vamvakoolas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, JC_Denton said: λολ οκ, μιλάμε για την Ελλάδα που οι γιατροί ανοιχτά σπονσοράρουν φαρμακευτικές με προωθητικό υλικό στα ιατρεία τους, συνταγογραφούν επώνυμα φάρμακα "γιατί έτσι" και κάνουν καισαρικές "επειδή έχεις μυωπία". Ταυτόχρονα είναι η χώρα που θα γκρινιάξουν πως "φοβόμαστε δε τολάμαμε να κάνουμε τίποτα". Sure... αυτο δεν εχει να κανει με την "Ελλαδα" : στο τελευταιο χωριο της Αφρικης να πας ο ιατρος μπορει να σου δινει οτι το συμφερει. Για τις καισαρικες ισχυει αυτο αν και προσφατα δημιουργηθηκε κλινικη για το αναποδο (φυσιολογικο τοκετο) οποτε ο ασθενης εχει δικαιωμα να επιλεξει. Για τη τελευταια προταση ειναι δικη σου γνωμη που γενικευεις Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου από vamvakoolas
JC_Denton Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 24 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε αυτο δεν εχει να κανει με την "Ελλαδα" : στο τελευταιο χωριο της Αφρικης να πας ο ιατρος μπορει να σου δινει οτι το συμφερει. Για τις καισαρικες ισχυει αυτο αν και προσφατα δημιουργηθηκε κλινικη για το αναποδο (φυσιολογικο τοκετο) οποτε ο ασθενης εχει δικαιωμα να επιλεξει. Για τη τελευταια προταση ειναι δικη σου γνωμη που γενικευεις Στην Ελλάδα και στην Αφρική ίσως, σε ανεπτυγμένες χώρες χρειάζεται επαρκής δικαιολόγηση όταν ΔΕΝ συνταγογραφείς ουσία αλλά εμπορική ονομασία.
mariosnik_ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Και γιατί να συνταγογραφεις ουσία; Για να αφήνεις στην διακριτική ευχέρεια του ασθενή να επιλέξει το Brand που θέλει; Αν και ανήκω στα άτομα που το έχω κάνει, πχ μου γράφει ο γιατρός καρβεντιλολη, εγώ σταμάτησα το original brand και επέλεξα ένα άλλο φθηνότερο μετά. Δεν έχουν όλοι γνώσεις και όρεξη να ψάχνουν.... Οποτε στην τελική, καλώς κάνουν κάποιοι και συνταγογραφουν μόνο εμπορικη ονομασία. Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις ατόμων που τα γενοσημα προκάλεσαν προβλήματα σε ασθενείς αντί για τα πρωτότυπα φάρμακα, μάλλον λόγω διαφορετικών εκδοχων ουσιών. Αν και προσπαθούν τα κράτη να μειώσουν την φαρμακευτική δαπάνη και αυτό είναι κατανοητό, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα ρίξουμε την ποιότητα της θεραπείας και της υγείας μας. Το ότι σου προτείνει ένα συγκεκριμένο φάρμακο εμπορικά ο γιατρός σημαίνει ότι παίρνει την ευθύνη και έχεις την εγγύηση ότι αυτό αποδίδει η ότι έχει τις λιγότερες παρενέργειες. Και ναι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τα έχει κάνει πλακάκια με την φαρμακευτική ο γιατρός, αλλά αυτό είναι απλά μια υπόθεση. Αν αμφισβητείς τι λεει ο γιατρος τότε πας για δεύτερη γνώμη σε άλλον. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου από mariosnik_
poulinos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 11 hours ago, userkk said: Σωστός, έχουμε ακούσει περιπτώσεις ατόμων που τελούν κακουργήματα ληστείες και τα σχετικά και τους πιάνουν κάθε ημέρα, πολλές φορές στην κυριολεξία κάθε ημέρα και ενώ θα έπρεπε να είναι μέσα αν εφαρμοζόταν οι νόμοι, κάνουν τα ίδια , ακόμη και δεκάδες φορές και δεν μπαίνουν φυλακή. Τώρα με τον νέο ποινικό κώδικα δεν ξέρω, αλλά κάποιοι δικηγόροι τα είπαν ότι θα μπαίνουμε με το παραμικρό φυλακή. Παράδειγμα λέω, η ψευδή καταμήνυση λέει ο ΠΚ φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών , αν σου βάλει και ψευδορκία δηλαδή καταδικαστεις και με τις δύο κατηγοριες και δεν σου αναγνωριστεί ελαφρυντικό για να μειωθεί η ποινή, με τον νέο ποινικό κώδικα θα πρέπει υποχρεωτικά να εκτίσεις ποινή. Τώρα στο αν και πόσο θα μπορέσει να εφαρμοστεί είναι άλλη ιστορία, γιατί αν εφαρμοστεί θα μπούμε όλοι φυλακή. Είχα δει σε ένα δημοσίευμα σε μια τετραετία μόνο στην Αθήνα είχαμε 700.000 μηνησεις μακαρι να αλλαξει κατι.αλλα δεν ειναι μονο στην ελλαδα αυτο.πχ barcelona γεματο pickpockets και δεν τους κανουν απλα τιποτα. καλα πλεον μυνηση κανει ο καθενας για οτι να ναι. εκλασες δημοσια? μυνηση.
JC_Denton Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 16 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Και γιατί να συνταγογραφεις ουσία; Για να αφήνεις στην διακριτική ευχέρεια του ασθενή να επιλέξει το Brand που θέλει; Αν και ανήκω στα άτομα που το έχω κάνει, πχ μου γράφει ο γιατρός καρβεντιλολη, εγώ σταμάτησα το original brand και επέλεξα ένα άλλο φθηνότερο μετά. Δεν έχουν όλοι γνώσεις και όρεξη να ψάχνουν.... Οποτε στην τελική, καλώς κάνουν κάποιοι και συνταγογραφουν μόνο εμπορικη ονομασία. Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις ατόμων που τα γενοσημα προκάλεσαν προβλήματα σε ασθενείς αντί για τα πρωτότυπα φάρμακα, μάλλον λόγω διαφορετικών εκδοχων ουσιών. Αν και προσπαθούν τα κράτη να μειώσουν την φαρμακευτική δαπάνη και αυτό είναι κατανοητό, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα ρίξουμε την ποιότητα της θεραπείας και της υγείας μας. Το ότι σου προτείνει ένα συγκεκριμένο φάρμακο εμπορικά ο γιατρός σημαίνει ότι παίρνει την ευθύνη και έχεις την εγγύηση ότι αυτό αποδίδει η ότι έχει τις λιγότερες παρενέργειες. Και ναι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τα έχει κάνει πλακάκια με την φαρμακευτική ο γιατρός, αλλά αυτό είναι απλά μια υπόθεση. Αν αμφισβητείς τι λεει ο γιατρος τότε πας για δεύτερη γνώμη σε άλλον. γιατί κυριολεκτικά είναι Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ το ίδιο πράγμα, απλά η γνωστή εμπορική ονομασία είχε την πατέντα πριν λήξει. Δεν παίρνεις κάτι υποδεέστερο, απλά χρεωνόμαστε όλοι περισσότερο για να πάει ο γιατρός δωρεάν σε συνέδρια. Αυτό αν δεν υπάρχει ΕΠΑΡΚΗΣ αιτιολόγηση γιατί όχι ουσία αλλά ονομασία συγκεκριμένα. Ξανά, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Και ξανά, η θεραπεία σου είναι Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ η ίδια γιατί η φαρμακευτική που φτιάχνει το γενόσημο απλά φτιάχνει το Ι Δ Ι Ο φάρμακο επειδή η πατέντα απλά έληξε. 2
mariosnik_ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, JC_Denton είπε γιατί κυριολεκτικά είναι Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ το ίδιο πράγμα, απλά η γνωστή εμπορική ονομασία είχε την πατέντα πριν λήξει. Δεν παίρνεις κάτι υποδεέστερο, απλά χρεωνόμαστε όλοι περισσότερο για να πάει ο γιατρός δωρεάν σε συνέδρια. Αυτό αν δεν υπάρχει ΕΠΑΡΚΗΣ αιτιολόγηση γιατί όχι ουσία αλλά ονομασία συγκεκριμένα. Ξανά, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Και ξανά, η θεραπεία σου είναι Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ η ίδια γιατί η φαρμακευτική που φτιάχνει το γενόσημο απλά φτιάχνει το Ι Δ Ι Ο φάρμακο επειδή η πατέντα απλά έληξε. Αμφιβάλλω έντονα κατα πόσο ισχύει αυτό που λες. Φίλη μου λάμβανε ένα φάρμακο για τον πνεύμονα εισπνοή και επειδή το φαρμακείο που πήγε δεν την είχε, της πρότειναν άλλο γενοσημο με την ίδια δραστική ουσία, πριν το λάβει μίλησε με τον πνευμονολογο για να δει αν το εγκρίνει και αυτός, της έδωσε το οκ Το νέο φάρμακο που πήρε αύξησε την πίεση και της έφερνε πονοκεφάλους. Όταν τελείωσε το φάρμακο πήγε σε άλλο φαρμακείο και βρήκε το κανονικό που λάμβανε παλιά και με το που σταμάτησε το παλιό, σταμάτησαν και τα συμπτώματα. Ο φαρμακοποιός που ήταν εκεί γνωστός της είπε με το που ανέφερε το πρόβλημα να μην ξαναπάρει το άλλο γενοσημο και να παίρνει το original. Σε άλλη περίπτωση παλιά που ήταν να μου γράψει αντιβίωση ο γαστρεντερολογος μου λέει αντί για την κανονική μπορείς να πάρεις και την γενοσημα, είναι πιο φθηνή και καλή, αλλά προτίμησε αυτήν που σου γράφω αρχικά. Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε στα φάρμακα, βιομηχανίες από Ινδία και Ασία κοιτάνε να βγάλουν εύκολο κέρδος όπου έχουν λήξει οι πατέντες και τα κράτη κοιτάνε να μειώσουν τα κόστη των ταμείων με υποβάθμιση της υγείας.
tzotzo Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου ειναι αλλο πραγμα να διωξει ο γιατρος εναν ασθενη απλα για να τον ξεφορτωθει, χωρις να γνωριζει αν υπαρχει καποια πάθηση Και ειναι τελειως διαφορετικο να τον διωξει γνωριζοντας οτι εχει ca. Το δευτερο πρεπει να το αποδειξεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, tzotzo είπε ειναι αλλο πραγμα να διωξει ο γιατρος εναν ασθενη απλα για να τον ξεφορτωθει, χωρις να γνωριζει αν υπαρχει καποια πάθηση Και ειναι τελειως διαφορετικο να τον διωξει γνωριζοντας οτι εχει ca. Το δευτερο πρεπει να το αποδειξεις. Εγώ στα 22 μου με λεμφαδένα 1,6 εκατοστά που επιμένει 6 μήνες, ηπατομεγαλια , ακούσια απώλεια βάρους και υποθερμία , νυκτερινους ιδρώτες, κόπωση, φούσκωμα κοιλιάς με το ελάχιστο φαγητό η νερό, και εμμενουσα δοισκοιλιοτητα , και ολα αυτά τα έχω μήνες,πήγα στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην αναπνοή της έδειξα της αξονικές για να γνωρίζει το ιστορικό και άρχισε να ειρωνεύεται όταν της είπα ότι υποψιάζομαι λέμφωμα σε κάποιο όργανο, της λέω πάρε μου αιματολογικές και ακτινογραφία θώρακος, περίμενα όλο το βράδυ στο νοσοκομείο ,ενώ είχα κάνει την ακτινογραφία, και μου λένε το πρωί από το ακτινολογικο δεν την βρίσκουμε, τους λέω αφού πριν λίγες ώρες την έκανα , τι θα πει δεν την βρίσκουμε, και μου απαντάει δεν την έκανες, ενώ την είχα κάνει πριν λίγες ώρες απλά είχε αλλάξει βάρδια ο ακτινολόγος, τσακώθηκα με την ιατρό, είχε και έντονο υφακι , της λέω, μου υπογράφεις την ευθύνη, την υπέγραψε με νεύρα και έφυγα, φυσικά αφού είχε δει τις αξονικές που τις είχα φερει από το ιστορικό,θα κατάλαβε πολύ καλά ότι πρόκειται πιθανότατα για καρκίνο και υπέγραψε ουδέν οξύ παθολογικό. Φυσικά με όλα αυτά τα συμπτώματα αν τα googlarete θα σας βγάλει αμέσως λευχαιμία, λέμφωμα. Εγώ θα κάνω βιοψία, είμαι σίγουρος θα διαγνωστω με καρκίνο και μετά αφού έχει υπογράψει ότι δεν είχα κάτι, ενώ είχε δει τις αξονικές που είχα κάνει πριν μήνες και ανέφερε τα ύποπτα συμπτώματα, θα φάει μια αγωγή και θα τρέχει , αυτό αποδεικνύεται, καταρχάς με ποια λογική δεν μου έδωσαν την ακτινογραφία, τζάμπα έκατσα όλο το βράδυ στα επείγοντα, έναν απλό αιματολογο να ρωτήσετε θα σας πει ότι λεμφαδένας μεγαλύτερος από 1 εκατοστό χρήζει διερεύνησης, πόσο μάλλον όταν επιμένει τόσους μήνες μαζι με αλλά σύμπτωματα ύποπτα για καρκίνο. Εκεί δεν θα υπάρχει δικαιολογία δεν ήξερα και τα λοιπά, έχει υπογράψει κιόλας, περιμένω να διαγνωστω και θα αρχίσουν οι αγωγές. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου από userkk
Morosana Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Περαστικά και μακάρι οι εξετάσεις να είναι καθαρές. Έχεις σκεφτεί ότι αν είχες μια διαφορετική προσέγγιση χωρίς να τσακώνεται και να υποδεικνύεις τη δουλειά του γιατρού θα είχες καλύτερη αντιμετώπιση; Αυτό το ουδέν οξύ παθολογικό πάντως είναι καλό disclaimer αν πηγές σε κάποια γενική εφημερία. Σε περίπτωση που οι εξετάσεις είναι καθαρές θα ζητήσεις κάποια συγγνώμη;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, Morosana είπε Περαστικά και μακάρι οι εξετάσεις να είναι καθαρές. Έχεις σκεφτεί ότι αν είχες μια διαφορετική προσέγγιση χωρίς να τσακώνεται και να υποδεικνύεις τη δουλειά του γιατρού θα είχες καλύτερη αντιμετώπιση; Αυτό το ουδέν οξύ παθολογικό πάντως είναι καλό disclaimer αν πηγές σε κάποια γενική εφημερία. Σε περίπτωση που οι εξετάσεις είναι καθαρές θα ζητήσεις κάποια συγγνώμη; Δεν έχω κάνει κάποια καταγγελία η μυνηση για να υποχρεουμαι να ζητήσω συγγνώμη. Και χωρίς καν βιοψία καταλαβαίνω ότι όλα αυτά τα συμπτώματα ξαφνικά δεν είναι συμπτώσεις. Βιοψία θα κάνω για την διάγνωση και μετά βλέπουμε. Λευχαιμία δεν έχω γιατί θα φαινόταν στις αιματολογικές, λέμφωμα πιστεύω στο λεπτό έντερο η στο στομάχι, γιατί έχω κάνει και αξονική κολονοσκοπιση και έχω αποκλείσει καρκίνο παχέος εντέρου και ελκωδη κολίτιδα, με μια γαστροσκόπηση με βιοψίες θα φανεί αν έχω λέμφωμα που είμαι σίγουρος ότι έχω. Και τώρα που γράφω έχω κρυαδες χωρίς να έχω πυρετό. 34,5 δείχνει το θερμόμετρο, άλλαξα και δεύτερο και το ίδιο, το βράδυ έφτασε 34 , κανονική υποθερμία, αλλά εγώ δεν μπορώ να πηγαίνω στα επείγοντα να τρώω όλο το βράδυ εκεί και μετά να ξανά τρέχω και να μην ξέρω πως θα εξελιχθεί εκ νέου η κατάσταση. Θα πάω σε ένα ιδιωτικό. Θα κάνω βιοψία μυελού επειδή εκεί φαίνονται οι αιματολογικές κακοήθειες και γαστροσκόπηση επειδή αν το λέμφωμα είναι σε όργανο δεν φαίνεται στις αιματολογικές. Όλες αυτές τις πληροφορίες μόνος μου της βρήκα, της αξονικές μόνος Μου τις έκανα τις περισσότερες, γενικά δεν εμπιστεύομαι ιατρό στην Ελλάδα
Morosana Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, userkk είπε Δεν έχω κάνει κάποια καταγγελία η μυνηση για να υποχρεουμαι να ζητήσω συγγνώμη. Και χωρίς καν βιοψία καταλαβαίνω ότι όλα αυτά τα συμπτώματα ξαφνικά δεν είναι συμπτώσεις. Βιοψία θα κάνω για την διάγνωση και μετά βλέπουμε. Λευχαιμία δεν έχω γιατί θα φαινόταν στις αιματολογικές, λέμφωμα πιστεύω στο λεπτό έντερο η στο στομάχι, γιατί έχω κάνει και αξονική κολονοσκοπιση και έχω αποκλείσει καρκίνο παχέος εντέρου και ελκωδη κολίτιδα, με μια γαστροσκόπηση με βιοψίες θα φανεί αν έχω λέμφωμα που είμαι σίγουρος ότι έχω. Και τώρα που γράφω έχω κρυαδες χωρίς να έχω πυρετό. 34,5 δείχνει το θερμόμετρο, άλλαξα και δεύτερο και το ίδιο, το βράδυ έφτασε 34 , κανονική υποθερμία, αλλά εγώ δεν μπορώ να πηγαίνω στα επείγοντα να τρώω όλο το βράδυ εκεί και μετά να ξανά τρέχω και να μην ξέρω πως θα εξελιχθεί εκ νέου η κατάσταση. Θα πάω σε ένα ιδιωτικό. Θα κάνω βιοψία μυελού επειδή εκεί φαίνονται οι αιματολογικές κακοήθειες και γαστροσκόπηση επειδή αν το λέμφωμα είναι σε όργανο δεν φαίνεται στις αιματολογικές. Όλες αυτές τις πληροφορίες μόνος μου της βρήκα, της αξονικές μόνος Μου τις έκανα τις περισσότερες, γενικά δεν εμπιστεύομαι ιατρό στην Ελλάδα Αφού έχεις όλες τις ενδείξεις γιατί δεν πας σε κάποιο εξειδικευμένο γιατρό και χάνεις χρόνο σε εφημερίες παθολογικών; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, Morosana είπε Αφού έχεις όλες τις ενδείξεις γιατί δεν πας σε κάποιο εξειδικευμένο γιατρό και χάνεις χρόνο σε εφημερίες παθολογικών; Έχω κλείσει ραντεβού με αιματολογο. Αν και για 5 η 10 μέρες διαφορά δεν αλλάζει η πορεία της πρόγνωσης. Υπάρχουν low grade λεμφώματα αλλά συνήθως δεν δίνουν σημάδια στα αρχικά στάδια, όταν μετά από κάποια χρόνια προχωρήσουν και δώσουν συμπτώματα τότε δεν μπορείς να τα αφήσεις χωρίς θεραπεία. Αλλά και πάλι δεν έχει γίνει ακόμη διάγνωση, δύο φορές έχω πάει στα επείγοντα και δεν πολυασχοληθηκαν, λογικό με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, δεκάδες άτομα στην αναμονή, ποιον να προλάβει να εξυπηρετήσει ο ιατρός. Το σωστό στην περίπτωση μου είναι κατευθείαν βιοψία χωρίς λόγια Μόλις τώρα, userkk είπε Έχω κλείσει ραντεβού με αιματολογο. Αν και για 5 η 10 μέρες διαφορά δεν αλλάζει η πορεία της πρόγνωσης. Υπάρχουν low grade λεμφώματα αλλά συνήθως δεν δίνουν σημάδια στα αρχικά στάδια, όταν μετά από κάποια χρόνια προχωρήσουν και δώσουν συμπτώματα τότε δεν μπορείς να τα αφήσεις χωρίς θεραπεία. Αλλά και πάλι δεν έχει γίνει ακόμη διάγνωση, δύο φορές έχω πάει στα επείγοντα και δεν πολυασχοληθηκαν, λογικό με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, δεκάδες άτομα στην αναμονή, ποιον να προλάβει να εξυπηρετήσει ο ιατρός. Το σωστό στην περίπτωση μου είναι κατευθείαν βιοψία χωρίς λόγια Όσο σίγουρος και να είμαι, εικασίες είναι όλα όσα είπα, αν δεν βγει διάγνωση δεν μπορώ να λέω για καρκίνο ούτε να πολύ κατηγορώ κανέναν ιατρό. Όλα στην ώρα τους
