Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω ενα μηχανικό πληκτρολόγιο καθως το μεβμράνης που χρησιμοποιώ πλέον (15+ χρόνων) αρχισε να κολλάει πλήκτρα.
Θα ήθελα να πάω σε κάποιο από αυτά και όχι σε custom, κυρίως για τα dedicated Media Keys, Macros και Per Key RGB που έχουν κάποια μοντέλα.
Το θέμα μου είναι ο θόρυβος.. Οπότε σίγουρα θα κάνω αλλαγή στους διακόπτες (μάλλον θα είναι Outemu Silent Jade Yellow μιας και από συγκρίσεις ήχου με άλλους tactile διακόπτες μέσω YouTube φαίνεται να είναι ότι πιο ανεκτό έχω πετύχει) και εννοείται πως δεν θα πάρω κάποιο καινούριο αλλα μεταχειρισμένο.

Έχει κάποιος εμπειρία με αλλαγή διακοπτών σε πληκτρολόγιο Corsair;
Υπήρξε κανένα πρόβλημα με διπλά πατήματα λόγω διαφορετικού debounce από την αλλαγή διακόπτη;
(Γνωρίζω πως θα χρειαστεί αποκόλληση κάθε διακόπτη ξεχωριστά αλλα δεν μου είναι πρόβλημα)

Δημοσ.

Τα Corsair εχουν κολλημενα τα switches οποτε καλο κουραγιο...

Αν κανεις τις κολλησεις σωστα δεν θα εχεις προβλημα αλλα πρεπει να εχεις εμπειρία και καλο εξοπλισμο. Πριν αγορασεις ψαξε για "Corsair k stopped working" και δες τα προβληματα που εχει το καθε μοντελο. Ειχα δυο Corsair Trigger, το ένα νεκρωσε τελειως και δεν πέρνει καν ρευμα και το δευτερο χρειαστηκε reset για να ξαναπαρει μπροστα.

Αλλα, θα δωσεις 100+ ευρω για το Corsair, 40 ευρω για τους διακοπτες ( δεν πιστευω να θες να το κανεις hotswappable γιατι τα μπριζακια κανουν 80ευρω περίπου και θέλουν αυτα κολλημα);

Επισης πλην καποιου tape mod, δεν πιστευω οτι μπορείς να βαλεις silicone gasket ή ολα τα καινουρια που εχουν τα συγχρονα μηχανικά πληκτρολογια.

Δημοσ.

Σε μεταχειρισμένα (πάντα) η τιμη μαζι με διακοπτες (τα Outemu απο AliExpress βγαινουν στα 15-17€) θα παει κοντα στα 70-80€ αθροιστικά, με βαση οτι εχω δει να κυκλοφορεί.
Κυρίως με προβληματιζει το αν θα συμπεριφερεται σωστα με την αλλαγη των διακοπτών που θα έχουν διαφορετικο travel και actuation.. Μήπως η διαφορες αυτες απο τα original διακοπτακια κανουν διπλά πατήματα ή μη καταχώριση. Όσο για τις κολλήσεις δεν υπάρχει πρόβλημα, χρόνος και υπομονή υπάρχουν άπλετα.
Για mods σιγουρα δεν θα σηκωνει πολλα απο τα διαδεδομένα μιας και δεν είναι φτιαγμένα με τη λογική οτι θα τα ανοιξεις.

Δημοσ.

Εφ οσον παρεις συμβατους διακοπτες δεν θα εχεις προβλημα ( νομιζω οτι τα Corsair εχουν cherry switches). Εκει που διαφερει ειναι οταν αλλαξεις το ειδος του διακοπτη απο linear  σε tactile κτλ ή και την δυναμη των διακοπτών και ταυτοχρονα εχεις το συνηθειο να ακουμπας τα δακτυλα σου στα πληκτρα, οταν δεν γραφεις.

Πχ τα cherry switches υπαρχουν από 45cN δυναμη ως και 80cN, οποτε αν εχεις συνηθησει να βαζεις δυναμη στα δακτυλα σου θα δεις συχνα διπλους χαρακτήρες αν πας σε ελαφρεις διακοπτες. Αυτο βεβαια διορθωνεται στα Windows με το να αλλαξεις  το repeat delay και repeat rate.

Παντως αν το θελεις για παιχνιδια, πλεον τα magnetic switches εχουν πεσει κατω από 100 ευρω. Π.χ στο banggood εχει το Gamakey TK75 με 71ευρω

https://www.banggood.com/Gamakay-TK75-HE-75-pencent-Hall-Effect-Mechanical-Keyboard-81-Keys-RGB-Hot-Swappable-Custom-Magnetic-Switch-PBT-Tri-Mode-Wireless-Gaming-Keyboard-p-2011652.html?cur_warehouse=CZ&ID=6326066&rmmds=search

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...