stelios_2809 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Καλησπέρα , εχω έναν καναπέ γωνιακό , αγορασμένο από γνωστή αλυσίδα το 2019. δεν έχω κάνει κάποια φοβερή χρήση , λόγω δουλειάς απουσιάζουμε αρκετά από το σπιτι και σαν συνήθεια δεν κοιμόμαστε στον καναπέ συχνά. υπηρξε μια μεγαλύτερη χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς χρειάστηκε να μείνουμε μέσα , αλλά αυτό έγινε μόνο φέτος. τους τελευταίους μήνες βουλιάζει το κάθισμα , σχεδόν σε κάθε θέση του και θέλω να δω αν μπορώ να το επισκευάσω εγώ χωρίς να ξοδέψω πολλά χρήματα. τσεκαρα τα μαξιλάρια ένα ένα , δεν φαίνονται σε τραγική κατάσταση. Το κάτω μέρος του καναπέ είναι ένα ύφασμα τύπου που αντιλαμβάνομαι ότι έχει χαλαρώσει. σκεφτομαι να μετρήσω το πλαίσιο και να βάλω από κάτω ξύλο. Πιστεύετε θα έχω βελτίωση ; Για 3 κομμάτια κόντρα πλακέ δεν θα δώσω πάνω από 50 ευρώ επομένως σίγουρα είναι οκ λύση για την τσέπη μου. υπαρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω ;
zio10 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Το κόντρα πλακέ είναι αρκετά ακριβό, μελαμίνη θα σου βγει πιο φτηνά. Ίσως και ένα σετ τάβλες κρεβατιού από ikea, jysk με 20-25€ κάνει δουλειά. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από zio10
stelios_2809 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Οκ , ευχαριστώ για τη συμβουλή. προτεινεις ολόκληρο κομμάτι , όσο είναι η κάσα η ξεχωριστά ξύλα , πχ 3 κομμάτια ; σκεφτομουν κόντρα πλακέ με τη λογική ότι θα βουλιάξει πιο δύσκολα λόγω κατασκευής Βασικά και το πιο σημαντικό , πάχος τύπου 1 η 2 εκατοστά ;;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Αν βάλεις κατ ξύλο ετοιμάσου να είναι τελείως άβολο ειδικά αν είναι μαλακό το αφρολέξ στα μαξιλάρια στο 10 λεπτό θα νιώθεις μόνο το ξύλο Καλύτερα βρες κάποιον που ασχολείται με σαλόνια να σου βάλει ιμάντες σε καναπε 3,2 μήκος μας πήρε 40 ευρώ πριν κάνα 2 χρόνια (εργασία υλικά) 2
stelios_2809 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 30 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Αν βάλεις κατ ξύλο ετοιμάσου να είναι τελείως άβολο ειδικά αν είναι μαλακό το αφρολέξ στα μαξιλάρια στο 10 λεπτό θα νιώθεις μόνο το ξύλο Καλύτερα βρες κάποιον που ασχολείται με σαλόνια να σου βάλει ιμάντες σε καναπε 3,2 μήκος μας πήρε 40 ευρώ πριν κάνα 2 χρόνια (εργασία υλικά) Ευχαριστώ. αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν ο δικός μου καναπές έχει ιμάντες κάτω από την λευκή επιφάνεια ή είναι μόνο αυτό που βλέπω γιαυτο και κρέμασε ετσι. Θυμάσαι επωνυμία του τεχνικού ; Έβαλα σκέτο το μαξιλάρι στο πάτωμα ως δοκιμή και έκατσα , όντως δεν ήταν τόσο άνετο αλλά προφανώς δεν είχα το βούλιαγμα. Τα μαξιλάρια δεν μπορώ να καταλάβω τι κατηγορία είναι , θεωρώ φθηνά και μαλακα. Όλος ο καναπές κόστισε τότε περίπου 1200. Σίγουρα τα υλικά δεν είναι ΑΑ σε αυτή τη τιμή.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε Ευχαριστώ. αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν ο δικός μου καναπές έχει ιμάντες κάτω από την λευκή επιφάνεια ή είναι μόνο αυτό που βλέπω γιαυτο και κρέμασε ετσι. Θυμάσαι επωνυμία του τεχνικού ; Έβαλα σκέτο το μαξιλάρι στο πάτωμα ως δοκιμή και έκατσα , όντως δεν ήταν τόσο άνετο αλλά προφανώς δεν είχα το βούλιαγμα. Τα μαξιλάρια δεν μπορώ να καταλάβω τι κατηγορία είναι , θεωρώ φθηνά και μαλακα. Όλος ο καναπές κόστισε τότε περίπου 1200. Σίγουρα τα υλικά δεν είναι ΑΑ σε αυτή τη τιμή. Λογικά κάτι θα έχει Γενικά ότι είναι με ιμάντες ειδικά αν δε τεντωθουν σωστά, πάντα χαλαρώνει, όσο καλύτερο τέντωμα - σε συνδιασμο με καλής ποιότητας ιμάντες- τόσο περισσότερο θα αντέξει πριν αρχίσει να κάνει κοιλιά Όχι όνομα δεν θυμάμαι στη τύχη το είχα βρει το μαγαζί εδώ στη γειτονιά μου, νομίζω πλέον έχει κλείσει
costas_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Εκανα ακριβώς αυτή την δουλειά πριν 1 μήνα στον δικό μου καναπέ. Θα δεις στο κάτω μέρος του καναπέ. Θα πρέπει να έχει ένα ασπρο λευκό ύφασμα πικέ το οποίο θα ανοίξεις σε μια μεριά για να δεις εαν έχεις μέσα ιμάντες. Το πιθανότερο είναι να δεις σταυρωτά περασμένους ιμάντες οι οποίοι θα έχουν σαπίσει. Εαν είναι έτσι η κατάσταση η επισκευή είναι απλή και αρκετά οικονομική. Θες να ρίξεις μια ματιά και να μου πεις?
xsterg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου η καλυτερη λυση ειναι να ρωτησεις την γνωμη ενος ταπετσερη. αυτος θα σου το επισκευασει με τον καλυτερο δυνατο τροπο. πηγα εναν καναπε πριν 15 ημερες που εχουν οι γονεις μου στην κουζινα και τον εκανε αγνωριστο.
stelios_2809 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Βρήκα στο website της εταιρίας το εξής Οι σκελετοί των σαλονιών μας Όλα μας τα σκελετά είναι ξηραντηρίου, για να αποφεύγονται οι προσβολές από σηπτικούς-χρωστικούς μύκητες και έντομα. Τα ξύλα ξηραντηρίου εκτός από πιστοποιημένη καθαρότητα του ξύλου από παθογενείς παράγοντες, αυξάνουν και τη μηχανική αντοχή του. Τα σκελετά είναι δεμένα με μεταλλικούς συνδέσμους για να απορροφάται η διαστολή και η συστολή, και είναι πλεγμένα με δεκάρηδες ιμάντες. Έχετε 10ετή εγγύηση για το σκελετό μας. Επομένως έχει ιμάντες , το αναφέρω γιατί δεν βλέπω κάποιο σημείο που να με αφήνει να δω εσωτερικά στον σκελετό. βρηκα 2-3 μαγαζια εδώ στη περιοχή και από Δευτέρα θα κάνω επικοινωνία.
costas_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Να ρωτήσεις. Και εγώ ρώτησα και ο ταπετσέρης μου ζήτησε €350 για να πάρει έναν 2θέσιο και έναν 3θέσιο στο εργαστήριό του και να αλλάξει τους ιμάντες. Φυσικά δεν τα έδωσα αυτά τα χρήματα. Αγόρασα τα υλικά με €30, δηλαδή ιμάντα και ύφασμα non woven και τα άλλαξα μόνος μου σε 2-3 ώρες. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από costas_ 1
stelios_2809 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Ναι πιστεύω θα είναι ακριβό το κοστος , εκτός και αν είμαι τυχερός και πέσω σε οικονομικό τεχνίτη. τους παλιούς ιμάντες τους έβγαλες ; Και τους καινούργιους που έβαλες , τους κόλλησες με πιστόλι τύπου συραπτικο συραπτικο ; Η με κόλλα ; και τέλος το non woven το πήρες για πάνω από τον ιμάντα η ως ύφασμα του καναπέ ;
ringboy Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Το κοντρα πλακε ειναι απλη και εγγυημενη λυση. Αν ντυσεις και το κοντρα πλακε με ενα φτηνο υφασμα θα ειναι τελειο. Οχι μελαμινη γιατι θα γλυστρανε τα μαξιλαρια. Τωρα με τα μαξιλαρια που εχεις πρεπει να τα δοκιμασεις αφου βαλεις το κοντρα πλακε. Αν ειναι πολυ μαλακα και τερματιζουν στο κοντρα πλακε τοτε θα πρεπει να αλλαξεις αφρολεξ. Για την σκληροτητα μην ανησυχεις γιατι αν πεις στο αφρολεξαδικο οτι τα θες για καναπε με κοντρα πλακε αυτοι ξερουνε στα σιγουρα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από ringboy
costas_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Ναι πιστεύω θα είναι ακριβό το κοστος , εκτός και αν είμαι τυχερός και πέσω σε οικονομικό τεχνίτη. τους παλιούς ιμάντες τους έβγαλες ; Και τους καινούργιους που έβαλες , τους κόλλησες με πιστόλι τύπου συραπτικο συραπτικο ; Η με κόλλα ; και τέλος το non woven το πήρες για πάνω από τον ιμάντα η ως ύφασμα του καναπέ ; Γυρισα τον καναπέ ανάποδα, έβγαλα το ύφασμα και μετά έναν έναν αντικατέστησα όλους τους ιμάντες με καρφωτικό. Μετά εντυσα πάλι με καινούριο ύφασμα και έγινε super. Τα μαξιλάρια επανήλθαν και ο καναπές έγινε πάλι όπως ήταν καινούριος Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από costas_ 8 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα