Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγω μπαινω και βλεπω με tor ρε boyyyyyy 3 κρεμμυδια μακρια απο τον isp...!
Eφτιαξα και το στικερακι γιατι ειμαι pro. 🤣
Εσεις ενταξει εδω. Αγορασατε VPN?
Την επομενη εβδομαδα εχει σου λου! (arsenal - real madrid)
Ο Μητσοτακης σας περιμενει για εισητηρια μπροοοο.

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το wishful thinking εχει φτασει σε αλλο επιπεδο...

συνοψιζω

1. οι isp κρατανε logs ανα πασα στιγμη ποια ip αντιστοιχει σε ποιον συνδρομητη, ανεξαρτητα αν ειναι static or dynamic, συνδέουν την ip με το timestamp της σύνδεσης και τέλος

2. αν βγαινετε στο internet μεσω cgnat, τοτε ο isp αντιστοιχίζει μία port or range ports σε καθε συνδρομητη και ετσι παλι ξερει ακριβωσ ποιοσ πήγε που ανά πάσα χρονική στιγμή.

3. Το https κρυπτογραφεί το περιεχόμενο της κίνησης μεταξύ ενός υπολογιστή και ενός site αλλά όχι προφανώς ότι έχεις επισκεφτεί το site. Αυτό και μόνο αρκεί να σου έρθει το πρόστιμο και άντε μετά εσύ στον δικαστή να πεις ότι ναι είχα επισκεφτεί το site X που κάνει online streaming ταινιών αλλά δεν κοιτούσα, διαβαζα εφημερίδα... δλδ κάπου έλεος...

4. οι vpns κρατανε logs γιατι τους υποχρεωνουν διακρατικοί νόμοι για τρομοκρατια οπλα κλπ

5. το αν θα δωσουν οι vpns στοιχεια ή όχι παιζεται αλλα δεν θα βασιζόμουν εκει, ειναί πολυ αδυναμοι κρικοι

6. Τα πρόστιμα θα έρθουν ως διοικητικές ποινές και θα έχεις 30 μέρες ή χ μέρες να αποδείξεις ότι είναι λάθος, όπως γίνεται στην εφορία τώρα. Να ενημερώσω ότι τώρα που μιλάμε, η εφορία έχει δικαίωμα να καταλογίζει πρόστιμα κατά το δοκούν και έχεις 30 ημέρες να προσφύγεις σε μία επιτροπή να αποδείξεις εσύ οτι το πρόστιμο είναι λάθος, αλλιώς πας δικαστήρια, αλλά εν τω μεταξύ το πρόστιμο, πρόστιμο. Αν θέλεις να μεταβιβάσεις ακίνητο πχ block. Δεν θα μπουν σε πολύπλοκες διαδικασίες να αποδείξουν κάτι. Θα παίρνουν με τον XYZ τρόπο λίστες και θα μοιράζουν πρόστιμα.

• Confused 4
  • Sad 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, June είπε

Απ' ότι φαίνεται είναι, αλλά την ip την μοιράζεσαι με άλλους συνδρομητές του ISP, λόγω CG-NAT.

Οπότε στην πράξη, όντως τα κατεβάζει άλλος. (αν κατάλαβα καλά).

Τώρα, αν έρθει η ώρα του προστίμου, πώς διαχωρίζει ο ISP ποιος από όσους έχουν την ίδια IP τα διαμοίραζε είναι μία απορία που την έχω κι εγώ!

Υπαρχει και υποδίκτυο  που εκει ο καθενας εχει την δικια του.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, darkman είπε

και την δικιά μας ip πως μπορουμε να την δουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχετο με το θεμα αλλά έβαλα vpn ( free του proton προς το παρόν μέχρι να αγοράσω το κανονικό) και κοιτάω τον κατάλογο του netflix αμερικης και πραγματικά εδώ πληρώνουμε υπεραξία. 

Επεξ/σία από adamv123
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, darkman είπε

Δεν ειναι μονο υποδίκτυο, είναι διαφορετικές πόρτες, αλλά δεν έχει πολύ σημασία. Σημασία έχει το εξής:

Ας υποθέσουμε ότι 10 συνδρομητές βγαίνουν στο internet από την ίδια ακριβώς IP. Πως ξέρει το καθε πακέτο πληροφορίας να επιστρέψει στον σωστό συνδρομητή? είτε με εσωτερικό ip δίκτυο, είτε με διαφορετικές πόρτες είτε... 

όπως ακριβώς το πακέτο της τσόντας ξέρει ότι ο Χ συνδρομητής ζήτησε τσοντα να δει και άρα ξέρει που θα πάει και το πακέτο του internet banking ότι ο Y συνδρομητής ζήτησε banking και δεν μπερδεύονται μεταξύ τους, έτσι ξέρει και ο ISP ποιος πήγε που και πότε.

Ειναι λυμένα αυτά εδώ και χρόνια

• Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, 1comment said:

Χμ...το θέμα είναι ότι σε πολλά ελεύθερα stream sites τυπου ταινιομανια, ταινιες online (που για αυτά ενδιαφέρεται η πλειοψηφία και εδώ στα σχόλια) αν βάλεις vpn δεν παίζει ο player! Κοινώς δεν βλέπεις ταινία! Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. 

Δεν γίνεται κι ο σκύλος χορτάτος κι η πίτα ολόκληρη.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

και την δικιά μας ip πως μπορουμε να την δουμε;

https://whatismyipaddress.com/ Αν εισαι πισω απο CG-NAT θα δεις αυτην σου δινει το υποδικτυο αν δεν εισαι θα δεις την κανονική σου WAN . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mr_Robot_dev είπε

Δεν ειναι μονο υποδίκτυο, είναι διαφορετικές πόρτες, αλλά δεν έχει πολύ σημασία. Σημασία έχει το εξής:

Ας υποθέσουμε ότι 10 συνδρομητές βγαίνουν στο internet από την ίδια ακριβώς IP. Πως ξέρει το καθε πακέτο πληροφορίας να επιστρέψει στον σωστό συνδρομητή? είτε με εσωτερικό ip δίκτυο, είτε με διαφορετικές πόρτες είτε... 

όπως ακριβώς το πακέτο της τσόντας ξέρει ότι ο Χ συνδρομητής ζήτησε τσοντα να δει και άρα ξέρει που θα πάει και το πακέτο του internet banking ότι ο Y συνδρομητής ζήτησε banking και δεν μπερδεύονται μεταξύ τους, έτσι ξέρει και ο ISP ποιος πήγε που και πότε.

Ειναι λυμένα αυτά εδώ και χρόνια

αρα με το iknowwhatyoudownload εμεις βλεπουμε τι εχει κατεβασει ο καθενας που χρησιμοποιει ή χρησιμοποιησε την ιδια ip με εμας. Αρα να υποθεσω οτι η dynamic ip αλλαζει οχι μονο οταν κανουμε επανεκκινηση το ρουτερ αλλα και απο τον provider ωστε οταν καποιος νεος χρηστης μπαινει ειτε με επανεκκινηση του ρουτερ ειτε ως νεος χρηστης να υπαρχει ας πουμε μια δεξαμενη απο ips απο οπου του διατηθεται μια που μπορει να την ειχε χρησιμοποιησει και καποιος αλλος

• Super Moderators
Δημοσ.
45 minutes ago, 1comment said:

Το αρχικό σου μήνυμα 

Δεν πρόκειται να γίνει κανένα δικαστήριο. Απορώ τι επιμένετε σε αυτό ορισμένοι.

Θα είναι διοικητικά πρόστιμα. Θα σου τα βάζει η εφορία.

Και λίγο μετά σου απέδειξα ότι και δικαστήρια γίνονται για διοικητικά πρόστιμα και τα κερδίζουν πολίτες. 

Στο θέμα μας. Τουλάχιστον η απάντησή σου "βοήθησε" όσο αφορά ταινιομανια, voody κλπ. Εσύ λες ότι είναι "ασφαλή" λόγω https.

Δεν εννοούσε ότι δεν μπορείς να πας εσύ για να αμφισβητήσεις, αλλά ότι δεν θα γίνει για να σε τρέχουν αυτοί.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, darkman είπε

https://whatismyipaddress.com/ Αν εισαι πισω απο CG-NAT θα δεις αυτην σου δινει το υποδικτυο αν δεν εισαι θα δεις την κανονική σου WAN . 

αυτη την στιγμη που κανω τον ελεγχο της ip απο την εργασια μου πραγματι μου δειχνει την ιδια ip με το iknowwhatdownload αλλα η τοποθεσια που διχνει ειναι οτι να ναι ουσιαστικα με δειχνει σε καποιο αλλο μερος της ελλάδος απο εκει που ειμαι 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PLHROPPP είπε

αυτη την στιγμη που κανω τον ελεγχο της ip απο την εργασια μου πραγματι μου δειχνει την ιδια ip με το iknowwhatdownload αλλα η τοποθεσια που διχνει ειναι οτι να ναι ουσιαστικα με δειχνει σε καποιο αλλο μερος της ελλάδος απο εκει που ειμαι 

Δεν εχω καταλάβει ακομα τον προβληματισμό σου :) αν το ερώτημα σου ειναι αν μπορουν να σε βρουν πισω απο CG-NAΤ η απαντηση ειναι ναι μπορουν :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, darkman είπε

Δεν εχω καταλάβει ακομα τον προβληματισμό σου :) αν το ερώτημα σου ειναι αν μπορουν να σε βρουν πισω απο CG-NAΤ η απαντηση ειναι ναι μπορουν :) 

το ερωτημα μου ειναι οτι ενω εγω δεν εχω σχεση με τορρεντ μου εμφανιζει οτι απο την ip που διχνει οτι εχω εχουν κατεβει διαφορα και τι μπορω να κανω ωστε να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας

Επεξ/σία από PLHROPPP
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

το ερωτημα μου ειναι οτι ενω εγω δεν εχω σχεση με τορρεντ μου εμφανιζει οτι απο την ip που διχνει οτι εχω εχουν κατεβει διαφορα και τι μπορω να κανω ωστε να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας

Το πολυ πολυ να τα πληρωσετε μισα μισα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

αρα με το iknowwhatyoudownload εμεις βλεπουμε τι εχει κατεβασει ο καθενας που χρησιμοποιει ή χρησιμοποιησε την ιδια ip με εμας. Αρα να υποθεσω οτι η dynamic ip αλλαζει οχι μονο οταν κανουμε επανεκκινηση το ρουτερ αλλα και απο τον provider ωστε οταν καποιος νεος χρηστης μπαινει ειτε με επανεκκινηση του ρουτερ ειτε ως νεος χρηστης να υπαρχει ας πουμε μια δεξαμενη απο ips απο οπου του διατηθεται μια που μπορει να την ειχε χρησιμοποιησει και καποιος αλλος

Δεν ειναι μόνο μια ip, είναι ο συνδυασμός ip και χρονικής στιγμής που σε ταυτοποιεί.

Δλδ την ip 1.2.3.4 στις (ώρα) 11.23.45 στις (ημερομηνία) 02.04.2025 την είχε το ΑΦΜ 12345678 και εκείνη την χρονική στιγμή κατέβαζε/έβλεπε κάτι παράνομο.

Στις 11.24.00 στις 02.04.2025, δλδ 15 δευτερόλεπτα αργότερα, μπορεις να έχεις άλλη ip, την 5.6.7.8 γιατί εσύ κάνεις επανεκκίνηση στον router σου κάθε 5 λεπτά.. δεν αλλάζει κάτι... την 1.2.3.4 την έχω τώρα εγώ, που στις 11.24.00 στις 02.04.2025 δεν κατεβάζω κάτι άρα είμαι μια χαρά.

εσύ τώρα με την 5.6.7.8 στις 11.24.00 στις 02.04.2025 κατεβάζεις, βρήκες τον μπελά σου.

Επεξ/σία από Mr_Robot_dev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...