definitio Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου H Motul βλέπω έχει βγάλει πολλαπλές εκδόσεις της σειράς 4100 (turbolight, protect, power, 4gen, syn-nergy κ.α.)... ...στο τελευταίο σέρβις μού έβαλαν το 4100 Syn-nergy Spec Αυτοί που γνωρίζουν, πώς αξιολογούν το συγκεκριμένο λάδι; Technical Data Sheet Safety Data Sheet
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δεν έγραψα να μην βάλει λάδι,ότι δεν θα πάθει κάτι χειρότερο απο το λάδι του λιντλ έγραψα Συγγνωμη 1
mike15 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 18 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Το προβλημα ειναι οτι εμεινε απο λαδια το αμαξι και οχι τι λαδι του εβαλες οταν αναβει το λαμπακι του λαδιου δεν εχεις πιεση και το οριο ειναι πολυ χαμηλα η ζημια στα μεταλλακια ειναι υπερμετρη, 200 μετρα ειναι απιστευτα πολλα για αμαξι χωρις λαδια. Αν σου αναψει το λαμπακι το πετας ρελαντι και το σταματας ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ. Αν δεν μπορεις να σβησεις μηχανη εν κινησει σταματας στον ελαχιστο δυνατο χρονο και στις ελαχιστες στροφες. Μην σε νοιαζει τι λαδι εβαλες, ολα τα λαδια ειναι καλυτερα απο καθολου λαδι. Ελπιζω να μην τα τιναξατε ολα... Δεν παει ετσι ενα μοτερ μπορει να καιει λαδια για 100.000km και να κολλησει σε 500m χωρις λαδι μητσο,πες μου ρε φιλε κατι..εχω ρωτησει 3 μηχανικους ηδη αν το λαμπακι πιεσης λαδιου οχι λαμπακι συμπληρωσης αλλα πιεσης ,αναβει και οταν λειπει ενα λιτρο .και μου λενε οχι ,αναβει μονο το λαμπακι συμπληρωσης..εσυ εδω λες οτι αναβει ακομα και για ενα λιτρο οπως του φιλου? τους αλλους λογους που αναβει το λαμπακι πιεσης τους γνωριζω,τρομπα λαδιου,μεταλλα,καδενα,φιλτρο κ.λ.π.. εμενα αναβει οταν το λαδι πιασει κοκκινο στην θερμοκρασια δλδ. μετα απο ενα μεγαλο ταξιδι κυριως μετα απο ενα ιταλικο tune up ..κανω αυτο που μου ειπαν,σταματημα και σβησιμο να κρυωσει και μετα ξαναφευγω.ταυτοχρονα καιω και λαδια οταν οδηγω ετσι,που πριν δεν το παθαινα.αν και μου λενε ειναι διαφορετικα πραγματα ,εμενα κατι μου λεει οτι συνδεονται. 18 ώρες πριν, definitio είπε H Motul βλέπω έχει βγάλει πολλαπλές εκδόσεις της σειράς 4100 (turbolight, protect, power, 4gen, syn-nergy κ.α.)... ...στο τελευταίο σέρβις μού έβαλαν το 4100 Syn-nergy Spec Αυτοί που γνωρίζουν, πώς αξιολογούν το συγκεκριμένο λάδι; Technical Data Sheet Safety Data Sheet για την κατηγορια του ενα καλο λαδι.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 3 ώρες πριν, mike15 είπε μητσο,πες μου ρε φιλε κατι..εχω ρωτησει 3 μηχανικους ηδη αν το λαμπακι πιεσης λαδιου οχι λαμπακι συμπληρωσης αλλα πιεσης ,αναβει και οταν λειπει ενα λιτρο .και μου λενε οχι ,αναβει μονο το λαμπακι συμπληρωσης..εσυ εδω λες οτι αναβει ακομα και για ενα λιτρο οπως του φιλου? Οχι να ξεκαθαρισουμε κατι για να αναψει λυχνια χαμηλης πιεσης λιπαντικου το αμαξι πρεπει να εχει τοσο λιγο λαδι στο καρτερ που οταν το σηκωσει η τρομπα να ξεκινησει να ρουφα αερα. Το λαμπακι συμπληρωσης αναβει σε καποια σταθμη που διαλεξαν οι μηχανικοι. Εδω ο φιλος ειχε ελαχιστο λαδι μεσα 1L και μολις ζεσταθηκε επεσε το ιξωδες οποτε το μειγμα αερος λαδιου ειχε πολυ χαμηλη πιεση αναβοντας την λυχνια το ενα λιτρο που εβαλαν τους εφερε στο οριο του να μην τραβαει αερα. 3 ώρες πριν, mike15 είπε εμενα αναβει οταν το λαδι πιασει κοκκινο στην θερμοκρασια δλδ. μετα απο ενα μεγαλο ταξιδι κυριως μετα απο ενα ιταλικο tune up ..κανω αυτο που μου ειπαν,σταματημα και σβησιμο να κρυωσει και μετα ξαναφευγω.ταυτοχρονα καιω και λαδια οταν οδηγω ετσι,που πριν δεν το παθαινα.αν και μου λενε ειναι διαφορετικα πραγματα ,εμενα κατι μου λεει οτι συνδεονται. Θα σου μιλησω για την brera. Η brera εχει αισθητηρα θερμοκρασιας με δικο του λαμπακι που κοβει και δυναμη αν αναβασει υψηλη θερμοκρασια. Εχει αισθητηρα σταθμης με μηνυμα στο καντραν που σου λεει ή την σταθμη ή add oil και λυχνια χαμηλης πιεσης που αν αναψει τον ηπιες 1
DimitrisPaps Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 23 ώρες πριν, mike15 είπε αναψε λαμπακι συπμηρωσης λαδιου η' πιεσης λαδιου? αν ειναι το δευτερο εχεις προβλημα. στην αμερικη τo λενe top-up ,ισως να σημαινει το ιδιο το level. δεν εχει διαφορα ,ιδιο λαδι ειναι. Λαμπάκι συμπλήρωσης άναψε(πορτοκαλί).Ανάβει όταν χάσει τουλάχιστον ένα λίτρο λάδι. 22 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Το προβλημα ειναι οτι εμεινε απο λαδια το αμαξι και οχι τι λαδι του εβαλες οταν αναβει το λαμπακι του λαδιου δεν εχεις πιεση και το οριο ειναι πολυ χαμηλα η ζημια στα μεταλλακια ειναι υπερμετρη, 200 μετρα ειναι απιστευτα πολλα για αμαξι χωρις λαδια. Αν σου αναψει το λαμπακι το πετας ρελαντι και το σταματας ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ. Αν δεν μπορεις να σβησεις μηχανη εν κινησει σταματας στον ελαχιστο δυνατο χρονο και στις ελαχιστες στροφες. Μην σε νοιαζει τι λαδι εβαλες, ολα τα λαδια ειναι καλυτερα απο καθολου λαδι. Ελπιζω να μην τα τιναξατε ολα... Δεν παει ετσι ενα μοτερ μπορει να καιει λαδια για 100.000km και να κολλησει σε 500m χωρις λαδι Πορτοκαλί λαμπάκι άναψε για συμπληρωμα.Βαλαμε αυτό του Lidl και όλα καλά.Γενικα στα vag πορτοκαλί σημαίνει συμπλήρωμα,παλλόμενο πορτοκαλί χαλασμένος αισθητήρας στάθμης λαδιού και παλλόμενο κόκκινο χαμηλή πίεση λαδιού,οπότε σταματάς οπωσδήποτε πριν τα πάρεις όλα στα χέρια.Με πορτοκαλί λαμπάκι δεν χρειάζεται να σταματήσεις αμέσως,αλλά μόλις το επιτρέψουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες. 1
atheatos Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 4 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε εμενα αναβει οταν το λαδι πιασει κοκκινο στην θερμοκρασια δλδ. μετα απο ενα μεγαλο ταξιδι 5 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε λυχνια χαμηλης πιεσης που αν αναψει τον ηπιες Αμάξι που ανάβει η λυχνία ΠΙΕΣΗΣ λαδιου , για οποιοδηποτε λογο,πρεπει να σταματήσει οπωσδήποτε για ελεγχο και επισκευή. Για να ανεβάσει λάδι τέτοια θερμοκρασία ώστε να ρίξει την πίεση, μόνο αν έχει (γίνει) νερό.
mike15 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Οχι να ξεκαθαρισουμε κατι για να αναψει λυχνια χαμηλης πιεσης λιπαντικου το αμαξι πρεπει να εχει τοσο λιγο λαδι στο καρτερ που οταν το σηκωσει η τρομπα να ξεκινησει να ρουφα αερα. Το λαμπακι συμπληρωσης αναβει σε καποια σταθμη που διαλεξαν οι μηχανικοι. Εδω ο φιλος ειχε ελαχιστο λαδι μεσα 1L και μολις ζεσταθηκε επεσε το ιξωδες οποτε το μειγμα αερος λαδιου ειχε πολυ χαμηλη πιεση αναβοντας την λυχνια το ενα λιτρο που εβαλαν τους εφερε στο οριο του να μην τραβαει αερα. οχι ρε ,ειπε οτι ελειπε ενα λιτρο,οχι οτι εμεινε μεσα στο ντεποζιτο ενα λιτρο. 34 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Θα σου μιλησω για την brera. Η brera εχει αισθητηρα θερμοκρασιας με δικο του λαμπακι που κοβει και δυναμη αν αναβασει υψηλη θερμοκρασια. Εχει αισθητηρα σταθμης με μηνυμα στο καντραν που σου λεει ή την σταθμη ή add oil και λυχνια χαμηλης πιεσης που αν αναψει τον ηπιες και εμενα εχει απο ολα και κοβει δυναμη επισης. 4 ώρες πριν, mike15 είπε εμενα αναβει οταν το λαδι πιασει κοκκινο στην θερμοκρασια δλδ. μετα απο ενα μεγαλο ταξιδι οπως ειπα , υπαρχουν πολλοι λογοι Αναφορά σε κείμενο τους αλλους λογους που αναβει το λαμπακι πιεσης τους γνωριζω,τρομπα λαδιου,μεταλλα,καδενα,φιλτρο κ.α. και παλι δεν ειναι ευκολο να βρεθει και κοστιζει αρκετα χρηματα ο ελεγχος γιατι μπορει να φτασει πολυ βαθια η αιτια του κοκκινου λαμπακιου μεχρι στροφαλο, και το κοστος οσο μια μεταχειρισμενη μηχανη. στην αγγλια υπαρχουν πολλα φορουμ που προσπαθησαν ιδιοκτητες με τετοιες καταστασεις να βρουν ακρη με τους μηχανικους τους αλλα το κοκκινο λαμπακι ηταν πολυ επιμονο.καποιοι νεοτεροι στο θεμα/προβλημα διαβαζοντας ποσα χρηματα ξοδεψαν αλλοι-παλαιοτεροι για να το βρουν ,πειστηκαν και τα πουλησαν.μεχρι και ολη την καλωδιωση εφτασαν να αλλαξουν μαζι με αλλα και παλι επεμενε. εμενα ενδεικτικα ενας μηχανικος για να ανοιξει μηχανη για ελεγχο μεχρι στροφαλο ηθελε 1500 ευρω εργασια. ο οποιος μου ειχε πει οτι σε συγγενη του ειχε αλλαξει καδενα και αναψε ,μετα τρομπα λαδιου και αναβε ξανα,μετα αλλαξε μεταλλα και ησυχασε. εγω πηγα κατευθειαν τρομπα και μεταλλα και παλι αναβει,οποτε θελει πιο μεσα.υπαρχει περιπτωση να ειναι και καποιο καλωδιο-αισθητηρας που παει εγκεφαλο.. Επεξ/σία 14 Απριλίου από mike15
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Εγω αγορασα μανομετρο βενζινας λαδιου και αμα χρειαστει το κομπλαρω και ελεγχω 1
atheatos Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 10 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Εγω αγορασα μανομετρο βενζινας λαδιου και αμα χρειαστει το κομπλαρω και ελεγχω Είναι μια λύση , γιατί συνήθως οι αισθητήρες πίεσης λαδιου , ειδικά με βραδυρευστα λαδια ,μερικές φορές πιανουν βρωμιές και δείχνουν ότι να ναι. Πέφτει λίγο η πίεση και αυτοί δείχνουν ότι έχεις κάψει φλαντζα…. (Εχω οδηγήσει αμαξι πραγματικά με την θερμοκρασία νερού μέσα στο κόκκινο από καμένη φλαντζα και η πίεση λαδιου δεν άναψε, γιατί συμπλήρωνα με ταχύρευστό λαδι που είχε πολλα προσθετα καθαρισμού. Όταν η μηχανη λύθηκε για επισκευή , άστραφτε . Αλλάχτηκε φλαντζα ,ρεκτιφιέ κυλίνδρων και ο στρόφαλος που είχε στραβώσει από υψηλή θερμοκρασία και δουλεύει σαν καινούργια.)
mike15 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 13 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Εγω αγορασα μανομετρο βενζινας λαδιου και αμα χρειαστει το κομπλαρω και ελεγχω το θεμα ειναι το μετα..τι βρισκεις
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 1 ώρα πριν, mike15 είπε το θεμα ειναι το μετα..τι βρισκεις μετα βρισκεις ρυζι
katargedon Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Γατάκια...σας έχω άνετα...σιγά μην ασχοληθώ με ενα λαμπάκι...είχα κάποτε ενα megane και οταν πάταγα φρένο,αναβαν ΟΛΑ τα λαμπάκια στον πίνακα οργάνων.ΟΛΑ όμως.Κανένας μηχανικός και ηλεκτρολόγος δεν μπορουσε να βρει τι ήταν.Ουτε στην αντιπροσωπεία. Είχαν αλλαχτεί τα πάντα.Δεν τα πλήρωνα φυσικά μέχρι να βρεθεί το τι ήταν.Οτι άλλαζα,έφτιαχνε για λιγο το πρόβλημα και ξανά μετά τα ίδια.Απο10 λεπτά μεχρι μια ώρα δούλευε νορμαλ και μετά πάλι,χριστουγεννιατικο δέντρο ο πίνακας.Πινακας οργάνων,βαλβίδα φρένων,πλακέτες στα φώτα,πλεξούδα,ασφαλειοθηκες...οτι υπάρχει αλλαχτηκε αλλα μάταια.Μου έδωσαν ανταλλαγη αλλο(ίδιο) αυτοκινητο σε πολυ καλύτερη κατάσταση και με εγγύηση και κράτησαν το δικό μου.Θα έφερναν τεχνικούς απο τη Γαλλία για να κάνουν "σχολείο".Οπότε μη σκατε για ενα λαμπάκι 😁.Δεν ρωτησα και δεν έμαθα ποτέ τι ηταν τελικα. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου 13 ώρες πριν, katargedon είπε Γατάκια...σας έχω άνετα...σιγά μην ασχοληθώ με ενα λαμπάκι...είχα κάποτε ενα megane και οταν πάταγα φρένο,αναβαν ΟΛΑ τα λαμπάκια στον πίνακα οργάνων.ΟΛΑ όμως.Κανένας μηχανικός και ηλεκτρολόγος δεν μπορουσε να βρει τι ήταν.Ουτε στην αντιπροσωπεία. Είχαν αλλαχτεί τα πάντα.Δεν τα πλήρωνα φυσικά μέχρι να βρεθεί το τι ήταν.Οτι άλλαζα,έφτιαχνε για λιγο το πρόβλημα και ξανά μετά τα ίδια.Απο10 λεπτά μεχρι μια ώρα δούλευε νορμαλ και μετά πάλι,χριστουγεννιατικο δέντρο ο πίνακας.Πινακας οργάνων,βαλβίδα φρένων,πλακέτες στα φώτα,πλεξούδα,ασφαλειοθηκες...οτι υπάρχει αλλαχτηκε αλλα μάταια.Μου έδωσαν ανταλλαγη αλλο(ίδιο) αυτοκινητο σε πολυ καλύτερη κατάσταση και με εγγύηση και κράτησαν το δικό μου.Θα έφερναν τεχνικούς απο τη Γαλλία για να κάνουν "σχολείο".Οπότε μη σκατε για ενα λαμπάκι 😁.Δεν ρωτησα και δεν έμαθα ποτέ τι ηταν τελικα. Επαθε Γαλλια
katargedon Δημοσ. 16 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Επαθε Γαλλια Έπαθα και έμαθα
Ribopaido Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) service ετησιο σε yaris μονο τα λαδια (0w8) κάνανε το 5λιτρο 135 ευρω! Δεν θυμαμαι τετοια χρεωση οταν δουλευα στο νεο κηφισο. Αλλαξα και φιλτρο καμπινας και υβριδικης , ολα μαζι 250. Οπως και να χει ολα καλα , αλλα μου φαινεται καποια πραγματα οπως φιλτρα πρεπει να τα αλλαζω μονος (ήδη τα ανοιξα και τα καθαρισα - φυσηξα στο 8μηνο οποτε δεν τα αλλαζα κιολας? ... χαζομαρα) και λαδια ενεος ή μοτουλ οπως κανουν 2-3 φιλοι τα πανε και χωρις θεμα τα βαζουν. Επεξ/σία 16 Απριλίου από Ribopaido
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα