Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν λίγο καιρό επικοινώνησα με interamerican για ασφάλιση επιχείρησης και μου ανέφεραν και για πρόγραμμα ασφαλισης υγειας.

είμαι 35 χωρις κάποιο ιστορικό. το πρόγραμμα που μου προτεινε για νοσηλεία απο ασθένεια & ατύχημα με συμμετοχή 1500€ βγαίνει στα 37€/μήνα. να σημειώσω ότι είμαι από επαρχία αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει σημασία.

τον ρώτησα που θα κατετασσε την εταιρία με βάση τον ανταγωνισμό και μου είπε πλαγίως οτι είναι απο τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη εταιρία στην Ελλάδα. με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα βέβαια είδα ότι ήταν στην 7η θέση πανελληνίως το 2023.

•ποια θεωρείτε καλυτερη/πιο αξιόπιστη εταιρία βάση παροχών και τιμής? 

•προφανώς είναι να μην σου τύχει αλλά θεωρείτε αναγκαία (δεν ξέρω αν ειναι η σωστή λέξη) μια ιδιωτική ασφάλιση? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε, τι θα σου έλεγε ? ! ότι δεν είναι η καλύτερη ? !

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι συνεργαστείς με εναν Broker ασφαλιστικών υπηρεσιών, να πάρεις προσφορές και να κάνεις την δική σου διερεύνηση για το ποιά εταιρεία σου προσφέρει ένα καλό πρόγραμμα υγείας, με καλύψεις και όρους που σου ταιριάζουν για μια μακροχρόνια συνεργασία. Δες πχ κάποιον που να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως Εθνική Ασφαλιστική, Generalli, Groupama κλπ και μην περιμένεις να σου πουν οι άλλοι ποια είναι η καλύτερη επιλογή ή τι να διαλέξεις. Θα πρέπει να διαβάσεις, να κάνεις συγκρίσεις, να δεις όρους, παροχές, εξαιρέσεις, προϋποθέσεις .... και όλα αυτά θέλουν προσεκτική μελέτη 

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, chocorellos είπε

Καλησπέρα, πριν λίγο καιρό επικοινώνησα με interamerican για ασφάλιση επιχείρησης και μου ανέφεραν και για πρόγραμμα ασφαλισης υγειας.

είμαι 35 χωρις κάποιο ιστορικό. το πρόγραμμα που μου προτεινε για νοσηλεία απο ασθένεια & ατύχημα με συμμετοχή 1500€ βγαίνει στα 37€/μήνα. να σημειώσω ότι είμαι από επαρχία αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει σημασία.

τον ρώτησα που θα κατετασσε την εταιρία με βάση τον ανταγωνισμό και μου είπε πλαγίως οτι είναι απο τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη εταιρία στην Ελλάδα. με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα βέβαια είδα ότι ήταν στην 7η θέση πανελληνίως το 2023.

•προφανώς είναι να μην σου τύχει αλλά θεωρείτε αναγκαία (δεν ξέρω αν ειναι η σωστή λέξη) μια ιδιωτική ασφάλιση? 

δουλευεις? κολλας ενσημα? αν ναι υπαρχουν τα βασικα πακετα κατω απο χιλιαρικο το χρονο για εκτακτα περιστατικα και εισαι κομπλε. Αν θες παραπανω καλυψεις, ανεβαινει το κοστος προφανως. αλλα θελει ψαξιμο με τις παροχες. ολες οι μεγαλες ειναι αξιοπιστες ή στο ιδιο επιπεδο αν θες.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, costas_ είπε

Ε, τι θα σου έλεγε ? ! ότι δεν είναι η καλύτερη ? ! 

άρα λες εν ολίγοις ότι διαφωνείς με αυτόν?

49 λεπτά πριν, minim3 είπε

δουλευεις? κολλας ενσημα? αν ναι υπαρχουν τα βασικα πακετα κατω απο χιλιαρικο το χρονο για εκτακτα περιστατικα και εισαι κομπλε. Αν θες παραπανω καλυψεις, ανεβαινει το κοστος προφανως. αλλα θελει ψαξιμο με τις παροχες. ολες οι μεγαλες ειναι αξιοπιστες ή στο ιδιο επιπεδο αν θες.

είμαι ελεύθερος επαγγελματίας εδώ και ένα χρόνο. τα πακέτα που λες είναι οι κατηγορίες του εφκα για επαγγελματίες? ή αυτά είναι καθαρά για σύνταξη και αλλα είναι για περίθαλψη?

Δημοσ.

Το ίδιο λέμε , παράδειγμα , σκωληκοειδίτιδα με συνολικό κόστος 2000 , θα πρέπει να πληρώσεις 1500 € + 37€ x12 για το έτος . Αν τύχει κάτι μέσα στην ίδια χρονιά τότε δεν πληρώνεις κάτι επιπλέον . Δεν μου φαίνεται και τόσο καλό . 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, etheo είπε

Το ίδιο λέμε , παράδειγμα , σκωληκοειδίτιδα με συνολικό κόστος 2000 , θα πρέπει να πληρώσεις 1500 € + 37€ x12 για το έτος . Αν τύχει κάτι μέσα στην ίδια χρονιά τότε δεν πληρώνεις κάτι επιπλέον . Δεν μου φαίνεται και τόσο καλό . 

άρα καλύπτω τα πρώτα 1500€ εγώ?

αν είναι έτσι τι πληρώνω την ασφαλιστική? 🤔

Δημοσ.

Από γνώση σου μιλάω ότι υπάρχουν πολλά παραπάνω πράγματα που πρέπει να κοιτάξεις πέρα της εταιρείας.  Συμφωνώ εν γένει ότι πρέπει να επιλέξεις μεγάλη εταιρία αλλά αυτή τη στιγμή η groupama που αποτελεί τεράστια πανευρωπαϊκά εταιρία,  στην Ελλάδα δεν έχει τόσο μεγάλη παραγωγή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλής επιλογή.  Βρες έναν ανασφάλιστη σοβαρό που να συνεργάζεται με παραπάνω από 1 εταιρίες να μιλήσετε και να σου δώσει λύσεις.  Να θυμάσαι ότι η ιδιωτική ασφάλιση έχει εξαιρέσεις δεν καλύπτει τα πάντα και ο σκοπός της είναι να καλυφθείς σε ένα ατυχές γεγονός χωρίς να καταστραφεις οικονομικά.  

• Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, chocorellos said:

άρα καλύπτω τα πρώτα 1500€ εγώ?

αν είναι έτσι τι πληρώνω την ασφαλιστική? 🤔

Απο περιέργεια θα ήθελα να μας πεις τι ακριβώς είχες καταλάβει ότι είναι η απαλλαγή 1500€ που είχε το πρόγραμμα, δηλαδή τι ακριβώς σου είπαν και θεώρησες ότι δεν θα τα πληρώνεις?

Πάντως σχεδόν ποτέ δεν πληρώνεις ολόκληρο το ποσό, μειώνεται με το ποσό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ (το οποίο δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά it's something)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mezger είπε

Απο περιέργεια θα ήθελα να μας πεις τι ακριβώς είχες καταλάβει ότι είναι η απαλλαγή 1500€ που είχε το πρόγραμμα, δηλαδή τι ακριβώς σου είπαν και θεώρησες ότι δεν θα τα πληρώνεις?

Πάντως σχεδόν ποτέ δεν πληρώνεις ολόκληρο το ποσό, μειώνεται με το ποσό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ (το οποίο δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά it's something)

δεν είναι οτι είχα καταλάβει κάτι συγκεκριμένο. γι αυτό ρώτησα και εξαρχής εδώ.

βέβαια θα σου πουν ότι μπορείς να μην πληρώσεις και τίποτα αλλά θα ανέβουν τα ασφάλιστρα 

Δημοσ.

Για αυτό τον λόγο όσοι δουλεύουν σε μεγάλες εταιρείες που προσφέρουν ομαδική ασφάλιση στους εργαζόμενους, προσφέρουν στην ουσία μια προυπόθεση και για ένα φθηνό συμπληρωματικό ιδωτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο υγείας.  Με άλλα λόγια, το ομαδικό καλύπτει μικρής κλίμακας ιατρικές δαπάνες και από το μέγιστο ποσό καλύψης του ομαδικού και πάνω κάνεις ένα ιδιωτικό - συμπληρωματικό ασφαλιστήριο ζωής που έχει σχετικά μεγάλο ποσό απαλλαγής,  πολύ καλό ασφάλιστρο και μεγάλο ταβάνι ιατρικών δαπανών και καλύψεων. Συνδυαστικά αυτό δουλεύει πολύ αποδοτικά για τον ασφαλισμενο. 

Εαν τώρα δεν υπάρχει κάποιο ομαδικό ασφαλιστήριο τότε το όριο απαλλαγής το προσδιορίζεις εσύ (€1000 ή €1500 ή €5000 κλπ) ανάλογα με τα όσα θα μπορούσες να διαθέσεις από την τσέπη σου . Ανάλογα φυσικά ανεβοκατεβαίνει και το ασφάλιστρο. 

Ομως ένα ασφαλιστήριο υγείας  είναι πάρα πολύ σημαντικό στις καλύψεις, τις ιατρικές περιπτώσεις που καλύπτει και πολλά πολλά άλλα που δυστυχώς ως πελάτες μας είναι αρκετά δύσκολο να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι η καλύτερη επιλογή είναι να απευθυνθείς σε έναν σοβαρό ασφαλιστικό πράκτωρα  (Broker), ο οποίος και θα κάνει μια πολύ ποιό προσεκτική προσέγγιση και θα χρησιμοποιήσει τις μεγαλύτερες και ποιό καλές ασφαλιστικές εταιρείες τηε αγοράς. Μετά θα πρέπει να μελετήσεις προσεκτικά το συμβόλαιο που θα σου προτείνει καθώς και τις παροχές της κάθε εταιρείας. Δεν είναι και καμια δυσκολη εργασία .. απλά πρέπει να ασχοληθείς ώστε να ξέρεις τι επιλέγεις και γιατί.

• Like 1
Δημοσ.
On 24/02/2025 at 20:00, chocorellos said:

Αν δεν κάνω λάθος η Interamerican έχει δύο κλινικές που συνεργάζεται και δεν χρειάζεται  να πληρώσεις την απαλλαγή,επίσης έχει και τα κέντρα πρωτοβάθμιας τα medifirst που επίσης είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...