Mr_Robot_dev Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου Σκεφτομαι να προχωρησω σε αναβαθμιση της οπτικης μου σε 1000/500 cosmote. Ενημερωθηκα οτι δινουν ενα τελειως κλειδωμενο router vantiva που το μονο που μπορεις να αλλαξεις ειναι τα wifi κ αυτα μεσω cosmote app. Το εχει καποιος να μας πει εντυπωσεις;
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου αλλιως ζητας ont και βαζεις ενα fritz ή βαζεις ενα fritz fiber αρκει να τους πεισεις να δηλωσουν το modem id.το εχουν καταφερει καποιοι On 03/03/2025 at 09:12, Mr_Robot_dev said: Σκεφτομαι να προχωρησω σε αναβαθμιση της οπτικης μου σε 1000/500 cosmote. Ενημερωθηκα οτι δινουν ενα τελειως κλειδωμενο router vantiva που το μονο που μπορεις να αλλαξεις ειναι τα wifi κ αυτα μεσω cosmote app. Το εχει καποιος να μας πει εντυπωσεις;
kostg Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Δε βρήκα παρόμοιο θέμα, οπότε συνεχίζω εδώ. Δυστυχώς εμένα μου φόρτωσαν ένα τέτοιο από Cosmote. Πολύ καλό για κάποιον που δεν έχει ιδέα από δικτυακά. Το κουμπώνεις και παίζει. Άθλιο για κάποιον που θέλει να κάνει την παραμικρή ρύθμιση. Το application δεν παλεύεται. Αν μπορείτε να το αποφύγετε, κάν' τε το.
poulinos Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 3 hours ago, kostg said: Δε βρήκα παρόμοιο θέμα, οπότε συνεχίζω εδώ. Δυστυχώς εμένα μου φόρτωσαν ένα τέτοιο από Cosmote. Πολύ καλό για κάποιον που δεν έχει ιδέα από δικτυακά. Το κουμπώνεις και παίζει. Άθλιο για κάποιον που θέλει να κάνει την παραμικρή ρύθμιση. Το application δεν παλεύεται. Αν μπορείτε να το αποφύγετε, κάν' τε το. τοτε μονο κανα fritz και να κανεις spoof το modem id , ή επικοινωνια με την cosmote μηπως περασει το δικο σου modem id ή να ζητησεις ont και να βαλεις εσυ οτι θες μετα για router
kostg Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Θα το δω στο μέλλον αυτό (για fritz). Προς το παρόν και επειδή το fiber router vantiva (ή fiber router rdk όπως το λένε) έχει και την τηλεφωνία πάνω (που τη χρειάζομαι), του όρισα ένα /30 δίκτυο, με δύο ips δηλαδή και σύνδεσα δεύτερο router πάνω του με όλες τις ρυθμίσεις του εσωτερικού μου δικτύου που είχα και χρειάζομαι. Έκλεισα και το dhcp (δε χρειάζεται με 2 ips). Επίσης, σε scan που έκανα από το internet στην public ip μου, όλα τα ports από την 1023 και πάνω φαίνονται κλειστά μεν, αλλά ότι υπάρχουν. Ενώ σε προηγούμενα routers που είχα, το firewall έκοβε τα πάντα (εκτός αν άνοιγες εσύ κάποιο port π.χ. για wireguard). Φάουλ πιστεύω, οπότε έκοψα και το WiFi. To UPNP δυστυχώς δε μου το κλείνει, το κλείνω από τo Cosmote app και πάλι ανοιχτό είναι. Α, όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις γίνονται μόνο από το app, δε σου δίνει άλλες δυνατότητες. Τέλος, το PPPOE pass-through προφανώς δεν υποστηρίζεται, ούτε δίνει κάπου στο app ρύθμιση, οπότε δε μπόρεσα να ακολουθήσω αυτή την οδό. Αν έχετε να προτείνετε κάτι ακόμα, όσοι το έχετε ψάξει περισσότερο, ευπρόσδεκτες οι απόψεις σας. Το να ζητήσω ont είναι ένα ενδεχόμενο, ωστόσο επέμειναν ότι στη gigabit σύνδεση δίνουν μόνο αυτή τη συσκευή (πριν είχα το H1600). Επεξ/σία 30 Μαϊου από kostg
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου On 30/05/2025 at 20:18, kostg said: Θα το δω στο μέλλον αυτό (για fritz). Προς το παρόν και επειδή το fiber router vantiva (ή fiber router rdk όπως το λένε) έχει και την τηλεφωνία πάνω (που τη χρειάζομαι), του όρισα ένα /30 δίκτυο, με δύο ips δηλαδή και σύνδεσα δεύτερο router πάνω του με όλες τις ρυθμίσεις του εσωτερικού μου δικτύου που είχα και χρειάζομαι. Έκλεισα και το dhcp (δε χρειάζεται με 2 ips). Επίσης, σε scan που έκανα από το internet στην public ip μου, όλα τα ports από την 1023 και πάνω φαίνονται κλειστά μεν, αλλά ότι υπάρχουν. Ενώ σε προηγούμενα routers που είχα, το firewall έκοβε τα πάντα (εκτός αν άνοιγες εσύ κάποιο port π.χ. για wireguard). Φάουλ πιστεύω, οπότε έκοψα και το WiFi. To UPNP δυστυχώς δε μου το κλείνει, το κλείνω από τo Cosmote app και πάλι ανοιχτό είναι. Α, όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις γίνονται μόνο από το app, δε σου δίνει άλλες δυνατότητες. Τέλος, το PPPOE pass-through προφανώς δεν υποστηρίζεται, ούτε δίνει κάπου στο app ρύθμιση, οπότε δε μπόρεσα να ακολουθήσω αυτή την οδό. Αν έχετε να προτείνετε κάτι ακόμα, όσοι το έχετε ψάξει περισσότερο, ευπρόσδεκτες οι απόψεις σας. Το να ζητήσω ont είναι ένα ενδεχόμενο, ωστόσο επέμειναν ότι στη gigabit σύνδεση δίνουν μόνο αυτή τη συσκευή (πριν είχα το H1600). μιλα μαζι τους αν μπορουν απι μακρυα να ενεργοποιησουν το pppoe passthrough και να κλεισουν το upnp και με το fritz θα εχεις τηλεφωνια.επισης καποτε υπηρχε και η αυξημενη ασφαλεια cosmote που εκοβε καποια ports
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα