Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, tasoe said:

Τι τιμωρητική μαλακία είναι αυτή να σου κρατάνε το δίπλωμα;

Μου έχουν πάρει δίπλωμα ορισμένες φορές.

Μια φορά που μου το πήραν χωρίς λόγο (μεγάλη βαρετή ιστορία) μου κράτησαν το δίπλωμα 2 μήνες. Κινήθηκα νομικά και η απάντηση ήταν: αν θες να το πάρεις σε 2 μήνες μην το συνεχίσεις… 

πίστεψε με 2 μήνες χωρίς αμάξι στην αθηνα το πήγαινε / έλα που έτρωγα με ΜΜΜ , με αδυναμία μετακίνησης χωρίς όχημα με έκανε πιο συνετό και πολύ πιο εκνευρισμένο απέναντι στην εξουσία που έχει ένας με σήμα να γράφει ότι θέλει σε ένα μπλοκάκι και να την ακούω εγώ. 

ΑΚΑ αξέχαστο σου μένει μετά, δεν θα κανεις την ίδια κίνηση αν θυμάσαι τις επιπτώσεις και τσούζουν. Τα χρηματικά πρόστιμα βοηθούν ναι, αλλά είμαστε λίγο και ένας λαός που εντός Ελλάδος θα βρούμε τον «θείο» , «ξάδελφο» που θα μας ξελασπώσει κλπ. Και έχω δει περιστατικό να φέρνουν πίσω πινακίδες σε άνθρωπο και να του ζητάνε και συγνώμη. 

1 hour ago, Chris K said:

Εσείς είστε από αυτούς;

Όχι, αλλά με τα μηχανάκια με τρομάζει οποιοσδήποτε δεν φοράει κράνος ή περνάει ανάμεσα από αμάξια στην κίνηση γιατί μπορεί να μην τον δω, να τον χτυπήσω και πιθανώς να καταλήξει νοσοκομείο / με μηχανάκι χαλασμένο ή γδαρμένο

Δεν το κρίνω, λογικά τα ίδια θα έκανα στην Ελλάδα αλλά ένα vent out για το θέμα το χρειάζομαι. 

Επεξ/σία από Giorgos241
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για το πρόστιμο και το δίπλωμα συμφωνώ, για να θυμηθεί ο παραβάτης να μην το ξανακάνει!

Για άδεια και πινακίδες διαφωνώ! Το μηχανάκι/αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιείται και από άλλα μέλη της οικογένειας ή να μην είναι καν του παραβάτη (πχ του γονιού).

Δεν πρέπει να τιμωρείται το όχημα, μόνο ο παραβάτης!

• Like 5
Δημοσ.
4 minutes ago, samsunglife said:

Δεν πρέπει να τιμωρείται το όχημα, μόνο ο παραβάτης!

Εδώ όμως ξεχνάς το εξής: ο παραβάτης τρώει «κράξιμο» και από τους υπόλοιπους όπως πρέπει. Άλλος ένας τρόπος να σου μείνει αξέχαστο ένα γεγονός. 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Giorgos241 είπε

Εδώ όμως ξεχνάς το εξής: ο παραβάτης τρώει «κράξιμο» και από τους υπόλοιπους όπως πρέπει. Άλλος ένας τρόπος να σου μείνει αξέχαστο ένα γεγονός. 

Το πρόστιμο και ότι δεν θα μπορεί να οδηγεί για 20/30/60 ημέρες δεν φτάνουν;

Ο "άλλος" που θα τον κράξει τι φταίει και τιμωρείται και αυτός με την στέρηση του οχήματος (του);;;

Δημοσ.
3 minutes ago, samsunglife said:

Ο "άλλος" που θα τον κράξει τι φταίει και τιμωρείται και αυτός με την στέρηση του οχήματος (του);;;

Η πιο απλή απάντηση που μπορώ να σκεφτώ είναι: να σκεφτεί ξανά αν θα σε εμπιστευτεί με όχημα του. 

3 minutes ago, samsunglife said:

Το πρόστιμο και ότι δεν θα μπορεί να οδηγεί για 20/30/60 ημέρες δεν φτάνουν;

Είναι κερασάκι στην τούρτα. 

προσωπικά θα ήμουν πολύ οκ με το να αυξήσουν τρομακτικά πολύ τα πρόστιμα (1)

να μην μπορεί κανένας να σβήνει τα πρόστιμα εκ των έσω (1α)

να υπάρχει καθημερινή επιτήρηση στον δρόμο για λάθη που μπορεί να κάνουμε ιδίως σε ώρες αιχμής όπως το πρωί και το απόγευμα που όλοι οδηγάνε όπως να ναι (2)

όπου θα βοηθούσε και σε μια πιο ομαλή κίνηση (στην θεωρία)(3)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ptriv1 είπε

Εχουν πεί στις διατάξεις του νέου Κ.Ο.Κ θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα.

μεχρι να το κανουν νόμο εχουμε ακομα.

Δημοσ.
2 hours ago, Giorgos241 said:

Η πιο απλή απάντηση που μπορώ να σκεφτώ είναι: να σκεφτεί ξανά αν θα σε εμπιστευτεί με όχημα του. 

Είναι κερασάκι στην τούρτα. 

Εγώ λέω να τιμωρείται και ο εργοδότης του παραβάτη, αφού με τα λεφτά που τον πληρώνει πήρε αυτός το όχημά του. Α, και αυτός που έχει το παπουτσάδικο από όπου αγοράστηκαν τα παπούτσια με τα οποία πατούσε τα πεντάλ όταν παραβατούσε.

2 hours ago, Giorgos241 said:

να μην μπορεί κανένας να σβήνει τα πρόστιμα εκ των έσω (1α)

να υπάρχει καθημερινή επιτήρηση στον δρόμο για λάθη που μπορεί να κάνουμε ιδίως σε ώρες αιχμής όπως το πρωί και το απόγευμα που όλοι οδηγάνε όπως να ναι (2)

όπου θα βοηθούσε και σε μια πιο ομαλή κίνηση (στην θεωρία)(3)

Σε αυτό είμαι και γω υπέρ, αλλά μόνο για χρηματικά πρόστιμα. Πχ δε φοράς κράνος -> 3 χιλιάρικα. Παραβίαση κόκκινου -> από 1.000 ως 5.000. Δεύτερη φορά -> 10.000. Τρίτη φορά -> 6 μήνες φυλάκιση. Αλλά όχι να σου πάρουν το δίπλωμα, αυτό δεν είναι σωστό, πρέπει να μπορείς να πας στη δουλειά σου.

Δημοσ.

Το οτι πληρωνεται απο το δημοσιο και φερει στολη οπλο και εξουσια ενα ατομο που ειναι ανικανο να γραψει σωστα ενα ρημαδοαριθμο δεν ειδα να ενοχλει κανεναν...

• Like 3
Δημοσ.
54 minutes ago, lector said:

Το οτι πληρωνεται απο το δημοσιο και φερει στολη οπλο και εξουσια ενα ατομο που ειναι ανικανο να γραψει σωστα ενα ρημαδοαριθμο δεν ειδα να ενοχλει κανεναν...

Σιγά μη φέρει και οπλοπολυβόλο ο τροχονόμος 😄😄😄

• Haha 1
Δημοσ.
On 02/03/2025 at 16:53, tasoe said:

Εγώ λέω να τιμωρείται και ο εργοδότης του παραβάτη, αφού με τα λεφτά που τον πληρώνει πήρε αυτός το όχημά του. Α, και αυτός που έχει το παπουτσάδικο από όπου αγοράστηκαν τα παπούτσια με τα οποία πατούσε τα πεντάλ όταν παραβατούσε.

Σε αυτό είμαι και γω υπέρ, αλλά μόνο για χρηματικά πρόστιμα. Πχ δε φοράς κράνος -> 3 χιλιάρικα. Παραβίαση κόκκινου -> από 1.000 ως 5.000. Δεύτερη φορά -> 10.000. Τρίτη φορά -> 6 μήνες φυλάκιση. Αλλά όχι να σου πάρουν το δίπλωμα, αυτό δεν είναι σωστό, πρέπει να μπορείς να πας στη δουλειά σου.

Ναι αλλά αν κάποις είναι αρκετά πλούσιος πρακτικά έχει ελευθερία να κάνει το οτιδιποτε.

Τουλάχιστον αν είναι να μπουν πρόστημα, να μπαίνουν άμεσα στην εφορία και αν σε 1 μήνα δεν τα πλυρωνεις τα μπλοκάρουν όλα, αλλά και πάλι αφαίρεση διπλώματος πωναει ποιο πολύ, αρκεί να την κάνουν μόνο σε παραβιάσεις οπως κόκκινο, στοπ, προσπέραση, υπερβολική ταχύτητα στην κατικοιμενη περιοχή, road rage

Δημοσ.

Οι ελεγχοι πρεπει να ειναι συνεχεις και παντου και για ολα 

Σε ειδαν να κανεις κατι παρανομο σχετικα απλο πχ φλας, ζωνη, κρανος, παρκαρισμα 

1η φορα απλη παρατηρηση 

2η φορα απλη παρατηρηση 

3η φορα 50ε +5 ποντοι

4η φορα 100ε +10 ποντοι

5η φορα 200ε +20 ποντοι 

Μολις μαζεψεις Χ ποντους εξετασεις για διπλωμα απο την αρχη 

Συνεχιζεις τα ιδια ? Αφαιρεση δια παντος 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγω λέω να πληρώσεις την κλήση, και να κάνεις ένσταση για να μην σου αφαιρέσουν το δίπλωμα και την άδεια για το 20ημερο.
Το ιδιο έκανα και εγώ, με γράψανε (στο Κυριακάτικο παζάρι!!) επειδή είχα παρκάρει το παπί μου πάνω σε πεζοδρόμιο που ειχε πινακίδα απαγορεύετε η στάση/στάθμευση. Κόστος κλήσης 40 ευρω, ενω σε έμενα δεν ειχε αφαίρεση διπλώματος αλλά μόνο της αδείας και πινακίδων του μοτοποδηλάτου μου.

Φυσικά εκεί στην περιοχή (που γινόταν το παζάρι) δεν υπήρχε καν μερος στον δρομο οπου να ηταν για στάθμευση των μοτοποδηλάτων και αν το άφηνα στο δρόμο στην καλύτερη είτε θα το έβρισκα πεσμένο κάτω είτε μπορεί και να μου το σηκώνανε καθότι ειναι γεμάτο απο αυτοκίνητα λόγω συνωστισμού και γυφταριά που πουλάνε διάφορα, βουτάνε διάφορα κλπ.. Γενικά ΔΕΝ παρκάρω σε πεζοδρομία ποτε το μηχανάκι μου, το ξέρω γιατι ποιο παλια την ειχα "ξαναφαει" οταν το ειχα παρκάρει στην Αθηνα στο κεντρο.

Όποτε πηγα στην αρμοδία τροχαία που με ειχε γράψει (αφου φυσικά πλήρωσα πρώτα το πρόστιμο) και έγραψα στην ένσταση ολα αυτα και επίσης επικαλέστηκα οτι το χρειάζομαι για να πηγαίνω στην εργασία μου, η οποία ειναι σε σημειο που δεν βολεύει να πηγαίνω με την δημοσιά συγκοινωνία και επίσης οτι αδυνατώ να παίρνω ταξι λογω οικονομικών δυσκολιών.

Την ένσταση μπορείς να την κανεις και ηλεκτρονικά, εγω προτίμησα με φυσική παρουσία όπου με ηρεμία και χωρίς "τσαμπουκάδες" εξήγησα στην αρμοδία αστυνόμο ολα αυτα, ναι κλάφτηκα και λιγο και τελικά εγινε δέκτη η ένσταση μου και δεν παρέδωσα τις πινακίδες και την άδεια για το 20ημερο. Τους ευχαρίστησα, και έφυγα.
Φυσικά υπήρχε πολύς κόσμος για ενστάσεις εκει, και αρκετά μεγαλη ουρα, περίμενα υπομονετικά και ξεμπέρδεψα μετά από ένα 3ωρο. Γενικά απο οτι είδα δεν εγκρίνουν ευκολα τις ενστάσεις, αλλα ισως σε εμενα με "έσωσε" οτι ηταν Κυριακη και ημουν στο.... παζάρι..
Δοκιμάζεις λοιπόν και βλέπεις. Το να πας να στην σβήσουν γιατι λείπει ενα ψηφίο, ενω ησουν παρον στην βεβαίωση της κλησης και υπέγραψες το θεωρώ κάπως..  Εγω δεν ήμουν παρον, βρήκα το "ροζ" χαρτάκι οταν πηγα να παρω το παπι. Βεβαία ειχε πολλα αλλα μηχανάκια παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο πάνω αλλα δεν τα ειχαν γράψει ολα, μονο μερικά και εγω ημουν μεσα στους τυχερούς!.

Και τελος για το θεμα του κράνους, δεν το συζητώ, ειμαι 30 χρόνια οδηγός, εχω δει πολλά στον δρομο, το κρανος το φοράω φεύγοντας απο το σπιτι και πριν παω να ανεβώ στο μηχανάκι μου. Επίσης έχω και 2ο για τον συνοδηγό, αν και σπάνια θα πάρω κάποιον μαζί μου.

Θεωρώ πολύ "βλακώδες" και αφελής να ανεβαίνει κάποιος σε ένα μηχανάκι και να μην φοράει κράνος.. Και ποδήλατο που εχω και που και που το βγάζω και κάνω βόλτες και εκεί με κράνος είμαι.

Στις 2/3/2025 στις 4:53 ΜΜ, tasoe είπε

Και εγω, ειδικά αυτο με το κράνος να αφαιρείτε το δίπλωμα για 6 μήνες τουλάχιστον και αν το ξανακάνει ισως για εναν χρονο 2 χρονια για πάντα θα έλεγα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, Black Demis said:

Ναι αλλά αν κάποις είναι αρκετά πλούσιος πρακτικά έχει ελευθερία να κάνει το οτιδιποτε.

Αυτό γενικά ισχύει, αν έχεις πολλά λεφτά δε σε νοιάζουν πολλά. Που λέει ο λόγος και το δίπλωμα να σου πάρουν πλερώνεις έναν οδηγό να σε πάει όπου θέλεις. Ο κοκ δεν είναι για να αντιμετωπίζει τον πλούσιο διαφορετικά από τον φτωχό. Πρέπει να είναι για όλους το ίδιο.

Για την αφαίρεση διπλώματος που λες δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποιες παραβάσεις να το επιζητούν. Πχ αναφέρεις road rage που για μένα δεν είναι λόγος να σου πάρουν το δίπλωμα. Ας σε στείλουν σε anger management πως το λένε. Ακόμα και το κόκκινο που θεωρείται σοβαρή παράβαση έχει διαφορές από κόκκινο σε κόκκινο. Υπάρχει πχ αυτό που το σφάζεις και όποιον πάρει ο χάρος, υπάρχει και αυτό που όλοι πάνε σημειωτόν και κλείνουν τη διασταύρωση και βρίσκεις και συ ευκαιρία και χώνεσαι πίσω από όλους, δεν κινδυνεύει καμία ζωή, απλά είναι σπαστικό.

Τέλος πάντων, θα επαναλάβω ότι ως τιμωρία το να σου πούνε σου παίρνω το δίπλωμα για τόσες μέρες είναι παιδικό, έκανες σκανταλιά και σου παίρνω το playstation, δεν αρμόζει. Θα μπορούσαν να πουν "κρίνουμε ότι δεν είσαι κατάλληλος για οδήγηση και στο αφαιρούμε δια παντός" ή έστω να ξανακάνεις μαθήματα και να δώσεις εξετάσεις από την αρχή. Αυτό το "πάρε 30 μέρες το λεωφορείο για να μάθεις επειδή ήσουν κακό παιδί" είναι κακομοιριά, τώρα θα μου πείτε μερικοί μόνο έτσι μαθαίνουν, τι να πω, ίσως έχετε δίκιο τελικά.

20 minutes ago, Petros Electron said:

Και εγω, ειδικά αυτο με το κράνος να αφαιρείτε το δίπλωμα για 6 μήνες τουλάχιστον και αν το ξανακάνει ισως για εναν χρονο 2 χρονια για πάντα θα έλεγα!

Ρε γαμώτο το θεωρώ υπερβολικό αυτό. Μπορεί κάποιος να θέλει να πηγαίνει χωρίς κράνος κάποιες μέρες για να του βαράει ο άερας το κεφάλι με ρίσκο να πληρώνει χιλιάρικα αλλά τις άλλες μέρες να οδηγάει κανονικά με κράνος πηγαίνοντας στη δουλειά του. Μην του στερήσουμε αυτή την ελευθερία.

off-topic: έχω οδηγήσει χωρίς κράνος 4-5 φορές σε όλη μου τη ζωή για αποστάσεις κάτω του χιλιομέτρου, από-προς supermarket ή βενζινάδικο. Ειλικρινά δε με βολεύει καθόλου, μου βαράει ο αέρας τα μάτια και δακρύζουν, ακόμα και με 50 να πηγαίνω, το βρίσκω ενοχλητικό. Πως διάολο την παλεύουν όλοι αυτοί ρε γαμώτο?

Επεξ/σία από tasoe
  • Sad 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tasoe είπε

Ακόμα και το κόκκινο που θεωρείται σοβαρή παράβαση έχει διαφορές από κόκκινο σε κόκκινο. Υπάρχει πχ αυτό που το σφάζεις και όποιον πάρει ο χάρος, υπάρχει και αυτό που όλοι πάνε σημειωτόν και κλείνουν τη διασταύρωση και βρίσκεις και συ ευκαιρία και χώνεσαι πίσω από όλους, δεν κινδυνεύει καμία ζωή, απλά είναι σπαστικό.

Το ότι θα υπήρχε κάποια δικαιολογία και για το κόκκινο με ξεπερνάει. 😂

• Thanks 1
  • Haha 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...