atheatos Δημοσ. Πέμπτη στις 07:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:54 μμ 6 ώρες πριν, geopro είπε Τώρα τελευταία η καδένα ακούγεται στην εκκίνηση πιο έντονα Στην εκκίνηση αν η καδένα σου δεν έχει υδραυλικο εντατηρα , αυτό που ακούς δεν είναι η καδένα αλλά οι βαλβίδες. Αν έχει η καδένα πρόβλημα ακούγεται και μετά την εκκίνηση. Δεν νομίζω η καδένα στο συγκεκριμένο αμάξι να έχει υδραυλικό εντατηρα. Δες τις βαλβίδες σου για διάκενα ή αν είναι βρώμικες.
katargedon Δημοσ. Πέμπτη στις 08:11 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 08:11 μμ Τα άλλα τα ζωντανά στο autodoc θέλουν να δείξουν αλλαγή καδενας και την δείχνουν σε V8 μοτέρ 🐐🐐🐐 1
geopro Δημοσ. Πέμπτη στις 09:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:20 μμ 1 ώρα πριν, atheatos είπε Στην εκκίνηση αν η καδένα σου δεν έχει υδραυλικο εντατηρα , αυτό που ακούς δεν είναι η καδένα αλλά οι βαλβίδες. Αν έχει η καδένα πρόβλημα ακούγεται και μετά την εκκίνηση. Δεν νομίζω η καδένα στο συγκεκριμένο αμάξι να έχει υδραυλικό εντατηρα. Δες τις βαλβίδες σου για διάκενα ή αν είναι βρώμικες. Το έχω υπόψιν ότι το ελαφρύ κροτάλισμα για δύο · τρία δευτερόλεπτα κατά την εκκίνηση είναι από τις βαλβίδες (συνήθως) Όμως το τελευταίο καιρό το κροτάλισμα έχει επιμηκυνθεί και αυτό που ακούω είναι το σύρσιμο της αλυσίδας στις γλυστρες , αυτό πιστεύω. 2 ώρες πριν, mike15 είπε γνωστος μου,την εχασε σε ταξιδι,αουντι α3 και εγιναν ολα ... καπελο. εμενα δεν μου κανει ηχο,ο μηχανικος μου λεει οτι εχιε σημαδια,που μου εδειξε και δεν ειδα απο πανω,μπορει να εχει δικιο αλλα δεν την ακουω.και σε εμενα μου λενε οι μισοι ,οταν ακουστει,οι αλλοι μισοι ειναι θεμα προληψης εχουμε τα ιδια περιπου χιλιομετρα.επιλεγω μεχρι στιγμης το πρωτο,εαν ακουσω ομως την εχω αλλαξει. δεν χρειαζεται να πας στην αντιπροσωπεια,ξερω οτι εχεις αλλεργεια ετσι κιαλλιως μαυτους. πανε στον μηχανικο σου εξω,εαν μενεις βορεια ελλαδα ,να σου πω εναν τιμιο και καλο μαστορα σαλονικα που εκανε του φιλου μου.εμενα μου ζητανε 200 ευρω εργατικα συν τα υλικα,πανω κατω 300 ευρω βγαινει.αλλα η δουλεια απο πανω.εαν το κανω με λυσιμο μουρης διπλασια.υπαρχουν επιλογες το μονο προβλημα για να συντηρησεις ενα καλο αμαξι ειναι οι μηχανικοι,αυτοι χαλανε τ ααυτοκινητα μας γιατι ο καθενας εχει διαφορετικη γνωμη.τυχεροι αυτοι που ξερουν και τα κανουν μονοι τους.εχει και βιντεο το autodoc Δεν υπάρχει περίπτωση να εκτελέσω εργασία σε αντιπροσωπεία γιατί θα με εκτελέσουν. Ευχαριστώ για την καλή πρόθεση να με οδηγήσεις σε γνωστό σου μηχανικό αλλά δεν είμαι βόρειο Ελλάδα. 2 ώρες πριν, atheatos είπε Στο κάνει και μετά από αλλαγή λαδιών? Κάθε πότε κάνεις αλλαγή και με τι λάδια ? Ισως να μην είναι η καδένα . Το κροτάλισμα ήταν αραιό σε συχνότητα, δηλαδή μια φορά κάθε δεκαπέντε. Τωρα όμως αρκούν 24 ώρες σε ακινησία για να το εμφανίσει. Αν οι ακινησία είναι για τρεις ημέρες τότε κάνει σαν ραπτομηχανή. Η λίπανση είναι με 5W -30 κάθε 10.000 km αλλαγή. 1
