Προς το περιεχόμενο

4G router με sim ή 5g κινητό

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από atheatos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Tsino είπε

Δεν ανάβει έτσι το κινητό ? 

Δλδ ενδείκνυται για χρήση 24/7 ?

Τουλάχιστον σε ένα Motorola που το έχω μόνιμα έτσι μια χαρα δουλεύει. Η φόρτιση σταματάει και δεν έχει κανένα θέμα υπερθέρμανσης. Σε 2-3 μήνες  θα κλείσει χρόνο 24/7 λειτουργίας.

Τα καινούργια κινητά έχουν σύστημα διακοπής φόρτισης όταν η μπαταρία γεμίσει. Μπορείς να το αφήσεις στον φορτιστή μονιμα και αυτό να φορτίζει όποτε χρειάζεται.  Εξάλλου η υπερθέρμανση σχετίζεται περισσότερο με την λειτουργία, παρά με την φόρτιση.

Με λίγα λόγια, ένα κινητό ή οποιαδήποτε σύγχρονη συσκευή τώρα πια , ακόμη και λάπτοπ έχουν διαχείριση της φόρτισης. Δεν σημαίνει ότι επειδή το έχεις στην πρίζα αυτό θα φορτίσει την μπαταρία. Μερικά έχουν χρονοδιάγραμμα και φορτίζουν σε συγκεκριμένες ώρες. Μερικοι έχουν κολλήσει στο παρελθόν και περιμένουν το κινητό να φορτίσει ενώ είναι στην πρίζα… 

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 hours ago, atheatos said:

Τουλάχιστον σε ένα Motorola που το έχω μόνιμα έτσι μια χαρα δουλεύει. Η φόρτιση σταματάει και δεν έχει κανένα θέμα υπερθέρμανσης. Σε 2-3 μήνες  θα κλείσει χρόνο 24/7 λειτουργίας.

Τα καινούργια κινητά έχουν σύστημα διακοπής φόρτισης όταν η μπαταρία γεμίσει. Μπορείς να το αφήσεις στον φορτιστή μονιμα και αυτό να φορτίζει όποτε χρειάζεται.  Εξάλλου η υπερθέρμανση σχετίζεται περισσότερο με την λειτουργία, παρά με την φόρτιση.

Με λίγα λόγια, ένα κινητό ή οποιαδήποτε σύγχρονη συσκευή τώρα πια , ακόμη και λάπτοπ έχουν διαχείριση της φόρτισης. Δεν σημαίνει ότι επειδή το έχεις στην πρίζα αυτό θα φορτίσει την μπαταρία. Μερικά έχουν χρονοδιάγραμμα και φορτίζουν σε συγκεκριμένες ώρες. Μερικοι έχουν κολλήσει στο παρελθόν και περιμένουν το κινητό να φορτίσει ενώ είναι στην πρίζα… 

Αυτο εννοω. υπερθέρμανη λόγω της συνεχούς λειτουργείας που θα κατεβάζει/ανεβάζει data 24/7 ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Tsino είπε

Αυτο εννοω. υπερθέρμανη λόγω της συνεχούς λειτουργείας που θα κατεβάζει/ανεβάζει data 24/7 ?

Χρόνια τώρα δεν σβήνω το κινητό και έχω τα δεδομένα  ανοιχτά . Κατεβάζει και ανεβάζει data 24/7 . Ακόμα και τα update τα έχω ρυθμίσει με δεδομένα μιας και έχω απεριόριστα. Ποτέ δεν συνάντησα πρόβλημα υπερθέρμανσης στα κινητά με 4g και πάνω,  πόσο μάλλον σε κινητά με 5g σαν αυτά του θέματος. 
Η υπερθέρμανση ήταν στα πρώτα κινητά με 3g κτλ.  Όπως και με την μπαταρία και την φόρτιση της έτσι και με την χρήση δεδομένων στα σύγχρονα κινητά δεν υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης. Το πρόβλημα υπερθέρμανσης βασικά είναι λόγω του επεξεργαστή και της οθόνης  τώρα πια , παρά του μόντεμ.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Έχει κανείς να προτείνει ένα κινητό μέχρι τα 70 ευρώ για χρήση ως μόνιμο 5g router. Kαι μεταχειρισμένα δεν με πειράζουν. Είναι δύσκολο το σπίτι με πολλή πέτρα. Το samsung fold 4 μου δουλεύει πένα και δεν έχει slowdowns/αποσυνδέσεις, αλλά δεν ξέρω αν κινητά σε τόσο χαμηλότερο εύρος τιμής θα έχουν την ίδια επίδοση.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από ccplz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ccplz είπε

Καλησπέρα. Έχει κανείς να προτείνει ένα κινητό μέχρι τα 70 ευρώ για χρήση ως μόνιμο 5g router. Kαι μεταχειρισμένα δεν με πειράζουν. Είναι δύσκολο το σπίτι με πολλή πέτρα. Το samsung fold 4 μου δουλεύει πένα και δεν έχει slowdowns/αποσυνδέσεις, αλλά δεν ξέρω αν κινητά σε τόσο χαμηλότερο εύρος τιμής θα έχουν την ίδια επίδοση.

Ευχαριστώ

Σε τόσο χαμηλή τιμή και 5g δύσκολο . Ισως από του χρόνου . Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι ταχύτητες over 100mbps μπορείς να χρησιμοποιήσεις και 4g κινητό.

ΥΓ. Υπάρχει αυτό στο scoop αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι :

https://www.skroutz.gr/skoop/ihnctOAzKR/realme-9-5g

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
1 hour ago, atheatos said:

Σε τόσο χαμηλή τιμή και 5g δύσκολο . Ισως από του χρόνου . Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι ταχύτητες over 100mbps μπορείς να χρησιμοποιήσεις και 4g κινητό.

ΥΓ. Υπάρχει αυτό στο scoop αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι :

https://www.skroutz.gr/skoop/ihnctOAzKR/realme-9-5g

έχει και εδώ μερικα

Τώρα το τι πουλιά πιάνουν δεν το γνωρίζω...

Δημοσ.
Στις 29/6/2025 στις 11:21 ΜΜ, Con_stant1ne είπε

Καλησπέρα. Μένω σε κτίριο όπου ο τελευταίος όροφος είναι σπίτι και οι άλλοι 2 από κάτω ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επειδή είναι χωριό σε νησί, η cosmote 50αρα vdsl δεν με καλύπτει. Έχω μια sim της cosmote με απεριόριστα και σκέφτηκα να πάρω αυτό https://www.skroutz.gr/s/52371726/TP-LINK-NX510V-v1-Asyrmato-5G-Mobile-Router-Wi-Fi-6-me-3-THyres-Gigabit-Ethernet.html 

Επειδή δεν έχω ιδέα, χρειάζεται να πάρω κάποιες έξτρα συσκευές να βάλω στους κάτω ορόφους για να χει καλό ίντερνετ; και αν ναι, τι συσκευές; έχετε καμιά πρόταση;

Τελικά το πήρα και πιάνω ταχύτητα 400. Το έχω βάλει στον 2ο όροφο. Τώρα για να έχω ίντερνετ και στον πρώτο και στο ισόγειο σκέφτομαι να πάρω Tp-Link Deco όμως δεν ξέρω ποιο απ όλα. Είμαι ανάμεσα στο Tp-Link Deco X10 και στο X50. Ο κάθε όροφος είναι 140τμ και το καθένα θα μπει σχετικά στο κέντρο. Σκέφτηκα το 1 να το συνδέσω με ethernet στο ρούτερ στον 2ο όροφο, το άλλο να το βάλω στον 1ο όροφο πάλι με ethernet που θα φεύγει απ το ρούτερ και το τρίτο στο ισόγειο ασύρματα. Θα γίνει δουλειά έτσι πιστεύετε;

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Con_stant1ne είπε

Τελικά το πήρα και πιάνω ταχύτητα 400. Το έχω βάλει στον 2ο όροφο. Τώρα για να έχω ίντερνετ και στον πρώτο και στο ισόγειο σκέφτομαι να πάρω Tp-Link Deco όμως δεν ξέρω ποιο απ όλα. Είμαι ανάμεσα στο Tp-Link Deco X10 και στο X50. Ο κάθε όροφος είναι 140τμ και το καθένα θα μπει σχετικά στο κέντρο. Σκέφτηκα το 1 να το συνδέσω με ethernet στο ρούτερ στον 2ο όροφο, το άλλο να το βάλω στον 1ο όροφο πάλι με ethernet που θα φεύγει απ το ρούτερ και το τρίτο στο ισόγειο ασύρματα. Θα γίνει δουλειά έτσι πιστεύετε;

Με ποια mobile εφαρμογή της tp link  δουλεύει  το συγκεκριμένο router που πήρες? Τα deco παρόλο που είναι TP-Link δεν συνεργάζονται το ίδιο με όλα τα υπόλοιπα της tp link. Ισως είναι καλύτερα να δεις για tp link extenders.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, atheatos είπε

Με ποια mobile εφαρμογή της tp link  δουλεύει  το συγκεκριμένο router που πήρες? Τα deco παρόλο που είναι TP-Link δεν συνεργάζονται το ίδιο με όλα τα υπόλοιπα της tp link. Ισως είναι καλύτερα να δεις για tp link extenders.

Με την aginet. Σε κριτικές που διάβασα έγραφαν ότι λειτουργούν άψογα με το συγκεκριμένο ρούτερ. Τώρα τι να πω δεν ξέρω και πολλά από ρούτερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Con_stant1ne είπε

Με την aginet. Σε κριτικές που διάβασα έγραφαν ότι λειτουργούν άψογα με το συγκεκριμένο ρούτερ. Τώρα τι να πω δεν ξέρω και πολλά από ρούτερ.

Καλά ναι δεν ειπε κανεις οτι δεν λειτουργούν,  απλα οχι το ιδιο οπως λειτουργούν τα deco μεταξύ τους. Τα deco εχουν το δικό τους ξεχωριστό app και κανουν περισσότερα πράγματα αλλά μόνο με αλλα deco.  Σου συνιστώ να δεις ποια ρουτερ - εξτεντερ (της tp link εννοείται)συνεργάζονται με την εφαρμογή σου, ώστε να τα διαχειριστεις καλύτερα με one mesh network. Αλλιώς  αν πας σε deco θα εχεις 2 διαφορετικά app και θα δουλεύεις, σαν να είχες router οποιασδήποτε άλλης μάρκας. 

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.
On 12/07/2025 at 13:02, Ashaman said:

Καλημέρα. Σορρυ για την καθυστέρηση αλλά λόγω άδειας και διακοπών δεν έμπαινα πολύ εδώ. Βασικά δε χρειάστηκε να δοκιμάσω κάτι αφού τα 300 GB του απεριόριστου της προσφοράς της Cosmote που είχα πάρει στην κάρτα που είχα στο moto G55 έφτασαν για τον ένα μήνα, οπότε δε χρειάστηκε ποτέ να βάλω το δικό μου πάνω που είχε το θέμα 

μια χαρα σου εκατσε.

On 15/07/2025 at 11:32, mpregos said:

Επειδή είναι και εγώ στην ίδια φάση , να τρυπήσω για οπτική δεν θέλω αλλά και να δώσω 4πλασια τον μηνα για χειρότερη ταχύτητα (24€ για 100mbps και τώρα έχω 2πλασια ταχύτητα με 9€ το μήνα) δεν θελω και χρησιμοποιώ ένα 4g lte mercusys με την προσφορά της q telecom, οι ταχύτητες είναι 4g!!!!.σκεφτομαι για ποιο γρήγορο ίντερνετ να κάνω την μοντα  κινητό σας internet gateway και να το συνδεσω με usb σε ένα ρούτερ, το hotspot έχει αποσυνδέσεις και με το USB tethering στο OnePlus έχω παρατηρήσει ότι η μπαταρία έχει πέσει, το χρησιμοποιώ αρκετές φορες.

Τι ρουτερ όμως; Έχω 2 σαπακια από βοντα και κοσμοτε.λογικα αυτά δεν γίνονται να παίξουν σαν ρούτερ σκέτα σωστά;

Τι παίρνουμε τότε; για το κινητό ένα πόκο την κάνει την δουλεια όπως διαβασα εδω

ειναι πολυ μικρη τρυπα για οπτικη. μπορεις να παρεις και 5g router κατευθειαν και να τελειωνεις ειδικα αν ειναι για μονιμη χρηση. αν τα σαπακια δεν εχουν wifi 5ghz τοτε δεν θα δεις μεγαλες ταχυτητες. η συνδεση θα πρεπει να γινει Usb σε ethernet. επισης τα απλα adsl modem router δεν παιζουν wan αν δεν εχουν wan port.

On 17/07/2025 at 10:05, Tsino said:

Δεν ανάβει έτσι το κινητό ? 

Δλδ ενδείκνυται για χρήση 24/7 ?

Μπορει να ζεσταθει αλλα δεν σημαινει οτι θα εχεις θεμα.παντα παιζει και η λυση με κανα ανεμιστηρακι.πιο πολυ το προβλημα μπορει να ειναι το καλοκαιρι που βραζουμε.βεβαια μην βαλεις θηκη για να ψυχεται.

On 17/07/2025 at 16:14, Tsino said:

εδω και router εχουν κανει throttling λογω θερμοκρασιων.

On 20/07/2025 at 13:52, ccplz said:

Ευχαριστώ

δεν παιζουν γενικα τοσο φτηνα σε 5g εκτος αν πας σε κανενα μεταχειριμενο. tcl,xiaomi κτλ.

On 20/07/2025 at 22:56, ccplz said:

έχει και εδώ μερικα

Τώρα το τι πουλιά πιάνουν δεν το γνωρίζω...

ακομα και αν ζεσταθουν λυσεις υπαρχουν

22 hours ago, Con_stant1ne said:

αν δεν σε νοιαζει να εχεις roaming αναμεσα στα wifi θα μπορουσες να βαλεις παλια access router που θαπαιξουν ως access points ή πιο φτηνα Repeaters.αν θες ενιαιο δικτυο κτλ τοτε πας σε mesh.

13 hours ago, Con_stant1ne said:

an den συνεργαζονται τοτε θα πρεπει το πρωτο Deco να μπει διπλα στο 5g και να κλεισεις το wifi του 5g.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...