vamvakoolas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) σα συμβουλη: ο ακτινολογος δεν εχει καμμια σχεση με αυτα που περιγραφεις ουτε μια ακτινογραφια Θωρακος μπορει να βοηθησει. Ισως μαγνητικη αλλα υπαρχει συγγεκριμμενο πρωτόκολλο. δε ξερω σε ποιο νοσοκομειο πηγες αλλα πλεον (αναφερομαι για δημοσιο) με τις περικοπες που υπαρχουν πλεον τα νοσοκομεια εχουν εξειδικευτει αναλογα με το πληθος ιατρων στο τομεα (παρολο που συνηθως ειναι γενικης εφημεριας). Στα δημοσια νοσοκομεια υπαρχει πλεον ηλεκτρονικο ραντεβου/1535 και δεν υπαρχει ουρα εκτος αν πας στα επείγοντα και ουτε ειναι και δεκαδες οι μερες αναμονης. Καθε νοσοκομειο βγαζει διαθεσιμοτητα τελος του μηνα ενω μη ξεχναμε οτι υπαρχουν και απογευματινα ραντεβου αλλα με χρεωση. Δεν υπερασπιζομαι τα δημοσια νοσοκομεια. Και στα ιδιωτικα γινεται καλη δουλεια αλλα και στα ιδιωτικα υπαρχουν ουρες. Ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει τη ιατρικη φροντιδα του αλλα μη τα ισοπεδονουμε και ολα για τη δικια μας αρνητικη εμπειρια. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου από vamvakoolas
Morosana Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, userkk είπε Έχω κλείσει ραντεβού με αιματολογο. Αν και για 5 η 10 μέρες διαφορά δεν αλλάζει η πορεία της πρόγνωσης. Υπάρχουν low grade λεμφώματα αλλά συνήθως δεν δίνουν σημάδια στα αρχικά στάδια, όταν μετά από κάποια χρόνια προχωρήσουν και δώσουν συμπτώματα τότε δεν μπορείς να τα αφήσεις χωρίς θεραπεία. Αλλά και πάλι δεν έχει γίνει ακόμη διάγνωση, δύο φορές έχω πάει στα επείγοντα και δεν πολυασχοληθηκαν, λογικό με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, δεκάδες άτομα στην αναμονή, ποιον να προλάβει να εξυπηρετήσει ο ιατρός. Το σωστό στην περίπτωση μου είναι κατευθείαν βιοψία χωρίς λόγια Όσο σίγουρος και να είμαι, εικασίες είναι όλα όσα είπα, αν δεν βγει διάγνωση δεν μπορώ να λέω για καρκίνο ούτε να πολύ κατηγορώ κανέναν ιατρό. Όλα στην ώρα τους Αφού ξέρεις τι πρέπει να κάνεις καλύτερα να πας στοχευμένα και να μη χαλάς τον χρόνο και την ψυχική σου ηρεμία. Για να το ελαφρύνουμε λίγο μου θυμίζεις τη γυναίκα μου που ενώ βλέπει κάτι να έρχεται προτιμάει να μη κάνει κάτι για να έχει να γκρινιάζει μετά και να λέει πόσο δίκιο είχε 😛
mindtrapper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Η γενική εφημερία δεν είναι το κατάλληλο μέρος για διερεύνηση CA, βιοψίες και γενικά αυτά που ζητάς. Ούτε φυσικά για πρόβλημα που έχεις μήνες. Στην εφημερία θα αντιμετωπιστεί κάποια οξεία επιπλοκή CA, για παράδειγμα ειλεός από όγκο εντέρου. Θεωρητικά αν δεν έχεις κάτι που απειλεί την ζωή σου άμεσα μπορεί να σε διώξουν με σύσταση για τακτικό ραντεβού για έλεγχο. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις