Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

Τα βάζουμε εδώ και χρόνια σε όλα τα φορτηγάκια και φορτηγά που έχουμε … ήταν τ πρώτο λάδι που είχα δει με προδιαγραφή API SP κάπου στο 2020 …προδιαγραφή που Castrol , liqui moly κτλ την έβαλα πριν 2 χρόνια ..

επίσης μου έκαναν τρομερή εντύπωση γιατί ήταν και τα μόνο λιπαντικά που έχω δει σε διαφανές μπουκάλι 

Δεν ξερω τι λενε σαν λιπαντικα  , αλλά ουτε φθηνα μου φαινονται , ουτε ολα τους ειναι SP 

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, cmaniac είπε

Tip:

Κοίτα να μην μπει κανένας βαρύς πίσω απότομα γιατί το κάθισμα εχει λεπτη μελαμίνη και λυγίζει. Σε γνωστό μου που μπήκαν μεσα οι φίλοι του σαν Ούννοι, ο ενας στη μέση έκατσε τόσο απότομα που λύγισε η μελαμίνη, βρήκε στην αντλία της βενζίνης, έσπασε το σωληνάκι τροφοδοσίας και εμεινε το αμαξι εκεί. Η οδική γελαγε γιατί ηταν το τριτο που κουβαλαγε την ιδια μέρα με την ίδια αιτία. :ph34r:

😳😱😱😱 αλήθεια !!! Να βάλω κανένα ξύλο από κάτω αν το κόψω στις διαστάσεις που είναι η μελαμίνη; Λες να γίνεται ; Γιατί τώρα που το λες είναι όλοι με βάρος στην οικογένεια μου και έχω και ένα θείο με σύνδρομο μεγάλος σε ηλικία και αυτός υπέρβαρος . Πάλι καλά που μου το είπες !! Σε ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Καταρχάς, να τελειώνουμε δεν υπάρχει καλο ή κακό ιξωδες. Το να ακούω ότι το 0-20 καταστρέφει τον κινητήρα και οτι δεν κάνει στην ζέστη ενω ηδη υπάρχουν αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με 0-16 και 0-8 ,τότε λυπάμαι αλλά για μένα προσωπικά λέτε....λάθος πραγματα.

Υπαρχουν κακά και κακά λαδια ανεξαρτήτως ιξωδους. Το να κολλάτε σε ταμπέλες και προκατάληψεις , τελειώνει η συζήτηση πριν καν αρχίσει. Τα λέμε...

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, katargedon είπε

Το ιδιο λαδι οποιουδήποτε ιξωδους,μπορει να δουλεψει και να προστατεψει τελεια τον κινητηρα Α και να μη δουλεψει καθολου στον κινητήρα Β.Ειχα την χαρα προχθες να γνωρισω και να συνομιλησω με εναν απο τους αρχιχημικους και στελεχος της bardahl.Ειχαν ερθει στην Ελλαδα για καθιερωμενο ελεγχο στα μαγαζια που πουλανε bardahl.Ευχαριστουμε το καταστημα "theloladia'...ειπαμε δεν κανω διαφήμιση...Οποιος θελει μου δινει mail και του στελνω το βιντεο.Ο ιδιος μου ειπε οτι το 0w20 ειναι για λογους οικονομίας και μονο.Την Κυριακη θα πιω καφεδακι με τον διευθυντή της motul,οπουε γραψτε λιστα με ερωτησεις,τωρα που γυριζει...Επισης εγω στην Σιγκαπουρη δεν ρωτησα για λαδια,αλλα στην Ταυλανδη ολοι βαζουν 10w40,εκει ναι ρωτησα.Οι επικαθησεις,τα βερνικωματα η λασπη κλπ μπορει να ειναι απο 1002 παραγοντες.Την προηγουενη εβδομάδα ανοιξα το ψευτοκαπακο να αλλαξω φλαντζα.340.000 χλμ,40αρι λαδι.

ποιο 40ρι βαζεις?

ποιος ειναι ο διευθυντης της μοτουλ? πες του να απαντανε σε κανενα τηλεφωνο ,να φτιαξει ενα γραφειο κατι οπως ολες οι μεγαλες εταιρειες και να ελλατωσει τις τιμες λιγο.

12 ώρες πριν, 2MM είπε

Δεν ξερω τι λενε σαν λιπαντικα  , αλλά ουτε φθηνα μου φαινονται , ουτε ολα τους ειναι SP 

καλα οτι δεν ειναι SP  δεν ειναι και τοσο τραγικο.εχει πολλα λαδια ακομα sn που ειναι πολυ καλα λαδια. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mike15 είπε

ποιο 40ρι βαζεις?

ποιος ειναι ο διευθυντης της μοτουλ? πες του να απαντανε σε κανενα τηλεφωνο ,να φτιαξει ενα γραφειο κατι οπως ολες οι μεγαλες εταιρειες και να ελλατωσει τις τιμες λιγο.

Θα του το πω.Τα μοτουλ οπως προανεφερα τα κοπανανε οι εκαστοτε εμποροι.Πηγαινε στον Σπανο αν εισαι Αθήνα,να τα παρεις φθηνά.Μιτσαλκάκης Χρήστος λεγεται.

Έκανα εκτεταμένη έρευνα για τα 0w20.Κοιταξα χημικές αναλύσεις σε πάνω απο 50 λάδια.Ναι,υπαρχουν κάποια που εχουν σύνθεση της προκοπης(zddp,,μολυβδαινιο,βοριο) σε ποσότητες που μπορουν να αντισταθμισουν την λεπτή λιπαντικη μεμβράνη η οποια με λιγο σκληρή χρηση θα πει περίπατο απο τα φορτια και οχι απο τις θερμοκρασιες οπως λανθασμενα πιστευουν κάποιοι.Το κακό είναι οτι αυτά που αξίζουν ειναι ολα των 20φευγα ευρω το λίτρο και άνω.

Δημοσ.

εριξα μια ματια στην σελιδα του ..μερικα τα εχει σε καλες τιμες ,αλλα σε ιδιες και καποια πιο ακριβα απο αλλα καταστηματα που ειναι και επισημοι μεταπωλητες.βασικα δεν διαφερει και πολυ απο αλλα καταστηματα ,ολοι λιγο -πολυ το ιδιο κανουν.

ξεχασες να πεις ποιο 40αρι βαζεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mike15 είπε

εριξα μια ματια στην σελιδα του ..μερικα τα εχει σε καλες τιμες ,αλλα σε ιδιες και καποια πιο ακριβα απο αλλα καταστηματα που ειναι και επισημοι μεταπωλητες.βασικα δεν διαφερει και πολυ απο αλλα καταστηματα ,ολοι λιγο -πολυ το ιδιο κανουν.

ξεχασες να πεις ποιο 40αρι βαζεις.

Δεν εχει σελιδα.Λαθος σπανο ειδες.Δεν βαζω ενα συγκεκριμενο.Οποιο εχει καλη συνθεση και το βρω σε καλη τιμη

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, katargedon είπε

Δεν εχει σελιδα.Λαθος σπανο ειδες.Δεν βαζω ενα συγκεκριμενο.Οποιο εχει καλη συνθεση και το βρω σε καλη τιμη

Λίγο προσοχή όμως στην ημερομηνία παραγωγής λιπαντικών που διατίθενται από το συγκεκριμένο κατάστημα. Έχω αγοράσει λιπαντικά που πλησίαζαν την πενταετία από αβλεψία δική μου και τα "λιπαντικά δεν λήγουν στην πενταετία" κατά δήλωση του.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα!! Ελπίζω να είστε καλά !! Πήγα σε έναν μηχανικό που μου σύστησαν , και έχει και αγωνιστικό όχημα , συμμετέχει σε αγώνες . Πάω εκεί λοιπόν απλά για να κάνω έναν έλεγχο στο αμάξι και να πάρω συμβουλές . Ο άνθρωποι παιδιά πραγματικά σας λέω μου έκανε εντύπωση!! Όλα όσα μου γράψατε για καθαρισμό pcv βαλβίδας για maf κλπ , ξεκίνησε και τα έκανε από μόνοι του, πριν προλάβω να του πω να μου τα κάνει κ μου τα εξηγούσε όλα αναλυτικά . Πραγματικά σας λέω έπαθα πλάκα!! Επαγγελματίας και ο μόνος που έκατσε να ασχοληθεί, κανένας άλλος δεν τα κοίταξε ποτέ αυτά . 

μου καθάρισε βαλβιδα pcv, αισθητήρα maf αν το γράφω καλά και πεταλούδα γκαζιού!! Και γενικά κοίταξε όλο το αμάξι πάνω κάτω !! Μου είπε μόνο 5w30 θα βάζεις ποτέ 10w40 . , αλλαγές κάθε 4000-5000 χιλιόμετρα λάδι , γιατί αυτά που γράφουν και λένε οι εταιρίες στα 10000χιλ είναι για χώρες που δεν ζωρίζουν τα αμάξια τους . Στην Ελλάδα με την κίνηση τόσα φανάρια κλπ πάνω από 100 φορές την ημέρα σταματά ξενικά τα 4000 αντιστοιχούν σε 9000- 10000 χιλιόμετρα. Κουράζεται πολύ το αυτοκίνητο. Μου είπε τα 0w20 είναι καλά αλλά για αμάξι μέχρι 70000 χιλιόμετρα μετά τα ρουφάει το μοτέρ τα κακές μου είπε . Αυτά παιδιά 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, katargedon είπε

ναι δεν ειναι αυτο που ειδα.κριμα πεφτει μακρια.

ποια 40αρια εχουν καλη συνθεση και εμεινες ευχαριστημενος,μαρκα ,ιξωδες 0 η' 5- 40?

2 ώρες πριν, geopro είπε

Λίγο προσοχή όμως στην ημερομηνία παραγωγής λιπαντικών που διατίθενται από το συγκεκριμένο κατάστημα. Έχω αγοράσει λιπαντικά που πλησίαζαν την πενταετία από αβλεψία δική μου και τα "λιπαντικά δεν λήγουν στην πενταετία" κατά δήλωση του.

καλα που μας το ειπες.ευχαριστω.

1 ώρα πριν, Mitsi86 είπε

Παιδιά καλησπέρα!! Ελπίζω να είστε καλά !! Πήγα σε έναν μηχανικό που μου σύστησαν , και έχει και αγωνιστικό όχημα , συμμετέχει σε αγώνες . Πάω εκεί λοιπόν απλά για να κάνω έναν έλεγχο στο αμάξι και να πάρω συμβουλές . Ο άνθρωποι παιδιά πραγματικά σας λέω μου έκανε εντύπωση!! Όλα όσα μου γράψατε για καθαρισμό pcv βαλβίδας για maf κλπ , ξεκίνησε και τα έκανε από μόνοι του, πριν προλάβω να του πω να μου τα κάνει κ μου τα εξηγούσε όλα αναλυτικά . Πραγματικά σας λέω έπαθα πλάκα!! Επαγγελματίας και ο μόνος που έκατσε να ασχοληθεί, κανένας άλλος δεν τα κοίταξε ποτέ αυτά . 

μου καθάρισε βαλβιδα pcv, αισθητήρα maf αν το γράφω καλά και πεταλούδα γκαζιού!! Και γενικά κοίταξε όλο το αμάξι πάνω κάτω !! Μου είπε μόνο 5w30 θα βάζεις ποτέ 10w40 . , αλλαγές κάθε 4000-5000 χιλιόμετρα λάδι , γιατί αυτά που γράφουν και λένε οι εταιρίες στα 10000χιλ είναι για χώρες που δεν ζωρίζουν τα αμάξια τους . Στην Ελλάδα με την κίνηση τόσα φανάρια κλπ πάνω από 100 φορές την ημέρα σταματά ξενικά τα 4000 αντιστοιχούν σε 9000- 10000 χιλιόμετρα. Κουράζεται πολύ το αυτοκίνητο. Μου είπε τα 0w20 είναι καλά αλλά για αμάξι μέχρι 70000 χιλιόμετρα μετά τα ρουφάει το μοτέρ τα κακές μου είπε . Αυτά παιδιά 

σωστος,συμφωνει με την αποψη μου σε ωρες που προσπαθουμε να το μεταφρασουμε σε χιλ. υποκειμενικα παντα ο καθενας.επιπλεον εχουμε και πολυ σκονη ειδικα απο την ανοιξη και μετα και πολυ υγρασια στο κλιμα μας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/2/2025 στις 9:11 ΠΜ, imr είπε

Εχουν γίνει όλα σούπα  εκεί μεσα

Κατα 90% εχεις καμμενη φλαντζα κεφαλης...Για επισκευή μηχανής πας.Μπερδεύονται τα υγρα του ψυγειου με τα λαδια

Επεξ/σία από onirx
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, onirx είπε

Κατα 90% εχεις καμμενη φλαντζα κεφαλης...Για επισκευή μηχανής πας.Μπερδεύονται τα υγρα του ψυγειου με τα λαδια

Δεν εχουν σχέση τα υγρά λεμε, μια χαρά ειναι η φλάτζα. Ο τρόπος χρήσης φταίει και απαιτεί τακτικότερες αλλαγές λαδιών.

Δημοσ.
Στις 28/2/2025 στις 10:51 ΜΜ, lary7 είπε

Δεν εχουν σχέση τα υγρά λεμε, μια χαρά ειναι η φλάτζα. Ο τρόπος χρήσης φταίει και απαιτεί τακτικότερες αλλαγές λαδιών.

Εχεις νερα μεσα στο ψυγειο σου αν ειναι σαν γαλα τα νερα σου.Τα λαδια δεν γινονται ποτε ασπρα ,μαυρα θα ηταν απο την πολυ χρηση .Φιλικα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, onirx είπε

Εχεις νερα μεσα στο ψυγειο σου αν ειναι σαν γαλα τα νερα σου.Τα λαδια δεν γινονται ποτε ασπρα ,μαυρα θα ηταν απο την πολυ χρηση .Φιλικα

Κάτι έχεις γράψει λάθος.Νερά ειναι στο ψυγείο.Αυτό που δείχνει είναι απο την τάπα του λαδιού.

To ότι έχει μαγιονέζα στο καπάκι του λαδιού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περνάνε νερά στη μηχανή.Αν κάνεις μικρές διαδρομές τότε η υγρασία της μηχανής δεν προλαβαίνει να εξατμιστεί και κάνει αυτή τη γλίτσα.

https://www.google.com/search?sca_esv=7fef88c703f42cc5&rlz=1CAYKUD_enGB1141&sxsrf=AHTn8zrUO_D_z4m5-x-C1ejrOdjhURB0zw:1740988394553&q=car+oil+mayonnaise&udm=2&fbs=ABzOT_Cjm_wQt9sCcigtoL72ddgMjUobKvVTsA-86yrzU6oMLPty6QCRxVQj-Qkmt1JbqhisvcJEw8-gBkOOeErkTc6fDxRkr2EU3Zyjj_lAg0ORhW7E-NS-mFIrTXM90c_6oVNXciB-Y2kTcoOUb6VIbxZ669FaWWXPJAzWjIAHsW5JnN6N27GEfEDgxrxaygsROskaXopHl_15w7cGpnEEqHvBmejV8tP4gksArsDBeMdx7wHF7cJS802Zk80VhCESFfDZpgh5&sa=X&ved=2ahUKEwjV28KWt-2LAxXTUEEAHbW2JDkQtKgLegQIFxAB&biw=1536&bih=695&dpr=1.25

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κάτι έχεις γράψει λάθος.Νερά ειναι στο ψυγείο.Αυτό που δείχνει είναι απο την τάπα του λαδιού.

To ότι έχει μαγιονέζα στο καπάκι του λαδιού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περνάνε νερά στη μηχανή.Αν κάνεις μικρές διαδρομές τότε η υγρασία της μηχανής δεν προλαβαίνει να εξατμιστεί και κάνει αυτή τη γλίτσα.

https://www.google.com/search?sca_esv=7fef88c703f42cc5&rlz=1CAYKUD_enGB1141&sxsrf=AHTn8zrUO_D_z4m5-x-C1ejrOdjhURB0zw:1740988394553&q=car+oil+mayonnaise&udm=2&fbs=ABzOT_Cjm_wQt9sCcigtoL72ddgMjUobKvVTsA-86yrzU6oMLPty6QCRxVQj-Qkmt1JbqhisvcJEw8-gBkOOeErkTc6fDxRkr2EU3Zyjj_lAg0ORhW7E-NS-mFIrTXM90c_6oVNXciB-Y2kTcoOUb6VIbxZ669FaWWXPJAzWjIAHsW5JnN6N27GEfEDgxrxaygsROskaXopHl_15w7cGpnEEqHvBmejV8tP4gksArsDBeMdx7wHF7cJS802Zk80VhCESFfDZpgh5&sa=X&ved=2ahUKEwjV28KWt-2LAxXTUEEAHbW2JDkQtKgLegQIFxAB&biw=1536&bih=695&dpr=1.25

Αυτό. Είναι η παγίδα που πέφτουν χρήστες μικρών αυτοκινήτων με μικρές διαδρομές. Αλλάζουν τα λάδια ανα 10-15.000 χλμ και μετά αναρωτιούνται γιατί καίνε λάδια ενώ έκαναν σωστά τα σέρβις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...