Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψηλαφίζω πτι στο πλαίσιο υπάρχει το ξύλο που δίνει περιμετρικά 3-4 εκατοστά για πάτημα. Έτσι όπως το μέτρησα θα το έκοβα 1 εκατοστό κοντότερο. Τα δυο μεγάλα κομμάτια 79*119 και η γωνία 79*84. 

8 ώρες πριν, costas_ είπε

Γυρισα τον καναπέ ανάποδα, έβγαλα το ύφασμα και μετά έναν έναν αντικατέστησα όλους τους ιμάντες με καρφωτικό. Μετά εντυσα πάλι με καινούριο ύφασμα και έγινε super. Τα μαξιλάρια επανήλθαν και ο καναπές έγινε πάλι όπως ήταν καινούριος

20250118_095130.jpg.31f2475c09d2d21c901690f273262c36.jpg

20250118_115325.jpg.1837a8f70d5481a2b2d5381d35ae9f22.jpg

Μπράβο για τη δουλειά σου. Πιστεύω και το δικό μου έπιπλο κάτι αντίστοιχο θα έχει στα σωθικά του. 

8 ώρες πριν, ringboy είπε

Το  κοντρα πλακε ειναι  απλη και εγγυημενη λυση.
 Αν  ντυσεις και το κοντρα πλακε με ενα φτηνο υφασμα θα ειναι τελειο.
Οχι  μελαμινη γιατι  θα γλυστρανε τα μαξιλαρια. 
Τωρα με τα μαξιλαρια που εχεις πρεπει να τα δοκιμασεις αφου βαλεις το κοντρα πλακε.
Αν ειναι πολυ μαλακα και τερματιζουν στο κοντρα πλακε τοτε θα πρεπει να αλλαξεις
αφρολεξ.  Για την σκληροτητα μην ανησυχεις γιατι αν πεις στο αφρολεξαδικο
οτι τα θες για καναπε με  κοντρα πλακε αυτοι  ξερουνε στα σιγουρα.

Σε πρώτη φάση το κόντρα πλακέ το υπολογίζω περίπου 50-60 κομμένο. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να το ντυθώ γιατί μάλλον μπορεί να μπει πάρω από το μπροστινό ύφασμα καο να μην φαίνεται σαν ξένο σώμα.

στα μαξιλάρια , δεν θέλω υπερβολικά μαλακό κάθισμα. Βλέπω για τις διαστάσεις που θέλω 3*65 ευρώ το κομμάτι για τον καλό τύπου αφρολέξ N5000 καο 3* 45 για τον άμεσα επόμενο τύπο Ν400

Δημοσ.

Εαν βάλεις κόντρα πλακέ θα καταστρέψεις το έπιπλο το οποίο είναι κατασκευασμένο με σκελετό, ιμάντες και υποστρώματα. Εαν το κάνεις κουτί με σανίδες & κόντρα πλακέ θα γίνει κούτσουρο και θα χάσει εντελώς την ελαστικότητα και την άνεση που έχει

• Like 2
Δημοσ.

Με τέτοιες τάβλες δεν θα γίνει δουλειά;

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γιατί όχι; Το κακό είμαι ότι είναι 80εκ και μπορεί να θέλουν κόψιμο 1-2 εκ.

image.jpeg.c743fee63823675bfb2c49cce4ecc529.jpeg

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, zio10 είπε

Με τέτοιες τάβλες δεν θα γίνει δουλειά;

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γιατί όχι; Το κακό είμαι ότι είναι 80εκ και μπορεί να θέλουν κόψιμο 1-2 εκ.

image.jpeg.c743fee63823675bfb2c49cce4ecc529.jpeg

Τελικά αυτό μπορεί να είναι καλύτερη λύση έναντι του κόντρα πλακέ , γιατί όσο να ναι θα έχουν μια μικρή ελαστικότητα οι τάβλες. Μπορεί και το 80 οριακά να χωράει. 

με τρώει να το σκαλίσω να δω τι έχει από κάτω , θα δω αν τα διαθεσιμα εργαλεία που έχω μου επιτρέπουν τη προσπαθείς. 

σε κάθε περίπτωση τηλέφωνο τους μαστόρους πρώτα να δω και στη συνέχεια βλέπουμε. Αν το κοστος για τον καναπέ είναι 300-400 ευρώ μου είναι πολλά για τώρα. Η θα μείνω ως έχει η θα δω τις τάβλες/κοντρα πλακέ.  

ταβλες ή κόντρα πλακέ 30-60€

ξυλα συν μαξιλάρια 200-300€ , θα φτάνω τα λεφτά του μάστορα αλλά θα έχω καινούργια και ίσως πολύ καλύτερα μαξιλάρια. 

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, stelios_2809 said:

10ετή εγγύηση για το σκελετό μας.

Προσπάθησε να κάνεις χρήση της εγγύησης πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση στον καναπέ. 

Ξεκινάς με τηλέφωνο και μετά email. 

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε μια κρούση στο support τους πρώτα, ίσως να βγάλεις άκρη πριν κάνεις πειράματα και ταρζανιές. Σε παρόμοιο πρόβλημα από ικεα, που είχα θέμα με μαξιλάρια όμως (μετά από 7 χρόνια μάλιστα), μου στείλανε αμέσως τα υλικά δωρεάν. Το αστείο είναι ότι εγώ πήγα για να τα παραγγείλω, άλλα η υπάλληλος με ενημέρωσε ότι ήταν μέσα στην εγγύηση.

• Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Τελικά αυτό μπορεί να είναι καλύτερη λύση έναντι του κόντρα πλακέ , γιατί όσο να ναι θα έχουν μια μικρή ελαστικότητα οι τάβλες. Μπορεί και το 80 οριακά να χωράει. 

με τρώει να το σκαλίσω να δω τι έχει από κάτω , θα δω αν τα διαθεσιμα εργαλεία που έχω μου επιτρέπουν τη προσπαθείς. 

σε κάθε περίπτωση τηλέφωνο τους μαστόρους πρώτα να δω και στη συνέχεια βλέπουμε. Αν το κοστος για τον καναπέ είναι 300-400 ευρώ μου είναι πολλά για τώρα. Η θα μείνω ως έχει η θα δω τις τάβλες/κοντρα πλακέ.  

ταβλες ή κόντρα πλακέ 30-60€

ξυλα συν μαξιλάρια 200-300€ , θα φτάνω τα λεφτά του μάστορα αλλά θα έχω καινούργια και ίσως πολύ καλύτερα μαξιλάρια. 

Για να βάλεις κάτι τέτοιο η ακόμα και κόντρα πλακέ πρέπει να δημιουργήσεις πατουρα περιμετρικά στο πλαίσιο για να έρθει στο ίδιο επίπεδο ότι βάλει με τον υπόλοιπο καναπέ και να μην πατάει χύμα πάνω όπου με το παραμικρό θα φεύγει από τη θέση του με κίνδυνο να βρεθείτε στο πάτωμα

• Like 1
Δημοσ.

κατα 99% φταει το λαστιχο που ισως να μην ειναι καλης ποιοτητας,μην κανεις το λαθος και βαλεις ξυλα ή ταβλες απο κατω, ολα τα σαλονια απο κατω εχουν ιμαντες οπου και ειναι το καταλληλο υλικο για να ακουμπαει το μαξιλαρι..ισως οι ιμαντες να μην ειναι καλη ποιοτητα,μια φθηνη λυση αν δεν ειναι στην εγγυηση ειναι να τον γυρισεις αναποδα και να αλλαξεις τους ιμαντες .

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, costas_ είπε

Γυρισα τον καναπέ ανάποδα, έβγαλα το ύφασμα και μετά έναν έναν αντικατέστησα όλους τους ιμάντες με καρφωτικό. Μετά εντυσα πάλι με καινούριο ύφασμα και έγινε super. Τα μαξιλάρια επανήλθαν και ο καναπές έγινε πάλι όπως ήταν καινούριος

20250118_095130.jpg.31f2475c09d2d21c901690f273262c36.jpg

20250118_115325.jpg.1837a8f70d5481a2b2d5381d35ae9f22.jpg

Ωραίος ο παίκτης. Αυτά τα καρφωτικα επιπλων είναι πολύ χρήσιμα για εργασίες με ξύλα και έπιπλα. Βέβαια, άμα έχεις έναν καναπέ ο οποίος είναι σαπάκι και έχουν χαλάσει όλα, σκελετός, αφρολέξ μαξιλαριων κτλ, τον πας σε έναν ταπετσερη και στον κάνει καινούργιο, βέβαια πληρώνεις.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...