Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 490
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ribopaido είπε

service ετησιο σε yaris μονο τα λαδια (0w8) κάνανε το 5λιτρο 135 ευρω! Δεν θυμαμαι τετοια χρεωση οταν δουλευα στο νεο κηφισο. Αλλαξα και φιλτρο καμπινας και υβριδικης , ολα μαζι 250.

Οπως και να χει ολα καλα , αλλα μου φαινεται καποια πραγματα οπως φιλτρα πρεπει να τα αλλαζω μονος (ήδη τα ανοιξα και τα καθαρισα - φυσηξα στο 8μηνο οποτε δεν τα αλλαζα κιολας? ... χαζομαρα) και λαδια ενεος ή μοτουλ οπως κανουν 2-3 φιλοι τα πανε και χωρις θεμα τα βαζουν.

Εδω και πολλά χρόνια,τα κανω ολα μόνος μου.Οχι μόνο λόγω κόστους,αλλα επειδή και οι περισσότεροι είναι άσχετοι και μπορει να σου κάνουν ζημιά.Το εχω δει πολλές φορές το έργο.

5 ώρες πριν, Ribopaido είπε

service ετησιο σε yaris μονο τα λαδια (0w8) κάνανε το 5λιτρο 135 ευρω! Δεν θυμαμαι τετοια χρεωση οταν δουλευα στο νεο κηφισο. Αλλαξα και φιλτρο καμπινας και υβριδικης , ολα μαζι 250.

Οπως και να χει ολα καλα , αλλα μου φαινεται καποια πραγματα οπως φιλτρα πρεπει να τα αλλαζω μονος (ήδη τα ανοιξα και τα καθαρισα - φυσηξα στο 8μηνο οποτε δεν τα αλλαζα κιολας? ... χαζομαρα) και λαδια ενεος ή μοτουλ οπως κανουν 2-3 φιλοι τα πανε και χωρις θεμα τα βαζουν.

Εδω και πολλά χρόνια,τα κανω ολα μόνος μου.Οχι μόνο λόγω κόστους,αλλα επειδή και οι περισσότεροι είναι άσχετοι και μπορει να σου κάνουν ζημιά.Το εχω δει πολλές φορές το έργο.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλτα αέρα/καμπίνας οκ αλλάζεις μονος.

Λαδια και το φίλτρο  πως τα αλλάζεις με τις ποδιές που έχουν;Πρέπει να σηκωθεί κοντά στο ένα μέτρο το αμάξι για να μπορέσει να κρεμάσει η ποδιά και να δουλεψεις απο κάτω.Εγώ εκεί κόλλησα με το άστρα.Την ποδιά δεν θέλω να την αφαιρέσω μονιμα.

Και έτσι πάω έξω να τα αλλάξω.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Φίλτα αέρα/καμπίνας οκ αλλάζεις μονος.

Λαδια και το φίλτρο  πως τα αλλάζεις με τις ποδιές που έχουν;Πρέπει να σηκωθεί κοντά στο ένα μέτρο το αμάξι για να μπορέσει να κρεμάσει η ποδιά και να δουλεψεις απο κάτω.Εγώ εκεί κόλλησα με το άστρα.Την ποδιά δεν θέλω να την αφαιρέσω μονιμα.

Και έτσι πάω έξω να τα αλλάξω.

Πρέπει να βγει όλη η έχει κανα μικρο τμήμα που αφαιρείται;Αλλα και ολη να πρεπει να βγει,σιγα...4,5,6 βιδες; Μπορεις επισης να τα ρουφας με αντλία.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, katargedon είπε

Πρέπει να βγει όλη η έχει κανα μικρο τμήμα που αφαιρείται;Αλλα και ολη να πρεπει να βγει,σιγα...4,5,6 βιδες; Μπορεις επισης να τα ρουφας με αντλία.

Το κομμάτι που πρέπει να ανοίξει δεν αφαιρείται τελείως,ξεβιδώνεις 4 βίδες και κρεμάει απο την μπροστά μεριά.Το φίλτρο λαδιού ειναι πάλι απο κάτω.Με αντλία δοκίμασα και στην καλύτερη μένουν 2 κιλά λάδι μέσα (απο τα 5 που παίρνει).Εχω  τρίποδα και γρύλο κροκόδειλο. 

εδω ξεχωρίζει το κεντρικό κομμάτι που κρεμάει  

OPEL-CZESCI-Zafira-C-Astra-J-Oslona-pokr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το σωστο ειναι να ανεβει το αμαξι να κανεις την δουλεια σου ευκολα και καθαρα και να στραγιξει το λαδι.εμενα εχει και μια κωλοβιδα αποστραγγισης...

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mike15 είπε

το σωστο ειναι να ανεβει το αμαξι να κανεις την δουλεια σου ευκολα και καθαρα και να στραγιξει το λαδι.εμενα εχει και μια κωλοβιδα αποστραγγισης...

Και εγω απο την τάπα τα βγαζω και τα αφηνω να στραγγιξουν μεχρι τελευταιας σταγόνας.Αλλα δεν χρειαζεται να ανεβει.Ειναι ευκολα προσβάσιμο,οπως και το φιλτρο.Ουτε ποδιά εχει.

Δημοσ.

Για τους σχετικά γνώστες, ανάμεσα σε αυτά τα 2 λιπαντικά(αυστηρά αυτά τα 2) ποιό θα επιλέγατε; Το αμάξι είναι FSI VW με απαιτήσεις 504/507.To castrol το βάζω εδώ και 4-5 χρόνια αλλά τώρα τελευταία άλλαξε μπουκάλι ενώ βγαίνει λίγο πιο κολώδες στις αλλαγές απο οτι μου είπε ο μάστορας. Βέβαια ίσως φταίει και η χειρότερη χρήση(μικρές αποστάσεις).
image.jpeg.40cae25ce6b4cd3f226d93f72f116a92.jpegimage.jpeg.62532f437b621e4265e96145b89cb436.jpeg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, lary7 είπε

Για τους σχετικά γνώστες, ανάμεσα σε αυτά τα 2 λιπαντικά(αυστηρά αυτά τα 2) ποιό θα επιλέγατε; Το αμάξι είναι FSI VW με απαιτήσεις 504/507.To castrol το βάζω εδώ και 4-5 χρόνια αλλά τώρα τελευταία άλλαξε μπουκάλι ενώ βγαίνει λίγο πιο κολώδες στις αλλαγές απο οτι μου είπε ο μάστορας. Βέβαια ίσως φταίει και η χειρότερη χρήση(μικρές αποστάσεις).
image.jpeg.40cae25ce6b4cd3f226d93f72f116a92.jpegimage.jpeg.62532f437b621e4265e96145b89cb436.jpeg

σιγουρα φταιει η χρηση που κανεις,αν θυμαμαι καλα ησουν στην σχετικη συζητηση που καναμε με αφορμη την κρεμα που εβγαινε απο το φιλτρο ενος μελους.θελει πατημα για περιπου μιση με 1 ωρα σε αυτοκινητοδρομο με μια ταχυτητα κατω και πολλες στροφες και λιγες αλλαγες κατα την διαρκεια -να το ζορισεις δλδ. για να το φερεις σε θερμοκρασια λειτουργιας -για μια φορα την εβδομαδα να εισαι οκ.

κοιτα το καστρολ αυτο ειναι ενα απο τα 2 μονο καλα λαδια που εχει αυτην την στιγμη η εταιρεια και το ενα απο αυτα δεν υπαρχει παρα μονο στην αγγλια.

εγω ομως θα πηγαινα με την fuchs,ειναι μια απο τις 3 εταιρειες σοβαρες που προτεινω και ολα τα λαδια της ειναι καλα.επιπλεον ειναι σιγουρο στοιχημα που λεμε γιατι η βαση της ειναι πολυ καλη,ειναι παραγωγος εταιρεια και τα προσθετα ειναι τα κορυφαια απο την μομπιλ.κανει σοβαρη δουλεια.

καταλαβαινω οτι εσεις της βαγκ εχετε στικερ με το καστρολ να συστηνεται οπως παλαιοτερα και οι μπεμπεδακηδες, αλλα αυτην την περιοδο η εταιρεια βγαζει μετρια προιοντα εκτος αυτων των 2,ενα δλδ. για ελλαδα.ομως εχει ενα επιπλεον μειονεκτημα αναμεσα σαυτα που προτεινεις.η καστρολ εχει πολλα μαιμου,εισαι σιγουρος για αυτο που αγοραζεις? καποτε που ειχε καλυτερα λαδια εβαζα και εγω και το σταματησα και γιαυτον τον λογο.

πλεον βαζω οτι ειναι πιο οικονομικο απο fuchs,motul ,mobil απλα συνθετικα λαδια HC αλλα ποιοτικης βασης.

Δημοσ.

Το fuchs δεν το έχω δοκιμάσει,πάντως σε castrol το 0w40 edge είναι απο τα καλύτερα λαδια που εχω βάλει.Το μοτερ δούλευε σαν ηλεκτρικό σε ολο το φάσμα.Απλα ειναι ακριβό και κοιταω σε κατι πιο οικονομικο.Γενικα τα λαδια c3 long life εχουν και εστερες μέσα απλα θέλουν και γρήγορη αλλαγή λογω του χαμηλού tbn.Τα κοιταξα βιαστικά αυτά που δείχνεις και εγω σε αυτη την κατηγορία θα εβαζα το valvoline xl-iii που εχει και pao και ειναι και σε καλή τιμή.Αν το αμαξι μου επερνε C λαδι,θα το εβαζα χωρις δευτερη σκεψη.Θα τα ξανακοιτάξω αργότερα πιο σχολαστικά και θα σου πω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...