atheatos Δημοσ. Πέμπτη στις 09:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:29 μμ Μόλις τώρα, geopro είπε Το έχω υπόψιν ότι το ελαφρύ κροτάλισμα για δύο · τρία δευτερόλεπτα κατά την εκκίνηση είναι από τις βαλβίδες (συνήθως) Όμως το τελευταίο καιρό το κροτάλισμα έχει επιμηκυνθεί και αυτό που ακούω είναι το σύρσιμο της αλυσίδας στις γλυστρες , αυτό πιστεύω. Αν έχει πρόβλημα η καδένα θα την ακούς συνέχεια και όχι μόνο κατά την εκκίνηση. Στην εκκίνηση ακούγεται περισσότερο μόνο αν έχεις υδραυλικό εντατηρα που δουλεύει με την πίεση του λαδιού. Δες όπως σου έγραψα πριν με φρέσκα λάδια αν κάνει τον ίδιο θόρυβο. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις τζάμπα την καδένα και το πρόβλημα να βρίσκεται σε βρώμικα λάδια που έχουν βουλώσει διόδους λαδιού. 10 λεπτά πριν, geopro είπε Η λίπανση είναι με 5W -30 κάθε 10.000 km αλλαγή. Κάνε συχνότερα τις αλλαγές. Το αμάξι σου δεν είναι πια καινούργιο… τα λάδια σου βρωμίζουν γρηγορότερα από ότι στο παρελθόν. Ιδανικά κάθε 5000 χλμ.
geopro Δημοσ. Πέμπτη στις 09:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:44 μμ 14 λεπτά πριν, atheatos είπε Αν έχει πρόβλημα η καδένα θα την ακούς συνέχεια και όχι μόνο κατά την εκκίνηση. Στην εκκίνηση ακούγεται περισσότερο μόνο αν έχεις υδραυλικό εντατηρα που δουλεύει με την πίεση του λαδιού. Δες όπως σου έγραψα πριν με φρέσκα λάδια αν κάνει τον ίδιο θόρυβο. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις τζάμπα την καδένα και το πρόβλημα να βρίσκεται σε βρώμικα λάδια που έχουν βουλώσει διόδους λαδιού. Κάνε συχνότερα τις αλλαγές. Το αμάξι σου δεν είναι πια καινούργιο… τα λάδια σου βρωμίζουν γρηγορότερα από ότι στο παρελθόν. Ιδανικά κάθε 5000 χλμ. Αυτό που μπορώ να πω είναι όταν τα λάδια έχουν κυκλοφορήσει παντού τότε δεν ακούγεται τίποτα. Λαδια έβαζα LM Toptec 4200 5W-30 και πριν έξι μήνες το γύρισα σε Fuchs. Σποραδικά κάθε πέντε αλλαγές βάζω και ένα ήπιο motor cleaner να δουλεύει στο ρελαντί κάνα δεκάλεπτο. Δεν έχω λόγους να υποψιάζομαι την λίπανση. Λαδια δεν καίει πάντως. 24 λεπτά πριν, atheatos είπε Κάνε συχνότερα τις αλλαγές. Το αμάξι σου δεν είναι πια καινούργιο… τα λάδια σου βρωμίζουν γρηγορότερα από ότι στο παρελθόν. Ιδανικά κάθε 5000 χλμ. Το αρχικό ποστ μου έκανε λόγο μήπως υπάρχει κάνα μαγικό πρόσθετο για να βοηθήσει την κατάσταση. Καπου είχα διαβάσει για ένα πρόσθετο σαν μέλι που κάθεται πάνω στα μέταλλα και αυτά δεν στεγνώνουν από λάδι μετά από πολύωρη ακινησία. Αν το αυτοκίνητο το βάζω μπροστά κάθε έξι ώρες δεν πρόκειται να κάνει κιχ. Μόνο όταν είναι σε ακινησία πάνω από 24 ώρες θα ακουστεί (αυτό που θα ακουστεί)
atheatos Δημοσ. Πέμπτη στις 09:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:59 μμ 5 λεπτά πριν, geopro είπε Αυτό που μπορώ να πω είναι όταν τα λάδια έχουν κυκλοφορήσει παντού τότε δεν ακούγεται τίποτα. Λαδια έβαζα LM Toptec 4200 5W-30 και πριν έξι μήνες το γύρισα σε Fuchs. Σποραδικά κάθε πέντε αλλαγές βάζω και ένα ήπιο motor cleaner να δουλεύει στο ρελαντί κάνα δεκάλεπτο. Δεν έχω λόγους να υποψιάζομαι την λίπανση. Λαδια δεν καίει πάντως. Τα λάδια σου αργούν για κάποιο λόγο να ανέβουν στις βαλβίδες ή βαλβίδες έχουν μεγάλα διάκενα και χτυπάνε περισσότερο όταν είναι κρύες. Αν απορρίψουμε τα λάδια τότε καλό είναι να δεις τις βαλβίδες. Πάντως επιμένω για πιο συχνές αλλαγές λαδιών ασχέτως αν χρησιμοποιείς καθαριστικό. Δεν προλαβαίνει στα 10 λεπτά χωρίς ξέπλυμα να κάνει πολλά πράγματα.
