Ashaman Δημοσ. Δευτέρα στις 01:33 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:33 πμ 5 minutes ago, poulinos said: εν τω μεταξυ εχω ενα router που θα μπορουσα να σου δανεισω για να κανεις την δουλεια σου αλλα εχει 2 αρνητικα. το ενα ειναι οτι ειναι cisco και θελει παραμετροποιηση απο κονσολα για να παιξει. το δευτερο ειναι οτι ειναι 4g οχι 5g. στα usb adapter ναι θελει προσοχη να ειναι 10/100/1000 και οχι απλα 10/100. Ευχαριστω φιλε μου για την προσφορα, 4γ+ εχω κι εγω, καλα οκ καμια σχεση με cisco αλλα ουτως ή αλλως εκει δεν παιζει καλα το 4g, δοκιμασμενο. Ευτυχως το 5g ειναι οκ ειδαλλως θα αναγκαζομουν να στραφω σε starlink και δεν ηθελα
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 01:57 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:57 πμ 23 minutes ago, Ashaman said: Ευχαριστω φιλε μου για την προσφορα, 4γ+ εχω κι εγω, καλα οκ καμια σχεση με cisco αλλα ουτως ή αλλως εκει δεν παιζει καλα το 4g, δοκιμασμενο. Ευτυχως το 5g ειναι οκ ειδαλλως θα αναγκαζομουν να στραφω σε starlink και δεν ηθελα τοτε μονοδρομος το 5g δυστυχως.
Ashaman Δημοσ. Δευτέρα στις 04:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:58 μμ Πηγα και πηρα το moto g55 σημερα και παω να το στησω και ... συνειδητοποιω οτι οταν λεει dual sim εννοει οτι η 2η ειναι esim. Αντε τωρα να πρεπει να παω στο καταστημα να μου γυρισουν τη μια sim (που ειναι extra sim στον main λογαριασμο μου) σε esim ωστε να μπορω να κανω τη δουλεια μου. Και παραλληλα να τους ζητησω να την ενεργοποιησουν στο 5g γιατι απ'οτι ειδα συνδεεται μονο σε 4g+. Εκτος κι αν οι esim ειναι αυτοματα και 5g.
Ashaman Δημοσ. Τρίτη στις 11:45 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:45 πμ (επεξεργασμένο) Περασα την esim αλλα δεν εχει ενεργοποιηθει ακομα το 5G. Εβαλα και τη 2η καρτα που μπορει να στειλει sms , στελνω στο 1333 5G αλλα λεει οτι η συσκευη δεν υποστηριζει την ενεργοποιηση του δικτυου 5G. Ξερει κανεις πως διακο θα το ενεργοποιησω? Δεν εχω καποια απο τις φερομενες ως συμβατες στην cosmote με 5g για να βαλω τη sim και να το κανω Τελικα εγινε με το Poco X6 Pro που αν δεν κανω λαθος δεν αναγραφεται στις συμβατες συσκευες. Πφφφ. Επεξ/σία Τρίτη στις 12:01 μμ από Ashaman 1
Ashaman Δημοσ. Τρίτη στις 08:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:14 μμ Latest update. Εγιναν ολα τα αλλα, ΔΕΝ ενεργοποιειται σε 5G η esim. Αρχικα μου ειπαν μετα τις 14, μετα μου ειπαν οταν κλεισει το 24ωρο απο την μετατροπη σε esim δλδ στις 19. Παπαρια μαντολες και παλι. Τωρα μου λενε δεν μπορουν να μου δωσουν χρονο, οταν και οποτε, το εχουν επισπευσει εσωτερικα. Μιλαμε για φοβερα δυσκολη διαδικασια, να ενεργοποιηθει σε 5G μια esim. Εκπληκτικη cosmote που αν δεν παιξει κατι με τη μια γαμιεται η κατασταση 1
Ashaman Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Παρελαβα σημερα την usb to ethernet καρτα, συνεδεσα κινητο, το οποιο επαιζε σε 5G στα 150+ (δεν εχω καλο σημα 5G στο σπιτι) , με το speedsport smart στη wan θυρα και ενεργοποιησα το ethernet tethering στο κινητο και ξεκινησε κανονικα να εχει ιντερνετ και να μοιραζει το router. To κακο ηταν οτι στο speedtest επαιζε απο 2 pc στα 50-60 down με wifi (διπλα ακριβως στο router και τα 2 ) . Μετα καρφωσα κι ενα καλωδιο απο το ρουτερ στο λαπτοπ και επαιζε ΚΑΙ με το καλωδιο στα 50-60. Γκρουμφ. Μια φορα επαιξε μονο στα 160+ αλλα μαλλον ηταν στιγμιαιο. Τεσπα ακομα κι ετσι θα την κανω τη δουλεια μου αλλα οκ σπαστηκα λιγο. Υπαρχει κατι που να μου διαφευγει απο τις ρυθμισεις ειτε του κινητου ειτε του router? Σε κανενα δε βρηκα καποιου ειδους throttle ενεργοποιημενο αλλα οκ. btw δεν ετρεξα ταυτοχρονα και στα 2 το speedtest.
yianniss Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 28 λεπτά πριν, Ashaman είπε Παρελαβα σημερα την usb to ethernet καρτα, συνεδεσα κινητο, το οποιο επαιζε σε 5G στα 150+ (δεν εχω καλο σημα 5G στο σπιτι) , με το speedsport smart στη wan θυρα και ενεργοποιησα το ethernet tethering στο κινητο και ξεκινησε κανονικα να εχει ιντερνετ και να μοιραζει το router. To κακο ηταν οτι στο speedtest επαιζε απο 2 pc στα 50-60 down με wifi (διπλα ακριβως στο router και τα 2 ) . Μετα καρφωσα κι ενα καλωδιο απο το ρουτερ στο λαπτοπ και επαιζε ΚΑΙ με το καλωδιο στα 50-60. Γκρουμφ. Μια φορα επαιξε μονο στα 160+ αλλα μαλλον ηταν στιγμιαιο. Τεσπα ακομα κι ετσι θα την κανω τη δουλεια μου αλλα οκ σπαστηκα λιγο. Υπαρχει κατι που να μου διαφευγει απο τις ρυθμισεις ειτε του κινητου ειτε του router? Σε κανενα δε βρηκα καποιου ειδους throttle ενεργοποιημενο αλλα οκ. btw δεν ετρεξα ταυτοχρονα και στα 2 το speedtest. Δείχνει οτι το router ειναι 300άρι και εκπέμπει στα 2.4 και οχι στα 5ghz...
atheatos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Το κινητό λογικά θα πάει στην μπάντα με το καλύτερο σήμα. Σχετικά με το dual sim σχεδόν όλα τώρα τα 5g κινητά είναι και με eSIM οπότε 5g κινητό με δυο φυσικές sim δύσκολα θα βρεις. Αν κάνεις speed test σε περιοχή με καλό 5g σήμα θα διαπιστώσεις ότι το κινητό δεν είναι το πρόβλημα. Απο την usb c το συγκεκριμένο κινητό με το κατάλληλο αντάπτορα μπορεί να δώσει και 2,5 gigabit. Δεν ξέρω ποιο αντάπτορα έχεις αλλα λογικά θα μπορεί να δώσει μέχρι ένα 1 gigabit. Ολα έχουν να κάνουν με τον πάροχο και το σήμα. Ο πάροχος έχει δυνατότητα να βάλει όριο ταχύτητας στην γραμμή σου.
Ashaman Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 2 hours ago, yianniss said: Δείχνει οτι το router ειναι 300άρι και εκπέμπει στα 2.4 και οχι στα 5ghz... Αφού βγάζει το ίδιο και συνδεδεμένο με καλώδιο από το ρουτερ στο λαπτοπ και πάλι βγάζει 50-60 την ώρα που στο κινητό βγάζει κοντά 200 1 hour ago, atheatos said: Το κινητό λογικά θα πάει στην μπάντα με το καλύτερο σήμα. Σχετικά με το dual sim σχεδόν όλα τώρα τα 5g κινητά είναι και με eSIM οπότε 5g κινητό με δυο φυσικές sim δύσκολα θα βρεις. Αν κάνεις speed test σε περιοχή με καλό 5g σήμα θα διαπιστώσεις ότι το κινητό δεν είναι το πρόβλημα. Απο την usb c το συγκεκριμένο κινητό με το κατάλληλο αντάπτορα μπορεί να δώσει και 2,5 gigabit. Δεν ξέρω ποιο αντάπτορα έχεις αλλα λογικά θα μπορεί να δώσει μέχρι ένα 1 gigabit. Ολα έχουν να κάνουν με τον πάροχο και το σήμα. Ο πάροχος έχει δυνατότητα να βάλει όριο ταχύτητας στην γραμμή σου. Μα το κινητό όπως έγραψα πιάνει κοντά 200 (δοκίμασα με το δικό μου το X6 Pro) αλλά την ίδια στιγμή το λαπτοπ είτε συνδεμένο μέσω WIFI είτε με καλώδιο με το router μου δίνει σχεδόν πάντα 50-60 εκτός από μια φορά που έδειξε 170 (με καλώδιο αυτή η μια). Ακόμα και το adapter να ήταν το πρόβλημα (λέει ότι είναι 1gb) θα τι τερμάτιζε όλες τις φορές και καμιά δε θα μπορούσε να φτάσει τα 170 όπως έκανε έστω και μια φορα
atheatos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 1 ώρα πριν, Ashaman είπε Αφού βγάζει το ίδιο και συνδεδεμένο με καλώδιο από το ρουτερ στο λαπτοπ και πάλι βγάζει 50-60 την ώρα που στο κινητό βγάζει κοντά 200 Μα το κινητό όπως έγραψα πιάνει κοντά 200 (δοκίμασα με το δικό μου το X6 Pro) αλλά την ίδια στιγμή το λαπτοπ είτε συνδεμένο μέσω WIFI είτε με καλώδιο με το router μου δίνει σχεδόν πάντα 50-60 εκτός από μια φορά που έδειξε 170 (με καλώδιο αυτή η μια). Ακόμα και το adapter να ήταν το πρόβλημα (λέει ότι είναι 1gb) θα τι τερμάτιζε όλες τις φορές και καμιά δε θα μπορούσε να φτάσει τα 170 όπως έκανε έστω και μια φορα Για να βρεις αν φταίει το κινητό ή ο ανταπτορας δεν έχεις παρά να κάνεις ένα WiFi hotspot την ώρα που έχεις ταχύτητες στο speed test στο κινητό 200 mbps με μια συσκευή που έχει αντίστοιχες δυνατότητες για WiFi , (νομίζω το κινητό κάνει WiFi 6 hotspot δίκτυο ) . Αν έχεις 200 mbps με το wifi hotspot ,δοκιμάζεις απευθείας στο usb ethernet του κινητού και βλέπεις αν έχει πρόβλημα ο adaptor . Αν στον ethernet adaptor έχεις πάλι όσα δίνει το speed test του κινητού, τότε μετά μένει το Ethernet router να δεις τι κάνει , μήπως έχει τίποτα ρυθμίσεις sharing και QoS που κάνουν limit την ταχύτητα σε κάθε χρήστη κτλ. Συνήθως το WiFi hotsopot του κινητού κάνει μόνο split την ταχύτητα και δεν κάνει limit ,αλλά δεν είμαι σίγουρος μετά για το ρουτερ αν φταίει. Το κινητό αν έχει πρόβλημα θα είναι μόνο στο APN που δεν είναι ρυθμισμένο σωστά για χρήση WiFi hotspot ή tethering. 1
Ashaman Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 13 minutes ago, atheatos said: Για να βρεις αν φταίει το κινητό ή ο ανταπτορας δεν έχεις παρά να κάνεις ένα WiFi hotspot την ώρα που έχεις ταχύτητες στο speed test στο κινητό 200 mbps με μια συσκευή που έχει αντίστοιχες δυνατότητες για WiFi , (νομίζω το κινητό κάνει WiFi 6 hotspot δίκτυο ) . Αν έχεις 200 mbps με το wifi hotspot ,δοκιμάζεις απευθείας στο usb ethernet του κινητού και βλέπεις αν έχει πρόβλημα ο adaptor . Αν στον ethernet adaptor έχεις πάλι όσα δίνει το speed test του κινητού, τότε μετά μένει το Ethernet router να δεις τι κάνει , μήπως έχει τίποτα ρυθμίσεις sharing και QoS που κάνουν limit την ταχύτητα σε κάθε χρήστη κτλ. Συνήθως το WiFi hotsopot του κινητού κάνει μόνο split την ταχύτητα και δεν κάνει limit ,αλλά δεν είμαι σίγουρος μετά για το ρουτερ αν φταίει. Το κινητό αν έχει πρόβλημα θα είναι μόνο στο APN που δεν είναι ρυθμισμένο σωστά για χρήση WiFi hotspot ή tethering. OK θα το τσεκάρω αύριο σε πρώτη ευκαιρία. Thnx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα