Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 2MM είπε

Μητσο , δεν απαντησες συγκεκριμενα 

Ο κατασκευαστης σου δινει  2 ιξωδη . Ενα 0-20 και ενα 5-30 πχ. Σε ενα μοτερ που δεν ειναι καινουριο και εχει παρει καποιες ανοχες. Τι λαδι βαζουμε? Απο ιξωδες , μεχρι προσθετα κι οτι αλλο θες . Απαντηση 2 γραμμων 

αφου δεν διαβασες το ποστ σεντονι μου πριν

https://www.swedespeed.com/threads/5w30-vs-0w20-revisited-based-on-this-test-which-would-you-use.682685/

https://x3.xbimmers.com/forums/showthread.php?p=30070907

το 0 με το 5 δεν εχει καμμια διαφορα στην χωρα μας ,αλλα ουτε και μεταξυ τους.αφου σε νοιαζουν και τα προσθετα 

παντα κοιτας χαμηλο νοακ,υψηλο φλας ποιντ, -45 και κατω πουρ ποιντ,να εχει εαν γινεται αρκετο ασβεστιο,ειτε μονο του ειτε με μαγνησιο,λιγο μολυ

ειτε τα βρεις σε 0-30 ειτε σε 5-30 παρτο

• Like 1
  • Απαντ. 594
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, mike15 είπε

αφου δεν διαβασες το ποστ σεντονι μου πριν

Τα διαβασα ολα , απλα δεν ειχα διαθεση ουτε χρονο να απαντησω σε ολα και σε ολους , χωρις παρεξηγηση 

Απ οτι καταλαβαινω οι αποψεις μας ειναι κοντα, αν και δεν ταυτιζονται . Απλα ηθελα και την αποψη του Μητσου . Ουτε μ αυτον συμφωνω σε ολα 😄

edit: Το παραδειγμα με τα 0-20 και τα 5-30 ηταν τυχαιο . Απλα για να μιλαμε με συγκεκριμενα παραδειγματα , γιατι η πολλη θεωρια καπου μπερδευει 

Δεν ηταν "προβλημα" που με απασχολει και ψαχνω απαντηση. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mike15 είπε

λιγο μολυ

Γιατί λίγο;Βάλε πράμα,δεν παθαίνει τίποτα.Το μολυβδαίνιο στο λάδι είναι σαν το τυρί στα μακαρόνια.Αν δεν το βάλεις με το φτυάρι δεν έχει νόημα.

• Haha 2
Δημοσ.

βρε καλο ειναι αλλα δυσκολο πλεον να το βρεις σε μεγαλες ποσοτητες σε συνδυασμο με ολα τα αλλα σε ενα λαδι.

παντως χωρις πλακα,2 γενικοι κανονες ισχυουν στα λαδια και ειναι εμπειρικοι και οχι επιστημονικοι.εμπειρικοι οχι μονο απο εμενα αλλα απο πολλους χρηστες.

συνηθως ψαχνουμε το φοβερο λαδι ειτε απο αυτοκινητιστικο χομπυ,αλλος ψαχνει το τελειο κερι ας πουμε στο αμαξι του,ειτε επειδη μας εχει τυχει καποια βλαβη και το πρωτο που εχουμε ευκολο να φταιει,ειναι το λαδι.

το τελικο προιον ειναι αυτο που μετραει.ειτε εχει, ειτε δεν εχει το ενα η' το αλλο εαν κανεις 300.000 χιλ με καποια λαδια τοτε ειναι καλα.

δευτερον το ιδιο λαδι σε ιδιους αλλα και διαφορετικους κινητηρες μπορει να εχει διαφορετικα αποτελεσματα..οι αμερικανοι εχουν μια εκφραση γιαυτο, που τα λεει ολα..what works for me mαybe doesnt work for you 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Για να σας δω, αντε να μιλησουμε λιγο για την επιστημη μας...

DSC_2108-min.JPG

DSC_2102-min.JPG

DSC_2104-min.JPG

Από τόρνο τα πέρασες; Συνήθως φθείρονται ανομοιόμορφα. Έχει χαθεί το crossthread βέβαια, οπότε σίγουρα το λαδάκι του το ανέβαζε στην καύση.

Επισης για να σας δω ποιος ξερει τι κανουν αυτες οι ραβρωσεις...image.png.6d8f393fb597dd4bdb1fb9b6c034e8e4.png

Να πω να πω;

Spoiler

Για καλύτερη απόλαυση :P

• Haha 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, 2MM είπε

Τα διαβασα ολα , απλα δεν ειχα διαθεση ουτε χρονο να απαντησω σε ολα και σε ολους , χωρις παρεξηγηση 

Απ οτι καταλαβαινω οι αποψεις μας ειναι κοντα, αν και δεν ταυτιζονται . Απλα ηθελα και την αποψη του Μητσου . Ουτε μ αυτον συμφωνω σε ολα 😄

edit: Το παραδειγμα με τα 0-20 και τα 5-30 ηταν τυχαιο . Απλα για να μιλαμε με συγκεκριμενα παραδειγματα , γιατι η πολλη θεωρια καπου μπερδευει 

Δεν ηταν "προβλημα" που με απασχολει και ψαχνω απαντηση. 

ok,νομιζα οτι ησουν να επιλεξεις κατι.

παντως ενα λαδι αρκετα λεπτο για μικρες αποστασεις  και κρυες εκκινησεις αλλα με καλη προστασια και οικονομια ειναι αυτο

https://www.motul.com/en-FR/products/17724?product=MOTUL+8100+X-CLEAN%2B+EFE+0W-30

https://azupim01.motul.com/media/motulData/DO/base/8100_x-clean__efe_0w-30_en_fr_motul_17724_20221128.pdf

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/2021-vw-atlas-motul-x-clean-0w30-efe-uoa.380867/

Αναφορά σε κείμενο

Pour point is -52, so definitely some PAO there.

και εδω ειναι που λεω οτι τα safety sheet ειναι ενα μυστηριο και δεν πρεπει να τα λαμβανουμε τελειως υποψη ,γιατι οι εταιρειες δινουν μονο αυτα που πρεπει και νομιμοποιουνται να δωσουν.πως γινεται να εχει ΡΑΟ και να μην αναγραφεται μεσα εκει με την συνηθη περιγραφη του?

Επισης για να σας δω ποιος ξερει τι κανουν αυτες οι ραβρωσεις...image.png.6d8f393fb597dd4bdb1fb9b6c034e8e4.png

αυτο απο το οποιο μαλλον υποφερει το δικο μου ειναι.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mike15 είπε
Αναφορά σε κείμενο

Pour point is -52, so definitely some PAO there.

και εδω ειναι που λεω οτι τα safety sheet ειναι ενα μυστηριο και δεν πρεπει να τα λαμβανουμε τελειως υποψη ,γιατι οι εταιρειες δινουν μονο αυτα που πρεπει και νομιμοποιουνται να δωσουν.πως γινεται να εχει ΡΑΟ και να μην αναγραφεται μεσα εκει με την συνηθη περιγραφη του?

Όποιος έγραψε αυτό το κείμενο,με αυτό το συμπέρασμα,πρέπει να είναι μεγάλος επιστήμονας.Το xclean efe μια χαρα αναγράφει το pao στο δελτίο ασφαλείας.Να στείλει βιογραφικό στη nasa.Ψάχνει κόσμο.

Screenshot_20250525-115551_Samsung Notes.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, katargedon είπε

Όποιος έγραψε αυτό το κείμενο,με αυτό το συμπέρασμα,πρέπει να είναι μεγάλος επιστήμονας.Το xclean efe μια χαρα αναγράφει το pao στο δελτίο ασφαλείας.Να στείλει βιογραφικό στη nasa.Ψάχνει κόσμο.

δεν μπορει τωρα η nasa ,εκλεισε ενα αλλον μεγαλο επιστημονα , εχει προτεραιοτητα να παει αυτος που:

αποκαλουσε το 5-30 "νερακι"  και δεν προστατευει

Αναφορά σε κείμενο

Δεν εχω ασχοληθει με τα c3 καθολου γιατι αυτα ειναι mid saps που σημαινει λιγοτερα προσθετα και τεφρα(το λεω πολυ χοντρικα),αρα και λιγοτερη προστασια στο μοτερ προς χαρην του dpf και των τριοδικων καταλυτων.Τα δικα μου οχηματα ειναι βενζινη και παιρνουν ολα full saps.Γι'αυτο και οι επισημες απαντησεις που μου εστειλαν(valvoline,liqui moly,total,motul) ειναι οτι ΔΕΝ ειναι τα ιδια λαδια με τα Α3-Α5 και αν τα βαλω στο δικο μου αμαξι,θα εχω λιγοτερη προστασια χωρις λογο,μιλαω παντα για βενζινη.Σε αντιθεση με τους wannabe επιστημονες των λιπαντικων που γραφουν οτι ειναι τα ιδια λαδια επειδη το διαβασαν σε φορουμ,εγω βασιζομαι στις απαντησεις των ειδικων

αλλα  σαυτο το τοπικ μαθαμε οτι 5-30 εβαζε και τωρα σκιζεται να βρει ενα να βαλει,

2025-05-253_12_46.png.b5c08e5c3fc82f4a96183defe0544f7a.png

που εβριζε ενα μελος που εκανε παραθεσεις απο το bitog και τωρα λεει οτι τα ελεγε σωστα και αυτος και το bitog

που λεει οτι τα 5-30 εχουν  εστερες και ΡΑΟ 

Αναφορά σε κείμενο

Αναφερω κάποια pao/ester που δεν κοστίζουν ενα νεφρο.Mobil 1 esp,Motul specific,Valvoline synpower xl-iii,Shell helix ultra ect,Liqui moly 4200.

ενω δεν εχουν 

που παριστανει τον ειδικο αλλα δεν ξερει τι λαδι να βαλει,σαν ειδικος😂

2025-05-253_02_29.png.585402825295f5ec9f5febbae60df425.png

που την μια λεει στην σελιδα 16

2025-05-253_05_55.png.47af24061b9c6cf08ff19160cb5733e4.png

και στην επομενη σελιδα 17 ανατρεπει αυτο που ειπε γιατι παραδεχεται οτι ηδη εχει βαλει 0Χ- λαδι,ψεμματα δλδ.

2025-05-253_07_58.png.61d5f6f618bb14864f184e09276e1c20.png

πως γινεται να λεει πρωτα οτι ψηνεται να δοκιμασει ενω στην επομενη σελιδα ,την αλλη μερα,να παραδεχεται οτι βαζει ηδη και δεν εχει θεμα?

αξιπιστια τερμα ,νικητης για την αποστολη στο διαστημα Ο Ειδικος Μεγαλος Επιστημονας .οπου παει το ρευμα ..ε, συγγνωμη το διαστημοπλοιο της nasa.

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mike15 είπε

δεν μπορει τωρα η nasa ,εκλεισε ενα αλλον μεγαλο επιστημονα , εχει προτεραιοτητα να παει αυτος που:

αποκαλουσε το 5-30 "νερακι"  και δεν προστατευει

αλλα  σαυτο το τοπικ μαθαμε οτι 5-30 εβαζε και τωρα σκιζεται να βρει ενα να βαλει,

2025-05-253_12_46.png.b5c08e5c3fc82f4a96183defe0544f7a.png

που εβριζε ενα μελος που εκανε παραθεσεις απο το bitog και τωρα λεει οτι τα ελεγε σωστα και αυτος και το bitog

που λεει οτι τα 5-30 εχουν  εστερες και ΡΑΟ 

ενω δεν εχουν 

που παριστανει τον ειδικο αλλα δεν ξερει τι λαδι να βαλει,σαν ειδικος😂

2025-05-253_02_29.png.585402825295f5ec9f5febbae60df425.png

που την μια λεει στην σελιδα 16

2025-05-253_05_55.png.47af24061b9c6cf08ff19160cb5733e4.png

και στην επομενη σελιδα 17 ανατρεπει αυτο που ειπε γιατι παραδεχεται οτι ηδη εχει βαλει 0Χ- λαδι,ψεμματα δλδ.

2025-05-253_07_58.png.61d5f6f618bb14864f184e09276e1c20.png

πως γινεται να λεει πρωτα οτι ψηνεται να δοκιμασει ενω στην επομενη σελιδα ,την αλλη μερα,να παραδεχεται οτι βαζει ηδη και δεν εχει θεμα?

αξιπιστια τερμα ,νικητης για την αποστολη στο διαστημα Ο Ειδικος Μεγαλος Επιστημονας .οπου παει το ρευμα ..ε, συγγνωμη το διαστημοπλοιο της nasa.

Λοιπόν αφου βλέπουμε οτι και με αυτό σου το προφιλ,συνεχίζεις το ίδιο βιολί των προσωπικών επιθέσεων,ενω δεν σου επιτέθηκε κανενας εσενα προσωπικα, βλέπουμε οτι υπερασπιζεσαι φανατικά εναν ασχετο και σιγουρα γκαβο στο μπιτογκ,θα μιλησω στους διαχειριστές να κλείσει το τοπικ.Εκανες μπαχαλο το δικο σου τοπικ,δε θα κανεις και το δικο μου.Μην απορείς όμως που αλλα μέλη σε εκαναν ignore,εχουν δίκιο τελικα,δεν κανεις για διαλογο,απλα προσπαθείς να επιβαλεις τις λανθασμενες αποψεις κάποιου που δεν ξέρει ούτε να διαβασει ενα δελτιο ασφαλειας.Μιλα λοιπον στο μπιτογκ γιατι για εδω δεν κάνεις.

Δημοσ.

Μια και ο τίτλος αναφέρει και καταστήματα.

Έχετε να προτείνετε κάποια αξιόπιστα ιντερνετικα; 

Δυσκολεύομαι να βρω την προδιαγραφή μού και δεν ξέρω από που να επιλέξω. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 2MM είπε

Δεν χρειαζονται τσακωμοι παιδια . Συζητηση κανουμε 

@katargedon ποια 5-30 θεωρεις νερακι? Αφου κι εσυ τετοια εβαζες 

Δεν είπα ΕΙΝΑΙ νερακι,αλλα ΕΓΙΝΕ νερακι.Αλλα αν διαβαζεις τα γραφομενα οπως σε συμφέρει...αυτα γινονται.Και ξερεις ειναι τραγικό να σε κραζει καποιος επειδη δεν ειχες αποφασισει αν θα βαλεις 30αρι η 40αρι,ενω ο ιδιος ηθελε να βαλει λαδι για βεσπα.Γελανε και τα μπουκαλια των λαδιών.

Δημοσ.
Στις 15/5/2025 στις 8:21 ΜΜ, katargedon είπε

Τώρα είδα έτσι απο περιέργεια τα mag1 και η αλήθεια είναι οτι δεν τρελάθηκα με τα νούμερα.Συγκεκριμενα το 5w30 το ειδα εντελως αδιάφορο.Μου διαφευγει κάτι;Αν ναι τοτε σορρυ.Για διαφωτιστε με παρακαλώ.

Ποιο είδες; Το dexos 1; 

Αυτό βάζω στο πετρέλαιο που έχουμε 

https://mag1.com/products/37/pds/

Δημοσ.
2 ώρες πριν, katargedon είπε

θα μιλησω στους διαχειριστές να κλείσει το τοπικ

μην χαλασουμε και το μονο σοβαρα τεχνικο τοπικ στην αυπνια 

1 ώρα πριν, kostasw είπε

Έχετε να προτείνετε κάποια αξιόπιστα ιντερνετικα; 

εγω τα ραβενολια (οχι ραβιολια) τα αγοραζω απο το επισημο καταστημα με 13 ευρω μεταφορικα 

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said:

εγω τα ραβενολια (οχι ραβιολια) τα αγοραζω απο το επισημο καταστημα με 13 ευρω μεταφορικα 

Σε ευχαριστώ. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...