katargedon Δημοσ. Πέμπτη στις 10:22 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 10:22 μμ 28 λεπτά πριν, geopro είπε Αυτό που μπορώ να πω είναι όταν τα λάδια έχουν κυκλοφορήσει παντού τότε δεν ακούγεται τίποτα. Θα συμφωνήσω με τον αθεατο,οτι την καδενα λογικα θα την ακουγες συνεχεια.Ετσι οπως το περιγράφεις ειναι θεμα "αργης" λιπανσης.Μήπως εχει βουλωσει σε μεγαλο ποσοστό το φιλτρο η κατι στην αντλια.Τραβα βίντεο να εχουμε περισσότερα στοιχεια 1
atheatos Δημοσ. Πέμπτη στις 10:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:34 μμ 3 λεπτά πριν, katargedon είπε Θα συμφωνήσω με τον αθεατο,οτι την καδενα λογικα θα την ακουγες συνεχεια.Ετσι οπως το περιγράφεις ειναι θεμα "αργης" λιπανσης.Μήπως εχει βουλωσει σε μεγαλο ποσοστό το φιλτρο η κατι στην αντλια.Τραβα βίντεο να εχουμε περισσότερα στοιχεια Μπορει να είναι και η καδένα φθαρμένη αλλά όχι σε ποσοστό που να ακούγεται συνέχεια. Τα λάδια είναι συνήθως αυτά που την φθείρουν. Εχω αλλάξει καδένα για τον ίδιο λόγο αλλά τελικά το πρόβλημα ήταν στα λάδια που δεν πήγαιναν στις βαλβίδες γρήγορα. 1
mike15 Δημοσ. Παρασκευή στις 09:35 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:35 πμ (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, geopro είπε Αυτό που μπορώ να πω είναι όταν τα λάδια έχουν κυκλοφορήσει παντού τότε δεν ακούγεται τίποτα. Λαδια έβαζα LM Toptec 4200 5W-30 και πριν έξι μήνες το γύρισα σε Fuchs. Σποραδικά κάθε πέντε αλλαγές βάζω και ένα ήπιο motor cleaner να δουλεύει στο ρελαντί κάνα δεκάλεπτο. Δεν έχω λόγους να υποψιάζομαι την λίπανση. Λαδια δεν καίει πάντως. Το αρχικό ποστ μου έκανε λόγο μήπως υπάρχει κάνα μαγικό πρόσθετο για να βοηθήσει την κατάσταση. Καπου είχα διαβάσει για ένα πρόσθετο σαν μέλι που κάθεται πάνω στα μέταλλα και αυτά δεν στεγνώνουν από λάδι μετά από πολύωρη ακινησία. Αν το αυτοκίνητο το βάζω μπροστά κάθε έξι ώρες δεν πρόκειται να κάνει κιχ. Μόνο όταν είναι σε ακινησία πάνω από 24 ώρες θα ακουστεί (αυτό που θα ακουστεί) θα συνιστουσα να μην χρησιμοποιεις καθαριστικα εκτος και εαν εχεις καποιο χοντρο προβλημα που δεν χωραει αλλη λυση,πας δλδ. για κατεβασμα μηχανης.αν θες να ειναι πιο καθαρη η μηχανη σου κανε "πλυσιμο" με λαδια,μια μεθοδος που καθαριζει φυσικα τον κινητηρα χωρις παρενεργειες.πολλα απο αυτα καθαριστικα εζουν χημικα που κανουν κακο σε αλλα μερη της μηχανης.καπου ειχε γραφτει η μεθοδος αυτη,θα την βρω να σου πω. το προσθετο σαν μελι ειναι για τις βαλβιδες,ειναι ουσιαστικα ενα χοντρο βισκοζιτυ που καθεται σαν παχυ λαδι και υποτιθεται οτι επαναφερει,διαστελλει τα τσιμουχακια με καποιο χημικο ,οχι εστερες ,αλλα δεν ειναι μονιμη λυση. εμενα για θεμα τεντωτηρα μου κανει.ριξε μια ματια στον τεντωτηρα μηπως εχει χαλασει η' δεν λιπαινεται σωστα -δεν κραταει λαδι μεσα και δεν κανει δουλεια. ρωτα κιολας μηπως εχει βγει καποιο νεο ανταλλακτικο με καλυτερη λειτουργια,σε εμενα ετσι εγινε.αν και δεν ειχα προσωπικα προβλημα ,το αλλαξα. Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:35 πμ από mike15 1
geopro Δημοσ. Παρασκευή στις 10:16 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:16 πμ 11 ώρες πριν, katargedon είπε Θα συμφωνήσω με τον αθεατο,οτι την καδενα λογικα θα την ακουγες συνεχεια.Ετσι οπως το περιγράφεις ειναι θεμα "αργης" λιπανσης.Μήπως εχει βουλωσει σε μεγαλο ποσοστό το φιλτρο η κατι στην αντλια.Τραβα βίντεο να εχουμε περισσότερα στοιχεια Παρότι ήταν σε ακινησία για περισσότερο από 24 ώρες δεν παρουσίασε το κροτάλισμα. Παρόλα αυτά “ανεβάζω” μια ηχογράφηση της κρύας εκκίνησης κατά την οποία στην αρχή παρατηρούμε την αύξηση των στροφών ρελαντί στις 1200 rpm , την (φυσιολογικά) τραχεία λειτουργία, και στο τέλος την ομαλοποίηση των στροφών στις 700 rpm Δεν μας την έκανε την χάρη να κροταλίσει και το ζήτημα είναι ότι δεν το κάνει πάντα. Παλαιότερα το έκανε πολύ σπάνια , μια στις 15 φορές, τώρα όμως το κάνει συχνότερα. Αν το εκκινώ χωρίς να έχει προηγηθεί ακινησία 24 ωρών δεν κροταλίζει ποτέ. Σίγουρα μετά από 190.000 km θα υπάρχει φθορά στην καδένα αλλά ίσως όχι τέτοια που να χρήζει αντικατάστασης. Το κόστος της αντικατάστασης είναι υψηλό για να γίνει απλώς προληπτικά. Η “καραμέλα” των μαστόρων όταν μια αντικατάσταση εξαρτημάτων δεν δίνει την ποθητή λύση είναι : “Να , δεν ήταν αυτό , αλλά χρειαζόταν η αλλαγή γιατί ήταν φθαρμένο” Έχω πληρώσει λεφτά και λεφτά σε άσκοπες αντικαταστάσεις. Δεν θέλω να σας προκαταβάλλω με τους ενδοιασμούς μου αλλά προτού ξοδέψω κάνα 700αρι € πρέπει να υπάρχει λόγος. Start.m4a 11 ώρες πριν, atheatos είπε Μπορει να είναι και η καδένα φθαρμένη αλλά όχι σε ποσοστό που να ακούγεται συνέχεια. Τα λάδια είναι συνήθως αυτά που την φθείρουν. Εχω αλλάξει καδένα για τον ίδιο λόγο αλλά τελικά το πρόβλημα ήταν στα λάδια που δεν πήγαιναν στις βαλβίδες γρήγορα. 46 λεπτά πριν, mike15 είπε θα συνιστουσα να μην χρησιμοποιεις καθαριστικα εκτος και εαν εχεις καποιο χοντρο προβλημα που δεν χωραει αλλη λυση,πας δλδ. για κατεβασμα μηχανης.αν θες να ειναι πιο καθαρη η μηχανη σου κανε "πλυσιμο" με λαδια,μια μεθοδος που καθαριζει φυσικα τον κινητηρα χωρις παρενεργειες.πολλα απο αυτα καθαριστικα εζουν χημικα που κανουν κακο σε αλλα μερη της μηχανης.καπου ειχε γραφτει η μεθοδος αυτη,θα την βρω να σου πω. το προσθετο σαν μελι ειναι για τις βαλβιδες,ειναι ουσιαστικα ενα χοντρο βισκοζιτυ που καθεται σαν παχυ λαδι και υποτιθεται οτι επαναφερει,διαστελλει τα τσιμουχακια με καποιο χημικο ,οχι εστερες ,αλλα δεν ειναι μονιμη λυση. εμενα για θεμα τεντωτηρα μου κανει.ριξε μια ματια στον τεντωτηρα μηπως εχει χαλασει η' δεν λιπαινεται σωστα -δεν κραταει λαδι μεσα και δεν κανει δουλεια. ρωτα κιολας μηπως εχει βγει καποιο νεο ανταλλακτικο με καλυτερη λειτουργια,σε εμενα ετσι εγινε.αν και δεν ειχα προσωπικα προβλημα ,το αλλαξα.
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 10:24 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:24 πμ 4 λεπτά πριν, geopro είπε Παρότι ήταν σε ακινησία για περισσότερο από 24 ώρες δεν παρουσίασε το κροτάλισμα. Παρόλα αυτά “ανεβάζω” μια ηχογράφηση της κρύας εκκίνησης κατά την οποία στην αρχή παρατηρούμε την αύξηση των στροφών ρελαντί στις 1200 rpm , την (φυσιολογικά) τραχεία λειτουργία, και στο τέλος την ομαλοποίηση των στροφών στις 700 rpm Δεν μας την έκανε την χάρη να κροταλίσει και το ζήτημα είναι ότι δεν το κάνει πάντα. Παλαιότερα το έκανε πολύ σπάνια , μια στις 15 φορές, τώρα όμως το κάνει συχνότερα. Αν το εκκινώ χωρίς να έχει προηγηθεί ακινησία 24 ωρών δεν κροταλίζει ποτέ. Σίγουρα μετά από 190.000 km θα υπάρχει φθορά στην καδένα αλλά ίσως όχι τέτοια που να χρήζει αντικατάστασης. Το κόστος της αντικατάστασης είναι υψηλό για να γίνει απλώς προληπτικά. Η “καραμέλα” των μαστόρων όταν μια αντικατάσταση εξαρτημάτων δεν δίνει την ποθητή λύση είναι : “Να , δεν ήταν αυτό , αλλά χρειαζόταν η αλλαγή γιατί ήταν φθαρμένο” Έχω πληρώσει λεφτά και λεφτά σε άσκοπες αντικαταστάσεις. Δεν θέλω να σας προκαταβάλλω με τους ενδοιασμούς μου αλλά προτού ξοδέψω κάνα 700αρι € πρέπει να υπάρχει λόγος. Start.m4a 322.48 kB · 5 downloads Το σετ καδένας στο VW group δεν είναι άσκοπη συντήρηση. Είναι η κληρονομιά της μάρκας. Άλλαξε τα ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που ακούς. 1 1
atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 12:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:33 μμ 2 ώρες πριν, cmaniac είπε Το σετ καδένας στο VW group δεν είναι άσκοπη συντήρηση. Είναι η κληρονομιά της μάρκας. Άλλαξε τα ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που ακούς. Η καδενα κανονικά δεν φθείρεται αν τα λάδια ειναι καλα. Αλλα αφού το εχουν συστημα στα VAG , θα συμφωνήσω μαζί σου.
geopro Δημοσ. Παρασκευή στις 12:40 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:40 μμ 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Η καδενα κανονικά δεν φθείρεται αν τα λάδια ειναι καλα. Αλλα αφού το εχουν συστημα στα VAG , θα συμφωνήσω μαζί σου. Θεωρητικά η καδένα είναι εφόρου ζωής. Στην πράξη αυτό δεν ισχύει, προφανώς. Το φόρουμ vw βρίθει από αντικαταστάσεις καδένας είτε με σχολαστικά σερβις είτε όχι. Επισης όμως βρίθει από περιπτώσεις που δεν ήταν αναγκαία η αλλαγή καδένας. 1
atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 12:57 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:57 μμ Μόλις τώρα, geopro είπε Θεωρητικά η καδένα είναι εφόρου ζωής. Στην πράξη αυτό δεν ισχύει, προφανώς. Το φόρουμ vw βρίθει από αντικαταστάσεις καδένας είτε με σχολαστικά σερβις είτε όχι. Επισης όμως βρίθει από περιπτώσεις που δεν ήταν αναγκαία η αλλαγή καδένας. Απο αυτο που άκουσα δεν ειναι αναγκαία η αλλαγή. Το τακ τακ που κάνουν οι βαλβιδες ισως ειναι θεμα ρύθμισης τους ή κάποια από αυτές δεν λιπαινεται σωστα. Εμενα οι εξαγωγής ειναι με καπελωτα και η ρύθμιση τους , γινεται μονο με αλλαγή του καπελωτου. Προς το παρόν ακούγονται λιγο αλλα οχι οπως πριν που δεν έκανα συχνές αλλαγές λαδιου. Τα προσθετα που βάζεις για καθαρισμό δεν μπορουν άμεσα να σου καθαρίσουν τις βαλβιδες ( τα χρησιμοποιω και εγω).Θέλει χρόνο και ο καλύτερος τρόπος ειναι να αλλάζεις πιο συχνά λαδι με κατα προτίμηση ταχυρευστο που θα πηγαίνει γρηγορότερα εκεί. Όσο περνάει ο καιρός οι βαλβιδες σου θα εχουν ολο και περισσότερες επικαθισεις λογω φυσιολογικής φθοράς. Μπορείς να τις δεις ανοιγωντας το ψευτοκαπακο αλλα δεν μπορεις να δεις μέσα τους τι εχουν πιάσει. Εμένα με αλλαγή σε 0-20 τα καπελωτα λιπαινονται πιο γρήγορα και έχει σταματήσει ο θόρυβος τους στην εκκίνηση. Το μονο που ακούγεται σε κρυα εκκίνηση ειναι λιγο η καδενα επειδή δεν εχει ακομα πιεση ο υδραυλικός εντατηρας της.Κατι που γινόταν και με τα 5-30 που είχα πριν. Αλλα ο θόρυβος των βαλβίδων έχει μειωθεί σημαντικά. 1
mike15 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:32 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:32 μμ 41 λεπτά πριν, geopro είπε Θεωρητικά η καδένα είναι εφόρου ζωής. Στην πράξη αυτό δεν ισχύει, προφανώς. Το φόρουμ vw βρίθει από αντικαταστάσεις καδένας είτε με σχολαστικά σερβις είτε όχι. Επισης όμως βρίθει από περιπτώσεις που δεν ήταν αναγκαία η αλλαγή καδένας. επειδη ειμαι στην ιδια φαση με ιδια σχεδον οπως σου ειπα χιλιομετρα,σε καταλαβαινω. αλλοι εχουν αλλαξει ηδη στα 100-120 ,αλλοι στα 250.εμεις ειμαστε σχολαστικοι στα λαδια και την συντηρηση,οποτε απο τετοιο θεμα δεν θα χαλασει.εχει ομως διαρκεια ζωης ,ειναι αναλωσιμο,οτι και αν λενε οι κατασκευαστες.το θεμα ειναι μην γινει κανα αποτομο και γινουν ολα μεσα χαλια και θελουμε μετα διπλασιο ποσο για κατεστραμενη μηχανη. ελπιζω οτι δεν θα γινει ετσι.κανε καθε χρονο εναν ελεγχο απο πανω για χαλαρωμα ,ζητα να δουν εαν εχει επιμηκυνθει,ζητα να δουν για σημαδια , και τον ηχο το πρωι.για τον ηχο καλυτερα ανοιξε το καπω και τραβηξε ενα βιντεο,οραση και ακοη δινουν πιο αισθητο αποτελεσμα.εγω χθες σε μια διευρευνηση που εκανα ,οι μισοι λενε να αλλαχτει και οι αλλοι μισοι λενε μονο οταν την ακουσεις το πρωι που εκινεις,ουτε καν στην διαρκεια,θα ειναι αργα τοτε λενε.αντε βγαλε ακρη. αμμεσου ψεκασμου εχεις? αυτο το τσικ-τσικ που ακουγεται ειναι τα μπεκ λογικα,που κανουν σαν ντιζελ μηχανη θορυβο, και ειναι δυσκολο να το ξεχωρισεις απο την καδενα.δεν νομιζω οτι εχεις προβλημα συμφωνα με αυτο που ακουσαμε.ο προενταντηρας μπορει να χανει,αυτο κοστιζει καμια 70 ευρω νομιζω. μιλανε για αυτον στο φορουμ σας? εχει ποτε προβλημα? κιαυτος ο @11osmikrosmhtsos εξαφανιζεται ωρες-ωρες..μπες να γραψεις κανα σεντονι για την καδενα ρε mechanic!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα