mp3 απο διάφορα site, οχι torrent αλλά direct;

Επεξ/σία από Erdtree
Δημοσ.
2 hours ago, Erdtree said:

Με ενδιαφέρουν μόνο τα .mp3 απο διάφορα site για λίγα κομμάτια που μου λείπουν απ την συλλογή μου. Δεν είναι torrent αλλά direct. Ψάχνουν και εκεί;

Καλησπέρα, επειδη γίνεται συνέχεια η ίδια ερώτηση απανωτά από πολλούς (και κάνετε και quote την απάντηση στην ερώτησή σας) ας εξηγήσουμε πώς δουλεύει το πράγμα αντι να πούμε άλλο ένα 'ναι, είσαι οκ'. Να δώσουμε τα δεδομένα και ο καθένας αποφασίζει ο ίδιος αν είναι οκ ή αν χρειάζεται VPN.

Αν μπαίνεις με browser σε ένα site χρησιμοποιώντας https τότε μόνο εσύ και ο server ξέρει τι συναλλαγή δεδομένων έχει γίνει. Όποιος τρίτος παρακολουθεί ξέρει απλώς ότι συνδέθηκες στο τάδε site και αντάλλαξες δεδομένα με αυτό (και πολλές φορές ούτε ποιο site ακριβώς).

Οπότε είσαι ασφαλής? 99% ναι, διότι ακόμα και να ήθελε ο οποιοσδήποτε να αποδείξει ότι έχεις κατεβάσει copyrighted περιεχόμενο θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο server.

Γιατί δεν λέω ότι είσαι 100% ασφαλής? Διότι εαν o ιδιοκτήτης ενός τέτοιου site ήταν ένας copyright holder που θέλει να πιάσει ip στη φάκα και στη συνέχεια να κάνει παράπονα στον ISP της κάθε χώρας... θεωρητικά θα μπορούσε να το κάνει.

Αυτά που λέω παραπάνω είναι τα δεδομένα. Τώρα θα σου πω ότι εγώ δε θεωρώ το παραπάνω ως πραγματική απειλή (όπως δε θεωρώ πραγματική απειλή το ότι μπορεί να πέσει μετεωρίτης όταν βγω από το σπίτι μου, γι'αυτό και δεν κλειδώνομαι μέσα) και δε θα χρησιμοποιήσω vpn για κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να αποφασίσεις και ο ίδιος τι να κάνεις. Είτε θα εμπιστευτείς τη κρίση αυτού που στα εξηγεί ή θα κάνεις λίγο διάβασμα πάνω σε αυτά που είπα (google it) για να αποφασίσεις μόνος σου.

• Like 2
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Engimek Καλησπέρα και σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

Αρχικά θέλω να σου πω οτι με τον τρόπο τον οποίο εξηγείς κατάλαβα οτι ενδιαφέρεσε για τον κόσμο που εχει μεσάνυχτα με την τεχνολογία (οπως εγώ) και μόνο για αυτό εχεις τον σεβασμό μας.

Για παράδειγμα αυτο που περιγράφεις με τις https ηταν τελείως 'αγνωστο για μένα και θα κοιτάξω να ενημερωθώ περισσότερο πάνω. 

Για ταινίες εχω συνδρομή στο Netflix, και στο Youtube Premium για καμιά μουσική playlist.  

Επεξ/σία από Erdtree
Δημοσ.

πραγματικα ορισμενοι φιλοι το εχετε ξεχειλωσει το θεμα τοσο που γινεται κ δυσκολο να το παρακολουθησουμε πια... ο νομος μιλαει για σελιδες που παρεχουν ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, οποτε αν ρωτατε για οτιδηποτε αλλο μαλλον δεν διαβασατε το αρθρο, οποτε παμε αλλη μια:

μεχρι τωρα πιανανε μονο αυτους που εφτιαχναν κ πουλουσαν μποξακια, και ΑΝ ηθελαν θα μπορουσαν να βρουν κ τους χρηστες -οχι απο ΙΡ, αλλα απλα κ μονο απο τις οικονομικες συναλλαγες. απο σημερα, λενε, θα μπορουν να κατηγορησουν χρηστη κ μονο με στοιχεια ΙΡ, δηλαδη αν συνδεθηκες με συγκεκριμενο server που αποδεδειγμενα εδινε παρανομο οπτικοακουστικο υλικο. ΑΝ θελουν να το κανουν αυτο, οι ISP εχουν κ θα δωσουν τα δεδομενα συνδεσεων χρηστων, τα οποια ειναι κυριως dynamic IPs που παιρνουμε καθε φορα...αρα θα πρεπει να ψαχνουν πολυ συγκεκριμενα πραγματα για να φτασουν να μου πουν οτι την ταδε μερα/ωρα ημουν συνδεδεμενος με την ταδε ΙΡ η οποια αποδεδειγμενα μοιραζε παρανομα οπτικοακουστικο υλικο ( iptv, movies&serials). απο τη συζητηση το επεκτειναμε κ σε κατεβασμα σπασμενου software & games, αν κ δεν εμπιπτουν καθαρα στο audiovisual ορισμο. Μέχρι εδω ομως, κανενα αλλο υλικο δεν εμπιπτει...

Ομοιως οπου υπαρχει encryption οπως στα torrents θεωρητικα δε μπορουν να ξερουν απο την απλη συνδεση σου με το torrent IP τι ειναι το αρχειο που κατεβασες, αρκει ομως η συνδεση σου με αυτο το ΙΡ ( αν πχ εχουν ηδη αποδειξεις οτι το site αυτο δινει παρανομο υλικο).

το αν θα το εφαρμοσουν τελικα, το πως θα αποδειχθει οτι το ταδε ΙΡ σε Αμερικη ή Αφρικη δινει παρανομο υλικο (για να σου πουν οτι αφου συνδεθηκες με αυτους εισαι χρηστης παρανομου υλικου), το αν ενα καλο vpn θα μας καλυψει κτλ ειναι λογικες συζητησεις απλως νομιζω δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση, οποτε ο καθενας μας πρεπει να βγαλει τα δικα του συμπερασματα.

50 λεπτά πριν, Engimek είπε

Καλησπέρα, επειδη γίνεται συνέχεια η ίδια ερώτηση απανωτά από πολλούς (και κάνετε και quote την απάντηση στην ερώτησή σας) ας εξηγήσουμε πώς δουλεύει το πράγμα αντι να πούμε άλλο ένα 'ναι, είσαι οκ'. Να δώσουμε τα δεδομένα και ο καθένας αποφασίζει ο ίδιος αν είναι οκ ή αν χρειάζεται VPN.

Αν μπαίνεις με browser σε ένα site χρησιμοποιώντας https τότε μόνο εσύ και ο server ξέρει τι συναλλαγή δεδομένων έχει γίνει. Όποιος τρίτος παρακολουθεί ξέρει απλώς ότι συνδέθηκες στο τάδε site και αντάλλαξες δεδομένα με αυτό (και πολλές φορές ούτε ποιο site ακριβώς).

Οπότε είσαι ασφαλής? 99% ναι, διότι ακόμα και να ήθελε ο οποιοσδήποτε να αποδείξει ότι έχεις κατεβάσει copyrighted περιεχόμενο θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο server.

...μα αυτο ακριβως κανει ο νεος νομος, σου λεει δεν χρειαζεται να αποδειξουν οτι κατεβασες κ κατεχεις παρανομο υλικο, τωρα θα αρκει η αποδειξη οτι συνδεθηκες με server για τον οποιον εχουν ηδη αποδειξεις/ καταγγελιες οτι δινει παρανομο υλικο...αρα δεν χρειαζεται να σπασουν το https για να δουν αν κατεβασες ή ειδες παρανομο υλικο.. πες πχ οτι συνδεθηκες κ ειδες πειρατικα F1, δεν εσωσες τιποτα στο δισκο, δεν πληρωσες καποια συνδρομη. ΑΝ ομως ηθελε να το κυνηγησει ο ΑΝΤ που εχει τα δικαιωματα κ υπηρχε πληροφορια οτι ταδε ΙΡ μετεδιδε παρανομα F1 θα μπορει να ζητησει απο τους isp ποιοι χρηστες τους ηταν συνδεδεμενοι με την ΙΡ αυτη την ωρα του grand prix

τωρα για το αν πραγματι θα το κανουν, κ εγω προσωπικα πιστευω πως οχι, τουλαχιστον οχι μαζικα, ισως καποιες περιπτωσεις στην αρχη για παραδειγματισμο

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά εγώ έβαλα τελικά protonvpn για 24 μήνες μόνο 71.76, δηλ ακριβώς 2.99 τον μήνα! Φαίνεται πολύ καλό και σε ταχύτητα! 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, pp6210 είπε

...μα αυτο ακριβως κανει ο νεος νομος, σου λεει δεν χρειαζεται να αποδειξουν οτι κατεβασες κ κατεχεις παρανομο υλικο, τωρα θα αρκει η αποδειξη οτι συνδεθηκες με server για τον οποιον εχουν ηδη αποδειξεις/ καταγγελιες οτι δινει παρανομο υλικο...

Που λέει κάτι τέτοιο? Υπάρχει κάτι που δε διάβασα? Αναφέρει πρώτα το ΦΕΚ τι απαγορεύεται και τι πρόστιμα προβλέπονται. Και στο 4) λέει "Μετά τη διαπίστωση της παράβασης..." . Πώς θα διαπιστώσουν την παράβαση στο παραπάνω? Ας πάρουμε για παράδειγμα το "κατεβαστήρι του Youtube" που αναφέρθηκε πριν. Δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις και βίντεο που δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Ή εγώ απλώς μπορεί να γουστάρω να επισκέπτομαι τη σελίδα και μη κατεβάσω κάτι. Το ίδιο με το streaming site που κάνει formula 1 stream π.χ istream.com. Έστω ότι υπάρχουν 1000 streams από διαφορετικούς χρήστες ταυτόχρονα. Που ξέρουν ποιο έβλεπε ποιος? Άρα ότι επισκέφτηκα τη σελίδα είναι ένδειξη και όχι απόδειξη. 

Το τερματίζω ίσως τώρα, αλλά με αυτή τη λογική και ο γούγλης μέσω αναζήτησης σου δίνει αποτελέσματα με πειρατικό περιεχόμενο άρα και όποιος επισκέπτεται το γούγλη είναι εν δυνάμει πειρατής.

Όπως είπες και εσύ κάτι τέτοιο δεν παίζει να γίνει με αυτό τον τρόπο. Ούτε θεωρητικά ούτε και πρακτικά κατά τη γνώμη μου (μιλάμε για επίσκεψη σε https websites πάντα).

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Engimek είπε

Που λέει κάτι τέτοιο? Υπάρχει κάτι που δε διάβασα? Αναφέρει πρώτα το ΦΕΚ τι απαγορεύεται και τι πρόστιμα προβλέπονται. Και στο 4) λέει "Μετά τη διαπίστωση της παράβασης..." . Πώς θα διαπιστώσουν την παράβαση στο παραπάνω? Ας πάρουμε για παράδειγμα το "κατεβαστήρι του Youtube" που αναφέρθηκε πριν. Δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις και βίντεο που δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Ή εγώ απλώς μπορεί να γουστάρω να επισκέπτομαι τη σελίδα και μη κατεβάσω κάτι. Το ίδιο με το streaming site που κάνει formula 1 stream π.χ istream.com. Έστω ότι υπάρχουν 1000 streams από διαφορετικούς χρήστες ταυτόχρονα. Που ξέρουν ποιο έβλεπε ποιος? Άρα ότι επισκέφτηκα τη σελίδα είναι ένδειξη και όχι απόδειξη. 

Το τερματίζω ίσως τώρα, αλλά με αυτή τη λογική και ο γούγλης μέσω αναζήτησης σου δίνει αποτελέσματα με πειρατικό περιεχόμενο άρα και όποιος επισκέπτεται το γούγλη είναι εν δυνάμει πειρατής.

Όπως είπες και εσύ κάτι τέτοιο δεν παίζει να γίνει με αυτό τον τρόπο. Ούτε θεωρητικά ούτε και πρακτικά κατά τη γνώμη μου (μιλάμε για επίσκεψη σε https websites πάντα).

έτσι γίνεται ήδη στην Γερμανία, το θέμα και η συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμη είναι σε αυτό που αναφέρθηκε πιο πανω is an IP a person, και το οποίο κατα τη γνώμη μου θα μείνει εκεί και δεν θα παει παρακάτω για εμας στην Ελλάδα.... πρέπει να έχεις την ΙΡ αλλά και την συσκευή για να τεκμηρωσεις οτι εγώ ήμουν που έβλεπα τη φόρμουλα εκεινη την ώρα (παντως ο ISP δεν έχει προς το παρον ετοιμη πληροφορία για τις mac adresses που ήταν συνδεδεμενες, υπάρχει στο ρουτερ). πάντως δεν είναι θέμα αν είναι https ή όχι. 

όλα τα άλλα που έχουν αναφερθεί (dynamic blocking, downloads και προσβάσεις σε δίσκους, μεταπωλητές και κουτάκια κτλ) είναι άλλες συζητήσεις που δεν είναι καινούργιες. το καινούργιο είναι η "σύνδεση ΙΡ" με παράνομο σερβερ ώς ιχνηλασιμότητα προς τελικό χρήστη - για απόδειξη ικανη για προστιμο έχει δρόμο ακόμα. και επίσης αυτό το "αποδεδειγμένο παράνομο σερβερ" με τον οποίο συνδέθηκες εχει και αυτό πολύ δρόμο, αν είναι στην Αλγερία αντε να το αποδείξεις, μπορείς να το μπλοκάρεις στο DNS του παρόχου αλλά μέχρι εκεί. γιαυτό και θεωρώ οτι το να λεει πόσο θα είναι το πρόστιμο για τον χρήστη είναι για εκφοβισμό και μόνο

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pp6210 είπε

...μα αυτο ακριβως κανει ο νεος νομος, σου λεει δεν χρειαζεται να αποδειξουν οτι κατεβασες κ κατεχεις παρανομο υλικο, τωρα θα αρκει η αποδειξη οτι συνδεθηκες με server για τον οποιον εχουν ηδη αποδειξεις/ καταγγελιες οτι δινει παρανομο υλικο...αρα δεν χρειαζεται να σπασουν το https για να δουν αν κατεβασες ή ειδες παρανομο υλικο.. πες πχ οτι συνδεθηκες κ ειδες πειρατικα F1, δεν εσωσες τιποτα στο δισκο, δεν πληρωσες καποια συνδρομη. ΑΝ ομως ηθελε να το κυνηγησει ο ΑΝΤ που εχει τα δικαιωματα κ υπηρχε πληροφορια οτι ταδε ΙΡ μετεδιδε παρανομα F1 θα μπορει να ζητησει απο τους isp ποιοι χρηστες τους ηταν συνδεδεμενοι με την ΙΡ αυτη την ωρα του grand prix

Δεδομένα όπως οι διευθύνσεις ip , τα url, τα πακέτα κλπ των χρηστών μπορούν να καταγραφούν από τους παρόχους για περιπτώσεις άρσης απορρήτου επικοινωνιών.
Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών επιτρεπεται μόνο για συγκεκριμένα κακουργήματα και πλημμελήματα.
Στα κακουργήματα αναφέρεται μεν η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων αλλα αυτο αφορά διανομή υλικού ή επαγγελματική εκμετάλλευση με μεγάλα κέρδη παρ. 3 του άρθρου 66 του ν. 2121/1993
Η παρακολούθηση streaming δεν περιλαμβάνεται στις περιπτώσεις άρσης απορρήτου. Οι isp ΔΕΝ θα δωσουν στον ANT1 ποιες ip χρηστών συνδέθηκαν με κάποιον server ακόμα και σε μη κρυπτογραφημένη σύνδεση. Οι isp που είναι και πάροχοι οπτικοακουστικού υλικού πχ vodafone tv, nova, cosmote sport κλπ  δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να εκμεταλλευτουν τα δεδομένα των χρηστών τους για καταγγελίες.
Το streaming σε όλες τις χώρες αντιμετωπίζεται με μπλοκάρισμα των διευθύνσεων ip που προβάλλουν περιεχόμενο (και λιγότερα αποτελεσματικά με μπλοκάρισμα dns). Στην Ισπανία, πχ, η LaLiga τα σαββατοκύριακα μπλοκάρει διευθύνσεις της cloudflare με χιλιάδες νόμιμες και λίγες παράνομες σελίδες. Έχει ξεκινήσει δικαστική διαμάχη καθώς είναι πολλά τα λεφτά...

Ας περιμένουμε να δόυμε και την εκτελεστική κοινή υπουργική απόφαση που θα περιγράφει τις λεπτομέρειες για το πώς θα πιστοποιούνται οι παραβάσεις και θα καταλογίζονται πρόστιμα.

Επεξ/σία από pomfolynx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...