Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα μέλη. Τώρα που ανακοινώθηκε ότι κλείνει το Skype, είμαστε σε αναζήτηση cross-platform εφαρμογής για χρήση σε εκπαιδευτική δομή αναζητώντας τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Δημιουργία ομάδων (τμημάτων) για να ανεβαίνουν εκεί καθήκοντα, εργασίες σε pdf και μηνύματα.

2. Δυνατότητα HD τηλεδιασκέψεων με εμάς ως moderator χωρίς χρονικό περιορισμό.

3. Screen sharing.

4. GDPR compliant λόγω πρόσβασης σ’ αυτήν και ανήλικων σπουδαστών.

5. Δυνατότητα απόκρυψης τηλεφωνικού αριθμού συμμετεχόντων. Ιδανικά με προσθήκη μελών / συμμετεχόντων με email.

6. Δωρεάν ή open-source με εφαρμογές διαθέσιμες για PC, Android και iOS.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δοκιμάσει για τον σκοπό αυτό το Signal αλλά έχει κακή ποιότητα εικόνας και ήχου και συνεχόμενα μηνύματα από άγνωστους αριθμούς που δεν έχουν σχέση με τις επαφές μας ή εμφανίζονται με απόκρυψη. Απαγορευτικό για χρήση από παιδιά, εκτός αν κάνουμε εμείς κάτι λάθος.

Μας πρότειναν το JAMI, αλλά κρασάρει κατά την έναρξη των κλήσεων και κλείνει. Επίσης κακή ποιότητα εικόνας και ήχου τις λίγες φορές που καταφέραμε να δουλέψει.

Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Teams λόγω των χρονικών περιορισμών στις βιντεοκλήσεις και το Zoom δεν έχει ομάδες.

Για όσους σκέφτονται γιατί δεν αγοράζουμε συνδρομή σε κάποια εφαρμογή, ο λόγος είναι ότι οι τηλεδιασκέψεις χρησιμοποιούνται ελάχιστα, σε περίπτωση που κάποιος απουσιάζει λόγω ασθένειας και μας κάλυπτε απόλυτα το Skype, όπου όλα λειτουργούσαν απροβλημάτιστα.

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου προτείνετε πιθανές εναλλακτικές.

Σας ευχαριστώ πολύ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kinhthra είπε

δεν ξέρω αν έχετε βρει τίποτα αλλά ρίξε μια ματιά στο https://greek-nea.com/i-kalyteri-enallaktiki-lysi-tou-skype-gia-dorean-vinteokliseis

στο πινακάκι αναφέρει msteams , όριο 100 άτομα και 60 λεπτά το meeting, το οποίο σίγουρα δε στέκει. Συμμετέχω σε calls μεγαλύτερης διάρκειας κ πολλών ατόμων

Δημοσ.

Το Line φαίνεται καλό, λίγο ή άδεια χρήσης δεν μου άρεσε. Αυτό που δεν μπορώ να δω είναι αν έχει και ήχο στο screen sharing. Δυστυχώς δεν έχω ούτε ένα άτομο στις επαφές μου που να το χρησιμοποιεί, αλλά αυτό δεν με πειράζει καθόλου για τη χρήση που το θέλουμε.

Το είχα παλιά στο κινητό μου, αλλά το έβγαλα μόλις είδα ότι έστειλε σε όλες μου τις επαφές sms να κάνουν join. Ίσως κάτι είχα πατήσει εγώ. Το δοκιμάζω και επανέρχομαι. 

2 ώρες πριν, Kthulhou είπε

στο πινακάκι αναφέρει msteams , όριο 100 άτομα και 60 λεπτά το meeting, το οποίο σίγουρα δε στέκει. Συμμετέχω σε calls μεγαλύτερης διάρκειας κ πολλών ατόμων

Ισχύουν όντως τα 60 λεπτά σε free account. Προφανώς ο host πληρώνει και εσείς κάνετε join απλώς ως συμμετέχοντες.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kthulhou είπε

Μιλάμε για την δωρεάν έκδοση; Γιατί εδώ αλλά λέει 

IMG_4860.jpeg

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπάρχει και το Jitsi που είναι open source, μπορεί να γίνει και self host, αλλά δε ξέρω από ομάδες τι παίζει.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, angmar είπε

Υπάρχει και το Jitsi που είναι open source, μπορεί να γίνει και self host, αλλά δε ξέρω από ομάδες τι παίζει.

Το δοκιμάσαμε και δεν λειτουργεί σωστά σε Windows. Μόλις ξεκινά η κλήση, κλείνει τελείως. Δοκιμασμένο σε 4 διαφορετικούς υπολογιστές.

11 ώρες πριν, Codehack είπε

Discord 🤷‍♂️

Πολύ κακή ποιότητα βίντεο και δεν έχει sound sharing κατά τον διαμοιρασμό οθόνης. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...