Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά στην Αμερική δεν φημίζονται για το μορφωτικό τους επίπεδο. Λογικό να στρέφονται σε τέτοια πράγματα που θα τους σερβίρουν μια απάντηση χωρίς να την φιλτράρουν καν.

Λένε "η αμάθεια είναι καλύτερη της ημιμάθειας". Σε λίγο καιρό η λέξη "ημιμάθεια" δεν θα μπορεί να περιγράψει τους ανθρώπους που θα έχουν άποψη επί παντός επιστητού. Θα δούμε ειδικούς με πτυχίο GTP GPT.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 2
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είμαι συνδρομητής του ChatGPT εδώ και μήνες. Δοκίμασα το Gemini, δεν φτουράει, όσο για το Google Search το χάος. Ψάχνεις μία πληροφορία και σου βγάζει χίλια δυο ανούσια Link μόνο και μόνο για να τα αρπάξει από πληρωμένο περιεχόμενο. Στο ChatGPT γράφω αυτό που ψάχνω και μου επιστρέφει απευθείας πληροφορίες με εξήγηση και άμα χρειαστεί ακόμα και τις πηγές που βρήκε αυτές τις πληροφορίες. Προσωπικά προτιμώ να πληρώνω για κάτι που λειτουργεί σωστά από το να βασίζομαι στις δήθεν δωρεάν λύσεις που δεν με βοηθούν γιατί κοιτούν να βγάλουν κέρδος με τον πλάγιο τρόπο.

• Like 5
Δημοσ.

και δωρεάν στο κάνει το gpt και ναι είναι η μέρα με την νύχτα στο να πάρεις την πληροφορία σε σχέση με το άθλιο g search.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Huruduru είπε

Είμαι συνδρομητής του ChatGPT εδώ και μήνες. Δοκίμασα το Gemini, δεν φτουράει, όσο για το Google Search το χάος. Ψάχνεις μία πληροφορία και σου βγάζει χίλια δυο ανούσια Link μόνο και μόνο για να τα αρπάξει από πληρωμένο περιεχόμενο. Στο ChatGPT γράφω αυτό που ψάχνω και μου επιστρέφει απευθείας πληροφορίες με εξήγηση και άμα χρειαστεί ακόμα και τις πηγές που βρήκε αυτές τις πληροφορίες. Προσωπικά προτιμώ να πληρώνω για κάτι που λειτουργεί σωστά από το να βασίζομαι στις δήθεν δωρεάν λύσεις που δεν με βοηθούν γιατί κοιτούν να βγάλουν κέρδος με τον πλάγιο τρόπο.

Μια απο τα ιδια εδω. Ψαχνω μια πληροφορια, την βρισκω στην Google και θελω να διαβασω 5 προτασεις για αυτο που ψαχνω.  Μου βγαζει ομως ενα αρθρο που εχει 5.000 προτασεις που ειναι ανουσιες και αχρηστες για την πληροφορια που θελω. Στο μονο που δεν τα εχει καταφερει ακομα το GPT ειναι οταν ψαχνεις κατι πολυ πολυ συγκεκριμενο, π.χ. το BIOS τάδε, κανει αυτο το συγκεκριμενο προβλημα, γιατι; Αυτο δεν στο απανταει ακομα το GPT, δινει πολυ γενικη απαντηση. Αλλα συνηθως οταν βαζεις κατι τοσο συγκεκριμενο σου βγαζει καλες απαντησεις η Google.

Επεξ/σία από Shadowjump
  • Like 1
Δημοσ.

Aναζητω πάντα πρώτα με το ChatGPT μετα με το Deep Seek και τελευταία με την Google Με τις ΑΙ μηχανές είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα  σταδιακά μειώνω τις αναζητήσεις με την Google Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου έχουν σταματήσει τις αναζητήσεις από την Google χρησιμοποιούνε αποκλειστικά ChatGPT και Deep seek Η Google δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις μηχανές ΑΙ και δεν βλέπω να εχει μέλλον

2 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Καλά στην Αμερική δεν φημίζονται για το μορφωτικό τους επίπεδο. Λογικό να στρέφονται σε τέτοια πράγματα που θα τους σερβίρουν μια απάντηση χωρίς να την φιλτράρουν καν.

Λένε "η αμάθεια είναι καλύτερη της ημιμάθειας". Σε λίγο καιρό η λέξη "ημιμάθεια" δεν θα μπορεί να περιγράψει τους ανθρώπους που θα έχουν άποψη επί παντός επιστητού. Θα δούμε ειδικούς με πτυχίο GTP GPT.

Και που φημίζονται για το μορφωτικο τους επίπεδο στην Ελλάδα;

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ίσως για άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ή με μειωμένη αντίληψη να είναι καλύτερο το Chat gpt , στην απλή ερώτηση τι είναι η σαμπάνια το Chat gpt βγάζει μια περίληψη 10+ προτάσεων που θα πρέπει να τη διαβάσω όλη , ένα μικρό κείμενο , χωρίς πηγές , χωρίς υποσημειώσεις , παραπομπές και σημαντικότερους ορισμούς , ούτε καν ετυμολογία της λέξης ,  θα πρέπει να εμπιστευτώ αυτό το κείμενο , 

αντίθετα το Google Search θα δώσει πολύ σύντομες περιεκτικές προτάσεις απο έναν αριθμό διαφορετικών πηγών με παραπομπές σε ορόσημα και πιο σημαντικά γεγονότα που μπορείς να διασταυρώσεις στο δευτερόλεπτο χωρίς να ανοίξεις τους συνδέσμους , δεν βλέπω κανένα πληρωμένο περιοχόμενο , βλέπω καλύτερα αποτελέσματα .η τεχνητή νοημοσύνη τρέχει απο πίσω και στο Google Search , δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του Chat gpt .

Επεξ/σία από ethereum
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Huruduru said:

Κι εγώ το είχα πληρωμένο για κάποιο χρονικό διάστημα, τώρα όχι γιατί δεν δικαιολογώ τα 20 ευρώ τον μήνα επειδή δεν το πολυ-χρειάζομαι, αν χρειαστεί θα το ξαναβάλω ή θα κοιτάξω και για το grok 3 που είναι καλύτερο σε όλα.

Μέχρι και βιβλίο για τα μικρά έκανα με εικόνες που μου έβγαλε το chatgpt με σχετική συνοχή στην εμφάνιση. Έβαλα τρία παιδιά που τους μοιάζουν με τα ονόματά του σε ένα σωρό ιστορίες με εικόνες, τους το τύπωσα, το έκανα βιβλιοδεσία και πλαστικοποίηση και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπάρχει βιβλίο που γράφτηκε γι' αυτούς.

Τρελό εργαλείο το πληρωμένο chatgpt.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ethereum είπε

ίσως για άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ή με μειωμένη αντίληψη να είναι καλύτερο το Chat gpt , στην απλή ερώτηση τι είναι η σαμπάνια το Chat gpt βγάζει μια περίληψη 10+ προτάσεων που θα πρέπει να τη διαβάσω όλη , ένα μικρό κείμενο , χωρίς πηγές , χωρίς υποσημειώσεις , παραπομπές και σημαντικότερους ορισμούς , ούτε καν ετυμολογία της λέξης ,  θα πρέπει να εμπιστευτώ αυτό το κείμενο , 

αντίθετα το Google Search θα δώσει πολύ σύντομες περιεκτικές προτάσεις απο έναν αριθμό διαφορετικών πηγών με παραπομπές σε ορόσημα και πιο σημαντικά γεγονότα που μπορείς να διασταυρώσεις στο δευτερόλεπτο χωρίς να ανοίξεις τους συνδέσμους , δεν βλέπω κανένα πληρωμένο περιοχόμενο , βλέπω καλύτερα αποτελέσματα .η τεχνητή νοημοσύνη τρέχει απο πίσω και στο Google Search , δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του Chat gpt .

Το google serach θα βγάλει 2.000 ιστοσελίδες πωλήσεων σαμπάνιας και καμια εκατοστή με τι δεν είναι σαμπάνια και ότι πρέπει να πάρουμε βότκα. Το παιχνίδι για την google είναι τελειωμένο. Πάνε οι καλές εποχές που οι μηχανικοί της αξιολογούσαν την πληροφορία ως κρίσμο στοιχείο για τον χρήστη και όχι την διαφήμιση..

• Like 4
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, ethereum είπε

ίσως για άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ή με μειωμένη αντίληψη να είναι καλύτερο το Chat gpt 

Οκ🤣

Δημοσ.
8 minutes ago, spirostolios said:

Το google serach θα βγάλει 2.000 ιστοσελίδες πωλήσεων σαμπάνιας και καμια εκατοστή με τι δεν είναι σαμπάνια και ότι πρέπει να πάρουμε βότκα. Το παιχνίδι για την google είναι τελειωμένο. Πάνε οι καλές εποχές που οι μηχανικοί της αξιολογούσαν την πληροφορία ως κρίσμο στοιχείο για τον χρήστη και όχι την διαφήμιση..

Από συνήθεια κάποιες φορές γράφω κάτι στην διεύθυνση του browser που αυτόματα θα μου το βγάλει στο google search, βλέπω τα results και αμέσως μετά σκέφτομαι "τι κάνω, τσάμπα τρώω τον χρόνο μου, γιατί δεν πάω στο chatgpt να το ψάξω".

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Κι εγώ το είχα πληρωμένο για κάποιο χρονικό διάστημα, τώρα όχι γιατί δεν δικαιολογώ τα 20 ευρώ τον μήνα επειδή δεν το πολυ-χρειάζομαι, αν χρειαστεί θα το ξαναβάλω ή θα κοιτάξω και για το grok 3 που είναι καλύτερο σε όλα.

Μέχρι και βιβλίο για τα μικρά έκανα με εικόνες που μου έβγαλε το chatgpt με σχετική συνοχή στην εμφάνιση. Έβαλα τρία παιδιά που τους μοιάζουν με τα ονόματά του σε ένα σωρό ιστορίες με εικόνες, τους το τύπωσα, το έκανα βιβλιοδεσία και πλαστικοποίηση και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπάρχει βιβλίο που γράφτηκε γι' αυτούς.

Τρελό εργαλείο το πληρωμένο chatgpt.

Μέσω Τούρκικου AppStore 13€ τον μήνα ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Huruduru said:

Μέσω Τούρκικου AppStore 13€ τον μήνα ;)

Nigerian prince entered the chat

image.png.52a3b1fb2a9aa2d9b727bc21774151ac.png

Πως πληρώνεις μέσω άλλης χώρας? Εγώ το θέλω σε υπολογιστή και όχι σε κινητό ή tablet.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Diavolos666 said:

Μπορεί να σου δώσει και πηγές να ψάξεις και μόνος σου σαν να κάνεις αναζήτηση στο διαδίκτυο εάν του το ζητήσεις. Μπορείς να του πεις να μην συμπεριλάβει συγκεκριμένες ιστοσελίδες που ξέρεις ότι έχουν σκέτη προπαγάνδα και θα το δεχτεί.

Το google αυτό δεν στο προσφέρει, ότι σου επιστρέψει το τρως.

Σε εύρεση ακαδημαϊκής γνώσης είναι τοπ, μπορείς να του ρωτήσεις παραπάνω εξηγήσεις και να σου το αναλύσει πολύ περισσότερο από ότι ένα άρθρο στο wikipedia για παράδειγμα.

Αν είναι δυνατόν να θεωρούμε πιο καλή πηγή στατικές σελίδες που παίρνουν προβάδισμα επειδή πλήρωσαν την google για να βγαίνουν πρώτες στην αναζήτηση από τις τεχνολογίες ΤΝ.

Κρίνονται  τα μοντέλα ΤΝ, όπως έγινε π.χ. με το gemini που δεν άντεξε με την προπαγάνδα του ούτε μία μέρα και το ξεμπρόστιασε ο κόσμος.

Εντάξει αν είναι να το ρωτήσεις κάτι πολύ εξεζητημένο μπορεί να μην έχει την ακριβή γνώση (ακόμα), αλλά αντί να ψάξεις στο google μπορείς να ζητήσεις το ίδιο το chatgpt να σου βρει άρθρα για την γνώση που ψάχνεις.

Λάθος

αν ζητήσεις πηγές για τις πληροφορίες που γεννάει το chat gpt συνηθως ειναι dead end, γιαυτό και ο ακαδημαικός κόσμος ΔΕΝ το χρησιμοποιεί για σοβαρή ερευνα που γίνεται μεσω παραδοσιακών μέσων οπως google ngram viewer και scholar και βιβλιοθήκες.

και το chat gpt bias ειναι αναλογα αυτά που του δίνεις για training, σε πολλα θα αντλήσει πληροφοριες απο δελτία τύπου, marketing info και editorial εταιριών οπου ουδεμια σχέση εχουν με την πραγματικότητα.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Nigerian prince entered the chat

image.png.52a3b1fb2a9aa2d9b727bc21774151ac.png

Πως πληρώνεις μέσω άλλης χώρας? Εγώ το θέλω σε υπολογιστή και όχι σε κινητό ή tablet.

Το έχω στον υπολογιστή αλλά την συνδρομή την πληρώνω μέσω του iPhone. Τουρκικό λογαριασμό στο AppStore και Debit Visa από την τουρκική Ininal.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/03/2025 at 12:52, Huruduru said:

Το έχω στον υπολογιστή αλλά την συνδρομή την πληρώνω μέσω του iPhone. Τουρκικό λογαριασμό στο AppStore και Debit Visa από την τουρκική Ininal.

Θα δω αν μπορώ να το κάνω, θα απαντήσω στο email του ξάδερφου Νιγηριανού πρίγκηπα, δεν θέλω 5 τρισσεκατομύρια που μου δίνει, μία συνδρομή στο chatgpt θέλω μόνο.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...