vandamme18aj Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Πριν μερικές μέρες αγόρασα μια 7800xt που αντικατέστησε μια nvidia 1050ti . Έκανα απεγκατάσταση των drivers της nvidia με ddu αλλά δεν το έκανα μέσω ασφαλούς λειτουργίας . Το πρόβλημα είναι ότι έχω στιγμιαία φριζαρίσματα της οθόνης και σε παιχνίδια και σε ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για 3d κατασκευή σπιτιών(sweet home 3d) . Τι κάνω λοιπόν ; ασφαλή λειτουργία και σβήσιμο τα πάντα από drivers και εγκατάσταση από την αρχή ή format θα σώσει την κατάσταση;
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Σε ποιο pc την έβαλες; Να θεωρήσω στο pc 1, σωστά; Μπορεί να έχεις bottleneck από τον επεξεργαστή καθώς δεν είναι αρκετά δυνατός για να ακολουθήσει την 7800xt. Μπες στο bios και δες αν είναι ενεργοποιημένο το C-States και δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις και να δεις αν στρώσει κάτι. Απενεργοποιώντας το όμως καταστρέφεις το power plan του επεξεργαστή καθώς θα δουλεύει πάντα χωρίς idling οπότε θα τραβάει παραπάνω ρεύμα και ίσως να ανεβάσει και θερμοκρασίες, οπότε να το ελέγχεις πως πάει. Ίσως να χρειαστεί και oc για να μπορέσει να προλαβαίνει την 7800xt 1
vandamme18aj Δημοσ. 4 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση .Φυσικά και στον πρώτο υπολογιστή μπήκε . Δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να γίνεται αυτό από bottleneck τόσο πολύ που να ενοχλεί τόσο . Θα δοκιμάσω ότι μου είπες αν και overclock έχω να δοκιμάσω από τον 2600Κ του δεύτερου Pc που τα πράγματα ήταν λίγο πιο απλά τώρα με τόσες επιλογές είμαι λίγο επιφυλακτικός και ίσως πρέπει να μελετήσω , αν θέλει και κάποιος να με προσανατολίσει θα το εκτιμούσα, ευχαστιστώ για τη βοήθεια
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, vandamme18aj είπε Δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να γίνεται αυτό από bottleneck τόσο πολύ που να ενοχλεί τόσο Δεν μπορώ να σου πω 100% ότι αυτό θα το διορθώσει αλλά είναι μια σκέψη καθώς σε gpu intensive εργασίες, η κάρτα γραφικών επεξεργάζεται και στέλνει τις πληροφορίες αλλά ο επεξεργαστής "μπουκώνει" (bottleneck) και ενώ στέλνει κάποιες πληροφορίες πίσω δεν μπορεί να ακολουθήσει την κάρτα γραφικών. Δοκίμασε με τα παιδιά στο oc section να δεις τι θα σου πουν γιατί εκεί ξέρουν καλύτερα πρέπει να κάνεις σε hardware επίπεδο. Άνοιξες την διαχείριση εργασιών και πήγαινε στις επιδόσεις. Κάνε ότι έκανες αλλά παρακολούθα και την συμπεριφορά cpu/gpu/ssd (αυτός είναι m2 ή sata; ) μήπως είναι κάτι άλλο. Αν είναι θέμα bottleneck θα το δεις στον επεξεργαστή ότι θα πάει 100%. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε μπορεί να είναι κάτι άλλο. Πάντως πολλοί στο reddit λένε ότι με την απενεργοποίηση του c-states είδαν βελτίωση στο stuttering σε παιχνίδια και εφαρμογές. Κάποιοι όμως έγραψαν ότι έκανε τερματισμό ο υπολογιστής όταν έπεφτε σε idle οπότε έχε το και αυτό κατά νου. 27 λεπτά πριν, vandamme18aj είπε overclock έχω να δοκιμάσω από τον 2600Κ του δεύτερου Pc που τα πράγματα ήταν λίγο πιο απλά τώρα με τόσες επιλογές είμαι λίγο επιφυλακτικός και ίσως πρέπει να μελετήσω , αν θέλει και κάποιος να με προσανατολίσει θα το εκτιμούσα, Για το oc μπορείς να ρωτήσεις στο τμήμα Overclocking. https://www.insomnia.gr/forums/forum/28-overclocking-case-modding/ Επεξ/σία 4 Μαρτίου από micos000 1
vandamme18aj Δημοσ. 4 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου ευχαριστώ καλή συνέχεια θα ελέγξω την απόδοση και θα κινηθώ αναλόγως οπώς μου πρότεινες , καλή συνέχεια ευχαριστώ καλή συνέχεια θα ελέγξω την απόδοση και θα κινηθώ αναλόγως οπώς μου πρότεινες ,ναι ο δίσκος είναι m.2 pci-e 4 οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτός αφού θεωρητικά είναι overkill για τις εργασίες που εκτελώ , καλή συνέχεια ευχαριστώ για το χρόνο σου.
kostas_anes Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 1 ώρα πριν, micos000 είπε Σε ποιο pc την έβαλες; Να θεωρήσω στο pc 1, σωστά; Μπορεί να έχεις bottleneck από τον επεξεργαστή καθώς δεν είναι αρκετά δυνατός για να ακολουθήσει την 7800xt. Μπες στο bios και δες αν είναι ενεργοποιημένο το C-States και δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις και να δεις αν στρώσει κάτι. Απενεργοποιώντας το όμως καταστρέφεις το power plan του επεξεργαστή καθώς θα δουλεύει πάντα χωρίς idling οπότε θα τραβάει παραπάνω ρεύμα και ίσως να ανεβάσει και θερμοκρασίες, οπότε να το ελέγχεις πως πάει. Ίσως να χρειαστεί και oc για να μπορέσει να προλαβαίνει την 7800xt Να ελεγε οτι εχει i7 920 να σου πω οτι μπορει να εχεις δικιο. Να διαβαζω τετοιο πραγμα για 12600K ειναι τουλαχιστον γελοιο. Επισης, το overclock δεν ελυσε ποτε κανενα προβλημα hardware, απεναντιας δημιουργει. Το να προτεινεις να βαλει εναν εξτρα παραγοντα ασταθειας στο συστημα ειναι βημα προς λαθος κατευθυνση. Freeze λογω CPU δεν παιζει, ακομα και bottleneck να υπαρχει, που δεν υπαρχει. Αλλου ειναι το θεμα και πιθανοτατα ειναι drivers ή κατι αλλο software related. 4
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Δεν αμφιβάλω και γι αυτό είπα να ελέγξει ο φίλος τις επιδόσεις.
vandamme18aj Δημοσ. 4 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου Μάλλον είναι software , η κουβέντα έχει επικεντρωθεί στο gaming αλλά το πρόβλημα υπάρχει και σε πρόγραμμα χρησιμοποιεί την gpu αν και αυτό είναι σχετικά ελαφρύ και δεν την επιβαρύνει , το δουλέυω και στο δεύτερο pc χωρίς κανένα θέμα ακόμα και σε ένα celeron με ενσωματωμένα . Ίσως ήρθε ο καιρός για ένα format αλλά πριν από αυτό θα δοκιμάσω ddu σε ασφαλή λειτουργία και εγκατάσταση από την αρχή . Υπάρχει και κάτι ακόμα που ίσως να δημιουργεί θέμα (ελπίζω πως όχι ). Η κάρτα δεν είναι απευθείας στην μητρική αλλά σε riser όμως είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/37599211/CoolerMaster-Vertical-Holder-Kit-VER-3-GPU-Holder.html#description . Νομίζω πρέπει να δοκιμάσω και την απευθείας σύνδεση στην μητρική .
Λύση kostas_anes Δημοσ. 4 Μαρτίου Λύση Δημοσ. 4 Μαρτίου 3 ώρες πριν, vandamme18aj είπε Νομίζω πρέπει να δοκιμάσω και την απευθείας σύνδεση στην μητρική . Kαλο θα ηταν. Γενικα τα αποφευγω γιατι ειναι γνωστο πως μπορουν να εχουν θεματα, ειδικα σε PCI-E 4.0 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα