Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, anavgous είπε

Ξέρουμε τι παίζει με τελωνεία και τέτοια, αν παραγγείλω απευθείας απο το σάιτ τους? Ή λόγω ευρωπαϊκής ένωσης είμαστε πλήρως καλυμμένοι και απλά έχω τα μεταφορικά? Γιατί πριν χρόνια στο focus του 2000 βάζαμε ravenol (ένα από την ημισυνθετική σειρά τους) και να πω την αλήθεια ήμουν ευχαριστημένος, παρόλο που δεν ήταν το προτεινόμενο βάσει προδιαγραφής. Ο λόγος που τα σταμάτησα είναι γιατί δε μπορούσα τότε να τα βρω πουθενά στην Ελλάδα, και γύρισα σε ότι είχε το σήμα της ford, μη γνωρίζοντας καλύτερα για λιπαντικά.

Στο manual του tdci αναφέρει ότι η πρόταση σε 5w30 είναι αυτή που πληροί τα a5/b5. Αν και να πω την αλήθεια αυτό το φοβάμαι, μη γνωρίζοντας τι είδους λάδια μπορεί να βρω, από άποψη συνθετικού/ημισυνθετικού κλπ. Αν και διαβάζοντας λίγο πιο πίσω για τα ravenol, αν το fds 5w30 είναι όντως αυτής της ποιότητας και κατηγορίας, μπορεί να το δοκιμάσω. Από το castrol που έχει τώρα μέσα, θεωρώ θα είναι καλύτερα. Και με τα προηγούμενα λάδια, και με τα castrol, ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν έχει πιάσει ποτέ τις καταναλώσεις που υπόσχεται η ford, ακόμα και σε ανοιχτό δρόμο, οπότε θεωρώ δεν έχω κάτι να χάσω. 

Για τον 1.6 του 2000, φοβάμαι να επιχειρήσω να του βάλω 0w30, μόνο και μόνο από την άποψη ότι όταν σχεδιάστηκε ο κινητήρας, το 0w δε γινόταν πουθενά, οπότε δεν ξέρω πως θα αντιδράσει. 

Να σημειωθεί ότι και οι 2 κινητήρες έχουν πάνω από 250 χιλιάδες χιλιόμετρα και κανένας από τους 2 δεν καίει ούτε σταγόνα λάδι. Το δε 1,6 λειτουργεί με lpg, οπότε βρίσκομαι συνεχώς σε αναζήτηση καλύτερου λιπαντικού, ειδικά για το ελληνικό καλοκαίρι

Είναι μια οικονομική πρόταση για λάδι το Total  .
Το Ravenol εννοείται ότι μπορείς να το παραγγείλεις χωρίς τελωνείο. Ευρωπαϊκή ένωση είμαστε και το δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι τέτοια πράγματα  , όπως και το ιξώδες που είναι 0W -30. Μια χαρά υπήρχαν το 2000,  λάδια με 0W. Καλό είναι να ρίξεις και καμιά ματιά και στο manual του focus 1.6 , εκτός των άλλων.

Τα Castrol δεν καίγονται τόσο εύκολα , το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό, αλλά όντως ο κινητήρας έχει κάπως τραχιά λειτουργία και αυξημένη κατανάλωση.

Οτι και να βάλεις από αυτά που αναφέρθηκαν , σίγουρα είναι καλύτερα. Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα πας στα Ravenol.Αν υπάρχει και δυσκολεύεσαι να κανεις συχνές αλλαγές λαδιών πας στα Total.

• Like 1
  • Απαντ. 483
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, anavgous είπε

Ξέρουμε τι παίζει με τελωνεία και τέτοια, αν παραγγείλω απευθείας απο το σάιτ τους? Ή λόγω ευρωπαϊκής ένωσης είμαστε πλήρως καλυμμένοι και απλά έχω τα μεταφορικά? Γιατί πριν χρόνια στο focus του 2000 βάζαμε ravenol (ένα από την ημισυνθετική σειρά τους) και να πω την αλήθεια ήμουν ευχαριστημένος, παρόλο που δεν ήταν το προτεινόμενο βάσει προδιαγραφής. Ο λόγος που τα σταμάτησα είναι γιατί δε μπορούσα τότε να τα βρω πουθενά στην Ελλάδα, και γύρισα σε ότι είχε το σήμα της ford, μη γνωρίζοντας καλύτερα για λιπαντικά.

Στο manual του tdci αναφέρει ότι η πρόταση σε 5w30 είναι αυτή που πληροί τα a5/b5. Αν και να πω την αλήθεια αυτό το φοβάμαι, μη γνωρίζοντας τι είδους λάδια μπορεί να βρω, από άποψη συνθετικού/ημισυνθετικού κλπ. Αν και διαβάζοντας λίγο πιο πίσω για τα ravenol, αν το fds 5w30 είναι όντως αυτής της ποιότητας και κατηγορίας, μπορεί να το δοκιμάσω. Από το castrol που έχει τώρα μέσα, θεωρώ θα είναι καλύτερα. Και με τα προηγούμενα λάδια, και με τα castrol, ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν έχει πιάσει ποτέ τις καταναλώσεις που υπόσχεται η ford, ακόμα και σε ανοιχτό δρόμο, οπότε θεωρώ δεν έχω κάτι να χάσω. 

Για τον 1.6 του 2000, φοβάμαι να επιχειρήσω να του βάλω 0w30, μόνο και μόνο από την άποψη ότι όταν σχεδιάστηκε ο κινητήρας, το 0w δε γινόταν πουθενά, οπότε δεν ξέρω πως θα αντιδράσει. 

Να σημειωθεί ότι και οι 2 κινητήρες έχουν πάνω από 250 χιλιάδες χιλιόμετρα και κανένας από τους 2 δεν καίει ούτε σταγόνα λάδι. Το δε 1,6 λειτουργεί με lpg, οπότε βρίσκομαι συνεχώς σε αναζήτηση καλύτερου λιπαντικού, ειδικά για το ελληνικό καλοκαίρι

Τελωνείο εντός ΕΕ δεν υπάρχει.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anavgous είπε

Ξέρουμε τι παίζει με τελωνεία και τέτοια, αν παραγγείλω απευθείας απο το σάιτ τους? Ή λόγω ευρωπαϊκής ένωσης είμαστε πλήρως καλυμμένοι και απλά έχω τα μεταφορικά?

Τα μεταφορικα ειναι αν θυμαμαι καλα 12 ή 13 ευρω, τελωνειο δεν υπαρχει fds και fes ειναι τρομοερα λαδια, δεν θα σε απαγοητευσουν οπως μπορουν να σου επιβεβαιωσουν και τα παιδια εδω, ασχετα απο εμενα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επι της ευκαιρίας νόμιζω ότι ειδα Black Friday στο AUTODOC. Δεν ξερω αν ισχύει σε όλα , αλλά έπεσε το μάτι μου σε κάτι λάδια της Kroon και έπαθα πλάκα με τις τιμές.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anavgous είπε

από την ημισυνθετική σειρά τους

γκρι ετσι? νταξ τυπικα λαδια ειναι αυτα τιποτε ιδιατερο

2 λεπτά πριν, atheatos είπε

Kroon και έπαθα πλάκα με τις τιμές

ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΒΑΡΕΛΙ

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΒΑΡΕΛΙ

Αν προλάβεις…Τσιμπησα 3 πενταλιτρα της Κρουν με 35 ευρώ περίπου το καθένα μαζί με τα μεταφορικά.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

ΠΑΝΤΩΣ 

ο @mike15 θα δωσει Motul ή Shell 

ο @11osmikrosmhtsos θα δωσει Ravenol γιατι πινει PAO αντι για νερο

ο @katargedon θα κατηγορήσει το PAO 

ο @atheatos θα σε ρωτησει αν καιει λαδι

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΠΕΦΤΩ ΕΞΩ😅

και εγω θα του προτεινω Mag1 😅

Επεξ/σία από arxontas2323
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Είναι μια οικονομική πρόταση για λάδι το Total  .
Το Ravenol εννοείται ότι μπορείς να το παραγγείλεις χωρίς τελωνείο. Ευρωπαϊκή ένωση είμαστε και το δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι τέτοια πράγματα  , όπως και το ιξώδες που είναι 0W -30. Μια χαρά υπήρχαν το 2000,  λάδια με 0W. Καλό είναι να ρίξεις και καμιά ματιά και στο manual του focus 1.6 , εκτός των άλλων.

Τα Castrol δεν καίγονται τόσο εύκολα , το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό, αλλά όντως ο κινητήρας έχει κάπως τραχιά λειτουργία και αυξημένη κατανάλωση.

Οτι και να βάλεις από αυτά που αναφέρθηκαν , σίγουρα είναι καλύτερα. Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα πας στα Ravenol.Αν υπάρχει και δυσκολεύεσαι να κανεις συχνές αλλαγές λαδιών πας στα Total.

Στο manual του 1,6 μου λέει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε 5w30 a5/b5, βάζουμε το κοντινότερο 5w30, 5w40, 10w40, μέχρι την επόμενη αλλαγή. Δεν αναφέρει κάτι για 0w30 ή κάτι τέτοιο.

Νομίζω θα πάω σε ravenol, και τα 2 αυτοκίνητα κάνουν αρκετά ταξίδια και θα ήθελα να έχω την σιγουριά ότι έχω ένα πολύ καλό λάδι μέσα. Εννοείται φυσικά (γιατί νομίζω αναφέρθηκε κάπου παραπάνω) ότι δεν κρατάω τα χιλιόμετρα που δίνει η ford και για τα 2 για το σερβις, το 20000 είναι εξωγήινο για διάστημα αλλαγής. Συνήθως αλλάζω λάδια στις 6-8 χιλιάδες, μπορεί στο tdci να πηγαίνει λίγο παραπάνω και να ακουμπάω τα 10. 

32 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

γκρι ετσι? νταξ τυπικα λαδια ειναι αυτα τιποτε ιδιατερο

Με το γκρι το δοχείο, νομίζω ήταν η HPS έκδοση. 

Επεξ/σία από anavgous
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, anavgous είπε

Στο manual του 1,6 μου λέει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε 5w30 a5/b5, βάζουμε το κοντινότερο 5w30, 5w40, 10w40, μέχρι την επόμενη αλλαγή. Δεν αναφέρει κάτι για 0w30 ή κάτι τέτοιο.

Νομίζω θα πάω σε ravenol, και τα 2 αυτοκίνητα κάνουν αρκετά ταξίδια και θα ήθελα να έχω την σιγουριά ότι έχω ένα πολύ καλό λάδι μέσα. Εννοείται φυσικά (γιατί νομίζω αναφέρθηκε κάπου παραπάνω) ότι δεν κρατάω τα χιλιόμετρα που δίνει η ford και για τα 2 για το σερβις, το 20000 είναι εξωγήινο για διάστημα αλλαγής. Συνήθως αλλάζω λάδια στις 6-8 χιλιάδες, μπορεί στο tdci να πηγαίνει λίγο παραπάνω και να ακουμπάω τα 10. 

Με το γκρι το δοχείο, νομίζω ήταν η HPS έκδοση. 

Ενταξει και το 0-30 δεν έχει και πολύ μεγάλη δια φορά με το 5-30. Και τα δύο 30αρια είναι με το ένα να έχει λίγο καλύτερη συμπεριφορά στο κρύο. Έχουν εξελιχτεί πολύ τα λάδια από τότε.Δηλαδη και 0-40 αν βάλεις δεν θα πάθει τίποτα ο κινητήρας. Πάντως αφού έχεις την επιλογή Ravenol εννοείται ότι πας εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, katargedon είπε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το Σάββατο θα PAO μια βολτα απο τον Σπανο.Πειτε μου τι θελετε να δω,τωρα που γυριζει...

Μήτσο εσύ γελάς αλλα εγώ ζω ενα δράμα.Η βόλτα στον Σπανο,είναι σχεδόν πάντα καταστροφή.Το μονο λάδι που φοβάμαι μη μου κόψει την απόφαση να δοκιμάσω το ultra,είναι το x-max αφου το eneos δεν εχει κυκλοφορήσει ακόμα.Βασικά φοβάμαι μη μου πει ο Σπανος κανα 40αρι ευρω το x-max και με βάλει σε πειρασμό.

• Haha 1
Δημοσ.

Τώρα είδα έτσι απο περιέργεια τα mag1 και η αλήθεια είναι οτι δεν τρελάθηκα με τα νούμερα.Συγκεκριμενα το 5w30 το ειδα εντελως αδιάφορο.Μου διαφευγει κάτι;Αν ναι τοτε σορρυ.Για διαφωτιστε με παρακαλώ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, anavgous είπε

φιλε να σου πω κατι? οταν γραφεις αυτο ολα τα αλλα περνουν στην ιστορια.αμαξι με τοσα χιλιομετρα και δεν καει λαδι ,κατι κανεις καλα,οποτε συνεχισε να βαζεις οτι βαζεις και μην αλλαξεις τιποτα.να ξερεις ο συνδασμος λαδι και μηχανη ειναι παραξενο σπορ.ποτε δεν ξερεις πως θα κατσει και σε εσενα εκατσε καλα.οποτε συνεχισε το..

3 ώρες πριν, katargedon είπε

Τώρα είδα έτσι απο περιέργεια τα mag1 και η αλήθεια είναι οτι δεν τρελάθηκα με τα νούμερα.Συγκεκριμενα το 5w30 το ειδα εντελως αδιάφορο.Μου διαφευγει κάτι;Αν ναι τοτε σορρυ.Για διαφωτιστε με παρακαλώ.

μονο το -45 που δειχνει ποσοτητα ΡΑΟ,μικρη τιποτα αλλο.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mike15 είπε

φιλε να σου πω κατι? οταν γραφεις αυτο ολα τα αλλα περνουν στην ιστορια.αμαξι με τοσα χιλιομετρα και δεν καει λαδι ,κατι κανεις καλα,οποτε συνεχισε να βαζεις οτι βαζεις και μην αλλαξεις τιποτα.να ξερεις ο συνδασμος λαδι και μηχανη ειναι παραξενο σπορ.ποτε δεν ξερεις πως θα κατσει και σε εσενα εκατσε καλα.οποτε συνεχισε το..

Τακτικές αλλαγές λαδιών νομίζω είναι το παν. Αν το λάδι της τωρινής φοράς είναι καλύτερο από το προηγούμενο ακόμα καλύτερα, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ελληνικό καλοκαίρι, που λίγο πολύ, όλοι κάνουμε χιλιόμετρα. Αλλά λάδι να μείνει μέσα και να κάνει μούργα, αποκλείεται. Πάντα πριν τις 10 χιλιάδες αλλαγή, πολλές φορές και νωρίτερα, όσα έχει κάνει πάνω στον χρόνο. 

Αυτά που βλέπω δεξιά - αριστερά με λάδια lidl, να συμπληρώνουνε και όσο πάρει κλπ κλπ, ειμαι αλλεργικός σ' αυτά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, katargedon είπε

Μου διαφευγει κάτι;Αν ναι τοτε σορρυ.Για διαφωτιστε με παρακαλώ

μια πλακα εκανα λογοπαιγνιο μην το παιρνεις κατακαρδα

14 ώρες πριν, anavgous είπε

Τακτικές αλλαγές λαδιών νομίζω είναι το παν. Αν το λάδι της τωρινής φοράς είναι καλύτερο από το προηγούμενο ακόμα καλύτερα, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ελληνικό καλοκαίρι, που λίγο πολύ, όλοι κάνουμε χιλιόμετρα. Αλλά λάδι να μείνει μέσα και να κάνει μούργα, αποκλείεται. Πάντα πριν τις 10 χιλιάδες αλλαγή, πολλές φορές και νωρίτερα, όσα έχει κάνει πάνω στον χρόνο. 

Να πας σε Ravenol δε θα το μετανοιωσεις ειτε σε κατι που προτεινουν τα παιδια αν θες group III

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...