Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για το ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ. Με δεδομένο ότι μένω Χαλκιδική και δουλεύω και άρα θα είναι δύσκολο να παρακολουθώ τα μαθήματα:

1. Αξίζει να το κάνω; Δηλαδή, μπορώ παρακολουθώντας αραιά και που μαθήματα και κυρίως διαβάζοντας μόνος μου να καλύψω γνωστικά το αντικείμενο;

2. Έχει υποχρεωτική παρακολουθηση (εργαστήρια, απουσίες, κτλ); Αν ναι, οι καθηγητές είναι διαλλακτικοί με αυτούς που εργάζονται;

Δημοσ.

Τι σχολή έχεις τελειώσει ;

1) Με ελάχιστη παρακολούθηση θα ζοριστείς αρκετά, υπάρχουν μαθήματα που θέλουν παρακολούθηση ειδικα οσο αυξανονται τα εξαμηνα, μόνος θα χαθείς.

2) Ναι, υπάρχουν μαθήματα με υποχρεωτικά εργαστήρια. Σε κάποια γίνονται και απογευματινά τμήματα, όποτε μπορείς να συνεννοηθείς με τον καθηγητή, εαν έχει μόνο πρωί δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, rafail1994 είπε

Τι σχολή έχεις τελειώσει ;

1) Με ελάχιστη παρακολούθηση θα ζοριστείς αρκετά, υπάρχουν μαθήματα που θέλουν παρακολούθηση ειδικα οσο αυξανονται τα εξαμηνα, μόνος θα χαθείς.

2) Ναι, υπάρχουν μαθήματα με υποχρεωτικά εργαστήρια. Σε κάποια γίνονται και απογευματινά τμήματα, όποτε μπορείς να συνεννοηθείς με τον καθηγητή, εαν έχει μόνο πρωί δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Βασικά το ανάποδο, απογεύματα δουλεύω, οπότε αν είναι συνήθως πρωινά τα εργαστήρια τότε δεν θα έχω πρόβλημα.

Ψυχολογία έχω τελειώσει αλλά έχω μαθηματικό υπόβαθρο και πολύ καλές γνώσεις σε Φυσική/Χημεία. Έχω μάλιστα κάνει μεταπτυχιακό στο ΤΗΜΜΥ (Αν περάσω και Αν βγάλω τη σχολή, θα είμαι από τους λίγους φοιτητές που θα έχει κάνει πρώτα μεταπτυχιακό και μετά προπτυχιακό σε μια σχολή :) ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για το ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ. Με δεδομένο ότι μένω Χαλκιδική και δουλεύω και άρα θα είναι δύσκολο να παρακολουθώ τα μαθήματα:

1. Αξίζει να το κάνω; Δηλαδή, μπορώ παρακολουθώντας αραιά και που μαθήματα και κυρίως διαβάζοντας μόνος μου να καλύψω γνωστικά το αντικείμενο;

2. Έχει υποχρεωτική παρακολουθηση (εργαστήρια, απουσίες, κτλ); Αν ναι, οι καθηγητές είναι διαλλακτικοί με αυτούς που εργάζονται;

Τα εργαστήρια είναι υποχρεωτικά. Αρκετές απο τις παρακολουθήσεις είναι σημαντικές να πηγαίνεις. είναι απαιτητικό τμήμα και θα χρειαστεί να κάνεις συστηματικό διάβασμα για να το ολοκληρώσεις δεδομένου και του ν+3 πλέον.

Επίσης απαιτείται δυνατό υπόβαθρο στα μαθηματικα

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, yannis27gr said:

Βασικά το ανάποδο, απογεύματα δουλεύω, οπότε αν είναι συνήθως πρωινά τα εργαστήρια τότε δεν θα έχω πρόβλημα.

Ψυχολογία έχω τελειώσει αλλά έχω μαθηματικό υπόβαθρο και πολύ καλές γνώσεις σε Φυσική/Χημεία. Έχω μάλιστα κάνει μεταπτυχιακό στο ΤΗΜΜΥ (Αν περάσω και Αν βγάλω τη σχολή, θα είμαι από τους λίγους φοιτητές που θα έχει κάνει πρώτα μεταπτυχιακό και μετά προπτυχιακό σε μια σχολή :) ).

Ναι ,συνήθως είναι πρωί, μεσημέρι τα εργαστήρια. Αυτό είναι καλό, ότι έχεις κάποιο υπόβαθρο ,στα πρώτα χρόνια θα το χρειαστείς καθώς υπάρχουν αρκετά μαθηματικά και μαθήματα που τα χρειάζονται!
Ποιο μεταπτυχιακό έκανες ; Στο ΑΠΘ υπάρχουν 3 κατευθύνσεις εάν το έχεις δει.

Για παραπάνω πληροφορίες πάντως μπορείς να δεις και το forum των φοιτητών  thmmy.gr

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος τομεας σε ενδιαφερει να ασχοληθεις? Γιατι αν πχ ειναι software τζαμπα θα χασεις τον χρονο σου. Γενικα ειναι μια πιο θεωρητικη σχολη, εμφανως υποστελεχωμενη με περισσοτερο εμφαση σε τηλεπικοινωνιες και ενεργειακα, αν δεν εχεις καποιο πλανο τι θες να ακολουθησεις απο εκει μεσα δεν θα στην προτεινα στην τωρινη της κατασταση. Δεν ειναι σχολη που βγαινει ευκολα και πολλα πραγματα ειναι δυσκολα μονο και μονο για λενε οτι ειναι δυσκολη σχολη και οχι γιατι κερδιζεις κατι παραπανω.

Δημοσ.
Στις 7/3/2025 στις 8:30 ΜΜ, crimsonwall είπε

και πολλα πραγματα ειναι δυσκολα μονο και μονο για λενε οτι ειναι δυσκολη σχολη και οχι γιατι κερδιζεις κατι παραπανω.

Δεν θα συμφωνήσω με αυτό. Επίσης ναι δύσκολη γιατί πολλά από τα πεδία που πραγματεύεται όπως τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα σήματα, τα συστήματα αυτόματου ελέγχου, τα μεταβατικά φαινόμενα στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, οι ηλεκτρικές μηχανές απαιτούν εξειδικευμένη γνώση για να μελετηθούν. Απαιτούν υψηλού επιπέδου μαθηματικά για να μελετηθούν σε βάθος. Για αυτό είναι δύσκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...