mike15 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου οτι ειναι καλο στα χαρτια. απο τις 3 εταιρειες που παντα ψωνιζω και πιο οικονομικο. σημερα συμπληρωσα ενα λιτρο μοτουλ που μου ζητησε το αμαξι και βρηκα εκει και μιλησα με τον εκπροσωπο-πωλητη βορειου ελλαδος της μοτουλ.ι μιλησαμε αρκετα.το πρωτο παραπονο ηταν για τις υψηλες τιμες. συμφωνει αλλα ειναι θεμα μαρκετινγκ.η εταιρεια ειναι αγωνιστικη και χορηγος σε πολλα αγωνιστικα οποτε και θελει να διαφερει και πρεπει να κρατησει ψηλα τις τιμες σαν αγωνιστικη .προσπαθησε να το δικαιολογησει και με την ποιοτητα αλλα εκει διαφωνησα οτι εχει μεγαλη διαφορα με τα παλια καλα. το δευτερο ηταν για το excess gen 2 γιατι δεν υπαρχει σε ολα τα καταστηματα.μου ανεφερε οτι τα λαδια τους πλεον για τους ελληνες ειναι ακριβα και δεν κινουνται πολυ.ο ελληνας θελει πλεον φθηνο λαδι.οποτε το να φερεις ενα λαδι που κοστιζει κοντα 63-64 οταν υπαρχουν απο αλλες εταιρειες με 10-13 ευρω πιο κατω και ενω υπαρχει το excess gen 1 που ακομα που κιαυτο κοστιζει καπου εκει ,ειναι πολυτελεια για την εταιρεια να φερνει 2 λαδια της ιδιας σειρας.τον ρωτησα γιατι ενω το excess gen 1 ειχαν πει οτι θα αντικατασταθει απο το 2 υπαρχει ακομα,μου απαντησε οτι επειδη ακριβως ειναι πιο φθηνο ,δεν θελουν να χασουν πελατες. βεβαια θεωρω οτι αν καταργηθει θα υπαρχει μονο το 2 οποτε λογικα θα πεσουν και εκει οι τιμες.αλλα δεν το ρισκαρουν. το ιδιο γινεται και για το x clean 1 και 2. παντως για οποιον ενδιαφερεται θα ερθει το excess gen 2 τελη του αλλου μηνα.μου λεει για να φερω ενα λαδι εδω πρεπει να φερω 5 παλλετες.δεν νομιζω να εχουν ζητηση αλλα θα φερω.
katargedon Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, mike15 είπε οτι ειναι καλο στα χαρτια. απο τις 3 εταιρειες που παντα ψωνιζω και πιο οικονομικο. σημερα συμπληρωσα ενα λιτρο μοτουλ που μου ζητησε το αμαξι και βρηκα εκει και μιλησα με τον εκπροσωπο-πωλητη βορειου ελλαδος της μοτουλ.ι μιλησαμε αρκετα.το πρωτο παραπονο ηταν για τις υψηλες τιμες. συμφωνει αλλα ειναι θεμα μαρκετινγκ.η εταιρεια ειναι αγωνιστικη και χορηγος σε πολλα αγωνιστικα οποτε και θελει να διαφερει και πρεπει να κρατησει ψηλα τις τιμες σαν αγωνιστικη .προσπαθησε να το δικαιολογησει και με την ποιοτητα αλλα εκει διαφωνησα οτι εχει μεγαλη διαφορα με τα παλια καλα. το δευτερο ηταν για το excess gen 2 γιατι δεν υπαρχει σε ολα τα καταστηματα.μου ανεφερε οτι τα λαδια τους πλεον για τους ελληνες ειναι ακριβα και δεν κινουνται πολυ.ο ελληνας θελει πλεον φθηνο λαδι.οποτε το να φερεις ενα λαδι που κοστιζει κοντα 63-64 οταν υπαρχουν απο αλλες εταιρειες με 10-13 ευρω πιο κατω και ενω υπαρχει το excess gen 1 που ακομα που κιαυτο κοστιζει καπου εκει ,ειναι πολυτελεια για την εταιρεια να φερνει 2 λαδια της ιδιας σειρας.τον ρωτησα γιατι ενω το excess gen 1 ειχαν πει οτι θα αντικατασταθει απο το 2 υπαρχει ακομα,μου απαντησε οτι επειδη ακριβως ειναι πιο φθηνο ,δεν θελουν να χασουν πελατες. βεβαια θεωρω οτι αν καταργηθει θα υπαρχει μονο το 2 οποτε λογικα θα πεσουν και εκει οι τιμες.αλλα δεν το ρισκαρουν. το ιδιο γινεται και για το x clean 1 και 2. παντως για οποιον ενδιαφερεται θα ερθει το excess gen 2 τελη του αλλου μηνα.μου λεει για να φερω ενα λαδι εδω πρεπει να φερω 5 παλλετες.δεν νομιζω να εχουν ζητηση αλλα θα φερω. Σπανος for ever. Και το xcess gen2 και το xclean,10 ευρω το λιτρο.Και η shell,αγωνιστικη ειναι,αλλα δεν το εχει ξεφτιλίσει με τις τιμες.Και προσωπικά θεωρώ τα shell πολυ πιο ποιοτικά λιπαντικα απο τα motul(εκτος απο 2-3).Ας μου τα έλεγε εμένα αυτά...δεν θα του ξαναμιλαγα. Επεξ/σία 6 Μαϊου από katargedon
mike15 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου εμ εσυ τον εχασες τον καφε τοτε.οποτε καλυτερα γιατι τα ιδια θα σου ελεγε. εχεις τηλεφωνο του σπανου? σελιδα αποτι καταλαβα δεν εχει ετσι? στελνει παντου ελλαδα η' μονο απο καταστημα? φερνει απο μονος του εισαγωγη και τα εχει φθηνα? τι θεμα ειχες εσυ με το xcess gen2 ? σου ανεβασε θερμοκρασιες? θεωρω οτι ολες οι εταιρειες εχουν καλα και αδιαφορα λιπαντικα. το xcess gen 1 και το shell χελιξ 5-40 Α3/Β4 ειναι στην ιδια κατηγορια και τιμη και ειναι πολυ καλα και γιαυτο ειναι απο τα πρωτα σε πωλησεις στην ευρωπη.
katargedon Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου 47 λεπτά πριν, mike15 είπε εμ εσυ τον εχασες τον καφε τοτε.οποτε καλυτερα γιατι τα ιδια θα σου ελεγε. εχεις τηλεφωνο του σπανου? σελιδα αποτι καταλαβα δεν εχει ετσι? στελνει παντου ελλαδα η' μονο απο καταστημα? φερνει απο μονος του εισαγωγη και τα εχει φθηνα? τι θεμα ειχες εσυ με το xcess gen2 ? σου ανεβασε θερμοκρασιες? θεωρω οτι ολες οι εταιρειες εχουν καλα και αδιαφορα λιπαντικα. το xcess gen 1 και το shell χελιξ 5-40 Α3/Β4 ειναι στην ιδια κατηγορια και τιμη και ειναι πολυ καλα και γιαυτο ειναι απο τα πρωτα σε πωλησεις στην ευρωπη. 1:Δεν εχω θεμα με το xcess.Δεν μου αρεσει στα κρύα,μου αρεσει στην εθνικη.Ειναι καλο,αλλα οχι "all around",δηλαδη για ολες τις δουλειες.Ειναι ενα καλο,αλλα απλό λαδι και αυτο φαίνεται. 2:Δεν εχω τηλ του σπανου αλλα γκουγκλαρε το και θα το βρεις.Spanos spare parts.Δεν ξερω αν στελνει κλπ.Θα σου πει. 3.Το helix δεν το εχω δοκιμασει,ειναι το επομενο που θα βαλω.Αλλα στα χαρτια δειχνει πολυ καλυτερο.Αλλα οπως παντα καλη η θεωρια,αλλα στην πραξη θα το δω.Επαναλαμβανω ΔΕΝ ειναι κακο το xcess,αλλα δεν ειναι και σουπερ ουαου.
katargedon Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου Απο τον Σπανο.Πηρα ενα 4λιτρο 40 ευρω και ενα μονολιτρο 10 και κατι ψιλα.
mike15 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) περιπου 10-12 ευρω στο 4λιτρο κατω απο τα αλλα καταστηματα. 1-2 εχουν αυτες τις τιμες,απορω πως πουλανε τοσο κατω.και παραεισαγωγη να ηταν παλι στην κανονικη τιμη πουλανε μερικοι. τι ενοεις allaround λαδι? εγω το μονο που ξερω εμπειρικα οπως εχω πει πολλες φορες ειναι οτι δεν ταιριαζουν ολα τα λαδια το ιδιο σε ολους τους κινητηρες,ακομα και ιδιου μοντελλου.εχει να κανει μετην χρηση και την κατασταση του κινητηρα και ισως και τις απαιτησεις του οδηγου.δεν ξερω τι ειναι οι αλλες δουλειες που αναφερεις. παντως στην αμερικη το εξυμνουν μαζι με το σελ,που εκει εχει αλλες 2 ονομασιες-εταιρειες,οχι σελ. παντως δεν ξερω γιατι το θεωρεις καλυτερο.βλεποντας και τα τεχνικα χαρκατηριστικα αλλα και το κας του ιδιας προελευσης ειναι και ιδια σχεδον χαρακτηριστικα εχουν.το σελ ειναι και στην ψιλο οριο των 40,..12.8 .. θυμαμαι αυτα τα λαδια τα κατεκρινες. Επεξ/σία 6 Μαϊου από mike15
katargedon Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, mike15 είπε περιπου 10-12 ευρω στο 4λιτρο κατω απο τα αλλα καταστηματα. 1-2 εχουν αυτες τις τιμες,απορω πως πουλανε τοσο κατω.και παραεισαγωγη να ηταν παλι στην κανονικη τιμη πουλανε μερικοι. τι ενοεις allaround λαδι? εγω το μονο που ξερω εμπειρικα οπως εχω πει πολλες φορες ειναι οτι δεν ταιριαζουν ολα τα λαδια το ιδιο σε ολους τους κινητηρες,ακομα και ιδιου μοντελλου.εχει να κανει μετην χρηση και την κατασταση του κινητηρα και ισως και τις απαιτησεις του οδηγου.δεν ξερω τι ειναι οι αλλες δουλειες που αναφερεις. παντως στην αμερικη το εξυμνουν μαζι με το σελ,που εκει εχει αλλες 2 ονομασιες-εταιρειες,οχι σελ. παντως δεν ξερω γιατι το θεωρεις καλυτερο.βλεποντας και τα τεχνικα χαρκατηριστικα αλλα και το κας του ιδιας προελευσης ειναι και ιδια σχεδον χαρακτηριστικα εχουν.το σελ ειναι και στην ψιλο οριο των 40,..12.8 .. θυμαμαι αυτα τα λαδια τα κατεκρινες. Δε θυμαμαι να κατεκρινα ποτε τα σελ.Μηπως εγραψα κατι και ακουστηκε αλλιως η μηπως καταλαβες κατι λαθος.Μπορει.Τελοσπαντων.Οσο για τη μοτουλ υποψιαζομαι οτι δεν βαζει πλαφον στους εμπορους,επίτηδες για να πουλάνε ακριβα για τον λογο που εγραψες πιο πριν.Παντως το κυριο cas του xcess ειναι το 54-7 heavy paraffinic ενω του ultra ειναι το 69-9 fischer trops (gtl).Δεν ειναι ιδιας προελευσης.Σαν τεχνικα χαρακτηριστικά το ultra εχει πιο ψηλο flash,πιο χαμηλο noack,πιο λιγο πυκνωτικο και πιο πλουσιο πακετο προσθετων.Η σελ δεν αναφερει hths,αλλα λογικα θα ειναι χαμηλοτερο απο του xcess,λογω του οτι ειναι πιο λεπτο.Εκει ο ποντος παει στο xcess.Δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα βαλω 40αρι η 30αρι.Σκεφτομαι να βαλω για πείραμα το 30αρι,να δω ποσο θα καψει.Με το 40αρι(xcess-edge) δεν εχω θεμα κατανάλωσης.4 χιλιάδες εχω κανει περιπου τωρα και εχω συμπληρωσει 150-200 ml.Θα δουμε.All around εννοω καλό και στα γκάζια και στην κίνηση κλπ κλπ.Παραδειγμα με το edge 040 που φοραγα πριν,σταματαγες στο φαναρι και νομιζες οτι εχει σβησει το αμάξι.Το xcess δεν το εχει αυτο.Νιωθεις το μοτερ.Το xcess θελει εθνική και στροφαρισμα.Εκει ειναι top.Και δεν είμαι προκατειλημμενος.Αν βαλω το ultra και είναι σαπακι,θα το κραξω δημοσιως,δεν τους χαριζω. Επεξ/σία 7 Μαϊου από katargedon
mike15 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, katargedon είπε Δε θυμαμαι να κατεκρινα ποτε τα σελ.Μηπως εγραψα κατι και ακουστηκε αλλιως η μηπως καταλαβες κατι λαθος.Μπορει.Τελοσπαντων.Οσο για τη μοτουλ υποψιαζομαι οτι δεν βαζει πλαφον στους εμπορους,επίτηδες για να πουλάνε ακριβα για τον λογο που εγραψες πιο πριν.Παντως το κυριο cas του xcess ειναι το 54-7 heavy paraffinic ενω του ultra ειναι το 69-9 fischer trops (gtl).Δεν ειναι ιδιας προελευσης.Σαν τεχνικα χαρακτηριστικά το ultra εχει πιο ψηλο flash,πιο χαμηλο noack,πιο λιγο πυκνωτικο και πιο πλουσιο πακετο προσθετων.Η σελ δεν αναφερει hths,αλλα λογικα θα ειναι χαμηλοτερο απο του xcess,λογω του οτι ειναι πιο λεπτο.Εκει ο ποντος παει στο xcess.Δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα βαλω 40αρι η 30αρι.Σκεφτομαι να βαλω για πείραμα το 30αρι,να δω ποσο θα καψει.Με το 40αρι(xcess-edge) δεν εχω θεμα κατανάλωσης.4 χιλιάδες εχω κανει περιπου τωρα και εχω συμπληρωσει 150-200 ml.Θα δουμε.All around εννοω καλό και στα γκάζια και στην κίνηση κλπ κλπ.Παραδειγμα με το edge 040 που φοραγα πριν,σταματαγες στο φαναρι και νομιζες οτι εχει σβησει το αμάξι.Το xcess δεν το εχει αυτο.Νιωθεις το μοτερ.Το xcess θελει εθνική και στροφαρισμα.Εκει ειναι top.Και δεν είμαι προκατειλημμενος.Αν βαλω το ultra και είναι σαπακι,θα το κραξω δημοσιως,δεν τους χαριζω. αρα το καλο λαδι All around εχει να κανει με το πιο ακουγεται πιο ησυχα στο ρελαντι της κινησης για ...εσενα. εαν ειναι ετσι το καλο λαδι,τοτε για εμενα ειναι πολυ καλο γιατι εγω παλι θελω να το ακουω παντου,μαρεσει ο ηχος γρυλισματος που βγαζουν τα μοτουλ,δειχνει την αγωνιστικη της ταυτοτητα.το xcess γενικα οπως σου ειχα γραψει και τοτε που εδωσες την κριτικη ειναι για πιο ανησυχα νιατα 😂,για αυτους που κανουν πιο ζωηρη καθημερινη οδηγηση μεσα η' εξω απο την πολη. δεν ειπα οτι κατεκρινες τα σελ...οτι δεν σου αρεσουν τα 40αρια που ειναι προς το λεπτο οριο τους,προς 30αρια χονδρα δλδ.,με λιγα λογια τα λεπτα 40αρια σε κινηματικο βισκοζιτυ. νομιζω το ανεφερες στο αλλο τοπικ του megapaixtaras-λαδια προδιαγραφες κ.λ.π. εκει ειχες κοροιδεψει και τα 30αρια που θες να δοκιμασεις τωρα ,τα ''νερακια" .το εχω διαβασει καλα και θυμαμαι τα μαργαριταρια που εγραψες😂 40 ευρω το 4/λιτρο και 10 ευρω το μονο για το xcess gen 2.....50 ευρω συνολο,το εχει πιο φθηνο και απο το gen 1...στελνει με κουριερ 5 ευρω + 2 αντικαταβολη εγω που ειμαι εκτος.τελη μηνα θα κανω αλλαγη οποτε θα δω τι τιμη θα εχει το καταστημα οταν τα φερει κοντα μου. παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση η τιμη γιατι αυτο το λαδι το εχουν μετρημενοι 3-4 εμποροι στην ελλαδα λογω οτι υπαρχει το φθηνοτερο xcess 1 ακομα.και η τιμη που το εχουν ειναι 13.00 ευρω το μονολιτρο ο φθηνοτερος και 60 ευρω το 5/λιτρο ...ειναι αρκετη η διαφορα.παντως αγοραζει απο την αντιπροσωπεια,το τσεκαρα.αν ομως κανει και παραλληλη κανεις δεν μπορει να το ελεγξει.για την πολιτικη θα ρωτησω τον πωλητη που μιλησα και θα μαθω. στα τεχνικα τωρα.. Το GTL εξακολουθεί να είναι ένα βασικό λάδι Ομάδας III (υδρογονοπυρόλυσης). Η διαφορά είναι φυσικά η πρώτη ύλη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα βασικά έλαια με λιγότερες ακαθαρσίες και υψηλότερους VI από τις πιο παραδοσιακές πρώτες ύλες..ετσι σαν λαδι HC τελικα μικρη διαφορα εχει στο αποτελεσμα το gtl εχει παντα πιο υψηλο φλας ποιντ και επισης δινει καλυτερο ,χαμηλοτερο πουρ ποιντ. για το χαμηλο νοακ 😐, ναι δινει παντα πιο χαμηλο νοακ ,αλλα ισως ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.και το λεω στα χαρτια γιατι εχει παρατηρηθει καψιμο λαδιου και απωλεια σε αντιθεση με καποια αλλα heavy paraffinic που εχουν κοντα στο 8- 10 οπως τα μοτουλ.εχω και εγω προσωπικη εμπειρια 2 φορες και γιαυτο τα αποφευγω.ειναι περιπτωση οπως αυτο με το tbn που συζητησαμε σε αλλο τοπικ.μπορει καποια να εχουν 10 και ενα αλλο να εχει 7 αλλα το δευτερο να μειωνεται πιο αργα σε βαθος χρονου. το gtl εχει ενα βασικο hths, του σελ 5-40 το δινουν κοντα στο 3,6 -3.58 νομιζω,το ειχα διαβασει σε ενα απο τα φορουμ εξωτερικου.αυτο που λες οτι οταν ειναι πιο λεπτο δινει μικροτερο hths δεν ισχυει .π.χ τα motul xclean gen 2 -5-40 και xcess gen 2, εχουν 13,3 και 13,5 kv αλλα hths 3,9 και 3,8 αντιστοιχα, ενω το xcess gen 1 εχει 14.2kv και hths 3.7 ! στο πακετο προσθετων δεν ξερω ποια εχεις και απο τα 2 και τα συγκρινες,ποιας χρονιας SN η' SP. πρεπει να ειναι ιδιου api γιατι διαφερουν.οπως και τα ΡΑΟ ετσι και τα gtl λεγονται λαδια με πιο ''στεγνη'' βαση και ως εκ τουτου χρειαζονται πιο δυνατα προσθετα.ομως παντα το τελικο αποτελεσμα μετραει,αυτο ειναι κανονας. γιαυτο τονισα πολυ και θα το τονιζω παντα ,καλα τι υπαρχει στα χαρτια αλλα δεν ταιριαζουν ολα τα λαδια το ιδιο σε ολους τους κινητηρες,ακομα και ιδιου μοντελλου. Επεξ/σία 7 Μαϊου από mike15
mike15 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου ο φιλος μου απο βελγιο εχει βαλει ενα τετοιο λαδι μοτο και παει μια χαρα.μου ειπε τα εξης: Αναφορά σε κείμενο going to the motobike, for having lower Noack, higher flaspoint and ester content that always helps in removing deposits. Motorcycle oils need to be foaming resistant as they are also used for gearbox lubrication, and those act like mixers. I know this oil has about 2k ppm calcium, and 900ppm zddp + 150 ppm Moly
katargedon Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mike15 είπε αρα το καλο λαδι All around εχει να κανει με το πιο ακουγεται πιο ησυχα στο ρελαντι της κινησης για ...εσενα. εαν ειναι ετσι το καλο λαδι,τοτε για εμενα ειναι πολυ καλο γιατι εγω παλι θελω να το ακουω παντου,μαρεσει ο ηχος γρυλισματος που βγαζουν τα μοτουλ,δειχνει την αγωνιστικη της ταυτοτητα.το xcess γενικα οπως σου ειχα γραψει και τοτε που εδωσες την κριτικη ειναι για πιο ανησυχα νιατα 😂,για αυτους που κανουν πιο ζωηρη καθημερινη οδηγηση μεσα η' εξω απο την πολη. δεν ειπα οτι κατεκρινες τα σελ...οτι δεν σου αρεσουν τα 40αρια που ειναι προς το λεπτο οριο τους,προς 30αρια χονδρα δλδ.,με λιγα λογια τα λεπτα 40αρια σε κινηματικο βισκοζιτυ. νομιζω το ανεφερες στο αλλο τοπικ του megapaixtaras-λαδια προδιαγραφες κ.λ.π. εκει ειχες κοροιδεψει και τα 30αρια που θες να δοκιμασεις τωρα ,τα ''νερακια" .το εχω διαβασει καλα και θυμαμαι τα μαργαριταρια που εγραψες😂 40 ευρω το 4/λιτρο και 10 ευρω το μονο για το xcess gen 2.....50 ευρω συνολο,το εχει πιο φθηνο και απο το gen 1...στελνει με κουριερ 5 ευρω + 2 αντικαταβολη εγω που ειμαι εκτος.τελη μηνα θα κανω αλλαγη οποτε θα δω τι τιμη θα εχει το καταστημα οταν τα φερει κοντα μου. παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση η τιμη γιατι αυτο το λαδι το εχουν μετρημενοι 3-4 εμποροι στην ελλαδα λογω οτι υπαρχει το φθηνοτερο xcess 1 ακομα.και η τιμη που το εχουν ειναι 13.00 ευρω το μονολιτρο ο φθηνοτερος και 60 ευρω το 5/λιτρο ...ειναι αρκετη η διαφορα.παντως αγοραζει απο την αντιπροσωπεια,το τσεκαρα.αν ομως κανει και παραλληλη κανεις δεν μπορει να το ελεγξει.για την πολιτικη θα ρωτησω τον πωλητη που μιλησα και θα μαθω. στα τεχνικα τωρα.. Το GTL εξακολουθεί να είναι ένα βασικό λάδι Ομάδας III (υδρογονοπυρόλυσης). Η διαφορά είναι φυσικά η πρώτη ύλη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα βασικά έλαια με λιγότερες ακαθαρσίες και υψηλότερους VI από τις πιο παραδοσιακές πρώτες ύλες..ετσι σαν λαδι HC τελικα μικρη διαφορα εχει στο αποτελεσμα το gtl εχει παντα πιο υψηλο φλας ποιντ και επισης δινει καλυτερο ,χαμηλοτερο πουρ ποιντ. για το χαμηλο νοακ 😐, ναι δινει παντα πιο χαμηλο νοακ ,αλλα ισως ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.και το λεω στα χαρτια γιατι εχει παρατηρηθει καψιμο λαδιου και απωλεια σε αντιθεση με καποια αλλα heavy paraffinic που εχουν κοντα στο 8- 10 οπως τα μοτουλ.εχω και εγω προσωπικη εμπειρια 2 φορες και γιαυτο τα αποφευγω.ειναι περιπτωση οπως αυτο με το tbn που συζητησαμε σε αλλο τοπικ.μπορει καποια να εχουν 10 και ενα αλλο να εχει 7 αλλα το δευτερο να μειωνεται πιο αργα σε βαθος χρονου. το gtl εχει ενα βασικο hths, του σελ 5-40 το δινουν κοντα στο 3,6 -3.58 νομιζω,το ειχα διαβασει σε ενα απο τα φορουμ εξωτερικου.αυτο που λες οτι οταν ειναι πιο λεπτο δινει μικροτερο hths δεν ισχυει .π.χ τα motul xclean gen 2 -5-40 και xcess gen 2, εχουν 13,3 και 13,5 kv αλλα hths 3,9 και 3,8 αντιστοιχα, ενω το xcess gen 1 εχει 14.2kv και hths 3.7 ! στο πακετο προσθετων δεν ξερω ποια εχεις και απο τα 2 και τα συγκρινες,ποιας χρονιας SN η' SP. πρεπει να ειναι ιδιου api γιατι διαφερουν.οπως και τα ΡΑΟ ετσι και τα gtl λεγονται λαδια με πιο ''στεγνη'' βαση και ως εκ τουτου χρειαζονται πιο δυνατα προσθετα.ομως παντα το τελικο αποτελεσμα μετραει,αυτο ειναι κανονας. γιαυτο τονισα πολυ και θα το τονιζω παντα ,καλα τι υπαρχει στα χαρτια αλλα δεν ταιριαζουν ολα τα λαδια το ιδιο σε ολους τους κινητηρες,ακομα και ιδιου μοντελλου. Ας ξεκινησουμε απο τα μαργαριτάρια...και ποιος τα εγραψε.Εγω ποτε δεν εγραψα περι υψομετρου και θεσης σεληνης...οπότε ληγει εδω το θεμα των μαργαριταριων.Αν θελει αυτος ας ξαναεμφανιστει και ολοι μαζι να το συζητήσουμε.Συνεχιζουμε με το hths,συμφωνω οτι δεν ειναι κανονας,υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως αυτα που εγραψες και καποια αλλα.Παντα υπαρχουν εξαιρεσεις οπως και το ultra που παρολο που ειναι οντως λεπτο 40αρι,σε ολες τις αναλυσεις used,κρατησε το ιξωδες του καλυτερα απο αυτα που ειχαν kv 14 γιατι εχει λιγο πυκνωτικο.Αλλιως δεν θα το κοιταγα καν.Οσο για τον Σπανο πιστευω να μιλησες με τον σωστο γιατι υπαρχει και spanos parts,χωρις το spare,ειναι αλλος αυτος. Επεξ/σία 7 Μαϊου από katargedon 1 1
mike15 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 5 ώρες πριν, katargedon είπε Ας ξεκινησουμε απο τα μαργαριτάρια...και ποιος τα εγραψε.Εγω ποτε δεν εγραψα περι υψομετρου και θεσης σεληνης...οπότε ληγει εδω το θεμα των μαργαριταριων.Αν θελει αυτος ας ξαναεμφανιστει και ολοι μαζι να το συζητήσουμε.Συνεχιζουμε με το hths,συμφωνω οτι δεν ειναι κανονας,υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως αυτα που εγραψες και καποια αλλα.Παντα υπαρχουν εξαιρεσεις οπως και το ultra που παρολο που ειναι οντως λεπτο 40αρι,σε ολες τις αναλυσεις used,κρατησε το ιξωδες του καλυτερα απο αυτα που ειχαν kv 14 γιατι εχει λιγο πυκνωτικο.Αλλιως δεν θα το κοιταγα καν.Οσο για τον Σπανο πιστευω να μιλησες με τον σωστο γιατι υπαρχει και spanos parts,χωρις το spare,ειναι αλλος αυτος. πλακα κανουμε ρε συ.αστον αυτον, μαλλον καποιος δηθεν ειδικος που δεν μπορεσε να τον αντιμετωπισει τον εκανε αναφορα και εγινε atheatos😂 αυτο καταλαβα απο το τελος που διαβασα.εδω ομως μιλαμε για τους παροντες, ναι αλλα εγω βλεπω οτι τελικα σιγα-σιγα συμφωνεις με οσα ελεγε .ξερεις ,μπορει οπως τωρα που θελεις να βαλεις τα νερακια 30αρια που τοτε σου ελεγε οτι ειναι καλα λαδια και εσυ τα κοροιδευες ,μετα απο λιγο καιρο να αλλαξεις γνωμη και για το υψομετρο,αν και αποτι θυμαμαι στην αρχη του τοπικ εδω συμφωνησες και με αυτο μερικως.αρα δεν ηταν μαργαριταρι,οπως τα νερακια. η σεληνη οντως ηταν κουφο...αρκετα ομως το πειραγμα😂. αφου το ειχαμε συζητησει για ποιον σπανο εδω στο τοπικ ,στην αρχη που τον προτεινες.ειχα βαλει εγω τον λαθος ,την σελιδα του και ειπες οτι αλλος ειναι.οποτε .τον σωστο ρωτησα ,στην φραντζη.
katargedon Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι εχει γνησια.Μπορει να κανει και παραεισαγωγη ταυτοχρονα αλλα ψωνιζει και απο την εδω αντιπροσωπια.Το επιβεβαιωσε ο Μητσαλκακης της μοτουλ.Δεν εχει σημασια ετσι και αλλιως.Τον ειχα τσεκαρει και παλαιοτερα με κατι μπουζι ngk που είχα αγορασει,ειχα στειλει στην ngk φωτογραφιες,κωδικους κλπ και μου επιβεβαιωσαν οτι ειναι γνησια.Παντως αν παραγγείλεις,μην παρεις μονο λαδια.Παρε ολα τα αναλωσιμα με ενα κοστος μεταφορικών.Θα γλιτωσεις πολυ χρημα.Εγω ειχα παρει 5 λιτρα λαδι,3 λιτρα βαλβολινη,φιλτρο αερα,λαδιου,καμπινας,δισκοπλακες,τακακια,γρασο χαλκου,γρασο σιλικονης,υαλοκαθαριστηρες και wd40 και για όλα πληρωσα 180 ευρω.Εβγαινε πολυ πολυ λιγοτερο απο οποιον αλλον ρωτησα και απο autodoc.Spanos for ever.Θα επρεπε να τον βαλουμε στη βουλή. Επεξ/σία 8 Μαϊου από katargedon
atheatos Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 3 ώρες πριν, katargedon είπε Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι εχει γνησια.Μπορει να κανει και παραεισαγωγη ταυτοχρονα αλλα ψωνιζει και απο την εδω αντιπροσωπια.Το επιβεβαιωσε ο Μητσαλκακης της μοτουλ.Δεν εχει σημασια ετσι και αλλιως.Τον ειχα τσεκαρει και παλαιοτερα με κατι μπουζι ngk που είχα αγορασει,ειχα στειλει στην ngk φωτογραφιες,κωδικους κλπ και μου επιβεβαιωσαν οτι ειναι γνησια.Παντως αν παραγγείλεις,μην παρεις μονο λαδια.Παρε ολα τα αναλωσιμα με ενα κοστος μεταφορικών.Θα γλιτωσεις πολυ χρημα.Εγω ειχα παρει 5 λιτρα λαδι,3 λιτρα βαλβολινη,φιλτρο αερα,λαδιου,καμπινας,δισκοπλακες,τακακια,γρασο χαλκου,γρασο σιλικονης,υαλοκαθαριστηρες και wd40 και για όλα πληρωσα 180 ευρω.Εβγαινε πολυ πολυ λιγοτερο απο οποιον αλλον ρωτησα και απο autodoc.Spanos for ever.Θα επρεπε να τον βαλουμε στη βουλή. Ξερεις αν φέρνει προϊόντα της Kroon oil? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα