definitio Δημοσ. Τρίτη στις 08:49 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:49 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Ukforthemoment said: Το χειρότερο σενάριο.Πας για άλλο μοτόρι; Εφόσον υπάρχουν πράγματι πάλι καυσαέρια στο ψυκτικό κύκλωμα, οι πιθανότητες είναι 1.α) Η κεφαλή έχει ρήγμα κ το μηχανουργείο που το πήγαν δεν ήλεγξε για ρήγματα, πριν προχωρήσει στο ρεκτιφιέ/υπόλοιπες εργασίες 1.β) το πλανιάρισμα δεν έγινε σωστά 2) Το συνεργείο δεν έκανε σωστά την αλλαγή της φλάντζας... α. πώς μπορεί να γίνει λάθος δεν γνωρίζω, αλλά πχ έχω δει σε επισκευές BMW να λένε ότι η εταιρεία ορίζει τη χρήση, πρόσθετα της φλάντζας, μιας τύπου "κόλλας" σε ευαίσθητα σημεία για διαρροές...δεν έχω ιδέα αν η AR έχει παρόμοιες τεχνικές οδηγίες κ κάτι παραλείφθηκε. β. να μη σφίχτηκαν σωστά οι νέες βίδες; (δύσκολο σε συνεργείο AR, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). 3) Το μπλοκ δεν είναι επίπεδο εντός ανοχών κ το συνεργείο είτε δεν ήλεγξε είτε αγνόησε τις μετρήσεις. 4) {κάτι άλλο; } Τι κάνω τώρα; Γιατί μπορεί να απορρίψουν κ τις ενδείξεις του εργαλείου...και σίγουρα δεν θέλω να δώσω άλλα 350€... ...εφόσον υπήρξαν λάθη ή/και παραλείψεις, είτε από το συνεργείο είτε από το μηχανουργείο, η ευθύνη είναι δική τους, είτε να μου επιστρέψουν ένα με΄ρος των χρημάτων (πχ το κόστος του μηχανουργείου) είτε να το διορθώσουν με δικά τους έξοδα. ...αλλά όχι, δεν πληρώνω για άλλη μηχανή...αν αρνηθούν ή δεν το λύσουν, το κρατάω όσο πάει, μόνο με τακάκια κ λάδια, και μαζεύω για άλλο. ...ντρέπομαι να πω πόσο μου έχει στοιχίσει το αυτοκίνητο απ' όταν το πήρα πριν από 4 χρόνια. ...εφόσον είχε λυθεί το θέμα με τη διαρροή καυσαερίων, ήμουν πρόθυμος να ρίξω ακόμη χρήματα για να το κάνω "τζι-τζι", όχι όμως να ρίξω χρήματα για επανάληψη εργασιών... Επεξ/σία Τρίτη στις 08:58 μμ από definitio 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Τρίτη στις 08:56 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:56 μμ Ξανα δοκιμασε λιγο επιμονα, εμεις εδω εχουμε παρει φωκο
definitio Δημοσ. Τρίτη στις 09:32 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:32 μμ 11 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said: Ξανα δοκιμασε λιγο επιμονα, εμεις εδω εχουμε παρει φωκο Σε τί να επιμείνω; λολ Για σένα που ήθελες δεδομένα από MultiECUScan... - εδώ της περασμένης Κυριακής μετά την αλλαγή φλάντζας...έχει την ανάβαση μέχρι Χορτιάτη μεριά, κάποια στιγμή μετά στις στάσεις που κάνω για να ταΐσω αδέσποτα κατά λάθος έσβησα τη μηχανή...θα καταλάβεις από τη ταχύτητα πού είναι η ευθεία - Κι αυτό είναι πριν από την αλλαγή φλάντζας, όταν έπιασα τη μέγιστη θερμοκρασία που έχω δει μέχρι στιγμής, 109,4C...στο πρώτο αρχέιο εδώ είναι από Θεσσαλονίκη μέχρι Νοσοκομείο Αγ.Παύλος στη διαδρομή προς Πανόραμα (έχασε επαφή το MES κ σταμάτησα να το ξανατρέξω), κι εδώ είναι η συνέχεια όπου έγραψε και τους 109,4C
2MM Δημοσ. Τρίτη στις 09:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:43 μμ Ζητα να στο φτιαξουν σωστα ή τα λεφτα σου πισω . Καποια μαλακια εκαναν ή δεν ελεγξαν σωστα Ευκαιρια να βαλεις τον 1,8 'η τον 2,0 ts . Ιδιοι ειναι εξωτερικα 😃 1
definitio Δημοσ. Τρίτη στις 09:47 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:47 μμ (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, 2MM said: Ζητα να στο φτιαξουν σωστα ή τα λεφτα σου πισω . Καποια μαλακια εκαναν ή δεν ελεγξαν σωστα Ευκαιρια να βαλεις τον 1,8 'η τον 2,0 ts . Ιδιοι ειναι εξωτερικα 😃 Κι αν το "να το φτιάξουν σωστά" σημαίνει ότι θέλει πλανιάρισμα το μπλοκ πχ και ναι αυτοί θα αναλάβουν τα έξοδα για τα οποία ήδη πληρώθηκαν, αλ΄λα το μπλοκ είναι εργασία που δεν έγινε...κι εκεί να δεις τσούξιμο... Δεν ξέρω...κι αν το ανοίξουν ξανά θα είναι επιμελείς τότε στην επανάληψη εργασιών; Ανοίγουμε δουλειές κι έχω ταξίδι αρχές Οκτώβρη προς Κρήτη μεριά και πίσω... Δεν θα με πείραζε ένας 1.8, αλλά αν σε αυτή τη συγκυρία δεν συνετιστώ να πω τέρμα τα χρήματα στην 156, είμαι άξιος της μοίρας μου... Spoiler ALFA ROMEO 156 1.6TS ======================================== - 181,53 € + (επισκευή καθρέφτη, λαμπάκι αερόσακου οδηγού, μύλος πορτ-μπαγκάζ, φίλτρο καμπίνας, πλαφονιέρες επιβατών, πλαφονιέρα πινακίδας, υαλοκαθαριστήρες, καθαρισμός βεντιλατέρ, αλλαγή ασφάλειας κόρνας: 19 Ιουλ 2021 - Ράνιος) - 72,23 € + (ΚΕΚ, τοποθέτηση σήματος, λαμπάκι αερόσακου συνοδηγού, φίλτρο αέρα: 30 Ιουλ 2021 - Ράνιος) - 40,00 € + (σέρβις air condition: 30 Αυγ 2021 - Τζιτζιλάκης) - 279,00 € + (αλλαγή βηματικού μοτέρ, βαλβολίνες, υγρά φρένων, ευθυγράμμιση: 2 Οκτ 2021 - Ράνιος) - 353,59 € + (κολάρο εισαγωγής, ψυγείο νερού, αντιψυκτικό, λάδια, φίλτρο λαδιού: 5 Νοε 2021 - Ράνιος) - 80,00 € + (καθαρισμός κυκλώματος ψύξης/θέρμανσης + αντιψυκτικό: 9 Δεκ 2021 - Φερεντίνος) - 350,87 € + (θερμοστάτης, δισκόπλακες μπροστά, τακάκια, έλεγχος συμπίεσης, έλεγχος καυσαερίων: 17 Δεκ 21 - Ράνιος) - 774,57 € + (αντλία συμπλέκτη, αισθητήρας λάμδα, σετ χρονισμού/δυναμό + αντλία νερού, παραφλού, μπαταρία: 3 Μαρ 2022 - Ράνιος) - 731,60 € + (ψυγείο καλοριφέρ, δοχείο διαστολής, αλλαγή ECU-immobilizer, κόρνες, καθαρισμός μπεκ, έλεγχος πολλαπλασιαστών/μπουζί/μπουζοκαλωδίων, λαμπάκι αερόσακου συνοδηγού, εγκατάσταση κόρνας: 13 Απρ 2022 - Ράνιος) - 60,00 € + (σέρβις air condition, φίλτρο καμπίνας: 19 Απρ 2022 - Τζιτζιλάκης) - 450,00 € + (μπιλιοφόροι εξωτερικοί, αντλία βενζίνης, πίσω τακάκια Ferodo: 02 Ιουνίου 2022 - Ράνιος) - 40,00 € + (επαναπρογραμματισμός ECU, έλεγχος AC, έλεγχος γειώσεων/ηλεκτρολογικού κυκλώματος: 6 Ιουλίου 2022 - Ράνιος) - 80,00 € + (ευθυγράμμιση, έλεγχος αμορτισέρ: 11 Ιουλίου 2022 - Καλυβίδης) - 758,71 € + (Ψαλίδια εμπρόσθια-κάτω, πίσω μαρκούτσια, Σιλανσιέ, Λάδι Μηχανής, Φίλτρο Λαδιού, Υαλοκαθαριστήρες: 17 Οκτώβρη 2022 - Ράνιος) - 100,00 € + (κλειδαριά αερόσακων, διαγνωστικό, κρίκοι-λάστιχα εξάτμισης: 17 Γενάρη 2023 - Ράνιος) - 109,49 € + (αισθητήρας επιβάτη καθίσματος συνοδηγού 46991262 : https://www.ebay.com/itm/265113390299 ) - 111,60 € + (εγκατάσταση αισθητήρα κατάληψης θέσης συνοδηγού, αντικάσταση αριστερού φλας, ΚΕΚ, λίπανση ζυγαριάς, έλεγχος θορύβων κινητήρα: 20 Φεβ 2023 - Ράνιος) - 0 € + (αντικατάσταση εμπρός-δεξιού λαμπτήρα φώτων θέσεων, νέα αντικατάσταση κλειδαριάς αερόσακων: 16 Μαρτίου - Ράνιος) - 237,84 € + (αντικατάσταση ηλεκτροβαλβίδας μεταβλητού -μεταχειρισμένη-, αλλαγή φούσκας συμπλέκτη, σέρβις AC, αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, διόρθωση δεξιού καθρέφτη, περιστροφή ελαστικών, πλήρωση αέρα, διόρθωση στόχευσης πιτσιλίθρας οδηγού - Ράνιος) - 90,00 € + (καθαρισμός κυκλώματος ψύξης + αντιψυκτικό: 23 Σεπ 2023 - Φερεντίνος) - 460,20 € + (λάδι κινητήρα, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρος, σωληνάκι βενζίνης, φυσούνα δεξιού ημιαξονίου, μεντεσές πίσω-δεξιάς πόρτας, γρασάρισμα μηχανισμού παραθύρου συνοδηγού, ποδιά θόλου-αριστερά, ποδιά φτερού-αριστερά, καστάνια χειρόφρενου, κάλυμμα χειρολαβής, βίδες φόδρας πορτ-μπαγκάζ: 7 Νοε 2023 - Ράνιος) - 165,00 € + (ευθυγράμμιση, αλλαγή ημίμπαρου εμπρός-δεξιά, αλλαγή λάστιχων γέφυρας-πίσω: 26 Γενάρη 2024 - Καλυβίδης) - 70,00 € + (προβολάκι ομίχλης, εμπρός-αριστερά: 16 Απρίλη 2024) - 70,00 € + (επιδιόρθωση δεξιού καθρέφτη: 30 Απρίλη 2024 - Ράνιος) - 70,00 € + (αλλαγή σπιράλ εξάτμισης: 20 Ιούνη 2024 - Γιάννης-Εξατμίσεις/Παπάφη) - 290,00 € + (αλλαγή αισθητήρα λάμδα, αλλαγή λαδιού-φίλτρου λαδιού, σέρβις AC-φίλτρο καμπίνας, καθαρισμός φίλτρου αέρα: 09 Ιούλ 2024 - Ράνιος) - 100,00 € + (αλλαγή πίσω αριστερού γρύλλου με καινούριο, αλλαγή φώτων φρένων: 18 Ιούλ 2024 - Ράνιος) - 175,00 € + (καθαρισμός κυκλώματος νερού + αλλαγή Θερμοστάτη Mahle: 2024-08-21) - 30,00 € + (σωληνάκι βενζίνης-Gates Multi Fuel Automaster 8mm: 8 Νοε 2024) - 10,99 € + (αλλαγή λαμπτήρα φώτων πορείας-ΕΔ: Electrologio) - 2,00 € + (αλλαγή λαμπτήρα φώτων διασταυρώσεως-ΕΑ: AngelCar) - 130,00 € + (λάδι κινητήρα, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, καθαρισμός πεταλούδας, ΚΕΚ: Ράνιος 2025-04-03) - 450,00 € + (αλλαγή φλάντζας κεφαλής, ρεκτιφιέ κεφαλής {καθαρισμός, πλανάρισμα, φρεζάρισμα βαλβίδων, τσιμούχες βαλβίδων}, αλλαγή βιδών κεφαλής, παραφλού, φίλτρο καμπίνας-σέρβις AC: Ράνιος 2025-08-08) = 7.283,23 € ...χρησιμοποιείται ως "πρώτο" αυτοκίνητο να σημειώσω, όχι ως προject car Επεξ/σία Τρίτη στις 09:53 μμ από definitio 2
2MM Δημοσ. Τρίτη στις 09:50 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:50 μμ Ειναι σπανιο νομιζω να θελει πλαναρισσμα το μπλοκ . Αν ηθελε ας το ελεγαν απο πριν Νομιζω ειπες ειναι συνεργειο AR . Πες τους να σου βρουν αλλο μοτερ και να σου κανουν μια καλη εκπτωση 1
definitio Δημοσ. Τρίτη στις 09:56 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:56 μμ 3 minutes ago, 2MM said: Ειναι σπανιο νομιζω να θελει πλαναρισσμα το μπλοκ . Αν ηθελε ας το ελεγαν απο πριν Νομιζω ειπες ειναι συνεργειο AR . Πες τους να σου βρουν αλλο μοτερ και να σου κανουν μια καλη εκπτωση Σύμφωνοι ας το έλεγαν, αλλά λογικό να μη χρεώσουν για εργασίες που ήδη έκαναν και δεν έλυσαν το πρόβλημα, όχι όμως για εργασίες που δεν έγιναν... Η αλλαγή μοτέρ θέλει κ αλλαγή πεταλούδας κ ECU κ κολλάρου εισαγωγής και κανά 2-3 άλλα μαζί...όλα αυτά μαζί, πόσο; Ο,τι έκπτωση κ να μου κάνουν, δεν μπορώ να τα δώσω τώρα...
2MM Δημοσ. Τρίτη στις 09:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:58 μμ 1 λεπτό πριν, definitio είπε Η αλλαγή μοτέρ θέλει κ αλλαγή πεταλούδας κ ECU κ κολλάρου εισαγωγής και κανά 2-3 άλλα μαζί...όλα αυτά μαζί, πόσο; εκτος αν βαλεις το ιδιο μοτερ με αυτο που εχεις τωρα , 1,6
atheatos Δημοσ. Τρίτη στις 09:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:58 μμ 1 ώρα πριν, definitio είπε Παπάρια...υποκουλτούρα, παραπληγισμός, σκατά... ...έκανα μόλις το τεστ διαρροής C02...για αρκετά λεπτά καμία αλλαγή στο χρώμα, αναθάρρησα...μετά ξεχάστηκα για λίγο χαζεύοντας το τηλέφωνο, κοιτάω ξανά...πρασινάκι από μπλε...ώπα... με την αντλία του οργάνου καθαρίζω τον θάλαμο ελέγχου, μπλέδισε πάλι, ξαναδοκιμάσω και σε λίγο χρόνο πρασίνισε πάλι... ...ρε την ατυχία μου... Ρήγμα στο καπάκι λογικά. Ενα μικρό κρακ(τριχα) ισως στην περιοχή του μπουζί ή στην περιοχή των βαλβίδων εξαγωγής. Μην στεναχωριέσαι, οπως έγραψα με συχνές αλλαγές λαδιων και συμπλήρωμα το παραφλου που χάνεις, θα επιβιώσεις για αρκετό καιρό.... Μέχρι να μπεις βαθιά στα κόκκινα, μπορεί και να έχεις κανεις δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα. Κλασικό πρόβλημα όλων των κινητήρων που εχουν επικαθισεις απο λαδια που αναφλεγονται απότομα, δημιουργώντας τοπική υπερθέρμανση . Μην ανησυχείς , δεν είσαι ο μόνος. Όλοι όσοι έχουν μεγάλες καταναλώσεις λαδιου και συνεχεια συμπληρώνουν, κάνοντας τα λάδια βαλβολινες ειναι και αυτοί υποψήφιοι ή παθοντες ηδη. Μεσα σε αυτούς είμαι και εγω . Βλέπεις άκουγα τους επιστήμονες με τα χοντρά λάδια και τα σκληρά λάδια για μεσογειακά κλίματα...λάδια πιο χοντρά για να μειωθεί το blow by και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες.... Οταν πήρα χαμπάρι τι γίνεται, ήταν αργά. Δεν πειράζει πάντως. Μετα απο αυτο το μάθημα , αρχιζα να γράφω στα αντίστοιχα θέματα του insomnia σαν και αυτο, άσχετα αν κάποιοι επιμένουν να λένε τα δικά τους. Θα το καταλάβουν και αυτοί οταν έρθει η ώρα...
definitio Δημοσ. Τρίτη στις 10:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:03 μμ 2 minutes ago, 2MM said: εκτος αν βαλεις το ιδιο μοτερ με αυτο που εχεις τωρα , 1,6 Το έγραψα πριν επειδή είπες για 1.8, 2.0... ...δεν ξέρω, κοίτα τη σούμα των εξόδων για το αυτοκίνητο παραπάνω...νομίζω έκλεισα... Κι ας πούμε ΟΚ, πόσο κάνει το μοτέρ και τί θα θεωρούσες εσύ καλή έκπτωση; Και το νέο μοτέρ το βάζεις έτσι επάνω; Χωρίς καθαρισμό, αλλαγή φλάντζας κοκ; 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Τρίτη στις 10:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:22 μμ 50 λεπτά πριν, definitio είπε για να ταΐσω αδέσποτα σε αγαπω 1
martyras3334 Δημοσ. Τρίτη στις 10:29 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:29 μμ Για μένα κυνήγησε το,δεν στα πίνει, δεν στα χάνει , σου ρίχνει καυσαέρια ,άρα ανεβάζει έξτρα πίεση θερμοκρασία στο κύκλωμα,θα σε αφήσει στη μέση του πουθενά γιατί κάτι έσπασε και θα λες γιατί δεν τσακωθηκα τουλάχιστον.με.τους υπεύθυνους. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Τρίτη στις 10:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:30 μμ , εχεις σοβαροτερα ζητηματα εγω εδω βλεπω πολλα πραγματα, οχι μονο ενα υψηλο ECT νομιζω μας απαντανε τα γραφηματα αριστα στο τι συμβαινει 1
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 10:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:34 μμ 30 λεπτά πριν, definitio είπε Και το νέο μοτέρ το βάζεις έτσι επάνω; Χωρίς καθαρισμό, αλλαγή φλάντζας κοκ; Φλάτζα δεν αλλάζεις προληπτικά,ιμάντες αλλάζεις. 1 1
definitio Δημοσ. Τρίτη στις 10:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:35 μμ 5 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said: , εχεις σοβαροτερα ζητηματα εγω εδω βλεπω πολλα πραγματα, οχι μονο ενα υψηλο ECT νομιζω μας απαντανε τα γραφηματα αριστα στο τι συμβαινει E βόηθα λίγο, δεν τα πιάνω εύκολα τριτοδεσμίτης είμαι... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα