Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Σκέφτομαι να προβώ σε αγορά καινούργιου  αυτοκινήτου και θα ήθελα τις απόψεις για δύο μοντέλα.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο VW Golf MK 8.5 1.5cc TSI με 115 hp και το Toyota Corolla 1.8cc με 140 hp. Ως επί το πλείστων , οι μετακινήσεις μου είναι εντός πόλης και η κατανάλωση που προσφέρει το Corolla, σε συνδυασμο με την αξιοπιστια της Toyota, με κανει να το θεωρώ την πιο "σοφή" επιλογή. 

Πάραυτα, το Golf με κερδίζει στο αισθητικό κομμάτι, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Όσον αφορά την κατανάλωση, γνωρίζει κάποιος κάτοχος πραγματικές τιμές εντός πολης; 

Τέλος,  θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει σημαντική διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας, μήπως και κάνουν την επιλογή μου λίγο πιο εύκολη.

Δημοσ.

Το Corolla ειναι υβριδικο? Αν ειναι,και συμφωνα με αυτα που λες,θα ειναι το πιο οικονομικο για εσενα. 

Εγω προσωπικα θα πηγαινα για το αμαξι που μου αρεσει, και ας εχει 2-3 λιτρα παραπανω καταναλωση στην πολη. Ο καθενας βαζει τις προτεραιοτητες του!

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Byron_91 είπε

Το Corolla ειναι υβριδικο? Αν ειναι,και συμφωνα με αυτα που λες,θα ειναι το πιο οικονομικο για εσενα. 

Εγω προσωπικα θα πηγαινα για το αμαξι που μου αρεσει, και ας εχει 2-3 λιτρα παραπανω καταναλωση στην πολη. Ο καθενας βαζει τις προτεραιοτητες του!

Ναι σωστά, εκ παραδρομής δεν το ανέφερα, το Corolla είναι υβριδικό. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

• Like 1
Δημοσ.

εχει να κανει με το προσανατολισμο: αν εχεις οικογενεια ή με παιδι(α) οποσδηποτε toyota.

αν εισαι εργενης ή αλλο ενα ατομο προσωπικα golf.

το γκολφ εχει ανεβει πλεον ποιοτητα ακομα και απο προηγουμενο μοντελο (7) αλλα εχει πιο σπορ προσανατολισμο απο τογιοτα.

Απο την αλλη toyota αν κανεις τη προβλεπομενη συντηρηση δεν ασχολεισαι με συνεργεια ισως μονο καποια στιγμη για την αλλαγη της μπαταριας ενω εχει μεγαλυτερους χωρους. Συνεργειο τογιοτα προσωπικα παω στο επισημο και πληρωνω πιο φθηνα αποτι αλλη μαρκα σε ενα γενικο συνεργειο (!).

Το εσωτερικο ειναι ΟΚ αλλα οπως εγραψα ειναι πιο οικογενειακο. Καταναλωση στο μηχανικο θεωρητικα εχεις ενα κλικ πιο αυξημενη.

Σιγουρα μπες μεσα, αν μπορεις οδηγησε και τα 2 πριν καταληξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σε κατανάλωση το Toyota θα έχει πιο λίγο και πιθανόν να είναι και πιο σβέλτο (το Golf με 115hp δε θα είναι σβέλτο).

7 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Καταναλωση στο μηχανικο θεωρητικα εχεις ενα κλικ πιο αυξημενη.

Το μηχανοκίνητο έχει λιγότερη κατανάλωση από το αυτόματο αν το οδηγεί κάποιος με τον ιδανικό τρόπο, γιατί το αυτόματο δεν έχει: α) coasting β) πρόβλεψη για το τι έχει μπροστά ο δρόμος (ανηφόρα, κατηφόρα, στροφή κτλ). Change my mind.

PS. έχω και απ'τα δύο κιβώτια

Δημοσ.

προσωπικά μετά από 22 χρόνια οδήγησης γύρισα πέρυσι σε αυτόματο και μου φαίνεται ότι δεν θα επιστρέψω ποτέ στο manual :D Καμία φορά παίρνω το αμάξι της συζύγου και βαριέμαι την ζωή μου με το συμπλέκτη και τον επιλογέα.

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...