Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Εκεί που μένω (ιδιοκτησίας μου) οι εσωτερικές καλωδιώσεις του τηλεφώνου λόγω παλαιότητας δημιουργούσαν προβλήματα στη σύνδεση του ίντερνετ και πριν κάποια χρόνια αποφάσισα να τις καταργήσω. Πέρασα λοιπόν ένα νέο τηλεφωνικό καλώδιο από τον κατανεμητή του ΟΤΕ μέχρι το διαμέρισμα μου και για αρκετό καιρό δεν είχα προβλήματα. Εδώ να σημειώσω ότι το 90% του καλωδίου εχει περαστεί εξωτερικά της οικοδομής οπότε είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Σχεδόν 3 χρόνια από τότε άρχισαν πάλι οι διακοπές στο ίντερνετ και αφού κάλεσα τον πάροχο μου είπαν ότι η γραμμή είναι μια χαρά,οπότε καταλήγω στο ότι φταίει το εκτεθειμένο τηλεφωνικό καλώδιο και σκέφτομαι να το αλλάξω με utp.

Η ερώτηση είναι η εξής:Από τον κατανεμητή του ΟΤΕ φεύγουν προς το σπίτι μου δύο καλώδια. Εγώ τι πρέπει να προσέξω στη σύνδεση τους με το utp;Συνδέω μόνο ένα ζεύγος,οποίο θέλω εγώ;Πώς θα κάνω τη σύνδεση ώστε μέσα στο σπίτι να καταλήξει σε πριζακι το utp;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είτε βάλεις utp, είτε πάλι τηλεφωνικό καλώδιο, εφόσον είναι εξωτερικό θα πρέπει να είναι PET καλώδιο.

αν βάλεις rj45 πρίζα για τηλεφωνία συνήθως τα βάζεις στο 4-5 pin (εκεί που μπαίνει το μπλε-άσπρο μπλε)

Δημοσ.

Καλησπέρα!

3 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Καλησπέρα,

είτε βάλεις utp, είτε πάλι τηλεφωνικό καλώδιο, εφόσον είναι εξωτερικό θα πρέπει να είναι PET καλώδιο.

αν βάλεις rj45 πρίζα για τηλεφωνία συνήθως τα βάζεις στο 4-5 pin (εκεί που μπαίνει το μπλε-άσπρο μπλε)

Άρα συνδέω στα δύο του ΟΤΕ από τον κατανεμητή τα μπλε/μπλε-ασπρο και στην πρίζα τα ίδια στις θέσεις 4+5.Απο την πρίζα όμως τι έξοδο θα έχω;Για καλώδιο τηλεφωνίας ή για καλώδιο δικτύου;

Το λέω γιατί το μοντεμ μου έχει είσοδο μόνο για καλώδιο τηλεφωνίας.

Επίσης,το ότι η ταχύτητα που πληρώνω είναι 100Mbps έχει σχέση με το πόσα ζευγάρια καλωδίων θα χρησιμοποιήσω;

Δημοσ.
28 minutes ago, NG98 said:

Επίσης,το ότι η ταχύτητα που πληρώνω είναι 100Mbps έχει σχέση με το πόσα ζευγάρια καλωδίων θα χρησιμοποιήσω;

οχι. ενα ζευγαρι ερχεται απεξω.ή θα βαλεις εξωτερικου χωρου utp ή ακομα καλυτερα pet τηλεφωνικο

Δημοσ.

φιλε μου αντικατεστησε το καλωδιο που εβαλες με καλωδιο εξωτερικου χωρου. εαν ειναι περασμενο εξωτερικα βαλε το και σε σωληνα η καναλι για περισσοτερη αντοχη. 

• Like 1
Δημοσ.

Προσωρινή θα είναι η λύση μέχρι να περάσω οπτικές ίνες.

Το θέμα μου τώρα είναι με το πριζακι.Πως από rj45 θα συνδέσω το μοντεμ που έχει είσοδο μόνο για τηλεφωνικό.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Οι πρίζες rj45 δέχονται τα βύσματα rj11. Άρα, βάζεις τα καλώδια στις κατάλληλες υποδοχές της πρίζας rj45, συνδέεις το τηλεφωνικό καλώδιο και είσαι οκ. Δοκιμασμένο.

• Like 1
Δημοσ.
22 hours ago, NG98 said:

Προσωρινή θα είναι η λύση μέχρι να περάσω οπτικές ίνες.

Το θέμα μου τώρα είναι με το πριζακι.Πως από rj45 θα συνδέσω το μοντεμ που έχει είσοδο μόνο για τηλεφωνικό.

η μια λυση ειναι να βαλεις κανονικα Rj11 που θα κουμπωσει.σε σπανιες περιπτωσεις μπορει να σου χαλασει λιγο το πριζακι αν αργοτερα πας να βαλεις rj45 εκει. πολυ σπανια περιπτωση. αν εχεις βεβαια εργαλεια rj45 tool κτλ μπορεις να κοψεις την μια πλευρα και αντι για rj11 να βαλεις rj45.και παλι στα 2 μεσαια θα βαλεις τα καλωδια δηλαδη στο 4-5 αντι για το 2-3 του rj11. καποια router κατι Linksys ,Fritz ειχαν μεσα τετοιο καλωδιο αλλα αναποδα.το Rj45 Πηγαινε στο router και το 11 στο πριζακι.

οπως και αν καποιος βαλει Patch panel και τερματισει τηλεφωνικα καλωδια σε rj45 για να μην κανεις καμια ζημια στο patch panel και εκει προτεινεται καλωδιο rj11 σε rj45

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...