Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 2MM είπε

Νομιζω εχουν 60€ τα 4 λιτρα και χωρις μεταφορικα 

Δεν ξερω να σου πω ακριβως ποσο αντεχουν . Αν τα κανεις σε ταξιδια οκ κρατα τα και 10k χλμ . Αν ειναι χιολιομετρα κυριως σε πολη , αλλαξε τα στα 5 

Εχουν μειωσει τον εστερα και εχουν βαλει PAO στα νεα  motul 300v ? Δεν το ξερω, δεν εχω ασχοληθει 

Τα αγωνιστικα λαδια, δεν ειναι μονο ποσο αντεχει η βαση τους, ειναι οτι ισως εχουν και λιγοτερα καθαριστικα, λιγοτερο ΤΒΝ κτλ. Αναλογα το λαδι , θελει ψαξιμο  

Ναι έχεις δίκιο , τώρα το παρατήρησα θα το ξανακοιτάξω όταν έρθει η ώρα της αλλαγής και θα βάλω είτε αυτό , είτε κατι άλλο επώνυμο που να αξίζει .

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, 2MM είπε

Δεν ξερω να σου πω ακριβως ποσο αντεχουν . Αν τα κανεις σε ταξιδια οκ κρατα τα και 10k χλμ . Αν ειναι χιολιομετρα κυριως σε πολη , αλλαξε τα στα 5 

τα συγκεκριμενα λογω συνθετικης βασης ΡΑΟ και με χιλιομετρα σε πολη αντεχουν ανετα 8.000χιλ. τα HC σωστα ειπες μεχρι το πολυ 6000/6μηνες

9 ώρες πριν, 2MM είπε

Εχουν μειωσει τον εστερα και εχουν βαλει PAO στα νεα  motul 300v ? Δεν το ξερω, δεν εχω ασχοληθει 

Τα αγωνιστικα λαδια, δεν ειναι μονο ποσο αντεχει η βαση τους, ειναι οτι ισως εχουν και λιγοτερα καθαριστικα, λιγοτερο ΤΒΝ κτλ. Αναλογα το λαδι , θελει ψαξιμο  

ναι,.αυτο ειναι απλο συμπερασμα , δεν το ανακοινωσε η εταιρεια.ενα παραδειγμα ειναι αυτο

2025-04-0811_23_29.png.2ce4d39a575d4761d8fa3f9989ea565d.png

το 300V  ειχε παντα κανονικο TBN οπως ενα λαδι C3 το ιδιο και το καινουριο,

• Particulate filter: Compatible with particulate filter requiring reduced SAPS (Sulfated Ash, Phosphorous, Sulfur) level (SAPS: 0.91% weight and TBN: 8.1 mg KOH/g)

αν και το 300v εδινε παντα μεγαλο βαθμο οξειδωσης λογω απλα πολλων εστερων ενω στην πραγματικοτητα δεν οξειδωνονταν,ειναι το γνωστο φαινομενο,εδω βλεπουμε οτι πηγαν ανετα χωρις οξειδωση στα 8000κμ με  κακες συνθηκες πολης. ολα εγιναν σε μικρες αποστασεις ,συντομες διαδρομες και ηταν επιφοβο να οξειδωθει .

και ομως το TAN δεν ξεφυγε .αυτο μαρτυρα μαλλον περισοτερο ΡΑΟ.

ναι κανονικα δεν περιεχουν καθαριστικα.εδω βλεπουμε ομως οτι ειναι τιγκα ,κατι πρωτοτυπο παλι γιαυτο το ιστορικο αγωνιστικο λαδι.

6 ώρες πριν, Gamer100 είπε

Ναι έχεις δίκιο , τώρα το παρατήρησα θα το ξανακοιτάξω όταν έρθει η ώρα της αλλαγής και θα βάλω είτε αυτό , είτε κατι άλλο επώνυμο που να αξίζει .

μαζι με τα αλλα , ξεχασα να σου αναφερω και το motul xclean gen 2 ενα απο τα καλυτερα που κυκλοφορουν ,κοντα στα 60-65 ευρω εδω ελλαδα.εχω δει αναλυση,ειναι πολυ καλο για c3 λαδι .απο τα καλυτερα.

δες μονο αν η εγκριση που εχει αντικαταστησει την δικια σου ταιριαζει. δες την περιγραφη μεσα.

https://azupim01.motul.com/media/motulData/DO/base/8100_x-clean_gen2_5w-40_en_fr_motul_17702_20240329.pdf

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1
Δημοσ.

ενα απο τα λαδια που θα ηθελα ,και ειναι χωρις εγκρισεις θα ηταν αυτο

https://www.motul.com/el-GR/products/17553?product=MOTUL+8100+POWER+5W-40

ειναι ενα λαδι αναμεσα στο 300V  και το  motul xcess gen 2 με την διαφορα οτι ειναι ενα ΡΑΟ λαδι με μεγαλυτερο kv ,λιγο πιο χοντρο.βεβαια καλυπτετομαστε απολυτα απο το motul xcess gen 2 που δεν το βρισκεις και ευκολα ακομα δυστυχως γιατι μας πασαρουν ακομα στοκ απο το motul xcess gen 1,ενω αντιθετα το MOTUL 8100 POWER 5W-40 δεν το βρισκεις καθολου εδω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τωρα τελευταια καποιοι εμποροι προωθουν fuchs kai βελγικο wolfs τι κοιτατε στα δελτια γιατι δεν το χω πιασει το θεμα απο την αρχη

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mike15 είπε

ενα απο τα λαδια που θα ηθελα ,και ειναι χωρις εγκρισεις θα ηταν αυτο

https://www.motul.com/el-GR/products/17553?product=MOTUL+8100+POWER+5W-40

ειναι ενα λαδι αναμεσα στο 300V  και το  motul xcess gen 2 με την διαφορα οτι ειναι ενα ΡΑΟ λαδι με μεγαλυτερο kv ,λιγο πιο χοντρο.βεβαια καλυπτετομαστε απολυτα απο το motul xcess gen 2 που δεν το βρισκεις και ευκολα ακομα δυστυχως γιατι μας πασαρουν ακομα στοκ απο το motul xcess gen 1,ενω αντιθετα το MOTUL 8100 POWER 5W-40 δεν το βρισκεις καθολου εδω

Εχει έγκριση API SP . Δεν το φερνουν οντως εδω Ελλαδα. Σπανιο να το βρεις . Κι οντως φαινεται πολυ καλο 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 2MM είπε

Εχει έγκριση API SP . Δεν το φερνουν οντως εδω Ελλαδα. Σπανιο να το βρεις . Κι οντως φαινεται πολυ καλο 

Νομίζω οτι το έχει πάρει το μάτι μου στον Σπανο.Δεν είμαι σίγουρος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, kage είπε

τωρα τελευταια καποιοι εμποροι προωθουν fuchs kai βελγικο wolfs τι κοιτατε στα δελτια γιατι δεν το χω πιασει το θεμα απο την αρχη

ειναι πολυ καλες εταιρειες και οι 2.διαβασε εδω

αλλα εαν θες τωρα τα τεχνικα δελτια ασφαλειας (.safety data sheet) για μαντεψεις την συνθεση,κοιτας σαυτο το φυλλαδιο τους το τμημα 3.0 . των fuchs αυτα δεν τα βρισκεις,δεν τα δινουν ,θελει να στειλεις μυνημα για να τα δωσουν.ειναι γρηγοροι παντως ,εχουν καλη εξυπηρετηση.

ποιοι εποροι ειναι αυτοι? θα ηθελα να μας πληροφορησεις  γιατι και εγω ψαχνω και δεν βρισκω ευκολα και για τις 2 εταιρειες.

5 ώρες πριν, katargedon είπε

Νομίζω οτι το έχει πάρει το μάτι μου στον Σπανο.Δεν είμαι σίγουρος.

για ρωτα τον που εχεις και γνωριμια.

8 ώρες πριν, 2MM είπε

το μονο καταστημα στην ευρωπη που εχει τα παντα απο μοτουλ ειναι στην γαλλια,λογικο που αλλου, αλλα εχει ακριβα μεταφορικα.αξιζει αν αγορασεις μεγαλες ποσοστητες.

https://www.driftshop.com/#search=N4IgjgrgpgTgniAXCAtgewC4QDYgDQgCGA5sTFMYRgJZoB2AzkqAMZUVozVROIDaAXQIs02Tr0EEAJtUIokk1IToQAZoRZZyMBQIC%2BBBpwxIQ5bFABuyllBB6gA

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, kage είπε

Εγω τοσα χρονια mobi1 εβαζα.. σε ποια σελιδα γραφει τι pao ειναι το fuchs/wolf

Ιαπωνικη

παντως στην σελιδα τους ,ιαπωνικη,δεν εχει αυτα,μομπιλ,καστρολ .λουκοιλ εχει.ειναι και χαλια η σελιδα τους.

μια χαρα ειναι τα mobi1.ειναι μεσα στις 3 εταιρειες που προτεινω.το 5-30 και το 0-40 ειναι απο τα καλυτερα λαδια.

βεβαια τωρα που εγιναν api sp εχουν αλλαξει την συνθεση τους αλλα παλι ειναι μεσα στα κορυφαια.

για την fuchs ενα παραδειγμα

https://universallubricant.co.uk/wp-content/uploads/2024/05/TITAN-GT1-PRO-C-3-5W-30-Safety-sheet.pdf

και πας στο SECTION 3: Composition/information on ingredients 

δυσκολα θα βρεις πλεον ΡΑΟ σε μεγαλη ποσοτητα στα fuchs/wolf ,εχουν ομως ποιοτικο hc σαν βαση

Δημοσ.

Απορία(οποίος γνωρίζει ας μου πει)

Τις προάλλες βολταραμε με παλιό seat ibiza συγγενικού προσώπου.Σε μια φάση άναψε λαμπάκι λαδιού στο καντράν.Επειδη δεν υπήρχε συνεργείο/βενζινάδικο εκεί κοντά,σταματήσαμε σε ένα Lidl(200 μέτρα από όταν άναψε το λαμπάκι),αγοράσαμε ένα μονολιτρο 10w40,10w40 του βάζουμε ούτως η άλλως,συμπληρωσαμε και συνεχίσαμε.Το μπουκάλι του λαδιού έγραφε πάνω,σε συστάσεις/προδιαγραφές κλπ...Acea A3/B4,API SN,M-B 229.1, RENAULT RN0700,VW 505.00,VW 501.01(level)... η 501.01 είναι η σωστή προδιαγραφή για το ibiza,απλώς με παραξένεψε το level μέσα στην παρένθεση... Αυτό σημαίνει ότι κάνει μόνο για συμπληρωμα;Η κάτι άλλο;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DimitrisPaps είπε

Τις προάλλες βολταραμε με παλιό seat ibiza συγγενικού προσώπου.Σε μια φάση άναψε λαμπάκι λαδιού στο καντράν.Επειδη δεν υπήρχε συνεργείο/βενζινάδικο εκεί κοντά,σταματήσαμε σε ένα Lidl(200 μέτρα από όταν άναψε το λαμπάκι),αγοράσαμε ένα μονολιτρο 10w40,10w40 του βάζουμε ούτως η άλλως,συμπληρωσαμε και συνεχίσαμε.Το μπουκάλι του λαδιού έγραφε πάνω,σε συστάσεις/προδιαγραφές κλπ...Acea A3/B4,API SN,M-B 229.1, RENAULT RN0700,VW 505.00,VW 501.01(level)... η 501.01 είναι η σωστή προδιαγραφή για το ibiza,απλώς με παραξένεψε το level μέσα στην παρένθεση... Αυτό σημαίνει ότι κάνει μόνο για συμπληρωμα;Η κάτι άλλο;

Δεν νομίζω αυτά που γράφει στο μπουκάλι το συγκεριμενο , είναι άξιο ενασχόλησης. Μπορεί να είναι και τυπογραφικό λάθος. Περισσότερο να κοιτάξετε γιατί άναψε το λαμπάκι παρά αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, DimitrisPaps είπε

Τίποτα δεν θα πάθει χειρότερο απο αυτό που ήδη έχει.Αφού τα καίει αβέρτα.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, DimitrisPaps είπε

αναψε λαμπακι συπμηρωσης λαδιου η' πιεσης λαδιου? αν ειναι το δευτερο εχεις προβλημα.

στην αμερικη τo λενe top-up ,ισως να σημαινει το ιδιο το level. δεν εχει διαφορα ,ιδιο λαδι ειναι.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, DimitrisPaps είπε

πορία(οποίος γνωρίζει ας μου πει)

Το προβλημα ειναι οτι εμεινε απο λαδια το αμαξι και οχι τι λαδι του εβαλες οταν αναβει το λαμπακι του λαδιου δεν εχεις πιεση και το οριο ειναι πολυ χαμηλα η ζημια στα μεταλλακια ειναι υπερμετρη, 200 μετρα ειναι απιστευτα πολλα για αμαξι χωρις λαδια. Αν σου αναψει το λαμπακι το πετας ρελαντι και το σταματας ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ. Αν δεν μπορεις να σβησεις μηχανη εν κινησει σταματας στον ελαχιστο δυνατο χρονο και στις ελαχιστες στροφες. Μην σε νοιαζει τι λαδι εβαλες, ολα τα λαδια ειναι καλυτερα απο καθολου λαδι. Ελπιζω να μην τα τιναξατε ολα...

10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Τίποτα δεν θα πάθει χειρότερο απο αυτό που ήδη έχει.Αφού τα καίει αβέρτα.

Δεν παει ετσι ενα μοτερ μπορει να καιει λαδια για 100.000km και να κολλησει σε 500m χωρις λαδι

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Δεν παει ετσι ενα μοτερ μπορει να καιει λαδια για 100.000km και να κολλησει σε 500m χωρις λαδι

Δεν έγραψα να μην βάλει λάδι,ότι δεν θα πάθει κάτι χειρότερο απο το λάδι του λιντλ έγραψα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...