Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, BritGreek said:

@Thresh Οι τρεις ναι, η μια σε επιχείρηση, και αυτή σε οικιακό πακέτο επειδή είναι ατομική και γίνεται.

Έτυχε, ίσως να άλλαξαν κάτι και να γίνεται την κρατάει για περισσότερο καιρό, static τσάμπα πάντως δεν προβλέπεται.

10 minutes ago, BritGreek said:

Προφανώς πάντως αρκετά συμβόλαια θα πρέπει να αλλάξουν αν είναι να εφαρμοστεί όλο αυτό. Μην ξεχνάμε ότι σε πολλές γραμμές ο κάτοχος της γραμμής δεν είναι ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής του σπιτιού. Μπορεί να είναι ο γιος ή η κόρη, ο παππούς ή η γιαγιά μιας οικογένειας. Στην περίπτωσή μου, για παράδειγμα, όταν έχασα τον πατέρα μου, ο πάροχος ζήτησε να περάσουν οι γραμμές στη μητέρα μου η οποία είναι ηλικιωμένη. Όταν όμως έχει βλάβες, δεν μπορώ να τη δηλώσω εκ μέρους της με αποτέλεσμα να μου έχουν προτείνει επανειλημμένα να τις περάσω στο όνομά μου για να μην ταλαιπωρούμαστε, παρά το ότι δεν μένω καν εκεί. 

Τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξει, εντοπισμός γίνεται μια χαρά και σε dynamic public ακόμα και σε CGNAT.

Από εκεί και πέρα, ΑΝ εφαρμοστεί τελικά, θα σου πουν ας πρόσεχες. 

Όσοι βαριούνται να πάρουν στην κατοχή τους τη σύνδεση, πρόβλημά τους. ΑΝ ρίξουν πρόστιμα, θα τα ρίχνουν στον κάτοχο και μετά θα τρέχει ή θα τα ζητάει από τον υπεύθυνο.

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 minutes ago, BritGreek said:

Όταν όμως έχει βλάβες, δεν μπορώ να τη δηλώσω εκ μέρους της με αποτέλεσμα να μου έχουν προτείνει επανειλημμένα να τις περάσω στο όνομά μου για να μην ταλαιπωρούμαστε, παρά το ότι δεν μένω καν εκεί. 

τελικα η καλυτερη λυση να κανεις hack το wifi του γειτονα οπως οι ναρκεμποροι με τα μουλαρια 🤣

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω bitdefender premium security suite που περιλαμβάνει unlimited VPN
Θα έλεγα πως είναι η καλύτερη λύση, καθώς με ενδιαφέρει 100% η ποιότητα, και προτιμώ torrent download παρά streaming
ακόμα και αμερική να βάλεις τοποθεσία, το latency είναι πολύ μικρό, δεν κολλάει σε streaming, ενώ σε torrent download η ταχύτητα είναι σχεδόν η ονομαστική

και προφανώς τα free vpn έχουν συνήθως περιορισμους, όπως στο πόσα δεδομένα χρησιμοποιείς πχ 200MB ή 1GB
πρέπει να έχεις επι πληρωμή συνδρομή σε vpn για να έχεις απεριοριστα
και χρειαζεσαι σιγουρα απεριοριστα

Επεξ/σία από chester20080
  • Like 1
Δημοσ.

Προβλέπω και μετά από κανένα εξάμηνο να συνεχίζουμε να αναλύουμε και να μην έχει κουνηθεί φύλλο. Τζάμπα θα έχουμε χαλάσει φαιά ουσία.... 

• Like 7
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Έτυχε, ίσως να άλλαξαν κάτι και να γίνεται την κρατάει για περισσότερο καιρό, static τσάμπα πάντως δεν προβλέπεται.

Τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξει, εντοπισμός γίνεται μια χαρά και σε dynamic public ακόμα και στα cgnat.

Από εκεί και πέρα, ΑΝ εφαρμοστεί τελικά, θα σου πουν ας πρόσεχες.

Έχω τις ίδιες ip τις τελευταίες 23 μέρες. Τσεκαρισμένο. Έτυχε σε 4 διαφορετικές γραμμές;

Όταν λέω ότι πρέπει να αλλάξει κάτι, εννοώ ότι είναι παράλογο να πηγαίνουν πχ τα εγγόνια στον παππού και να βλέπουν ταινία ή να κατεβάζουν τραγούδια από το yt και να τρώει πρόστιμο ο παππούς. Ή να κατεβάζουν παιχνίδια από το άλλο steam που τα έχει έτοιμα και να την πληρώνει ο κάτοχος της γραμμής που δεν έχει ιδέα τι κάνουν ή τι είναι το vpn κλπ.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, BritGreek said:

Έχω τις ίδιες ip τις τελευταίες 23 μέρες. Τσεκαρισμένο. Έτυχε σε 4 διαφορετικές γραμμές;

Όταν λέω ότι πρέπει να αλλάξει κάτι, εννοώ ότι είναι παράλογο να πηγαίνουν πχ τα εγγόνια στον παππού και να βλέπουν ταινία ή να κατεβάζουν τραγούδια από το yt και να τρώει πρόστιμο ο παππούς. Ή να κατεβάζουν παιχνίδια από το άλλο steam που τα έχει έτοιμα και να την πληρώνει ο κάτοχος της γραμμής που δεν έχει ιδέα τι κάνουν ή τι είναι το vpn κλπ.

Ναι αν έγινε αλλαγή πανελλαδικά, από την στιγμή που μιλάμε για τον ίδιο πάροχο.

Να βάλουν χέρι στα παιδιά οι γονείς ή θα τα πληρώνουν εκείνοι.

4 minutes ago, Iolani said:

Προβλέπω και μετά από κανένα εξάμηνο να συνεχίζουμε να αναλύουμε και να μην έχει κουνηθεί φύλλο. Τζάμπα θα έχουμε χαλάσει φαιά ουσία.... 

Καθόλου απίθανο, Ελλάδα είμαστε εξάλλου. Το "πρόβλημα" είναι ότι δεν προβλέπεται έστω μια προειδοποίηση, ώστε να έχεις μια ακόμα ευκαιρία να βάλεις VPN σε περίπτωση που τους έρθει ξαφνικά να τον εφαρμόσουν. 😛

• Like 1
Δημοσ.

Σε άλλη συζήτηση δεν είχε αναφέρει μέλος ότι στην ΕΕ δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίων σου  μόνο από την IP? Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες,  εάν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας τα κοινοποιήσει

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mike299 είπε

Σε άλλη συζήτηση δεν είχε αναφέρει μέλος ότι στην ΕΕ δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίων σου  μόνο από την IP? Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες,  εάν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας τα κοινοποιήσει

Εγώ πάλι είχα διαβάσει κάτι σχετικό αλλά για Αγγλία. Λέει είχε φάει πρόστιμο και φυλάκιση χρήστης που ταυτοποιήθηκε ότι έβλεπε πειρατικά και ότι αργότερα αθωώθηκε και ο νόμος καταργήθηκε λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Σε μια σελίδα στις ειδήσεις google για είχα διαβάσει αλλά ήταν πέρυσι. Πως γίνετε στη Γερμανία να υπάρχει το πρόστιμο και στην Αγγλία όχι;

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, spirosR7 said:

Εγώ πάλι είχα διαβάσει κάτι σχετικό αλλά για Αγγλία. Λέει είχε φάει πρόστιμο και φυλάκιση χρήστης που ταυτοποιήθηκε ότι έβλεπε πειρατικά και ότι αργότερα αθωώθηκε και ο νόμος καταργήθηκε λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Σε μια σελίδα στις ειδήσεις google για είχα διαβάσει αλλά ήταν πέρυσι. Πως γίνετε στη Γερμανία να υπάρχει το πρόστιμο και στην Αγγλία όχι;

Αν δεν βγει όμως αντισυνταγματικός ο νόμος ώστε να αποσυρθεί, αν πας σε δικαστήριο σε περίπτωση που φας πρόστιμο ώστε να αθωωθείς, ακόμα και να γλυτώσεις τα δικαστικά έξοδα, την αμοιβή του δικηγόρου στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι την γλυτώνεις. 

Άρα η στρατηγική του "κλάιν θα αθωωθώ 1000%" είναι πιο κοστοβόρα και χρονοβόρα από το να τα σκάσεις για VPN.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, Thresh said:

Αν δεν βγει όμως αντισυνταγματικός ο νόμος ώστε να αποσυρθεί, αν πας σε δικαστήριο σε περίπτωση που φας πρόστιμο ώστε να αθωωθείς, ακόμα και να γλυτώσεις τα δικαστικά έξοδα, την αμοιβή του δικηγόρου στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι την γλυτώνεις. 

Άρα η στρατηγική του "κλάιν θα αθωωθώ 1000%" είναι πιο κοστοβόρα και χρονοβόρα από το να τα σκάσεις για VPN.

Ίσως να έχεις δίκιο δεν είμαι ειδικός αλλά από τα λίγα που ξέρω ίσως και το vpn να μη σώζει πάντα τον τελικό χρήστη. Αλλά vpn κρατάνε logs αλλά όχι αλλά είναι καλά και αλλά όχι. Ποιος ξέρει ο χρόνος θα δείξει όταν κάποιος πάρει το πρόστιμο να έχουμε μια πιο γενική εικόνα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Λέει είχε φάει πρόστιμο και φυλάκιση χρήστης που ταυτοποιήθηκε ότι έβλεπε πειρατικά και ότι αργότερα αθωώθηκε και ο νόμος καταργήθηκε λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων....  

Ο νόμος καταργήθηκε λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Σε μια σελίδα στις ειδήσεις google για είχα διαβάσει αλλά ήταν πέρυσι. Πως γίνετε στη Γερμανία να υπάρχει το πρόστιμο και στην Αγγλία όχι;

Ακόμη και στην Γερμανία, η αντιστοίχιση δυναμικών ip με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν θεωρείται τόσο ακέραια διαδικασία και υπάρχει κι εκεί ζήτημα "προσωπικών δεδομένων". Αν διάβασες ιστορίες από τα links που έχουν παραθέσει αρκετοί φίλοι/φίλες εδώ (κι αλλού πχ reddit), είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι πολίτες αργότερα αθωόνονται και δεν επιβάλλεται τελικώς κανένα πρόστιμο (ή και αγνοείται πολλές φορές επ'αόριστον και δεν καταλήγει ποτέ στο να είναι το χαρακτηριστικό τους κίτρινο χαρτάκι που σε καλεί πχ σε δίκη οπότε δεν ασχολείται κανένας στο φινάλε).

Δημοσ.

Ωραία. Νομότυπα λοιπόν, πώς μπορεί να προστατευτεί μια επιχείρηση η οποία υποχρεωτικά παρέχει wifi και δεν μπορεί να ελέγξει όλες τις σελίδες που μπαίνουν όσοι συνδέονται, έτσι ώστε να είναι καλυμμένη σε περίπτωση που συμβεί αυτό;

Μπορώ να μπλοκάρω συγκεκριμένες σελίδες, αλλά δεν τις ξέρω όλες, ούτε εκείνες που θα βγουν αύριο το πρωί.

Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Δημοσ.
10 minutes ago, spirosR7 said:

Καταργήθηκε νόμος για προσωπικά δεδομένα στην Αγγλία? Αυτή πρέπει να έχει το μεγαλύτερο σύστημα παρακολούθησης στον κόσμο μετά την Κινα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, mike299 είπε

Καταργήθηκε νόμος για προσωπικά δεδομένα στην Αγγλία? Αυτή πρέπει να έχει το μεγαλύτερο σύστημα παρακολούθησης στον κόσμο μετά την Κινα

Ναι όσον αφορά τη πειρατεία συγκεκριμένα. Μιλάω πάντα για έναν συγκεκριμένο νόμο και ότι διάβασα σε εκείνο το σάιτ μπορεί να υπάρχουν πολλοί νόμοι κατά της πειρατείας εκεί. Δεν μιλάω για κάμερες παρακολούθησης. Κάθε χώρα έχει κάμερες παρακολούθησης οπότε δεν νομίζω να έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα αυτό. Τώρα πρέπει να μας πει αν αληθεύουν αυτά στην Αγγλία κάποιος που κατοικεί εκεί αν επιβάλλονται πρόστιμα κλπ. Στη Γερμανία ξέρω ότι επιβάλλονται πρόστιμα για την πειρατεία αλλά μάλλον έχουν άλλη διαδικασία εκεί.

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Yian9 είπε

Πριν 10 χρονια εσκασε ασφαλεια σπιτι φιλου μου εδω στην Πατρα και του κατεσχεσε pc, σκληρους κτλ. Κατεβαζε ταινιες, παιχνιδια καθως κ προγραμματα. Επειδη δεν το κουβεντιαζε δεν ξερω αν ειχε μπλεξιμο με δικαστηρια. Παντως κ μονο να σκασει η αστυνομια σπιτι σου κ να στα σηκωσει.  

Σίγουρα έπαιξαν και άλλα πράγματα από πίσω δεν κατέβαζε απλά ταινίες και παιχνίδια. Για να μπουν σπίτι μπορεί να έπαιζε παιδική πορνογραφία μπορεί τρομοκρατία όπλα κτλ. 

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...