Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας. 

Μια γρήγορη ερώτηση σχετικά με την αυριανή απεργία.

Επειδή η επιχείρηση που εργάζομαι δεν θα απεργήσει αύριο, εγώ σκέφτομαι να απεργήσω προσωπικά. Τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις? Διάβασα ότι δεν μπαίνει άδεια, εννοείται αλλά τι γίνεται με το ημερομίσθιο? Απλά δεν θα πάρω το ημερομίσθιο μου για την αυριανή ημέρα?

Τέλος, επειδή οι εργοδότες μου είναι ξεκάθαρα με την άλλη πλευρά της ιστορίας, πως θα αντιμετωπίζατε έναν επερχόμενο κομματικό "στιγματισμό"? Δεν με ενδιαφέρει και πολύ, είναι η αλήθεια, αλλά κάνω αυτήν την ερώτηση για όποιον έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση.

ΥΓ. Δεν θέλω να δώσω σε καμία περίπτωση κομματική διάσταση στο θέμα. Παρακαλώ, ας μείνουμε αυστηρά στο θέμα της απεργίας.

Edit 1: Διάβασα ότι η απεργία δηλώνεται 24 ώρες τουλάχιστον πριν και πρέπει να γίνει εγγράφως και επιδίδεται από δικαστικό επιμελητή στον εργοδότη. Ισχύει κάτι τέτοιο ή γίνεται και πιο απλά η διαδικασία?

Επεξ/σία από laxanoulis
  • Haha 1
Δημοσ.

η απεργία δηλώνεται από το σωματείο σου ή από την αντίστοιχη ομοσπονδία , που εφόσον είσαι στον ιδιωτικό είναι η ΓΣΕΕ. Οπότε αυτό δεν αφορά την προσωπική σου ενημέρωση. 

Εσύ θα πεις στον εργοδότη σου ότι αύριο θα απεργήσεις συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ χωρίς να δώσεις αιτία κλπ. 

that's all. 

• Like 2
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...