Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, elpenor said:

Φωνάζω τους γραφίστες της εταιρείας και τους λέω "διάβασα online ότι το photoshop πλέον κάνει select με prompt, δείξτε μου πως γίνεται να ενημερώνομαι". Μου απαντάνε ότι αυτό δεν γίνεται, ότι καινούργιο είναι μόνο το select subject και το refine του τα οποία δεν έχουν prompt, prompt υπάρχει μόνο για το Generative Fill.

Μμμ σκέφτομαι τους έπιασα ανενημέρωτους αφού το γράφει ο Odysse3us και του βάζουν και like. Ρωτάω το ChatGPT μου λέει τα ίδια, prompt υπάρχει μόνο για το Generative Fill.

Anyway λέω άσε το αυτό στην άκρη και τους ρωτάω "δείξτε μου πως δουλεύει το select subject", πατάνε το κουμπί γίνεται ένα selection πολύ μέτριο... ρωτάω εγώ "και τώρα θα το φτιάξεις με το refine", απάντηση "ναι αλλά και πάλι εξαρτάται από το θέμα, αν το θέμα είναι δύσκολο ή αν σε ενδιαφέρουν και οι λεπτομέρειες μόνο με τον κλασσικό τρόπο γίνεται η δουλειά".

κοιτα.. το  select subject και remove background ειναι υπεραρκετα,

οταν θες πιο συνθετες λυσεις πχ να βγαλεις 2-3 ατομα που ειναι στο background  ή να φτιαξεις μια λιμνη με ενα reflection στη μεση του πουθενα ολα αυτα γινονται με command line και ενα πολυ "επιπολαιο" selection

η γραφη στη συγκεκριμενη περιπτωση πηγαινε πιο πισω απο τη σκεψη που ειχε κατα νου περισσοτερες περιπτωσεις,

τωρα, ενα φωτογραφος/illustrator στις περισσοτερες των περιπτωσεων θα επιλεξει τοσο το θεμα οσο και το φοντο του ακριβως για να μην κανει τη ζωη του δυσκολοτερη μετα στην επεξεργασια

το να μειωνεις τα dpi οπως ειπωθηκε για να κανεις pixel by pixel selection σημαινει οτι ειτε καποιος εκανε εξαρχης στραβα τη δουλεια του στο αρχικο θεμα, ειτε αφορα υποπεριπτωση των υποπεριπτωσεων αναξια αναφορας το 2025 (πιθανοτατα καποιο καλα κρατημενο φαντασμα σε ντουλαπα απο το παρελθον)

ΥΓ. ρωτα τα σαινια να σου πουν τι λεει και το Adobe Firefly περι command line selection και ξαναελα για επανελεγχο

https://www.adobe.com/learn/firefly/web/introduction-to-firefly

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...