katargedon Δημοσ. Κυριακή στις 06:42 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 06:42 μμ (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Να πουμε απλα πιο ειναι το καλυτερο λιπαντικο σε καθε ιξωδες. Δυσκολο αυτο.Εννοω μονο ενα λάδι.Προτεινω να πει μια 5αδα ο καθενας σε καθε ιξωδες και ξεχωριστα σε Α και C για να ειναι συγκρίσιμα.Υγ...τα καστρολ ειναι απο τ καλυτερα 0w,αλλα ολα τα υπόλοιπα τους είναι χάλια(δοκιμασμενα).Εχουν καλη βαλβολινη btw Επεξ/σία Κυριακή στις 06:42 μμ από katargedon 1
atheatos Δημοσ. Κυριακή στις 06:45 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:45 μμ 13 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Προσωπικές μου πεποιθήσεις για τα λιπαντικά – ανοιχτός σε διάλογο και παρατηρήσεις Όταν μια εταιρεία δηλώνει ότι το λάδι είναι συνθετικό, για μένα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 50% PAO. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με υδρογονοκατεργασμένα (HC) ορυκτέλαια, αρκεί να δηλώνεται ξεκάθαρα η σύστασή τους. Θέλω λιπαντικό με υψηλό δείκτη ιξώδους (VI), επιτυγμένο με ελάχιστους τροποποιητές ιξώδους. Δεν εμπιστεύομαι τα OCP και γενικά απορρίπτω τα τεχνητά φουσκωμένα VI. Αγνοώ τις "τυπικές" προδιαγραφές ιξώδους των εταιρειών, και επιλέγω το ιξώδες με βάση τις ανοχές του κινητήρα και τις πραγματικές θερμοκρασίες λειτουργίας του λαδιού. Εξαιρούνται τα συστήματα που βασίζονται σε συγκεκριμένο ιξώδες (όπως το Multiair). Δεν εμπιστεύομαι λεπτόρρευστα λάδια σε κινητήρες που έχουν <3 bar πίεση λαδιού και ανοχές >30μm στα έδρανα. Αποφεύγω low-SAPS συνθέσεις, όχι επειδή δεν προστατεύουν τον καταλύτη ή το DPF, αλλά επειδή προτιμώ να μην καίγεται το λάδι μου. Δεν θεωρώ το ασβέστιο κακό καθαριστικό, ούτε ότι προκαλεί LSPI από μόνο του. Θεωρώ ότι απλώς αναγκάστηκαν να το μειώσουν λόγω νέων προδιαγραφών με χαμηλής τάσης ελατήρια. Δεν πείθομαι ότι το 80% των προϊόντων Castrol δεν είναι απλώς σαπούνια. Δεν θα βάλω λάδι με <1000ppm ZDDP σε κινητήρα με καπελώτα. Πιστεύω πως οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες φτιάχνουν αξιοπρεπή λιπαντικά – μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Γνωρίζω ότι όλα τα λιπαντικά αλλάζουν "σιωπηλά" σύσταση (reformulated) κάποια στιγμή, χωρίς ενημέρωση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λιπαντικό που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια πάνω από 7.500 km σε πραγματικές συνθήκες. Εκτός αν βάλεις μπροστά, κάνεις 10.000 km χωρίς στάση, και μετά το αλλάξεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα GTL (Gas-to-Liquid) βάσεις είναι ανώτερες από HC. Δεν πιστεύω ότι η φράση "αλλάζω συχνότερα, άρα μπορώ να βάλω και φτηνότερο λάδι" είναι σωστή ή ασφαλής. Με αυτα και αυτα θα ηθελα να ξεκινησουμε ενα tier list λιπαντικων για ολα τα ιξωδη χωρις να μπλεξουμε μεσα προδιαγραφες κατασκευαστων. Να πουμε απλα πιο ειναι το καλυτερο λιπαντικο σε καθε ιξωδες. Συμφωνω σε ολα , απλά μια ερώτηση για την διαφορά ταχυρευστου και λεπτορευστου. Πως ξέρουμε δηλαδή ότι ένα ταχυρευστο λάδι είναι και λεπτόρευστο? Ο δείκτης ιξωδους κατά SAE δείχνει ταχύτητα νομίζω και όχι αν το λάδι είναι λεπτό ή χοντρό. Δεν γίνεται ένα λάδι να κινείται πιο γρήγορα από ένα άλλο έχοντας το ίδιο πάχος ? Δεν λέω να βάλουμε σε έναν ελέφαντα πατίνια αλλά το χοντρό και το ψιλό λάδι, νομίζω δεν είναι απαραίτητα αργότερο και γρηγορότερο αντίστοιχα. Υπάρχουν πρόσθετα που επιβραδύνουν την ταχύτητα του λαδιού άσχετα αν αυτό έχει πυκονοτητα μικρότερη του νερού και υπάρχουν πρόσθετα που επιταχύνουν λάδια με μεγάλη πυκνοτητα.
katargedon Δημοσ. Κυριακή στις 06:50 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 06:50 μμ 3 λεπτά πριν, atheatos είπε Πως ξέρουμε δηλαδή ότι ένα ταχυρευστο λάδι είναι και λεπτόρευστο? Μπες στο bitog να ρωτησεις.Θα σου πουν οτι παιζει ρολο η θέση της Σεληνης και αν υπαρχει ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω. 1 1
atheatos Δημοσ. Κυριακή στις 07:13 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:13 μμ 18 λεπτά πριν, katargedon είπε Μπες στο bitog να ρωτησεις.Θα σου πουν οτι παιζει ρολο η θέση της Σεληνης και αν υπαρχει ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω. Καλά ναι , δεν υπάρχει ακόμα κάποιο επιστημονικό site που να έχει ασχοληθεί με τις ιδιότητες των ρευστών σε βάθος, εκτός από κάποια που ασχολούνται με το διάστημα και τα superfluids. Τα περισσοτερα μάλιστα φέρνουν ως παράδειγμα το μέλι και το νερό ως χοντρό και ψιλό αντίστοιχα , αγνοώντας ότι το μέλι όταν ζεσταθεί γίνεται σαν το νερό ….
Pelopidas82 Δημοσ. Κυριακή στις 07:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:27 μμ LIDL 10/40 και μια χαρα δοκιμασμενα εδω και χρονια 2
atheatos Δημοσ. Κυριακή στις 07:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:27 μμ (επεξεργασμένο) https://engineoiljournal.com/engine-oil-density-chart/ Το παραπάνω είναι ένα παράδειγμα του τι εννοώ. Το viscosity δεν είναι το μόνο κριτήριο για το χαρακτηρισμό χοντρό ψιλό…. High-density oils can still have low viscosity and vice versa. It’s all about molecular structure and additives. Επεξ/σία Κυριακή στις 07:29 μμ από atheatos
katargedon Δημοσ. Κυριακή στις 07:50 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:50 μμ 1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Να πουμε απλα πιο ειναι το καλυτερο λιπαντικο σε καθε ιξωδες. Σημαντικό.Βαλε και ενα όριο τιμής γιατί θεωρώ πως δεν εχει νόημα να γράψουμε για λιπαντικά που κοστιζουν 25 και 30 ευρω το λίτρο.Επισης δεν θα γραψω για λιπαντικά που δεν μπορεις να τα βρεις ευκολα εδω πχ royal purple,quaker state,kixx,idemitsu κλπ.Θα εξαιρεσω την ραβενολ γιατι φημες λενε οτι θα την φερει ο Λαμπριανιδης.
atheatos Δημοσ. Κυριακή στις 08:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:48 μμ 56 λεπτά πριν, katargedon είπε Σημαντικό.Βαλε και ενα όριο τιμής γιατί θεωρώ πως δεν εχει νόημα να γράψουμε για λιπαντικά που κοστιζουν 25 και 30 ευρω το λίτρο.Επισης δεν θα γραψω για λιπαντικά που δεν μπορεις να τα βρεις ευκολα εδω πχ royal purple,quaker state,kixx,idemitsu κλπ.Θα εξαιρεσω την ραβενολ γιατι φημες λενε οτι θα την φερει ο Λαμπριανιδης. Επισης πρέπει να ξεχωρίσουμε και για τι κινητήρες θα χρησιμοποιηθεί. Γιατι υπάρχουν και λάδια μόνο για βενζινοκινητήρες και δεν ενδείκνυται η χρήση τους σε diesel κινητήρες παρόλο το ίδιο ιξώδες κτλ.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Κυριακή στις 08:54 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:54 μμ 1 ώρα πριν, katargedon είπε Λαμπριανιδης Παλαια την εφερνε ο Ιορδανοπουλος
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Κυριακή στις 10:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:36 μμ 3 ώρες πριν, atheatos είπε Ο δείκτης ιξωδους κατά SAE δείχνει ταχύτητα νομίζω και όχι αν το λάδι είναι λεπτό ή χοντρό. Δεν γίνεται ένα λάδι να κινείται πιο γρήγορα από ένα άλλο έχοντας το ίδιο πάχος ? Δεν λέω να βάλουμε σε έναν ελέφαντα πατίνια αλλά το χοντρό και το ψιλό λάδι, νομίζω δεν είναι απαραίτητα αργότερο και γρηγορότερο αντίστοιχα. Υπάρχουν πρόσθετα που επιβραδύνουν την ταχύτητα του λαδιού άσχετα αν αυτό έχει πυκονοτητα μικρότερη του νερού και υπάρχουν πρόσθετα που επιταχύνουν λάδια με μεγάλη πυκνοτητα. Σου εχω απαντηση αλλα θα περιμενεις μεχρι αυριο 3 ώρες πριν, Pelopidas82 είπε LIDL 10/40 και μια χαρα δοκιμασμενα εδω και χρονια 15. Δεν πιστεύω ότι η φράση "αλλάζω συχνότερα, άρα μπορώ να βάλω και φτηνότερο λάδι" είναι σωστή ή ασφαλής.
mike15 Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 μμ 4 ώρες πριν, katargedon είπε Για να ξαναδουν ολοι ποσο άσχετος και επικυνδινος είσαι που δίνεις και συμβουλές...Part 1:Εγω ειμαι ασχετος που δεν είχα αποφασισει αν θα βαλω 30αρι η 40αρι η εσυ που ηθελες να βαλεις λαδι για σκούτερ στο αυτοκίνητο και γελαγαν και τα δέντρα; Σε προκαλω λοιπον να ανεβασεις την δηλωση μου σε οποιο φορουμ θελεις και εγω την δικη σου και ας ξανακρινει-γελασει ο κοσμος.Part 2: Εγω φασκω και αντιφασκω που ειπα για ενα 530 οτι εγινε νερακι,η εσυ που ελεγες για τα καστρολ 0w οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αλλα τωρα τα προτεινεις; Part 3: Εγω ειμαι φαν; Για που; Για καποια εταιρια που δεν ειχα ξαναδοκιμασει και ειπα οτι αν ειναι σαπακι θα την κραξω; Καλο... Part 4: Ποιος απο τους δυο μας εχει αποδειξει οτι δεν ξερει να διαβασει αναλυση λαδιου και δελτιο ασφαλειας; Μαντεψε... Part 5:Ποιος απο τους 2 μας εχει αποδείξει οτι δεν ξερει καν να ζεστάνει σωστά το αυτοκινητο; Μαντεψε... Εχεις φαει τοσες ταπες απο εμένα και συνεχιζεις να θες να γινεσαι ρόμπα.Δεν φταις εσυ,τα εμαθες λάθος απο αλλους άσχετους.Δεν θες να μαθεις,οκ δικαίωμα σου,οπως και να κρύβεσαι πίσω απο αλλα προφίλ. Περιμενω λοιπον οποιο μα οποιο ,challenge θελεις,με οποια δηλωση-παράθεση θέλεις,σε οποιο φόρουμ θελεις και σε ξαναπροκαλω για για live συζητηση σε οποια πλατφορμα θελεις,ο καθενας με τις γνωσεις και τα στοιχεια του.Και για να μη σε στεναχωρήσω,θα κανονισω αυτο τον καφε με τον κυριο Χρήστο,ο οποιος δεν ειπα ποτέ οτι ειναι πωλητης της μοτουλ,αλλα ο εμπορικός διευθυντής στην Ελλάδα.Σορρυ ξεχασα οτι δεν ξερεις να διαβαζεις,οπως με το νερακι...αχ συγχυστηκα τωρα.Παω να πιω καφε γιατι νιώθω ξεδιαντροπιασμενος(μαθαμε και καινούριες λέξεις) α) 4χρονοι κινητηρες ειναι και οι 2,σαφως και μπορει,λαδι για μηχανακι μπαινει σε κινητηρα αυτοκινητου εαν τηρει καποιες προυποθεσεις.δεν παθαινει τιποτα ο κινητηρας.γελαει οποιος δεν γνωριζει και ειναι ασχετος ,you again. bitog για να ντραπεις λιγο. Αναφορά σε κείμενο I like to use the Ravenol site because they are pretty clear about their oils, most of them anyway. But you can use others, just be careful and try to find a UOA to verify claims. I've seen Motul oils claiming to have esters and oil analysis shows they don't. (or at least not more than 2-3%) https://www.ravenol.de/en/product/m...orenoel/ravenol-motobike-4-t-ester-sae-10w-30 https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-sso-sae-0w-30 These are the 2 that stand out to me, with my preference going to the motobike, for having lower Noack, higher flaspoint and ester content that always helps in removing deposits. Motorcycle oils need to be foaming resistant as they are also used for gearbox lubrication, and those act like mixers. I know this oil has about 2k ppm calcium, and 900ppm zddp + 150 ppm Moly Both claim not to create deposits at the valves and pistons, so either no VII or using PIB. SSO seems to contain a calcium/magnesium detergent package including tungsten. I like calcium because it has anti-wear and anti-friction properties that magnesium doesn't have. But SSO has a bmw and MB approval. I would also run Red Line performance series, keeping the viscosity spread low. But they tend to cost about 2x what the ravenol costs Another interesting one I found years ago was Gulf Formula G. Motul has potential. ετσι για να ξερεις μητσο σε jullieta το βαζει το motorbike ο τυπος.αυτα μαθαινεις στο bitog.αλλα προσεχε γιατι θα σκοτωσεις τον νοξ σου,θα πιασει κατσαριδες η μηχανη σου και αλλα τετοια που γραφουν επικινδυνοι που δεν εχουν σχεση με λαδια. β) ¨τα 30αρια ειναι τηγανολαδα ¨,ειχες πει εκτος απο τα νερακια.και φυσικα τα εχω ποσταρει πριν λιγο καιρο σαυτο το τοπικ οταν ξαναρχισες να με προκαλεις και να με προκαλεις δηθεν, καθε φορα που τα βρισκεις μπαστουνια και δεν εχεις επιχειρηματα.μαρεσει οταν νευριαζεις γιατι χανεις την μπαλλα.οχι οτι την βρηκες ποτε. εγω προσωπικα ειχα πει σαυτο το τοπικ ,ο,τι δεν ειναι ολα τα 0χ και τα 5χ καλα λαδια.η θεση μου ειναι σταθερη.δεν μιλαω ποτε με γενικοτητες.το ειπα και στο προηγουμενο ποστ αλλα εσυ θελεις να μιλας για καποιον αλλο η' να παραποιεις τα λεγομενα μου γιατι δεν μπορεις αλλιως,εισαι ασχετος,πως να το κανουμε? τα υπολοιπα 3,4,5 που αναφερεις δεν εχω αναφερθει σαυτα ,το εχεις χασει τελειως λεμε.προσεχε μην πνιγεις,σιγα-σιγα γραφε να καταλαβαινεις και τι λες. εγω παντως σου συστηνω να κρυφτεις γιατι η ντροπη σου εχει χτυπησει κοκκινο,εκτιθεσαι συνεχεια. δεν φταιω εγω ,εσυ το ζητησες να σε προκαλεσω😂 0-30 εχουν ¨χαλασει¨ τωρα 😂 ,πριν κατι μηνες ομως ηταν τελεια απο χημικης αποψεως 😂 ξερεις δεν χρειαζεται να σε προκαλεσω ,το προκαλεις μονο σου 😂,και μου το κανεις τοσο ευκολο..τι ντροπη ρε συ,αντε το καλυτερο για το τελος αυτο τα ειχε ολα μεσα ¨ 0-30,0-40,δεν ξερω τι λαδι να βαλω ¨,προβληματισμους ενος ειδικου που δεν ξερει τι λαδι να βαλει,λογικο αφου δεν εχει σχεση με το θεμα. ελπιζω τωρα να καταλαβαν ποιος αντιφασκει και λεει ¨ασχετοσυνες¨ωραια λεξη ,δεν ξερω εαν υπαρχει,αλλα παντα γραφεις μαργαριταρια.παντως εισαι σταθερος στις αποψεις σου😂 ταπα,τριπλα και 3ποντο ..αντε καλο καφε ,κερασμενος απο εμενα γιατι με διασκεδασες παλι😉😁😂 3 ώρες πριν, katargedon είπε Δυσκολο αυτο.Εννοω μονο ενα λάδι.Προτεινω να πει μια 5αδα ο καθενας σε καθε ιξωδες και ξεχωριστα σε Α και C για να ειναι συγκρίσιμα.Υγ...τα καστρολ ειναι απο τ καλυτερα 0w,αλλα ολα τα υπόλοιπα τους είναι χάλια(δοκιμασμενα).Εχουν καλη βαλβολινη btw φυσικα και ειναι δυσκολο αφου δεν ξερεις.θα ψαξεις τωρα στο forum που τωρα βριζεις, αλλα στην αρχη του τοπικ σου παραδεχθηκες οτι εκει μεσα πολλα καλα λεει,σου εφταιγε απλα ο megapaixtaras που τα ελεγε γιατι ειχες κομπλεξ μαζι του επειδη τα ελεγε σωστα και σε ταπωνε.και γιαυτο αρχισες να τον προσβαλεις ,προσπαθωντας να τον μειωσεις στο τοπικ του ,εσυ ,ενω εχει 20 like τουλαχιστον για τις αποψεις του στο αρχικο ποστ.αλλα ετσι ειναι τα φορουμ.30 λενε το σωστο ,ενας θα κανει φασαρια και προσπαθησει να το κλεισει.αληθεια ποτε ειχες εσυ στο τοπικ σου 20 like???? 😂 εχει πλακα που κανεις τον ειδικο αλλα καθε φορα που ρωταει καποιος για ενα λαδι ,για να δειξεις οτι ξερεις,τον βαζεις σε αναμονη 2-3 μερες και του λες οτι θα το ψαξεις,οπως τωρα..και μετα θες να κανεις και live..😂 3 ώρες πριν, katargedon είπε Μπες στο bitog να ρωτησεις.Θα σου πουν οτι παιζει ρολο η θέση της Σεληνης και αν υπαρχει ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω. ομως στην αρχη του τοπικ παραδεχθηκες την αποψη του megapaixtara που μετεφερε απο το bitog για την αλλαγη στην συμπεριφορα των υγρων σε υψομετρο. να μην ψαχνω τωρα το ποστ σου ,βλεπεις οτι μπορω εψαξες οτι ειχε πει και αφου του εκλεισες μαζι με τον θεατο το τοπικ ,μετα τα παραδεχθηκες αμασητα. 3 ώρες πριν, atheatos είπε Συμφωνω σε ολα , απλά μια ερώτηση για την διαφορά ταχυρευστου και λεπτορευστου. Πως ξέρουμε δηλαδή ότι ένα ταχυρευστο λάδι είναι και λεπτόρευστο? Ο δείκτης ιξωδους κατά SAE δείχνει ταχύτητα νομίζω και όχι αν το λάδι είναι λεπτό ή χοντρό. Δεν γίνεται ένα λάδι να κινείται πιο γρήγορα από ένα άλλο έχοντας το ίδιο πάχος ? Δεν λέω να βάλουμε σε έναν ελέφαντα πατίνια αλλά το χοντρό και το ψιλό λάδι, νομίζω δεν είναι απαραίτητα αργότερο και γρηγορότερο αντίστοιχα. Υπάρχουν πρόσθετα που επιβραδύνουν την ταχύτητα του λαδιού άσχετα αν αυτό έχει πυκονοτητα μικρότερη του νερού και υπάρχουν πρόσθετα που επιταχύνουν λάδια με μεγάλη πυκνοτητα. και αυτο εχει ειπωθει 1000 φορες και απο εμενα και απο τον megapaixtara αλλα δεν θελεις να το πιστεψεις γιατι εμ δεν γνωριζεις ,εμ αμφισβητεις κιολας επστημονες που ειναι ολη μερα χομπυ τους.. το HTHS φυσικα.δεν το λεω για εσενα γιατι εσυ το ξερεις αλλα ποτε δεν προσεχεις στην παραδοση,για τους αλλους το λεω. 1
aetos1988 Δημοσ. Κυριακή στις 11:55 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:55 μμ Είναι η τρίτη φορά συνεχόμενα που βάζω τα total 9000 A5 5w-30 σε Ford C-max, ευχαριστημένος αλλά μετά τα 2000χλμ περίπου αρχίζει και τσιμπάει σε κατανάλωση. Στην επόμενη αλλαγή σκέφτομαι να πάω σε Ravenol ή Valvoline. To αυτοκίνητο έχει 287.000 χιλιόμετρα.
atheatos Δημοσ. Κυριακή στις 11:58 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:58 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Pelopidas82 είπε LIDL 10/40 και μια χαρα δοκιμασμενα εδω και χρονια 10/40 απο τα LIDL ή 5/30 πιστοποιημένο ? Ποιο είναι καλύτερο ? 37 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Είναι η τρίτη φορά συνεχόμενα που βάζω τα total 9000 A5 5w-30 σε Ford C-max, ευχαριστημένος αλλά μετά τα 2000χλμ περίπου αρχίζει και τσιμπάει σε κατανάλωση. Στην επόμενη αλλαγή σκέφτομαι να πάω σε Ravenol ή Valvoline. To αυτοκίνητο έχει 287.000 χιλιόμετρα. Κάποιοι τα θεωρούν «σκληρά» λαδια τα συγκεκριμένα, αλλά από ότι φαίνεται οξειδώνονται γρήγορα. Δοκίμασε άλλη μάρκα όπως λες αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχει άλλο λάδι της Τotal που να είναι καλύτερο για σένα.Για παράδειγμα τα total ineo τα θεωρώ για τον κινητρα σου , καλύτερα από τα 9000 άσχετα αν δεν έχουν της προδιαγραφές της Ford. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με άλλες μάρκες. https://comparemotoroils.com/total-quartz-9000-vs-ineo/ Βασικα από ένα σημείο και ύστερα αν ο κινητήρας έχει φθορές το να κολλάμε σε λάδια και προδιαγραφές που βάζαμε όταν ήταν καινούργιος , δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από atheatos 1
mike15 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Προσωπικές μου πεποιθήσεις για τα λιπαντικά – ανοιχτός σε διάλογο και παρατηρήσεις Όταν μια εταιρεία δηλώνει ότι το λάδι είναι συνθετικό, για μένα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 50% PAO. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με υδρογονοκατεργασμένα (HC) ορυκτέλαια, αρκεί να δηλώνεται ξεκάθαρα η σύστασή τους. Θέλω λιπαντικό με υψηλό δείκτη ιξώδους (VI), επιτυγμένο με ελάχιστους τροποποιητές ιξώδους. Δεν εμπιστεύομαι τα OCP και γενικά απορρίπτω τα τεχνητά φουσκωμένα VI. Αγνοώ τις "τυπικές" προδιαγραφές ιξώδους των εταιρειών, και επιλέγω το ιξώδες με βάση τις ανοχές του κινητήρα και τις πραγματικές θερμοκρασίες λειτουργίας του λαδιού. Εξαιρούνται τα συστήματα που βασίζονται σε συγκεκριμένο ιξώδες (όπως το Multiair). Δεν εμπιστεύομαι λεπτόρρευστα λάδια σε κινητήρες που έχουν <3 bar πίεση λαδιού και ανοχές >30μm στα έδρανα. Αποφεύγω low-SAPS συνθέσεις, όχι επειδή δεν προστατεύουν τον καταλύτη ή το DPF, αλλά επειδή προτιμώ να μην καίγεται το λάδι μου. Δεν θεωρώ το ασβέστιο κακό καθαριστικό, ούτε ότι προκαλεί LSPI από μόνο του. Θεωρώ ότι απλώς αναγκάστηκαν να το μειώσουν λόγω νέων προδιαγραφών με χαμηλής τάσης ελατήρια. Δεν πείθομαι ότι το 80% των προϊόντων Castrol δεν είναι απλώς σαπούνια. Δεν θα βάλω λάδι με <1000ppm ZDDP σε κινητήρα με καπελώτα. Πιστεύω πως οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες φτιάχνουν αξιοπρεπή λιπαντικά – μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Γνωρίζω ότι όλα τα λιπαντικά αλλάζουν "σιωπηλά" σύσταση (reformulated) κάποια στιγμή, χωρίς ενημέρωση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λιπαντικό που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια πάνω από 7.500 km σε πραγματικές συνθήκες. Εκτός αν βάλεις μπροστά, κάνεις 10.000 km χωρίς στάση, και μετά το αλλάξεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα GTL (Gas-to-Liquid) βάσεις είναι ανώτερες από HC. Δεν πιστεύω ότι η φράση "αλλάζω συχνότερα, άρα μπορώ να βάλω και φτηνότερο λάδι" είναι σωστή ή ασφαλής. Με αυτα και αυτα θα ηθελα να ξεκινησουμε ενα tier list λιπαντικων για ολα τα ιξωδη χωρις να μπλεξουμε μεσα προδιαγραφες κατασκευαστων. Να πουμε απλα πιο ειναι το καλυτερο λιπαντικο σε καθε ιξωδες. επιτελους καποιος που να μπορω να συνομιλησω σοβαρα για λαδια και ξερει! 1. δεν ειναι απαραιτητο,δυσκολα πλεον να βρεις τετοια,ασε που δεν σημαινει οτι ειν αι και καλυτερο να εχει τοσο ΡΑΟ,το τελικο προιον ειναι αυτο που μετραει. 2. δηλωνεται ευκολα στο safety sheet.τα συνθετικα ειναι πιο δυσκολα να τα βρεις τι και ποσο,καποια κρυβουν μερκα την συσταση τους. 3. ακομα πιο δυσκολο.σου εχω ενα χωρις καθολου τροποποιητές ιξώδους.HPL λεγεται ,το εχω ποσταρει ξανα.αλλα πρεπει να το φερεις απο αμερικη,δεν υπαρχει ευρωπη. 4.μερικες φορες δεν μπορεις να τα εχεις ολα.μερικες φορες μπορει να μην σημαινει και τιποτα.το mobil esp x3 η΄ x4 0-40 νομιζω ,βαριεμαι να ψαξω τωρα εχει 204 ,ομως εχει σημασια πως γινεται το φουσκωμα.αν θες το πρωι που θα ειμαι πιο ξεκουραστος να στο εξηγησω.το λαδι ειναι σουπερ,πορσε ΟΕΜ. 5.οι προδιαγραφες εχουν βγει για τον μεσο οδηγο που δεν ξερει πως να επιλεξει το σωστο λαδι και θελει εναν μπουσουλα.ειναι ομως το μινιμουμ.απο εκει και περα εμεις ψαχνουμε το βελτιστο ακομα και εκτος προδιαγραφων.η' τουλαχιστον αυτο που γουσταρουμε.η επιλογη σου ομως πρεπει να γινεται με βαση το hths.προσεξε το αυτο,εαν κινεισαι σε ενα ευρος συμφωνα με τις προδιαγραφες σου κοιτα να μηνξεφευγεις πολυ,το πρωι αν θες κιαυτο. 6.γιαυτο υπαρχουν οι προδιαγραφες.ειναι η εμπιστοσυνη στον κατασκευαστη.συνηθως σου δινουν μια γκαμα ευρους για αυτον τον λογο. ο χρυσος κανονας ειναι : as thin as possible ,as thick as necessary,where thick = hths thin ο πρωτος αριθμος thick το hths για την ανθεκτικοτητα του φιλμ σε συνθηκες λειτουργιας του κινητηρα. 7. και εγω τα αποφευγω,τα mid saps ομως ειναι αρκετα για τον κινητηρα οσον αφορα την προστασια και την καθαριοτητα.εξαλου δεν εχουμε πλεον καυσιμα με πολλα σουλφουρ,οι επικαθισεις δεν ειναι σοβαρες εαν γινεται σωστη συντηρηση. 8.και αυτο και γιατι πλεον ειναι αχρειαστο με τα νεα καυσιμα.,και δεν εχουμε τοσες επικαθισεις,θεωρητικα εχουμε πιο καθαρους κινητηρες. 9. σωστος.τα 2-3 ομως που ειναι στο 20% ειναι μεσα στα 5 καλυτερα. 10.οκ για να βρεις ομως πρεπει να δεις αναλυση η' να κανεις εσυ που σημαινει να το εχεις αγορασει 😁 11.γιαυτο εχω ξεχωρισει καποιες μεγαλες.mobil,motul,fuchs,shell. 12.δεν ειναι υποχρεωμενοι να βγαλουν ανακοινωση.βασικα η μαζα δεν ξερει ουτε που να δει.καποιες φορε ομως η αλλαγη ειναι προς το καλο.σιωπηλα δεν γινεται απλα δεν ειναι μεσασ τις υποχρεωσεις του εμποριου να ενημερωνουν.εαν ηταν και δνε το εκαναν θα ηταν κατακριτεες σαν σιωπηλα να πρατουν.οποιος θελει να δει νεα εκδοση θα βρει ειτε στα tech και safety sheet ειτε σε αναλυσεις οπου και παλι θα μαντευεις απλα.ομως εδω παμε σε εναν αλλο κανονα. μην σε νοιαζει εαν εχει ΡΑΟ η΄AKYL NAPTHA ,σημασια εχει εαν φτανουν με το ενα η΄το αλλο χημικο σαυτο που θες ,το τελικο προιον που θες και αυτο το μαθαινεις με την χρηση και την αποτελεσματικοτητα του. ο λογος που κανουν αλλαγη συστασης δεν ειναι μονο οικονομικος αλλα και νορμες απο τις διαφορες οργανωσεις για πιο φιλικα προς το περιβαλλον στοιχεια οπως και οικονομικοτερα για τα καυσιμα και τους ρυπους. 13.εισαι πλεον ενας απο εμας bitogas😁 14.bitog speaking ,θεωρητικα ναι αλλα στην πραξη final product matters.υπαρχουν hc που ειναι καλυτερα απο τα gtl 15.αναλογα την χρηση.για την δικη σου στην αλφα και ενα φθηνο λαδι ειναι ασφαλες,ισως οχι σωστο για σενα.το σωστο λαδι για την σωστη χρηση. συμφωνα με αυτον τον κανονα το καλυτερο ειναι για τον καθενα υποκειμενικο.ειναι αναλογα την χρηση,τον τροπο οδηγησης,τον κινητηρα κ.α.δεν υπαρχει ενα μονο η 2,ειναι υποκειμενικο. εγω κατα καιρους εχω δωσει καποιες προτασεις για ολα τα ιξωδη και σαπς ,αυτες θεωρω καλυτερες και υπαρχουν αρκετες επιλογες.το πρωι εαν θες ψαχνω τιεχω γραψει και το ξαναποσταρω.αυτα που προτεινω τα εχω ψαξει μεχρι και την τελικη λεπτομερεια απο ολες τις αποψεις.εαν μπεις πριν απο εμενα πανε στα πρωτα ποστ να δεις. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από mike15
katargedon Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 21 ώρες 3 ώρες πριν, mike15 είπε α) 4χρονοι κινητηρες ειναι και οι 2,σαφως και μπορει,λαδι για μηχανακι μπαινει σε κινητηρα αυτοκινητου εαν τηρει καποιες προυποθεσεις.δεν παθαινει τιποτα ο κινητηρας.γελαει οποιος δεν γνωριζει και ειναι ασχετος ,you again. bitog για να ντραπεις λιγο. ετσι για να ξερεις μητσο σε jullieta το βαζει το motorbike ο τυπος.αυτα μαθαινεις στο bitog.αλλα προσεχε γιατι θα σκοτωσεις τον νοξ σου,θα πιασει κατσαριδες η μηχανη σου και αλλα τετοια που γραφουν επικινδυνοι που δεν εχουν σχεση με λαδια. β) ¨τα 30αρια ειναι τηγανολαδα ¨,ειχες πει εκτος απο τα νερακια.και φυσικα τα εχω ποσταρει πριν λιγο καιρο σαυτο το τοπικ οταν ξαναρχισες να με προκαλεις και να με προκαλεις δηθεν, καθε φορα που τα βρισκεις μπαστουνια και δεν εχεις επιχειρηματα.μαρεσει οταν νευριαζεις γιατι χανεις την μπαλλα.οχι οτι την βρηκες ποτε. εγω προσωπικα ειχα πει σαυτο το τοπικ ,ο,τι δεν ειναι ολα τα 0χ και τα 5χ καλα λαδια.η θεση μου ειναι σταθερη.δεν μιλαω ποτε με γενικοτητες.το ειπα και στο προηγουμενο ποστ αλλα εσυ θελεις να μιλας για καποιον αλλο η' να παραποιεις τα λεγομενα μου γιατι δεν μπορεις αλλιως,εισαι ασχετος,πως να το κανουμε? τα υπολοιπα 3,4,5 που αναφερεις δεν εχω αναφερθει σαυτα ,το εχεις χασει τελειως λεμε.προσεχε μην πνιγεις,σιγα-σιγα γραφε να καταλαβαινεις και τι λες. εγω παντως σου συστηνω να κρυφτεις γιατι η ντροπη σου εχει χτυπησει κοκκινο,εκτιθεσαι συνεχεια. δεν φταιω εγω ,εσυ το ζητησες να σε προκαλεσω😂 0-30 εχουν ¨χαλασει¨ τωρα 😂 ,πριν κατι μηνες ομως ηταν τελεια απο χημικης αποψεως 😂 ξερεις δεν χρειαζεται να σε προκαλεσω ,το προκαλεις μονο σου 😂,και μου το κανεις τοσο ευκολο..τι ντροπη ρε συ,αντε το καλυτερο για το τελος αυτο τα ειχε ολα μεσα ¨ 0-30,0-40,δεν ξερω τι λαδι να βαλω ¨,προβληματισμους ενος ειδικου που δεν ξερει τι λαδι να βαλει,λογικο αφου δεν εχει σχεση με το θεμα. ελπιζω τωρα να καταλαβαν ποιος αντιφασκει και λεει ¨ασχετοσυνες¨ωραια λεξη ,δεν ξερω εαν υπαρχει,αλλα παντα γραφεις μαργαριταρια.παντως εισαι σταθερος στις αποψεις σου😂 ταπα,τριπλα και 3ποντο ..αντε καλο καφε ,κερασμενος απο εμενα γιατι με διασκεδασες παλι😉😁😂 φυσικα και ειναι δυσκολο αφου δεν ξερεις.θα ψαξεις τωρα στο forum που τωρα βριζεις, αλλα στην αρχη του τοπικ σου παραδεχθηκες οτι εκει μεσα πολλα καλα λεει,σου εφταιγε απλα ο megapaixtaras που τα ελεγε γιατι ειχες κομπλεξ μαζι του επειδη τα ελεγε σωστα και σε ταπωνε.και γιαυτο αρχισες να τον προσβαλεις ,προσπαθωντας να τον μειωσεις στο τοπικ του ,εσυ ,ενω εχει 20 like τουλαχιστον για τις αποψεις του στο αρχικο ποστ.αλλα ετσι ειναι τα φορουμ.30 λενε το σωστο ,ενας θα κανει φασαρια και προσπαθησει να το κλεισει.αληθεια ποτε ειχες εσυ στο τοπικ σου 20 like???? 😂 εχει πλακα που κανεις τον ειδικο αλλα καθε φορα που ρωταει καποιος για ενα λαδι ,για να δειξεις οτι ξερεις,τον βαζεις σε αναμονη 2-3 μερες και του λες οτι θα το ψαξεις,οπως τωρα..και μετα θες να κανεις και live..😂 ομως στην αρχη του τοπικ παραδεχθηκες την αποψη του megapaixtara που μετεφερε απο το bitog για την αλλαγη στην συμπεριφορα των υγρων σε υψομετρο. να μην ψαχνω τωρα το ποστ σου ,βλεπεις οτι μπορω εψαξες οτι ειχε πει και αφου του εκλεισες μαζι με τον θεατο το τοπικ ,μετα τα παραδεχθηκες αμασητα. και αυτο εχει ειπωθει 1000 φορες και απο εμενα και απο τον megapaixtara αλλα δεν θελεις να το πιστεψεις γιατι εμ δεν γνωριζεις ,εμ αμφισβητεις κιολας επστημονες που ειναι ολη μερα χομπυ τους.. το HTHS φυσικα.δεν το λεω για εσενα γιατι εσυ το ξερεις αλλα ποτε δεν προσεχεις στην παραδοση,για τους αλλους το λεω. Σε ευχαριστω που ποσταρες το τι ειχα γράψει και ολοι ξαναειδαν οτι δεν ξερεις να διαβαζεις και βγαζεις νοημα αλλα αντι αλλων.Μονος σου ξαναεγινες ρεζιλι.Τελοσπαντων,επειδη δεν αξιζει καν να ασχοληθω,η προσκληση-προκληση για live ισχυει.Εγω,εσυ και ο φίλος σου ο παιχταρας.Εδω ειμαι,στα φανερα.Αποφασισε ποτε και πως,να ενημερωσουμε όλα τα μέλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα