11osmikrosmhtsos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 57 λεπτά πριν, kostasw είπε Ζητάει το βιβλίο 0w20 acea c2 Fiat 9.55535-DSX. https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-eco-synth-ecs-sae-0w-20 https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-ehs-sae-0w-20
kostasw Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 11 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said: https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-eco-synth-ecs-sae-0w-20 https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-ehs-sae-0w-20 Ναι τα γνωρίζω. Εμένα άλλος ήταν ο προβληματισμός μού.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Μόλις τώρα, kostasw είπε Εμένα άλλος ήταν ο προβληματισμός μού η fiat κανει του κεφαλιου της, αστους, το ιξωδες δε το πειραζεις αν δεν υπαρχει λογος το OW30 παντως για θερινο ειναι οκ
kostasw Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Just now, 11osmikrosmhtsos said: η fiat κανει του κεφαλιου της, αστους, το ιξωδες δε το πειραζεις αν δεν υπαρχει λογος το OW30 παντως για θερινο ειναι οκ Το έχω καταλάβει αυτό. Ακόμα και τα selenia που λέει μέσα το βιβλίο δεν βγαίνουν πλέον acea c2 αλλά c5. Επίσης εκτός από selenia και castrol καμία άλλη μάρκα δεν δίνει approval το λάδι αλλά recommendation. Βέβαια πάει κάπου το μυαλό μου γιατί γίνεται αυτό. Αυτό που ήθελα να ξεκαθαρίσω μέσα μου και να μην σπάω το κεφάλι μου είναι πώς άλλο προτείνει στο βιβλίο άλλο βάζουν και άλλα κυκλοφορούν. Και αντε πες ότι πηγαίνω σε 0w30. Acea;;; c2 που προτείνει στο 0w20 ή c5 c6;
atheatos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 1 ώρα πριν, kostasw είπε Στην περίπτωση που σε ένα συγκεκριμένο ιξώδες δεν υπάρχει acea που γράφει το βιβλίο; Βασικά να τα πάρω με την σειρά. Ζητάει το βιβλίο 0w20 acea c2 Fiat 9.55535-DSX. Μέχρι και πριν 1-1.5 χρόνο έβρισκες acea c2. Πλέον όλα τα 0w20 είναι acea c5 ή c6 Επίσης στο βιβλίο δεν δίνει καμία εναλλακτική λαδιού. Αποκλειστικά και μόνο αυτό που έγραψα. Επίσης η αντιπροσωπεία βάζει πλέον 0w20 C5 Fiat 9.55535-GSX Το οποίο λάδι τουλάχιστον στα χαρτιά δεν πληρεί καμία προδιαγραφή πέρα από το ιξώδες. Ποσο λάθος είναι αυτό; και γιατί να μην πάω σε 0w30 acea C2 με διαφορετική έγκριση της φιατ; Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός με το σκεπτικό μου. Τα λάδια εξελίσσονται με το χρόνο και προσαρμόζονται με τις αλλαγές που γίνονται στα καύσιμα. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλά η βενζίνη και το diesel δεν είναι όπως παλιά . Έχουν πολλά στοιχεία που προέρχονται από επεξεργασία βιοκαυσίμων. Το λάδι πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει τα νέα συστατικά στα καύσιμα και να μην μολυνθεί. Εξού και οι ανανεωμένες προδιαγραφές. Καποιες είναι συμβατές με τον κινητήρα σου.Για παράδειγμα η api έχει την GF6A που είναι συμβατή με τους παλαιοτερους κινητήρες και την 6Β για τους καινούργιους. Η 6Α υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων που έπαιρναν GF 3, 4, 5. Κάτι παρόμοιο θέλω να πιστεύω συμβαίνει και με την ACEA. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ιξώδες αν το λάδι είναι καλό.
kostasw Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, atheatos said: Τα λάδια εξελίσσονται με το χρόνο και προσαρμόζονται με τις αλλαγές που γίνονται στα καύσιμα. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλά η βενζίνη και το diesel δεν είναι όπως παλιά . Έχουν πολλά στοιχεία που προέρχονται από επεξεργασία βιοκαυσίμων. Το λάδι πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει τα νέα συστατικά στα καύσιμα και να μην μολυνθεί. Εξού και οι ανανεωμένες προδιαγραφές. Καποιες είναι συμβατές με τον κινητήρα σου.Για παράδειγμα η api έχει την GF6A που είναι συμβατή με τους παλαιοτερους κινητήρες και την 6Β για τους καινούργιους. Η 6Α υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων που έπαιρναν GF 3, 4, 5. Κάτι παρόμοιο θέλω να πιστεύω συμβαίνει και με την ACEA. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ιξώδες αν το λάδι είναι καλό. Ποιός ορίζει ποιο λάδι είναι καλό; μόνο κάποιος που στέλνει για αναλύσεις και μπορεί να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων. Από εκεί και πέρα έρχομαι σήμερα και σου λέω θέλω λάδι 0w20 acea c2 Fiat 9.55535-dsx. Ποιο θα μου έδινες; Δεν ψάχνω αναλύσεις δεν ψάχνω το τέλειο λάδι. Κάθε 5000 τα πετάω. Αναφέρομαι στο ίσως μάρκετινγκ των εγκρίσεων. Τι διαφορά έχει το λάδι που προτείνει η φιατ με ένα 0w20 που προτείνει η Mercedes ας πούμε. Επίσης τι εννοείς με την τελευταία πρόταση σού; ότι μπορώ να πάω σε διαφορετικό ιξώδες; ή δεν είναι όλα τα 0w20 τα ίδια; Επεξ/σία 11 Μαϊου από kostasw
atheatos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, kostasw είπε Ποιός ορίζει ποιο λάδι είναι καλό; μόνο κάποιος που στέλνει για αναλύσεις και μπορεί να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων. Από εκεί και πέρα έρχομαι σήμερα και σου λέω θέλω λάδι 0w20 acea c2 Fiat 9.55535-dsx. Ποιο θα μου έδινες; Δεν ψάχνω αναλύσεις δεν ψάχνω το τέλειο λάδι. Κάθε 5000 τα πετάω. Αναφέρομαι στο ίσως μάρκετινγκ των εγκρίσεων. Τι διαφορά έχει το λάδι που προτείνει η φιατ με ένα 0w20 που προτείνει η Mercedes ας πούμε. Επίσης τι εννοείς με την τελευταία πρόταση σού; ότι μπορώ να πάω σε διαφορετικό ιξώδες; ή δεν είναι όλα τα 0w20 τα ίδια; C2 από το λίγο που έψαξα, είναι παλιά προδιαγραφή και θα γίνει obsolete όπως έγινε η C1. Τώρα σχετικά με το μάρκετινγκ θα συμφωνήσω μαζί σου , λέγοντας σου ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες το ξεφτίλισαν σε συνεργασία με την ACEA ,βγάζοντας η κάθε μία ,την δικιά της προδιαγραφή για να αρμέγουν χρήμα και από τις εταιρείες λαδιών και τελικώς τους καταναλωτές. Για μένα μόνο όσα λάδια έχουν την προδιαγραφή ILSAC (api} είναι αρκετά . Τα υπόλοιπα πιστεύω παίζουν με τις ετικέτες …. Φυσικα και δεν είναι όλα τα λάδια με το ίδιο ιξώδες , ίδια. Αν βάλω πχ. 0-30 και το λάδι είναι τόσο χάλια, ωστε διαλυθεί και να γίνει 0-8 στην πράξη , τι να το κάνω το ιξώδες? Θα σου έδινα ένα από τα δύο : https://www.kroon-oil.com/en/category/motor-oils-automotive/0w-20-628/?q=Fiat Επεξ/σία 11 Μαϊου από atheatos
kostasw Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 4 minutes ago, atheatos said: C2 από το λίγο που έψαξα, είναι παλιά προδιαγραφή και θα γίνει obsolete όπως έγινε η C1. Τώρα σχετικά με το μάρκετινγκ θα συμφωνήσω μαζί σου , λέγοντας σου ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες το ξεφτίλισαν σε συνεργασία με την ACEA ,βγάζοντας η κάθε μία ,την δικιά της προδιαγραφή για να αρμέγουν χρήμα και από τις εταιρείες λαδιών και τελικώς τους καταναλωτές. Για μένα μόνο όσα λάδια έχουν την προδιαγραφή ILSAC (api} είναι αρκετά . Τα υπόλοιπα πιστεύω παίζουν με τις ετικέτες …. Φυσικα και δεν είναι όλα τα λάδια, με το ίδιο ιξώδες , ίδια. Αν βάλω πχ. 0-30 και το λάδι είναι τόσο χάλια, ωστε διαλυθεί και να γίνει 0-8 στην πράξη , τι να το κάνω το ιξώδες? Θα σου έδινα ένα από τα δύο : https://www.kroon-oil.com/en/category/motor-oils-automotive/0w-20-628/?q=Fiat Ανοίγοντας τις δύο προτάσεις σου βλέπω ότι η μία καλύπτει την προδιαγραφή της FIAT - GSX και η άλλη επιλογή σου την προδιαγραφή GSX/DM1 Ε δηλαδή τι διαφορές μπορεί να έχουν αυτά τα δύο ώστε τι ένα να καλύπτει δύο προδιαγραφές.
atheatos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, kostasw είπε Ανοίγοντας τις δύο προτάσεις σου βλέπω ότι η μία καλύπτει την προδιαγραφή της FIAT - GSX και η άλλη επιλογή σου την προδιαγραφή GSX/DM1 Ε δηλαδή τι διαφορές μπορεί να έχουν αυτά τα δύο ώστε τι ένα να καλύπτει δύο προδιαγραφές. Πολυ μικρές διαφορές, που θα τις δεις αναλυτικά εδώ : https://advice.kroon-oil.com/en/informationsheet/part/7103/BNL/PI-014100-presteza-msp-0w-20-12-x-1-l-bottle-EN.pdf https://advice.kroon-oil.com/en/informationsheet/part/7103/BNL/PI-014100-presteza-msp-0w-20-12-x-1-l-bottle-EN.pdf Για μένα είναι τα ίδια λάδια και επίτηδες τα έβαλα μαζί να δεις, ότι το ένα έχει και την προδιαγραφή ILSAC που υποτίθεται δεν κάνει για τα ευρωπαϊκά…. Επεξ/σία 11 Μαϊου από atheatos
kostasw Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 6 minutes ago, atheatos said: Πολυ μικρές διαφορές, που θα τις δεις αναλυτικά εδώ : https://advice.kroon-oil.com/en/informationsheet/part/7103/BNL/PI-014100-presteza-msp-0w-20-12-x-1-l-bottle-EN.pdf https://advice.kroon-oil.com/en/informationsheet/part/7103/BNL/PI-014100-presteza-msp-0w-20-12-x-1-l-bottle-EN.pdf Για μένα είναι τα ίδια λάδια και επίτηδες τα έβαλα μαζί να δεις ότι το ένα έχει και την προδιαγραφή ILSAC που υποτίθεται δεν κάνει για τα ευρωπαϊκά…. Μάλιστα. Σε 0w30 θα ήταν πρόβλημα να πάω; 0w30 δίνει τον ίδιο κινητήρα που δεν έχει adblue και 0w20 στο δικό μου που έχει adblue. Τόσο διαφορά έχουν τα δύο ιξώδες ώστε να δημιουργούν θέμα
atheatos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, kostasw είπε Μάλιστα. Σε 0w30 θα ήταν πρόβλημα να πάω; 0w30 δίνει τον ίδιο κινητήρα που δεν έχει adblue και 0w20 στο δικό μου που έχει adblue. Τόσο διαφορά έχουν τα δύο ιξώδες ώστε να δημιουργούν θέμα Ο κινητήρας δεν νομίζω να έχει πρόβλημα , αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα στα φίλτρα στην εξάτμιση. Ποια μάρκα είναι το λάδι ? ΥΓ. Αν είναι να βάλεις κάποιο 0-30 που βάζουν στα VW για να μην καίγεται , καλύτερα να το αποφύγεις μια και τα φίλτρα του VW δεν είναι ίδια με του Fiat. Υπαρχουν 0-30 c2 που είναι κατάλληλα για το αυτοκίνητο σου. https://www.kroon-oil.com/en/avanza-msp-0w-30-12-x-1-l-bottle-38741/ Επεξ/σία 11 Μαϊου από atheatos
mike15 Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) εχω καλη μνημη ,φωτογραφικη και κατι μου θυμιζε το username και η συζητηση. αφου βρε συ την εχεις ξανακανει την συζητηση,ακομα ρωτας? δεν πηγες να αγορασεις? επειδη την προηγουμενη φορα αποτι ειδα στο τοπικ που μπηκες εκλεισε και δεν σου δοθηκε πληρη απαντηση για να καταλαβεις καλυτερα και εσυ και αλλοι πρεπει να γνωριζεις μερικα πραγματα HTHS (υψηλή διάτμηση υψηλής θερμοκρασίας) είναι το ιξώδες ενός λαδιού κινητήρα σε θερμοκρασία 150°C (θεωρείται ως υψηλή θερμοκρασία στα διαμερίσματα του κινητήρα) και μια κλίση ταχύτητας 106*s-1 μέσα σε ένα δοχείο μέτρησης. Η τιμή HTHS παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες απόδοσης καυσίμου ενός λαδιού κινητήρα και την πιθανή εξοικονόμηση καυσίμου που μπορεί να επιτευχθεί με το λάδι. Η τιμή HTHS είναι ένα μέτρο του ιξώδους του λαδιού κινητήρα σε απαιτητικές συνθήκες οδήγησης. Οι καθορισμένες οριακές τιμές έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι ακόμη και σε κινητήρες υψηλής απόδοσης, τα λιπαντικά μπορούν να παρέχουν συνεχώς μια ανθεκτική στο σχίσιμο λιπαντικό φιλμ εντός της περιοχής ρουλεμάν τόσο σε υψηλές ταχύτητες όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Η περιεκτικότητα σε SAPS (θειωμένη τέφρα, φώσφορος και θείο) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του Συνολικού Βασικού Αριθμού του λαδιού κινητήρα, την αντίσταση στη θερμική διάσπαση και τη διάτμηση του ιξώδους και την προστασία από τη φθορά, την οξείδωση, το σχηματισμό εναποθέσεων και τη διάβρωση. ACEA C2 Τα λιπαντικά κατηγορίας C2 θεωρούνται σταθερά και σταθερά λιπαντικά κινητήρα. Έχουν μεσαίο επίπεδο SAPS και χρησιμοποιούνται ως λιπαντικά συμβατά με καταλύτες σε οχήματα με όλους τους σύγχρονους τύπους συστημάτων μετεπεξεργασίας και κινητήρες σε βενζινοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά, καθώς και κινητήρες ντίζελ άμεσου ψεκασμού (DI) που έχουν σχεδιαστεί για χρήση λάδια χαμηλού ιξώδους με ελάχιστο ιξώδες HTHS 2.9 mPa*s. ACEA C3 Τα λιπαντικά κατηγορίας C3 είναι επίσης σταθερά λιπαντικά με μεσαίο επίπεδο SAPS, για χρήση ως λιπαντικά συμβατά με καταλύτες με σύγχρονα συστήματα μετεπεξεργασίας και πετρελαιοκινητήρες DI υψηλών επιδόσεων. Ωστόσο, είναι κατάλληλα για κινητήρες σχεδιασμένους να χρησιμοποιούν λάδια με ελάχιστο ιξώδες HTHS 3.5 mPa*s. ACEA C4 Τα λιπαντικά κινητήρων C4 είναι επίσης κατασκευασμένα για κινητήρες που χρησιμοποιούν λάδια με ιξώδη HTHS 3.5 mPa*s και είναι σταθερά λιπαντικά συμβατά με καταλύτες ταξινομημένα ως σταθερά. Ωστόσο, εκεί που διαφέρουν από τα λιπαντικά κινητήρα C2 και C3 είναι ότι είναι λιπαντικά χαμηλού επιπέδου SAPS. ACEA C5-21 ACEA C5 oils are Top Tier mid Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur (SAPS) lubricants designed for use in high performance gasoline and light duty diesel engines. They provide an increased focus on improved fuel economy and are suitable for use alongside advanced aftertreatment systems such as Diesel Particulate Filters (DPFs) and Three Way Catalysts (TWC). ACEA C5 oils feature a minimum HTHS viscosity of 2.6cP and are typically SAE 0W-20 with some 5W-20 oils. αποτι βλεπεις τα λαδια κατηγοριας C βασιζονται στο hths και στα saps.ο λογος που μπαινουν αυτα τα νεα ψιλα λαδια ειναι η οικονομια και μονο ,αυτο που διαβαζεις στα εντονα.με τα saps μην ασχολεισαι σχεδον ιδια ειναι ολα mid-low.. το minimum HTHS ξεκιναει απο το 2.6 για εσενα και φτανει μεχρι το 4.00 για τα c3.πιο μικρο απο το 2.6 ,εαν εχει, απαγορευεται γιατι θα εχεις φθορα.πιο μεγαλο ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ για να εχεις καλυτερη προστασια.ναι θα εχεις λιγοτερη οικονομια αλλα ουτε αμελητεα ποσοστητα,ειδικα αν οδηγεις ηρεμα. συμπερασμα βαλε ενα 0-30 η' ενα 0-30fe , 5-30 fe και εισαι οκ.θα εχεις hths 3.0-3.4 Αναφορά σε κείμενο Τι διαφορά έχει το λάδι που προτείνει η φιατ με ένα 0w20 που προτείνει η Mercedes ας πούμε. η διαφορα ειναι στις απαιτησεις του κινητηρα που δινει η καθε μια κατασκευαστρια στους μπλεντερ λαδιων για να παραξουν το αποκλειστικο λαδι.αλλη απαιτει ενα λαδι οικονομιας και αλλη,Mercedes, θελει ισχυροτερο φιλμ ,αλλη λιγοτερα καταλοιπα κ.λ.π ολα αυτα λαμβανονται υποψη απο τους μπλεντερ και φτιαχνουν την αναλογη συνταγη με τα αναλογα προσθετα. παντως για την προδιαγραφη σου εχει πολλα λαδια εξωτερικο,δεν ξερω ελλαδα https://www.autodoc.gr/ladia-autokinhtou/fiat-9-55535-dsx Επεξ/σία 11 Μαϊου από mike15
kostasw Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 44 minutes ago, mike15 said: εχω καλη μνημη ,φωτογραφικη και κατι μου θυμιζε το username και η συζητηση. αφου βρε συ την εχεις ξανακανει την συζητηση,ακομα ρωτας? δεν πηγες να αγορασεις? επειδη την προηγουμενη φορα αποτι ειδα στο τοπικ που μπηκες εκλεισε και δεν σου δοθηκε πληρη απαντηση για να καταλαβεις καλυτερα και εσυ και αλλοι πρεπει να γνωριζεις μερικα πραγματα 1 hour ago, atheatos said: Ο κινητήρας δεν νομίζω να έχει πρόβλημα , αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα στα φίλτρα στην εξάτμιση. Ποια μάρκα είναι το λάδι ? HTHS (υψηλή διάτμηση υψηλής θερμοκρασίας) είναι το ιξώδες ενός λαδιού κινητήρα σε θερμοκρασία 150°C (θεωρείται ως υψηλή θερμοκρασία στα διαμερίσματα του κινητήρα) και μια κλίση ταχύτητας 106*s-1 μέσα σε ένα δοχείο μέτρησης. Η τιμή HTHS παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες απόδοσης καυσίμου ενός λαδιού κινητήρα και την πιθανή εξοικονόμηση καυσίμου που μπορεί να επιτευχθεί με το λάδι. Η τιμή HTHS είναι ένα μέτρο του ιξώδους του λαδιού κινητήρα σε απαιτητικές συνθήκες οδήγησης. Οι καθορισμένες οριακές τιμές έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι ακόμη και σε κινητήρες υψηλής απόδοσης, τα λιπαντικά μπορούν να παρέχουν συνεχώς μια ανθεκτική στο σχίσιμο λιπαντικό φιλμ εντός της περιοχής ρουλεμάν τόσο σε υψηλές ταχύτητες όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Η περιεκτικότητα σε SAPS (θειωμένη τέφρα, φώσφορος και θείο) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του Συνολικού Βασικού Αριθμού του λαδιού κινητήρα, την αντίσταση στη θερμική διάσπαση και τη διάτμηση του ιξώδους και την προστασία από τη φθορά, την οξείδωση, το σχηματισμό εναποθέσεων και τη διάβρωση. ACEA C2 Τα λιπαντικά κατηγορίας C2 θεωρούνται σταθερά και σταθερά λιπαντικά κινητήρα. Έχουν μεσαίο επίπεδο SAPS και χρησιμοποιούνται ως λιπαντικά συμβατά με καταλύτες σε οχήματα με όλους τους σύγχρονους τύπους συστημάτων μετεπεξεργασίας και κινητήρες σε βενζινοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά, καθώς και κινητήρες ντίζελ άμεσου ψεκασμού (DI) που έχουν σχεδιαστεί για χρήση λάδια χαμηλού ιξώδους με ελάχιστο ιξώδες HTHS 2.9 mPa*s. ACEA C3 Τα λιπαντικά κατηγορίας C3 είναι επίσης σταθερά λιπαντικά με μεσαίο επίπεδο SAPS, για χρήση ως λιπαντικά συμβατά με καταλύτες με σύγχρονα συστήματα μετεπεξεργασίας και πετρελαιοκινητήρες DI υψηλών επιδόσεων. Ωστόσο, είναι κατάλληλα για κινητήρες σχεδιασμένους να χρησιμοποιούν λάδια με ελάχιστο ιξώδες HTHS 3.5 mPa*s. ACEA C4 Τα λιπαντικά κινητήρων C4 είναι επίσης κατασκευασμένα για κινητήρες που χρησιμοποιούν λάδια με ιξώδη HTHS 3.5 mPa*s και είναι σταθερά λιπαντικά συμβατά με καταλύτες ταξινομημένα ως σταθερά. Ωστόσο, εκεί που διαφέρουν από τα λιπαντικά κινητήρα C2 και C3 είναι ότι είναι λιπαντικά χαμηλού επιπέδου SAPS. ACEA C5-21 ACEA C5 oils are Top Tier mid Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur (SAPS) lubricants designed for use in high performance gasoline and light duty diesel engines. They provide an increased focus on improved fuel economy and are suitable for use alongside advanced aftertreatment systems such as Diesel Particulate Filters (DPFs) and Three Way Catalysts (TWC). ACEA C5 oils feature a minimum HTHS viscosity of 2.6cP and are typically SAE 0W-20 with some 5W-20 oils. αποτι βλεπεις τα λαδια κατηγοριας C βασιζονται στο hths και στα saps.ο λογος που μπαινουν αυτα τα νεα ψιλα λαδια ειναι η οικονομια και μονο ,αυτο που διαβαζεις στα εντονα.με τα saps μην ασχολεισαι σχεδον ιδια ειναι ολα mid-low.. το minimum HTHS ξεκιναει απο το 2.6 για εσενα και φτανει μεχρι το 4.00 για τα c3.πιο μικρο απο το 2.6 ,εαν εχει, απαγορευεται γιατι θα εχεις φθορα.πιο μεγαλο ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ για να εχεις καλυτερη προστασια.ναι θα εχεις λιγοτερη οικονομια αλλα ουτε αμελητεα ποσοστητα,ειδικα αν οδηγεις ηρεμα. συμπερασμα βαλε ενα 0-30 η' ενα 0-30fe , 5-30 fe και εισαι οκ.θα εχεις hths 3.0-3.4 η διαφορα ειναι στις απαιτησεις του κινητηρα που δινει η καθε μια κατασκευαστρια στους μπλεντερ λαδιων για να παραξουν το αποκλειστικο λαδι.αλλη απαιτει ενα λαδι οικονομιας και αλλη,Mercedes, θελει ισχυροτερο φιλμ ,αλλη λιγοτερα καταλοιπα κ.λ.π ολα αυτα λαμβανονται υποψη απο τους μπλεντερ και φτιαχνουν την αναλογη συνταγη με τα αναλογα προσθετα. παντως για την προδιαγραφη σου εχει πολλα λαδια εξωτερικο,δεν ξερω ελλαδα https://www.autodoc.gr/ladia-autokinhtou/fiat-9-55535-dsx Προφανώς και δεν ψάχνω μάρκα λαδιού έχω κάνει αρκετές αλλαγές από τότε. Η ερώτηση αφορά στο τι είναι ποιο βασικό όταν ζητάει του εργοστάσιο ένα λάδι. Το ιξώδες; η προδιαγραφή acea; ή η προδιαγραφή του κατασκευαστή. Θεωρητικά μιλώντας όταν στο δικό μου έχει προσθέσει μόνο το σύστημα adblue και πήγε από 0w30, που φορούσαν όσα δεν έχουν adblue, σε 0w20 και ζητάει acea c2 το οποίο έχει υψηλότερο hths τότε δεν μπορώ να δεχτώ ότι το c5 υπερκαλύπτει ενώ έχει μικρότερο hths. Έτσι δεν είναι; Δηλαδή τα δύο λάδια που προταθηκαν ποιο πριν είναι διαφορετικά; Καταλήγοντας προτείνεις να πάω σε 0w30 το οποίο πληρεί την προδιαγραφή C2 η οποία αντιλαμβάνομαι ότι είναι η ποιο βασική. 1 hour ago, atheatos said: Ο κινητήρας δεν νομίζω να έχει πρόβλημα , αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα στα φίλτρα στην εξάτμιση. Ποια μάρκα είναι το λάδι ? Δεν έχει σημασία η μάρκα. Πάρε το 0w30 από kroon
atheatos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Μόλις τώρα, kostasw είπε Προφανώς και δεν ψάχνω μάρκα λαδιού έχω κάνει αρκετές αλλαγές από τότε. Η ερώτηση αφορά στο τι είναι ποιο βασικό όταν ζητάει του εργοστάσιο ένα λάδι. Το ιξώδες; η προδιαγραφή acea; ή η προδιαγραφή του κατασκευαστή. Θεωρητικά μιλώντας όταν στο δικό μου έχει προσθέσει μόνο το σύστημα adblue και πήγε από 0w30, που φορούσαν όσα δεν έχουν adblue, σε 0w20 και ζητάει acea c2 το οποίο έχει υψηλότερο hths τότε δεν μπορώ να δεχτώ ότι το c5 υπερκαλύπτει ενώ έχει μικρότερο hths. Έτσι δεν είναι; Δηλαδή τα δύο λάδια που προταθηκαν ποιο πριν είναι διαφορετικά; Καταλήγοντας προτείνεις να πάω σε 0w30 το οποίο πληρεί την προδιαγραφή C2 η οποία αντιλαμβάνομαι ότι είναι η ποιο βασική. Δεν ξέρω αν είδες το υστερόγραφο που σου έβαλα. Υπαρχουν πολλά λάδια 0-30 c2 . Δεν κάνουν όλα για το αυτοκίνητο σου. Αν τα λάδια αυτά δεν έχουν την σωστή σύνθεση ή δεν είναι συμβατά με το σύστημα καυσαερίων που εχεις θα έχεις πρόβλημα στα φίλτρα.
kostasw Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 2 minutes ago, atheatos said: Δεν ξέρω αν είδες το υστερόγραφο που σου έβαλα. Υπαρχουν πολλά λάδια 0-30 c2 . Δεν κάνουν όλα για το αυτοκίνητο σου. Αν τα λάδια αυτά δεν έχουν την σωστή σύνθεση ή δεν είναι συμβατά με το σύστημα καυσαερίων που εχεις θα έχεις πρόβλημα στα φίλτρα. Οπότε, για να μην κουράζω άλλο, και τα λάδια που βάζει η αντιπροσωπεία τα οποία ναι μεν είναι 0w20 acea c5 αλλά με προδιαγραφή - Gsx αντί Dsx είναι λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα