panathatube Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 10 ώρες πριν, totalius είπε Όσοι παραπονιέστε για τη Siri μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει το Gemini της google. Όταν πήγα πριν λίγο καιρό από iPhone σε Samsung το πρώτο που μου έλειψε και συνεχίζει να μου λείπει είναι η Siri . Όσο έχεις χρησιμοποιήσει εσύ Gemini άλλο τόσο έχω οδηγήσει εγώ Lamborghini. Το ακούσαμε κι αυτό ο άλλος έχει στερητικό σύνδρομο με τη Siri. 5 ώρες πριν, ramarg είπε Αφήστε την γκρίνια για το Intelligence όταν το πρόβλημα είναι η νομοθεσία απορρήτου & προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαικής Ένωσης.. Όσοι από εμάς ασχολούνται σοβαρά με την Apple, είχαμε ήδη US Apple ID και δουλέψαμε το AI από την 1η μέρα (απλά συνδέοντας το Store στον άλλο λογαριασμό μας...). Όσοι από εσάς αγοράσατε iPhone για να προβάρετε το μήλο και για να βγάζετε ωραία stories στο insta/snapchat προφανώς δεν ξέρετε καν σε τί αναφέρομαι (όπως επίσης δεν θα καταλάβετε και τα παρακάτω που γράφω --> επομένως είναι σοφή επιλογή να προσπεράσετε το σχόλιο μου καθώς η διάσταση γνώσεων είναι τέτοια που δεν γεφυρώνεται με ένα σχόλιο). Ως προς το Siri, ναι, είναι πονεμένη ιστορία το ότι δεν έχει έρθει στα ελληνικά (παρά την προσμονή μας όλα αυτά τα χρόνια) αλλά σίγουρα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην επόμενη μέρα της Siri, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν απίστευτα και πρέπει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα (το ζητούμενο είναι πλέον να παρέχει επίπεδο συνομιλίας τύπου chatgpt με ταχύτατη ενσωμάτωση γνώσης & big data). Για όσους δεν καταλαβαίνουν το γιατί να αργήσει αυτό, θα πρέπει να σας τονίσω πως δεν γίνονται όλα με ένα μαγικό ραβδάκι. Η Apple ξέρει πότε πρέπει να κάνει πίσω, και στο κομμάτι του ΑΙ αναγνώρισε (εμμέσως/καλώς) ως κυρίαρχο το μοντέλο της OpenAI (στην οποία εμπιστεύτηκε και το μέλλον της ΑΙ στις συσκευές της, έτσι ώστε να παράσχει μελλοντικά πολύ περισσότερα από όσα μας έδειξε στο WWDC του 2024. ΦΥΣΙΚΑ είναι λογικότατο & αποδεκτό το intergration να πάρει καιρό για να γίνει σωστά , χωρίς λάθη, και ΚΥΡΙΩΣ για να αποφευχθούν νομικά λάθη (που θα στοίχιζαν δισεκατομμύρια σε δικαστικές αποζημιώσεις για περιπτώσεις διαρροής προσωπικών δεδομένων). Για την ώρα βολευτείτε με το ''Ask ChatGPT button'' και αφήστε προγραμματιστές & νομικούς να δώσουν για άλλη μια φορά τη λύση. ΥΓ: Ναι είμαι ένας από αυτούς που έχουν θυμώσει με την χρόνια καθυστέρηση στην υποστήριξη Ελληνικών από την Siri, αλλά συγχρόνως έχω και πολλές απαιτήσεις από αυτό που θα παρουσιάσουν (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ με τη γνωστή προφορά τύπου Μελίνα/Νίκος ή MLS Destinator) από την Apple συσκευή μου (όποιος αρκείται με αυτό υπάρχει και το VoiceOver). Πραγματικά ζητώ και περιμένω το κάτι παραπάνω με native greek ομιλία, γνώση γραμματικής, βαθύτερων συντακτικών / λεκτικών φαινομένων / ομιλία με αντίληψη-σχηματισμό σύνθετων λέξεων / αντίληψη ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Και ναι πλέον πιστεύω θα τους πάρει χρόνια ΑΛΛΑ αν επενδύσουν στην τεχνική νοημοσύνη τώρα ίσως να έχουμε αστραπιαίες εξελίξεις στην υποστήριξη νέων γλωσσών. Επομένως ας αφήσουμε το θέμα να κυλήσει... Καλώς ή κακώς ξέρουμε αγγλικά και συνεννοούμαστε έτσι τόσα χρόνια. Σε τελική ανάλυση εξασκούμε και την προφορά μας στο σπίτι (κι ας μοιάζουμε με ψώνιο μπροστά σε τρίτους). Το συμπέρασμα είναι "κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, κάντε υπομονή (ίσως και αν, αλλά θα πάρει χρόνια) και μια μηλιά θα ανθίσει στη γειτονιά". Να πούμε εδώ ότι η αμερικανική έκδοση του Apple Intelligence είναι για τα μπαζόνερα. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 1 ώρα πριν, panathatube είπε Όσο έχεις χρησιμοποιήσει εσύ Gemini άλλο τόσο έχω οδηγήσει εγώ Lamborghini. Το ακούσαμε κι αυτό ο άλλος έχει στερητικό σύνδρομο με τη Siri. Το συμπέρασμα είναι "κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, κάντε υπομονή (ίσως και αν, αλλά θα πάρει χρόνια) και μια μηλιά θα ανθίσει στη γειτονιά". Να πούμε εδώ ότι η αμερικανική έκδοση του Apple Intelligence είναι για τα μπαζόνερα. Νομίζετε πως όλα τα AI μοντέλα εξαντλούνται στο "πες μου ένα ανέκδοτο" και στο "τι κάνεις το βράδυ μανάρα μου"? 😛 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Το θέμα είναι να βγάλει κάποτε ελληνικά. Δεν πρόκειται να μιλάω σαν τον ηλίθιο στα αγγλικά με το κινητό ούτε να γράφω commands. Στο MacOS να γράφω το καταλαβαίνω, σε κινητό πάλι όχι. Από εκεί και πέρα από το να βγάλει ημιτελή features μόνο και μόνο για να πει ότι έπιασε τους στόχους καλύτερα να αργήσει. Φυσικά πρέπει να δεχτεί κριτική ειδικά από τους κατόχους iPhone 16 που το Apple AI ήταν το key feature. Νομίζω η σειρά 16 ήταν η πιο εύκολη να προσπεράσεις ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που αλλάζουν κάθε χρόνο. Εγώ με 15 Pro (που το υποστηρίζει) δεν με καίει μιας και δεν αισθάνομαι ότι το πήρα για κάτι που δεν έχω. Καλοδεχούμενο αλλά ακόμα δεν με πείθει κανένα ΑΙ σαν λόγος αναβάθμισης για κάποιον με παλαιότερο κινητό. Απλά βλέπω τώρα τελευταία η Apple να κάνει σπασμωδικές κινήσεις ακολουθώντας τις τάσεις. Θέλουμε κάτι σωστό όχι απλά να έχουμε και εμείς. 2
totalius Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 6 ώρες πριν, panathatube είπε Όσο έχεις χρησιμοποιήσει εσύ Gemini άλλο τόσο έχω οδηγήσει εγώ Lamborghini. Το ακούσαμε κι αυτό ο άλλος έχει στερητικό σύνδρομο με τη Siri. Όπως σε κόβω όχι για Lamborghini ούτε για ηλεκτρικό πατίνι δεν είσαι
roykounas Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Γιατί όχι και το 2028 κυρά apple, αφου δεν την χρησιμοποιεί κανείς πλέον... Τι δαφορά θα κάνει ένας χρόνος επιπλέον?
Grisos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Εγώ με αυτά που βλέπω, με βλέπω να αλλάζω μπαταρία στο 13 pro και να τοποθετώ το δεύτερο τζαμάκι της Caseology. 1
jjrmourkas Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 15 ώρες πριν, ramarg είπε Αφήστε την γκρίνια για το Intelligence όταν το πρόβλημα είναι η νομοθεσία απορρήτου & προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαικής Ένωσης.. Όσοι από εμάς ασχολούνται σοβαρά με την Apple, είχαμε ήδη US Apple ID και δουλέψαμε το AI από την 1η μέρα (απλά συνδέοντας το Store στον άλλο λογαριασμό μας...). Όσοι από εσάς αγοράσατε iPhone για να προβάρετε το μήλο και για να βγάζετε ωραία stories στο insta/snapchat προφανώς δεν ξέρετε καν σε τί αναφέρομαι (όπως επίσης δεν θα καταλάβετε και τα παρακάτω που γράφω --> επομένως είναι σοφή επιλογή να προσπεράσετε το σχόλιο μου καθώς η διάσταση γνώσεων είναι τέτοια που δεν γεφυρώνεται με ένα σχόλιο). Ως προς το Siri, ναι, είναι πονεμένη ιστορία το ότι δεν έχει έρθει στα ελληνικά (παρά την προσμονή μας όλα αυτά τα χρόνια) αλλά σίγουρα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην επόμενη μέρα της Siri, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν απίστευτα και πρέπει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα (το ζητούμενο είναι πλέον να παρέχει επίπεδο συνομιλίας τύπου chatgpt με ταχύτατη ενσωμάτωση γνώσης & big data). Για όσους δεν καταλαβαίνουν το γιατί να αργήσει αυτό, θα πρέπει να σας τονίσω πως δεν γίνονται όλα με ένα μαγικό ραβδάκι. Η Apple ξέρει πότε πρέπει να κάνει πίσω, και στο κομμάτι του ΑΙ αναγνώρισε (εμμέσως/καλώς) ως κυρίαρχο το μοντέλο της OpenAI (στην οποία εμπιστεύτηκε και το μέλλον της ΑΙ στις συσκευές της, έτσι ώστε να παράσχει μελλοντικά πολύ περισσότερα από όσα μας έδειξε στο WWDC του 2024). ΦΥΣΙΚΑ είναι λογικότατο & αποδεκτό το intergration να πάρει καιρό για να γίνει σωστά , χωρίς λάθη, και ΚΥΡΙΩΣ για να αποφευχθούν νομικά λάθη (που θα στοίχιζαν δισεκατομμύρια σε δικαστικές αποζημιώσεις για περιπτώσεις διαρροής προσωπικών δεδομένων). Για την ώρα βολευτείτε με το ''Ask ChatGPT button'' και αφήστε προγραμματιστές & νομικούς να δώσουν για άλλη μια φορά τη λύση. ΥΓ: Ναι είμαι ένας από αυτούς που έχουν θυμώσει με την χρόνια καθυστέρηση στην υποστήριξη Ελληνικών από την Siri, αλλά συγχρόνως έχω και πολλές απαιτήσεις από αυτό που θα παρουσιάσουν (ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ακούσω την Siri με τη γνωστή προφορά τύπου Μελίνα/Νίκος ή MLS Destinator από την Apple συσκευή μου ---> όποιος αρκείται με αυτό υπάρχει και το VoiceOver). Πραγματικά ζητώ και περιμένω το κάτι παραπάνω με native greek ομιλία, γνώση γραμματικής, βαθύτερων συντακτικών / λεκτικών φαινομένων / ομιλία με αντίληψη-σχηματισμό σύνθετων λέξεων / αντίληψη ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Και ναι πλέον πιστεύω θα τους πάρει χρόνια ΑΛΛΑ αν επενδύσουν στην τεχνική νοημοσύνη τώρα ίσως να έχουμε αστραπιαίες εξελίξεις στην υποστήριξη νέων γλωσσών. Επομένως ας αφήσουμε το θέμα να κυλήσει... Καλώς ή κακώς ξέρουμε αγγλικά και συνεννοούμαστε έτσι τόσα χρόνια. Σε τελική ανάλυση εξασκούμε και την προφορά μας στο σπίτι (κι ας μοιάζουμε με ψώνιο μπροστά σε τρίτους). δεν εχω να απαντησω κατι στο πολυ αναλυτικο σου σχολιο , πργματικα ομως το σημειο με το "βαθύτερων συντακτικών / λεκτικών φαινομένων / ομιλία με αντίληψη-σχηματισμό σύνθετων λέξεων / αντίληψη ελληνικής ιδιοσυγκρασίας" δηλαδη περιμενουμε ηδη ποσο 10 χρονια για ενα απλο search στα ελληνικα , sto apple watch η στο carplay ειναι εξοργιστικο πλεον αν εχεις ελληνικα ονοματα! 1
harispao Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Κανονικά οποία συσκευή δεν υποστηρίζει Ελληνικά ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ θα έπρεπε να απαγορεύεται η εισαγωγή της... Όπως και με τις οδηγίες χρήσης. 1
panosk111178 Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, harispao είπε Κανονικά οποία συσκευή δεν υποστηρίζει Ελληνικά ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ θα έπρεπε να απαγορεύεται η εισαγωγή της... Όπως και με τις οδηγίες χρήσης. Κανονικά έπρεπε η EU να το είχε σαν νόμο ότι και να εισάγεται θα πρέπει να έχει όλες της γλώσσες της EU και θ πρέπει να έχει όλες της λειτουργίες σε όλες της γλώσσες της EU Επεξ/σία 5 Μαρτίου από panosk111178 1
ramarg Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Το θέμα είναι να βγάλει κάποτε ελληνικά. Δεν πρόκειται να μιλάω σαν τον ηλίθιο στα αγγλικά με το κινητό ούτε να γράφω commands. Στο MacOS να γράφω το καταλαβαίνω, σε κινητό πάλι όχι.Από εκεί και πέρα από το να βγάλει ημιτελή features μόνο και μόνο για να πει ότι έπιασε τους στόχους καλύτερα να αργήσει.Φυσικά πρέπει να δεχτεί κριτική ειδικά από τους κατόχους iPhone 16 που το Apple AI ήταν το key feature. Νομίζω η σειρά 16 ήταν η πιο εύκολη να προσπεράσεις ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που αλλάζουν κάθε χρόνο. Εγώ με 15 Pro (που το υποστηρίζει) δεν με καίει μιας και δεν αισθάνομαι ότι το πήρα για κάτι που δεν έχω. Καλοδεχούμενο αλλά ακόμα δεν με πείθει κανένα ΑΙ σαν λόγος αναβάθμισης για κάποιον με παλαιότερο κινητό. Απλά βλέπω τώρα τελευταία η Apple να κάνει σπασμωδικές κινήσεις ακολουθώντας τις τάσεις. Θέλουμε κάτι σωστό όχι απλά να έχουμε και εμείς. H AI σίγουρα δεν είναι λόγος να πετάξεις ας πούμε ένα 14 Pro Max στο συρτάρι. Αλλά όπως όλοι καταλαβαίνετε από πλευράς hardware έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο εξέλιξης, όπου πλέον το χάσμα θα δημιουργηθεί εν καιρώ εξαιτίας της ΑΙ (για τον απλό λόγο ότι θα αρχίσουν να αθροίζονται ένα σωρό νέες δυνατότητες που δεν μπορούν να τρέξουν στα κινητά με Neural Engine). Επομένως ΝΑΙ άμεσα δεν είναι τρομερός λόγος για αλλαγή, αλλά σε 1-2 χρόνια θα έχουμε άλματα. 6 ώρες πριν, jjrmourkas είπε δεν εχω να απαντησω κατι στο πολυ αναλυτικο σου σχολιο , πργματικα ομως το σημειο με το "βαθύτερων συντακτικών / λεκτικών φαινομένων / ομιλία με αντίληψη-σχηματισμό σύνθετων λέξεων / αντίληψη ελληνικής ιδιοσυγκρασίας" δηλαδη περιμενουμε ηδη ποσο 10 χρονια για ενα απλο search στα ελληνικα , sto apple watch η στο carplay ειναι εξοργιστικο πλεον αν εχεις ελληνικα ονοματα! Συμφωνώ και επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα ήδη στο σχόλιο μου. Είμαι μαζί σας στο κλαμπ των απογοητευμένων (που είχαν τρομερές προσδοκίες για ελληνικό Siri καιρό πριν). Ειδικά όταν διάβαζα πριν χρόνια ότι προσέλαβαν native greek speakers αυτό μου έδινε ελπίδες, αλλά δεν ξέρουμε τί πραγματικά έχουν στο μυαλό τους. Η υπαγόρευση λειτουργεί ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ήδη από το iOS 5 ή 6, και βελτιώθηκε επίσης εκπληκτικά χρόνο με το χρόνο (ακόμα και στο ρολόι αναπληρώνει εξαιρετικά την αδυναμία πληκτρολόγησης). Προσωπική μου γνώμη είναι πως ΕΦΟΣΟΝ Η ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ έχει ήδη γίνει ένα τεράστιο βήμα (δηλαδή το κινητό να είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει τον λόγο μας σε κείμενο χωρίς λάθη. Αυτό που υπολείπεται πλέον είναι να μπορεί να απαντά με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να κάνει λάθη γραμματικής/συντακτικού, και φυσικά να μπορεί να έχει μια Α ευφυία στις απαντήσεις που θα δίνει (αντλώντας φυσικά και πληροφορίες από ChatGPT). Ποιος ξέρει, ίσως να αργήσει πολύ ίσως και όχι. Στο CarPlay πάντως είναι πράγματι εντελώς προβληματική η εμπειρία φωνητικών εντολών (όχι γιατί δεν ξέρουμε αγγλικά αλλά γιατί ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν μπορείς να προφέρεις ελληνικά ονόματα με την ''σωστή αγγλική προφορά''). Προφανώς και δεν σκοπεύω να περνάω στις επαφές περιττούς χαρακτηρισμούς, ούτε να περάσω όλες τις επαφές με αγγλόφωνα letters (έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε αυτό το σύστημα και ΔΕΝ περπατάει). Η Siri κατά κανόνα θα καλέσει ίσως το πιο ακατάλληλο άτομο (ενίοτε και κάποια ξεχασμένη επαφή από το παρελθόν που υπό άλλες συνθήκες δεν θα καλούσες ποτέ 🤣). *Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το εν λόγω διαφημιστικό στην Τουρκία, όπου η γυναίκα δεν βρίσκει το κινητό της στην τσάντα, λέει στον σύζυγο να την καλέσει, και αυτός γεμάτος καμάρι χρησιμοποιεί την Siri ζητώντας να καλέσει την ''αγάπη του'' (και φυσικά κάλεσε την λάθος ''αγάπη''). Η Siri καλεί, η γυναίκα βρίσκει το κινητό στο μεταξύ και βλέπει ότι δεν είναι το δικό της αυτό που χτυπάει. Και σκεφτείτε, το διακωμωδούν στην Τουρκία τη στιγμή που η γλώσσα τους υποστηρίζεται.. 4 ώρες πριν, harispao είπε Κανονικά οποία συσκευή δεν υποστηρίζει Ελληνικά ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ θα έπρεπε να απαγορεύεται η εισαγωγή της...Όπως και με τις οδηγίες χρήσης. Λογική Σοβιετικής Ένωσης... Και τα HomePod δεν τα εισάγουν γιατί θεωρούν δεδομένο ότι δεν ξέρεις αγγλικά. Τί σε προσβάλλει περισσότερο. Να μην υποστηρίζει τη γλώσσα σου ή να σε θεωρούν αγράμματο.? Χρησιμοποιώ ένα ακραίο παράδειγμα για να καταλάβεις γιατί δεν οδηγεί πουθενά ένα ακραίο σκεπτικό εμπορικού αποκλεισμού. 48 λεπτά πριν, panosk111178 είπε Κανονικά έπρεπε η EU να το είχε σαν νόμο ότι και να εισάγεται θα πρέπει να έχει όλες της γλώσσες της EU και θ πρέπει να έχει όλες της λειτουργίες σε όλες της γλώσσες της EU Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ξέρει πώς θα δώσει λύση σε άλλα θεμελιώδη ζητήματα (πολέμου, κρίσης, διεθνούς δικαίου, ενεργειακό) και θα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο... Τί να πω ίσως να έχετε και δίκαιο, τελευταία υιοθετεί συμπεριφορά στρουθοκαμηλισμού, επομένως είναι ευκολότερο να ασχολούνται με ζητήματα ''χαμηλής πολιτικής'' μιας και στα ζητήματα ''υψηλής πολιτικής'' έχουν αποτύχει παταγωδώς. Επεξ/σία 5 Μαρτίου από ramarg 1
panosk111178 Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ramarg είπε H AI σίγουρα δεν είναι λόγος να πετάξεις ας πούμε ένα 14 Pro Max στο συρτάρι. Αλλά όπως όλοι καταλαβαίνετε από πλευράς hardware έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο εξέλιξης, όπου πλέον το χάσμα θα δημιουργηθεί εν καιρώ εξαιτίας της ΑΙ (για τον απλό λόγο ότι θα αρχίσουν να αθροίζονται ένα σωρό νέες δυνατότητες που δεν μπορούν να τρέξουν στα κινητά με Neural Engine). Επομένως ΝΑΙ άμεσα δεν είναι τρομερός λόγος για αλλαγή, αλλά σε 1-2 χρόνια θα έχουμε άλματα. Συμφωνώ και επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα ήδη στο σχόλιο μου. Είμαι μαζί σας στο κλαμπ των απογοητευμένων (που είχαν τρομερές προσδοκίες για ελληνικό Siri καιρό πριν). Ειδικά όταν διάβαζα πριν χρόνια ότι προσέλαβαν native greek speakers αυτό μου έδινε ελπίδες, αλλά δεν ξέρουμε τί πραγματικά έχουν στο μυαλό τους. Η υπαγόρευση λειτουργεί ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ήδη από το iOS 5 ή 6, και βελτιώθηκε επίσης εκπληκτικά χρόνο με το χρόνο (ακόμα και στο ρολόι αναπληρώνει εξαιρετικά την αδυναμία πληκτρολόγησης). Προσωπική μου γνώμη είναι πως ΕΦΟΣΟΝ Η ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ έχει ήδη γίνει ένα τεράστιο βήμα (δηλαδή το κινητό να είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει τον λόγο μας σε κείμενο χωρίς λάθη. Αυτό που υπολείπεται πλέον είναι να μπορεί να απαντά με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να κάνει λάθη γραμματικής/συντακτικού, και φυσικά να μπορεί να έχει μια Α ευφυία στις απαντήσεις που θα δίνει (αντλώντας φυσικά και πληροφορίες από ChatGPT). Ποιος ξέρει, ίσως να αργήσει πολύ ίσως και όχι. Στο CarPlay πάντως είναι πράγματι εντελώς προβληματική η εμπειρία φωνητικών εντολών (όχι γιατί δεν ξέρουμε αγγλικά αλλά γιατί ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν μπορείς να προφέρεις ελληνικά ονόματα με την ''σωστή αγγλική προφορά''). Προφανώς και δεν σκοπεύω να περνάω στις επαφές περιττούς χαρακτηρισμούς, ούτε να περάσω όλες τις επαφές με αγγλόφωνα letters (έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε αυτό το σύστημα και ΔΕΝ περπατάει). Η Siri κατά κανόνα θα καλέσει ίσως το πιο ακατάλληλο άτομο (ενίοτε και κάποια ξεχασμένη επαφή από το παρελθόν που υπό άλλες συνθήκες δεν θα καλούσες ποτέ 🤣). *Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το εν λόγω διαφημιστικό στην Τουρκία, όπου η γυναίκα δεν βρίσκει το κινητό της στην τσάντα, λέει στον σύζυγο να την καλέσει, και αυτός γεμάτος καμάρι χρησιμοποιεί την Siri ζητώντας να καλέσει την ''αγάπη του'' (και φυσικά κάλεσε την λάθος ''αγάπη''). Η Siri καλεί, η γυναίκα βρίσκει το κινητό στο μεταξύ και βλέπει ότι δεν είναι το δικό της αυτό που χτυπάει. Και σκεφτείτε, το διακωμωδούν στην Τουρκία τη στιγμή που η γλώσσα τους υποστηρίζεται.. Λογική Σοβιετικής Ένωσης... Και τα HomePod δεν τα εισάγουν γιατί θεωρούν δεδομένο ότι δεν ξέρεις αγγλικά. Τί σε προσβάλλει περισσότερο. Να μην υποστηρίζει τη γλώσσα σου ή να σε θεωρούν αγράμματο.? Χρησιμοποιώ ένα ακραίο παράδειγμα για να καταλάβεις γιατί δεν οδηγεί πουθενά ένα ακραίο σκεπτικό εμπορικού αποκλεισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ξέρει πώς θα δώσει λύση σε άλλα θεμελιώδη ζητήματα (πολέμου, κρίσης, διεθνούς δικαίου, ενεργειακό) και θα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο... Τί να πω ίσως να έχετε και δίκαιο, τελευταία υιοθετεί συμπεριφορά στρουθοκαμηλισμού, επομένως είναι ευκολότερο να ασχολούνται με ζητήματα ''χαμηλής πολιτικής'' μιας και στα ζητήματα ''υψηλής πολιτικής'' έχουν αποτύχει παταγωδώς. Δεν το έχεις καταλάβει ότι με κάτι τέτοια ασχολείται η EU στα υπόλοιπα δεν συμφωνούν σχεδόν πουθενά Επεξ/σία 5 Μαρτίου από panosk111178
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα