Ashaman Δημοσ. Κυριακή στις 05:58 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:58 μμ 5 minutes ago, poulinos said: μπορεις να αφησεις το κινητο μονιμα στο ρευμα και απλα να παιζεις με tethering αντι να μπεις στην διαδικασια για usb to ethernet κτλ. δεν το εχω δοκιμασει το usb to ethernet αλλα λογικα το μονο που θα χρειαστει ειναι να κλείσεις τον dhcp του adsl/vdsl modem router για να παιξει μπαλα ο dhcp του κινητου.αν ειναι router και οχι modem router με θυρα wan τοτε μπορεις να βαλεις το ethernet στην wan.το πιο απλο βεβαια ειναι απλα φορτιση απο το usb (ενεργοποιησε το protection για να γεμιζει η μπαταρια στο 80%) και μετα παιξε με tethering. Σκεφτομουν μηπως υπερθερμαινεται με το wifi tethering και σκεφτομουν οτι θα βολευε το ethernet ή usb tethering για ταυτοχρονη φορτιση και λιγοτερη θερμανση. Θα το βαλω βεβαια πανω σε κατι ανεμιστηρακια που εχω που ειναι ειδικα γι'αυτο το θεμα αλλα οκ. Ψαχνοντας βρηκα και αυτο Powertech PTH-056 αλλα δεν ξερω αν θα μπορει να φορτισει παραλληλα, αν και λεει οτι βγαζει 65W (για φορτιση λαπτοπ δλδ) και φανταζομαι οτι το κινητο θα μπορει να το διαχειριστει το παραπανω και να μην παθει λαλα. Απο την αλλη βρηκα ενα video που κανει μεσω laptop το tethering (αρα σιγουρα φορτιζει) και με καλωδιο δικτυου απο το λαπτοπ στη wan του router και παραλληλα διαμοιρασμος του internet απο το Laptop μεσω το καλωδιου δικτυου στο router. Εχω τα καλωδια οποτε θα το δοκιμασω με το δικο μου κινητο αυριο μαλλον και ενα ninkear mini pc. Θα ενημερωσω πως πηγε
atheatos Δημοσ. Κυριακή στις 06:01 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:01 μμ 1 ώρα πριν, Ashaman είπε Επαναφερω τη συζητηση μερικους μηνες μετα γιατι ειμαι σε φαση που σε λιγες μερες θα παμε για ενα μηνα σε εξοχικο που πηγα σημερα και ελεγξα ταχυτητα και ειναι κοντα στα 200/20 στο poco x6 pro & redmi note 13 pro που μας ειναι αρκετα για τη δουλεια που το θελουμε (θα δουλευουμε απο εκει 2 ατομα με vpn και teams κλησεις) . Σκεφτομαι λοιπον αντι για router 5g που μετα θα μου ειναι αχρηστο και θα πρεπει να βρω να το πουλησω, να παρω ενα motorola g55 το οποιο μετα θα το παρει η κορη μιας και αυτο που εχει τωρα πνεει τα λοισθια. Σκεφτομουν λοιπον το κινητο αυτο και εχω ενα router Speedport Smart (αυτο που δινει η Cosmote για τα 300 ftth) που καθεται και θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω. Με usb c to ethernet adapter το συνδεω στο router και πως μοιραζω μετα το internet απο το wifi του router? Δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν ξερω πως να το κανω. Γενικες οδηγιες και μετα θα το βρω με google αν ειναι εφικτο. Επισης μιας και το κινητο θα παιζει για πολλες ωρες, τουλαχιστον 10 την ημερα, απο το usb c to ethernet μπορει και να φορτιζει? υπαρχει τετοιο adapter σε λογικη τιμη? ειδα κατι με 50-60 ευρα αλλα οκ το βλεπω υπερβολη. Ειδαλλως με usb tethering θα γινεται δουλεια, δλδ να μοιρασει στο router και το router μετα μεσω wifi στις συσκευες αλλα παραλληλα και να φορτιζει το κινητο? Ευχαριστω εκ των προτερων Ναι μπορεί να φορτίζει από το adapter. Ενα πρόχειρο που κοίταξα κοστίζει τα μισά: https://www.skroutz.gr/s/24622141/Digitus-DN-3027.html#reviews Μετά ο τρόπος που συνδέεις στο router εξαρτάται από το router . Μπορείς να το συνδέσεις σαν APN όπως προαναφέρθηκε και να μοιράζει το κινητό διευθύνσεις ή να κάνει το router δικό του δίκτυο ( έτσι κάνω εγώ με το tp link μου χωρίς κανένα πρόβλημα.)
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 06:06 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:06 μμ (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Ashaman said: Σκεφτομουν μηπως υπερθερμαινεται με το wifi tethering και σκεφτομουν οτι θα βολευε το ethernet ή usb tethering για ταυτοχρονη φορτιση και λιγοτερη θερμανση. Θα το βαλω βεβαια πανω σε κατι ανεμιστηρακια που εχω που ειναι ειδικα γι'αυτο το θεμα αλλα οκ. Ψαχνοντας βρηκα και αυτο Powertech PTH-056 αλλα δεν ξερω αν θα μπορει να φορτισει παραλληλα, αν και λεει οτι βγαζει 65W (για φορτιση λαπτοπ δλδ) και φανταζομαι οτι το κινητο θα μπορει να το διαχειριστει το παραπανω και να μην παθει λαλα. Απο την αλλη βρηκα ενα video που κανει μεσω laptop το tethering (αρα σιγουρα φορτιζει) και με καλωδιο δικτυου απο το λαπτοπ στη wan του router και παραλληλα διαμοιρασμος του internet απο το Laptop μεσω το καλωδιου δικτυου στο router. Εχω τα καλωδια οποτε θα το δοκιμασω με το δικο μου κινητο αυριο μαλλον και ενα ninkear mini pc. Θα ενημερωσω πως πηγε οπως ειπες θα μπορουσες απλα να βαλεις (εφοσον μιλαμε για προσωρινη λυση) ενα ανεμιστηρακι για να το ψυχει και να μην εχεις θεμα.αλλωστε η μπαταρια μολις γεμισει θα κλεισει το κυκλωμα οποτε θα εισαι μια χαρα. ακομα και αν βγαζει 65watt δεν σημαινει οτι το κινητο θα παθει κατι.θα τραβηξει οσο χρειαζεται ακριβως το κινητο .θα μπορουσε να μπει και ενδιαμεσα λαπτοπ αλλα το κανεις complicated. αυτο που εβαλες Powertech PTH-056 απλα αν καταλαβα καλα ειναι απλα usb σε ethernet και τιποτα παραπανω. (τωρα ειδα οτι εχει usb εισοδο στην πισω πλευρα) εχει και η tp link σαν πιο γνωστη. Επεξ/σία Κυριακή στις 06:09 μμ από poulinos
atheatos Δημοσ. Κυριακή στις 06:06 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:06 μμ Απλα με το router και σύνδεση με ethernet με το κινητό έχεις την δυνατότητα να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες του ρουτερ που σίγουρα είναι περισσότερες από αυτές του κινητού σε θέματα δικτύου. Για υπερθέρμανση από WiFi tethering το θεωρώ αστείο να βάλεις ανεμιστηράκια . Οι θερμοκρασίες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν καταστρέφουν την συσκευή, ειδικά το συγκεκριμένο Motorola.
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 06:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:08 μμ 6 minutes ago, atheatos said: Ναι μπορεί να φορτίζει από το adapter. Ενα πρόχειρο που κοίταξα κοστίζει τα μισά: https://www.skroutz.gr/s/24622141/Digitus-DN-3027.html#reviews Μετά ο τρόπος που συνδέεις στο router εξαρτάται από το router . Μπορείς να το συνδέσεις σαν APN όπως προαναφέρθηκε και να μοιράζει το κινητό διευθύνσεις ή να κάνει το router δικό του δίκτυο ( έτσι κάνω εγώ με το tp link μου χωρίς κανένα πρόβλημα.) αυτο πραγματι εχει και εισοδο usb type c αν και το Powertech PTH-056 τελικα εχει.απλα ειναι στην δευτερη φωτο.My mistake. 3 minutes ago, atheatos said: Απλα με το router και σύνδεση με ethernet με το κινητό έχεις την δυνατότητα να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες του ρουτερ που σίγουρα είναι περισσότερες από αυτές του κινητού σε θέματα δικτύου. Για υπερθέρμανση από WiFi tethering το θεωρώ αστείο να βάλεις ανεμιστηράκια . Οι θερμοκρασίες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν καταστρέφουν την συσκευή, ειδικά το συγκεκριμένο Motorola. δεν χανει κατι να βαλει ανεμιστηρακι εφοσον θελει να το εχει μονιμα στο ρευμα και ειδικα αν ειναι καλοκαιρι με θερμοκρασιες 40 αρια .αλλο τοσο εφοσον το θελει για να το κρατησει μετα. το να εχεις ενα φανακι usb ειναι ευκολο
atheatos Δημοσ. Κυριακή στις 06:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:15 μμ Επίσης το κινητό δεν καταναλώνει για το Ethernet tethering το τρελό ρεύμα. Εγω έβαλα ένα φορτιστή από ένα παλιό κινητό που είχα με 5w αν δεν κάνω λάθος και το κινητό ποτέ δεν άδειασε την μπαταρία και μάλιστα σταμάτησε την φόρτιση. Η κατανάλωση από τα κινητά προέρχεται κυρίως από την οθόνη , οπότε για την χρήση που θα κάνει το κινητό τον 65w φορτιστή τον θεωρώ αστείο υπερβολικό ακόμα και για WiFi tethering από κινητό. Με 10w φορτιστή είσαι υπερκαλυμμένος…. 1
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 06:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:22 μμ και επισης να προσπαθησει να το βαλει εκει που πιανει καλυτερο σημα ειδικα για 5g. μετα την οθονη η καταναλωση ερχεται απο το να πιασει σημα ειδικα για 5g. οποτε καλο ειναι να το βαλει εκει που παιζει με καλο σημα και για θεμα μπαταριας αλλα και για θεμα μεγαλυτερης ταχυτητας.
Ashaman Δημοσ. Κυριακή στις 07:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:46 μμ Λοιπόν αυτό που έλεγα πριν με usb tethering στο mini pc και καλώδιο στη wan του router όντως έπαιξε. Αλλά μάλλον θα πάω στη διαδικασία με το usb To ethernet και θα το φορτίζω όποτε και αν χρειάζεται. Ευχαριστώ παιδιά.
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 07:58 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:58 μμ 10 minutes ago, Ashaman said: Λοιπόν αυτό που έλεγα πριν με usb tethering στο mini pc και καλώδιο στη wan του router όντως έπαιξε. Αλλά μάλλον θα πάω στη διαδικασία με το usb To ethernet και θα το φορτίζω όποτε και αν χρειάζεται. Ευχαριστώ παιδιά. πολλοι τροποι για να παιξεις.με το κινητο σκετο, με usb σε ethernet σε router .με usb σε ethernet σε pc και απο εκει hotspot απο το pc κτλ.οτι σε βολευει και οτι ειναι πιο ευκολο.δεν εχει μαλλον νοημα να το γεμιζεις το κινητο οποτε χρειαζεται.σιγουρα θα εκανα το πιο απλο.ρυθμιση να μην το γεμιζει πανω απο το 80 τοις 100 και θα το αφηνα στο ρευμα.μια φορα την εβδομαδα θα το αφηνα να αδειασει και θα το ξαναβαζα να γεμισει για να κανει ενα κυκλο η μπαταρια.
Ashaman Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 πμ 4 hours ago, poulinos said: πολλοι τροποι για να παιξεις.με το κινητο σκετο, με usb σε ethernet σε router .με usb σε ethernet σε pc και απο εκει hotspot απο το pc κτλ.οτι σε βολευει και οτι ειναι πιο ευκολο.δεν εχει μαλλον νοημα να το γεμιζεις το κινητο οποτε χρειαζεται.σιγουρα θα εκανα το πιο απλο.ρυθμιση να μην το γεμιζει πανω απο το 80 τοις 100 και θα το αφηνα στο ρευμα.μια φορα την εβδομαδα θα το αφηνα να αδειασει και θα το ξαναβαζα να γεμισει για να κανει ενα κυκλο η μπαταρια. Κατα πασα πιθανοτητα αυτο το δρομο θα ακολουθησω. Θελω πρωτα να το βαλω να δω χωρις συνδεση στο ρευμα ποση ωρα αντεχει μονο με το 5g να παιζει και βλεπουμε. 6 hours ago, atheatos said: Ναι μπορεί να φορτίζει από το adapter. Ενα πρόχειρο που κοίταξα κοστίζει τα μισά: https://www.skroutz.gr/s/24622141/Digitus-DN-3027.html#reviews Μετά ο τρόπος που συνδέεις στο router εξαρτάται από το router . Μπορείς να το συνδέσεις σαν APN όπως προαναφέρθηκε και να μοιράζει το κινητό διευθύνσεις ή να κάνει το router δικό του δίκτυο ( έτσι κάνω εγώ με το tp link μου χωρίς κανένα πρόβλημα.) Υπαρχει καποιος λογος να παω σε αυτο αντι για το powertech? Ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορα του κοστους αλλα οκ να το δω αν ειναι δοκιμασμενο ενω το αλλο αγνωστο 6 hours ago, poulinos said: οπως ειπες θα μπορουσες απλα να βαλεις (εφοσον μιλαμε για προσωρινη λυση) ενα ανεμιστηρακι για να το ψυχει και να μην εχεις θεμα.αλλωστε η μπαταρια μολις γεμισει θα κλεισει το κυκλωμα οποτε θα εισαι μια χαρα. ακομα και αν βγαζει 65watt δεν σημαινει οτι το κινητο θα παθει κατι.θα τραβηξει οσο χρειαζεται ακριβως το κινητο .θα μπορουσε να μπει και ενδιαμεσα λαπτοπ αλλα το κανεις complicated. αυτο που εβαλες Powertech PTH-056 απλα αν καταλαβα καλα ειναι απλα usb σε ethernet και τιποτα παραπανω. (τωρα ειδα οτι εχει usb εισοδο στην πισω πλευρα) εχει και η tp link σαν πιο γνωστη. Δεν εχω βρει κανενα αντιστοιχο της tp link , δλδ με εξοδο usb για φορτιση . Αν εχεις δει καποιο στειλε λινκ πλιζ.
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:28 πμ 22 minutes ago, Ashaman said: Κατα πασα πιθανοτητα αυτο το δρομο θα ακολουθησω. Θελω πρωτα να το βαλω να δω χωρις συνδεση στο ρευμα ποση ωρα αντεχει μονο με το 5g να παιζει και βλεπουμε. Υπαρχει καποιος λογος να παω σε αυτο αντι για το powertech? Ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορα του κοστους αλλα οκ να το δω αν ειναι δοκιμασμενο ενω το αλλο αγνωστο Δεν εχω βρει κανενα αντιστοιχο της tp link , δλδ με εξοδο usb για φορτιση . Αν εχεις δει καποιο στειλε λινκ πλιζ. της tp link δεν εχει Usb για φορτιση.ειναι απλα Usb to ethernet.Οποτε ναι δεν σου κανει. το digitus που εβαλε ο @atheatosειναι πιο γνωστο σαν εταιρεια απο την Powertech. μαλλον για αυτο σου εβαλε αυτο. γενικως θα σου βγαλει αρκετη ωρα αλλα ειναι αναλογως την χρηση.εγω πχ τωρα που εκανα tethering αλλα σε 4g το ειχα για κανα 4ωρο αλλα με μικρη χρηση και μια συσκευη και να χασα 15 20 τοις 100 max? και εκανα και αλλες χρησεις στο κινητο. αλλα ναι το δοκιμαζεις και βλεπεις ποσο σου τρωει με βαση την χρηση και τους clients.
Ashaman Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 πμ 2 minutes ago, poulinos said: της tp link δεν εχει Usb για φορτιση.ειναι απλα Usb to ethernet.Οποτε ναι δεν σου κανει. το digitus που εβαλε ο @atheatosειναι πιο γνωστο σαν εταιρεια απο την Powertech. μαλλον για αυτο σου εβαλε αυτο. γενικως θα σου βγαλει αρκετη ωρα αλλα ειναι αναλογως την χρηση.εγω πχ τωρα που εκανα tethering αλλα σε 4g το ειχα για κανα 4ωρο αλλα με μικρη χρηση και μια συσκευη και να χασα 15 20 τοις 100 max? και εκανα και αλλες χρησεις στο κινητο. αλλα ναι το δοκιμαζεις και βλεπεις ποσο σου τρωει με βαση την χρηση και τους clients. Ντωμεταξυ μολις συνειδητοποιησα οτι εχω ενα usb micro (νομιζω ) adapter to ethernet με εξτρα usb (παλι micro νομιζω) που ειχα αγορασει για το Amazon Fire 4k Tv stick που το παροπλισα γιατι πηρα το Nvidia Shield. Αν βρω εναν adapter απο usb c male to usb micro female νομιζω θα ειμαι καλυμμενος . 1
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:36 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:36 πμ 1 minute ago, Ashaman said: Ντωμεταξυ μολις συνειδητοποιησα οτι εχω ενα usb micro (νομιζω ) adapter to ethernet με εξτρα usb (παλι micro νομιζω) που ειχα αγορασει για το Amazon Fire 4k Tv stick που το παροπλισα γιατι πηρα το Nvidia Shield. Αν βρω εναν adapter απο usb c male to usb micro female νομιζω θα ειμαι καλυμμενος . φτηνοι ειναι οι adapters να αγορασεις.και ειχαν και πολλα κινητα μεσα για ενα διαστημα. λογικα ναι θα πρεπει να παιζει αν δεν εχουν ενωσει στον adapter μονο τα Pin του ρευματος.
Ashaman Δημοσ. Δευτέρα στις 12:39 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:39 πμ 1 minute ago, poulinos said: φτηνοι ειναι οι adapters να αγορασεις.και ειχαν και πολλα κινητα μεσα για ενα διαστημα. λογικα ναι θα πρεπει να παιζει αν δεν εχουν ενωσει στον adapter μονο τα Pin του ρευματος. Μωρε φτηνοι ειναι , απλα ειναι και η αγορα κινητου παραλληλα και παει αρκετα . Ουτως ή αλλως τωρα ειδα οτι το amazon adapter δινει 10/100 δικτυο οποτε αστο. Θα παρω ενα αλλο να κανω τη δουλεια μου
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 01:26 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:26 πμ 45 minutes ago, Ashaman said: Μωρε φτηνοι ειναι , απλα ειναι και η αγορα κινητου παραλληλα και παει αρκετα . Ουτως ή αλλως τωρα ειδα οτι το amazon adapter δινει 10/100 δικτυο οποτε αστο. Θα παρω ενα αλλο να κανω τη δουλεια μου εν τω μεταξυ εχω ενα router που θα μπορουσα να σου δανεισω για να κανεις την δουλεια σου αλλα εχει 2 αρνητικα. το ενα ειναι οτι ειναι cisco και θελει παραμετροποιηση απο κονσολα για να παιξει. το δευτερο ειναι οτι ειναι 4g οχι 5g. στα usb adapter ναι θελει προσοχη να ειναι 10/100/1000 και οχι απλα 10/100.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα