Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τον νόμο. Τι θα γίνεται στις περιπτώσεις που πάω σε μια σχολή και τα κατεβάζω από εκει?αν πάω σε καφετέρια και τα κατεβάσω? Δίνω ίντερνετ στον γείτονα ή κάποιος μου "κλεβει"(έχω τον by default κωδικο) ίντερνετ? Αυτά δεν τα ξεκαθάρισαν ούτε με box που έβλεπαν  live ποδοσφαιρο και απλά έπιαναν αυτούς που είχαν τους σερβερ. Περισσότερο για εκφοβισμό, έχουν λυσσάξει παντού να το αναφέρουν, παρά για άμεσο πρόστιμο. Τώρα τι γράφει ο φίλος ότι ήρθαν ήδη προστιμα,δεν ξερω

Επειδή με είχε απασχολήσει το θέμα μήπως κάποιος πάρει ίντερνετ από το router μου χωρίς την άδεια μου, κάτι που διάβασα δεν θυμάμαι που ή σε άρθρο ή σε σχόλιο, ότι η ασφάλεια του router σου, είναι υποχρέωση σου, και ότι σε άλλες χώρες κάποιοι βρήκαν τον μπελά τους επειδή κάποιοι έκλεβαν ίντερνετ, και έμπαιναν σε παράνομες ιστοσελίδες.

Εγώ στο router που έχω από Vodafone, έχει επιλογή ώστε να ονομάσω την κάθε συσκευή που συνδέθηκε, και οποία δεν γνωρίζω την μπλοκάρω, και είχα βρει 3 συσκευές που ή προσπάθησαν να συνδεθούν ή είχαν συνδεθεί. Καλό είναι να προσέχουμε το router μας, γιατί δεν ξέρεις ο άλλος που μπορεί να συνδεθεί.

• Like 1
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, uniquegr είπε

Για εξηγήσου! :) Δηλαδή, για ποιο λόγο είναι μικρό το ρίσκο απο το iptv του kodi?

Μιλάω για τα free iptv servers σε κάποια πρόσθετα του kodi. Το να σε παρακολουθούν που συνδέεσαι δεν επιτρέπεται από τον νόμο για το απόρρητο επικοινωνιών. Επομένως ακόμα κι αν ο πάροχος σε βλέπει δεν μπορεί να  χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.Επιπλέον θεωρώ απίθανο να ασκηθουν ποινικές διώξεις , να σχηματιστούν ποινικές δικογραφίες και να ψάξουν logs κάποιου ελευθερα προσβάσιμου server στο εξωτερικό. 
Κίνδυνο να πιαστούν έχουν όσοι αγοράζουν συνδρομές iptv ή μποξάκια και οι πωλητές πιαστούν. Τοτε θα γίνουν ποινικές διώξεις και οι πελάτες που θα βρεθούν από τις πληρωμές και από τις ip θα φάνε πρόστιμο. (παλιά δεν έπεφταν πρόστιμα στους χρήστες , κάποιες περιπτώσεις που αναφέρονται δήθεν πρόστιμα για απλή χρήση είναι100% για μποξάκια σε καφετέριες κλπ) 

Επεξ/σία από pomfolynx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, pomfolynx είπε

Μιλάω για τα free iptv servers σε κάποια πρόσθετα του kodi.

Ναι, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί "μποξάκι" ένα μηχάνημα που τρέχει kodi με κάποιο addon απο το οποίο διαμοιράζονται ακόμα και premium κανάλια, χωρίς πληρωμή;

Επεξ/σία από uniquegr
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Ναι, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί "μποξάκι" ένα μηχάνημα που τρέχει kodi με κάποιο addon απο το οποίο διαμοιράζονται ακόμα και premium κανάλια, χωρίς πληρωμή;

Φυσικά μπορεί να θεωρηθεί παράνομο μποξάκι. Η ουσία όμως είναι ότι δεν υπάρχει νόμιμη ξεκάθαρη οδός για να σε πιάσουν ότι το χρησιμοποιείς. Ούτε από το εξωτερικό έχω δει  αναφορές ότι κυνηγιέται τέτοια δραστηριότητα. Ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να αποκλείουν όποια διεύθυνση ip βρεθεί  να μοιράζει σχετικό περιεχόμενο, όχι να καταγράφουν τους χρηστες που συνδέονται.

Δημοσ.

Βγαίνει ενας νόμος ενάντια στην πειρατεία και έχεις σε ενα τεχνολογικό σιτε συζήτηση 71 σελίδων τι πρέπει να κάνει κανείς για να συνεχίσει να παρανομεί.....και αν ο νόμος αυτός αφορά μόνο συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών και οι άλλοι να εξακολουθήσουν να κάνουν πάρτι ή αν αφορά όλους οποτε να πάρουν τα μέτρα τους. 

Φαντάσου να παρακολουθούνται και οι συζητήσεις και να αρχίσουν να ζητάνε οι αρχες απο πχ εδω απο το site τις ip όσων ζηταν συμβουλές για το πως θα συνεχίσουν να  κrybontai  ώστε να παρακολουθούν και να κατεβάζουν περιεχομενο απο το ιντερνετ τι πανηγυρι θα ειχε να γινει....

Ελλας το μεγαλειο σου

• Haha 4
Δημοσ.
Στις 19/2/2025 στις 12:01 ΜΜ, Exorgistis είπε

"Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για τα αδικήματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου (υποκλοπή κωδικών τραπεζικών λογαριασμών, τυχερά παίγνια, πνευματικά δικαιώματα, ψεύτικοι ιστότοποι πώλησης ειδών ένδυσης, ιστότοποι πώλησης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων) σε τέσσερις ενότητες:
1)στον εντοπισμό του πραγματικού δικαιούχου/ιδιοκτήτη του ιστοτόπου που προσφέρει παράνομη δραστηριότητα
2)στον εντοπισμό των επισκεπτών του ιστοτόπου, οι οποίοι προβαίνουν σε παράνομες πράξεις
3)στην ροή των μεταξύ τους χρηματικών συναλλαγών
4)στα μέσα που διευκολύνουν την σύνδεση των επισκεπτών στους παράνομους ιστοτόπους

Το ίδιο ισχύει και για χρηματοπιστωτικά μέσα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά έχουν έδρα το εξωτερικό και στα οποία οι συναλλαγές διεξάγονται μέσω του διαδικτύου, για υπηρεσίες/εφαρμογές που παρέχονται προς τη διευκόλυνση της επίσκεψης σε παράνομους ιστοτόπους (π.χ. υπηρεσίες VPN, public DNS κτλ) αλλά και για εφαρμογές που εγκαθίστανται σε κινητά τηλέφωνα (apps)."

https://www.opengov.gr/ministryofjustice/?c=33000

Καλά θα περάσουν όλοι οι "trust-me-bro"

Κατς λίγο, δηλαδή εγώ που έχω unbound (recursive DNS που το έστεισα σε home server), είμαι παράνομος? Άσε ρε Μητσο Τάκη, πάνε πιάσε κανένα μπούλι που και καλά πουλάει προστασία σε μαγαζιά και άσε τους ψευτο-ευρωπαισμούς.

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση από άσχετο: το ενσωματωμένο δωρεάν VPN του Opera σε τι υστερεί σε σχέση με ένα πληρωμένο VPN; Είναι λιγότερο ασφαλές; To δοκίμασα πριν από λίγο και δεν κόβει καθόλου ταχύτητα. Αυξάνει μόνο το latency.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BritGreek είπε

Ερώτηση από άσχετο: το ενσωματωμένο δωρεάν VPN του Opera σε τι υστερεί σε σχέση με ένα πληρωμένο VPN; Είναι λιγότερο ασφαλές; To δοκίμασα πριν από λίγο και δεν κόβει καθόλου ταχύτητα. Αυξάνει μόνο το latency.

Είναι απλά proxy, δεν είναι κανονική υπηρεσία VPN.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

Βγαίνει ενας νόμος ενάντια στην πειρατεία και έχεις σε ενα τεχνολογικό σιτε συζήτηση 71 σελίδων τι πρέπει να κάνει κανείς για να συνεχίσει να παρανομεί.....και αν ο νόμος αυτός αφορά μόνο συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών και οι άλλοι να εξακολουθήσουν να κάνουν πάρτι ή αν αφορά όλους οποτε να πάρουν τα μέτρα τους. 

Φαντάσου να παρακολουθούνται και οι συζητήσεις και να αρχίσουν να ζητάνε οι αρχες απο πχ εδω απο το site τις ip όσων ζηταν συμβουλές για το πως θα συνεχίσουν να  κrybontai  ώστε να παρακολουθούν και να κατεβάζουν περιεχομενο απο το ιντερνετ τι πανηγυρι θα ειχε να γινει....

Ελλας το μεγαλειο σου

Εσύ αυτό κατάλαβες απ' όλη τη συζήτηση; Ότι ψάχνουμε πώς θα παρανομήσουμε; Σκέψου τι μπορεί να γίνει αν κάποιος συνδέεται στο δικό σου δίκτυο και αρχίσει να κάνει περίεργα. Άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας μετά.

2 λεπτά πριν, niko_gram_15 είπε

Είναι απλά proxy, δεν είναι κανονική υπηρεσία VPN.

Δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, niko_gram_15 είπε

Proxy είναι ότι απλά το site που θες να μπεις σε βλέπει να μπαίνεις απο άλλο μέρος, ο ISP μπορεί να δει τί κάνεις.

Σε ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Σχετικά με torrents, σε αυτό το σάιτ δείχνει τι έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες σε trackers σχετικό με την ip σας.

Φαντάζομαι κυρίως σε public trackers.

https://iknowwhatyoudownload.com/en/peer/

Αν ισχύουν τα αποτελέσματα δε το γνωρίζω.
Με στατική ip ίσως δίνει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, June είπε

Σχετικά με torrents, σε αυτό το σάιτ δείχνει τι έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες σε trackers σχετικό με την ip σας.

Παρατηρω τελευταιες μερες οτι πισω απο CGNAT με την ip που εχω απο cosmote λογο 5G δεν βγαζει τιποτα που κατεβηκε στην παραπανω σελιδα. Μεχρι πριν λιγες μερες ειχε αρκετα. 

Κατι που σημαινει οτι ο κοσμος σταματησε να κατεβαζει. Και βαζω IP απο το VPN και γινεται χαμος σε μια μερα εχει κατι εκατονταδες προφανως ειναι απο ολο τον κοσμο. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, June είπε

Ελπίζω να μην λειτουργεί σωστά γιατί μπαίνοντας μου δείχνει ότι έχω κατεβάσει αρχεία πχ μέσα στο Μάρτιο αλλά δεν έχω κατεβάσει απολύτως τίποτα μέσα στη χρονιά ούτε έχω μπει σε σελίδες streaming. Υπάρχει τρόπος να τσεκάρουμε αν συνδέονται άλλοι στο δίκτυο μας; έχω WiFi ιδιωτικό αλλά με τον κωδικό που είχε από την αρχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...