katargedon Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου Να βάλεις διαφορετικο σε καθε αμάξι,να εχουμε πιο πολλές γνωμες 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 1 ώρα πριν, 2MM είπε 5-40 βαζεις στα Ιταλικα ναι γιατι, σε ολα 5w40
2MM Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 14 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ναι γιατι, σε ολα 5w40 Απλα ρωτησα για να συγκρινω. Εννοειται το VSI ειναι καλυτερο , αν δεν σε απασχολει το λιγο παραπανω κοστος
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Ο Fire θελει 5W40 Ο MJet θελει τυπικα 5W30 αλλα οπως ολοι ξερουμε το 2006 που βγηκε ειχε σχεδιαστει για 5W40 απλως μετα η FPT εριχνε το ιξωδες για τις νεες νορμες. Το JTS θελει 5W40 Οποτε τα κανω ολα με ενα λαδι, αυτος ειναι ο στοχος μου. Εκτος απο το OHV που θελει 10W50 2
mike15 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 9 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ναι γιατι, σε ολα 5w40 για πες ρε μητσο εντυπωσεις απο το 8100 XCESS g2 που το εχεις και σε τοσα αμαξια. και απο που το αγορασες?
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το g2 όπως και το og είναι μέτρια λιπαντικά. Στο μικρό Κάρτερ των οχημάτων και ιδίως του gpunto οξειδωνεται εύκολα και βράζει. Με αποτέλεσμα να έχω πολύ μεγάλη κατανάλωση λαδιού. Το πρωί δεν τρομπαρεται εύκολα και γρήγορα και έτσι ο πατέρας μου κάνει ζημιά στο αμάξι. Σκέψου μπαίνει μέσα βάζει μπροστά με μια κίνηση και φεύγει σχεδόν σανίδα γκάζι δηλαδή ο κινητήρας δεν έχει ούτε 1 sec να βγει από την λειτουργία εκκίνησης και να πάει σε ψυχρό ρελαντί. Αμέσως σανίδια. Οπότε το λάδι πρέπει να τρομπαρεται γρήγορα. Επίσης θέλω πολύ καλή απαγωγή θερμότητας γιατί εξαιτίας του κοντού βήματος του punto συνέχεια το πάει πολλές στροφές παρατεταμένα. Γενικά αν το πουντο το οδηγούσα εγώ θα του έβαζα ένα τυπικό group 3 η θα το κράταγα στο g2. Όμως με τον απίστευτα σκληρό τρόπο οδήγησης του αμαξιού το g2 δεν αρκεί... Επισης όταν κάνει δρομολόγια υπερθέρμανση όπως τα λέω εγώ ή κατανάλωση λαδιού εκτοξεύεται. Είναι τόσο μικρό το Κάρτερ που έστω και λίγο να κάψει μετά η υπερθέρμανση εινσι εκθετική. Επειδη το καλοκαίρι πήγαν διακοπές αποφάσισα να κάνω έλεγχο κατανάλωσης λαδιού. Με πλήρες Κάρτερ και οδήγηση δικού μου στυλ το αμάξι καεί 100ml/1000km. Τίποτα. Με τον δείκτη στο 1/3 με την ίδια οδήγηση καίει 300ml/1000km Με την οδήγηση του πατέρα μου σε γεμάτο Κάρτερ καεί 250ml Και σε αδειανό πάνω από 400ml. Με αυτά λίγο πολύ προσπαθώ να λύσω τις θερμοκρασίες και να το προστατέψω από το κάψιμο Το mito το οδηγάει η μάνα μου. Πολύ ήρεμα και πολύ γλυκά. Το μονο που θέλω να περιορίσω στο mito είναι την κατανάλωση λαδιού περαιτέρω. Με το og 8100 ήμουν στα 300ml/1000km Με Το g2 έπεσα στα 250ml κσι ευελπιστώ με το vsi να πέσω στα 150ml/1000km Αν Το καταφέρω αυτό πρακτικά από αλλαγή σε αλλαγή δε θέλω συμπλήρωμα και τελείωσε η υπόθεση. Στο brera απλώς ήθελα καλύτερο λάδι με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ως προς τα χρόνια λόγω της ελάχιστης χρήσης του οχήματος Τίποτε άλλο. Δεν καεί σταγονα στα 3500km που εινσι οι αλλαγές κάθε 2 έτη Υ. Γ. Η οδήγηση που κάνει ο πατέρας μου στο punto οριακά απαιτεί αγωνιστικό 🏁 λιπαντικό πρακτικά του συμπεριφέρεται σαν διακόπτη γκάζι ή 0% η 100% φρένο ή 0% η 100% (fun fact το αντιδιαμετρικο από εμένα) και το σκεφτόμουν σοβαρά αλλά έχει 20 ευρώ το λίτρο από την ravenol. Πάντως για να σας πω και το παράπονο μου μερικές φορές δεν τον καταλαβαίνω αυτόν τον άνθρωπο. Του δίνεις πυκνή κλιμάκωση και δεν αλλάζει ταχύτητες λες και έχει αραιή κλιμάκωση και τις αφήνει να απλωσουν. Του δίνεις αμάξι με αραιή κλιμάκωση και το πηγαίνει ρεταρωντας αλλάζοντας ταχύτητες Κάθε 5kmh. Του δίνεις diesel και το πάει 5000σαλ του δίνεις βενζίνα και το επιταχύνει με 5η στα 60. Του δίνεις αμάξι με 5 ταχύτητες και διαμαρτυρεται γιατί δεν έχει 6η του δίνεις αμάξι με 6 ταχύτητες και δεν βάζει έκτη 😂 Επεξ/σία 4 Ιουνίου από 11osmikrosmhtsos 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου ψιλό offtopic Σε Alfa 33 1,4iL & Punto hgt ,το καλύτερο απο άποψη κατανάλωσης λαδιών ήταν το Agip Sint cat 10w/40 .Kαμία σχέση με το selenia που έβαζε τότε η φίατ στα συνεργεία της.Τώρα δεν ξέρω τι κάνει.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Kαμία σχέση με το selenia που έβαζε τότε η φίατ στα συνεργεία της Ακόμα selenia
2MM Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 38 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Το g2 όπως και το og είναι μέτρια λιπαντικά. Στο μικρό Κάρτερ των οχημάτων και ιδίως του gpunto οξειδωνεται εύκολα και βράζει. Με αποτέλεσμα να έχω πολύ μεγάλη κατανάλωση λαδιού. Το πρωί δεν τρομπαρεται εύκολα και γρήγορα και έτσι ο πατέρας μου κάνει ζημιά στο αμάξι. Σκέψου μπαίνει μέσα βάζει μπροστά με μια κίνηση και φεύγει σχεδόν σανίδα γκάζι δηλαδή ο κινητήρας δεν έχει ούτε 1 sec να βγει από την λειτουργία εκκίνησης και να πάει σε ψυχρό ρελαντί. Αμέσως σανίδια. Οπότε το λάδι πρέπει να τρομπαρεται γρήγορα. Επίσης θέλω πολύ καλή απαγωγή θερμότητας γιατί εξαιτίας του κοντού βήματος του punto συνέχεια το πάει πολλές στροφές παρατεταμένα. Γενικά αν το πουντο το οδηγούσα εγώ θα του έβαζα ένα τυπικό group 3 η θα το κράταγα στο g2. Όμως με τον απίστευτα σκληρό τρόπο οδήγησης του αμαξιού το g2 δεν αρκεί... Επισης όταν κάνει δρομολόγια υπερθέρμανση όπως τα λέω εγώ ή κατανάλωση λαδιού εκτοξεύεται. Είναι τόσο μικρό το Κάρτερ που έστω και λίγο να κάψει μετά η υπερθέρμανση εινσι εκθετική. Επειδη το καλοκαίρι πήγαν διακοπές αποφάσισα να κάνω έλεγχο κατανάλωσης λαδιού. Με πλήρες Κάρτερ και οδήγηση δικού μου στυλ το αμάξι καεί 100ml/1000km. Τίποτα. Με τον δείκτη στο 1/3 με την ίδια οδήγηση καίει 300ml/1000km Με την οδήγηση του πατέρα μου σε γεμάτο Κάρτερ καεί 250ml Και σε αδειανό πάνω από 400ml. Με αυτά λίγο πολύ προσπαθώ να λύσω τις θερμοκρασίες και να το προστατέψω από το κάψιμο Δε νομιζω οτι το μεγαλυτερο καψιμο ειναι λογω αυξημενης θερμοκρασιας . Λογικα εχει blow by και καταστρεφετε το λαδι σιγα σιγα. Οσο ειναι καινουριο αντεχει. Οσο περνανε τα χλμ αρχιζει και καταστρεφετε και καιγεται ευκολα Οπως και να εχει, το ραββενολ ειναι προτιμοτερο
katargedon Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Το πρωί δεν τρομπαρεται εύκολα και γρήγορα Αυτό είχα πει και εγώ,το παρατηρείς αμέσως σε αυτό το λάδι.Στην κρύα εκκίνηση δεν είναι καλο.Μετά στο ξύλο ειναι μια χαρά. 1
efib Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Πολύ κακή εμπειρία από autodoc στην πρώτη και τελευταία παραγγελία από εκεί. Παραγγελία 28/5, όλα σε απόθεμα και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί ενώ το status έχει προχωρήσει στο "αναμονή για κούριερ", μίλησα σήμερα με εξυπηρέτηση πελατών για να μάθω τι γίνεται και μου είπαν ότι το λάδι δεν είναι σε απόθεμα και το έχουν παραγγείλει από τον προμηθευτή (ενώ φαίνεται σε απόθεμα στο site), και το status πήγε πίσω στο "γίνεται επεξεργασία" μετά την επικοινωνία μου με εξυπηρέτηση πελατών. Τόσες μέρες γιατί προχωρούσε όμως; Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι ο,τι να'ναι και ο τύπος δεν έκλεινε το τηλέφωνο για να μην του κάνω αξιολόγηση. 1 1
katargedon Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 47 λεπτά πριν, efib είπε Πολύ κακή εμπειρία από autodoc στην πρώτη και τελευταία παραγγελία από εκεί. Παραγγελία 28/5, όλα σε απόθεμα και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί ενώ το status έχει προχωρήσει στο "αναμονή για κούριερ", μίλησα σήμερα με εξυπηρέτηση πελατών για να μάθω τι γίνεται και μου είπαν ότι το λάδι δεν είναι σε απόθεμα και το έχουν παραγγείλει από τον προμηθευτή (ενώ φαίνεται σε απόθεμα στο site), και το status πήγε πίσω στο "γίνεται επεξεργασία" μετά την επικοινωνία μου με εξυπηρέτηση πελατών. Τόσες μέρες γιατί προχωρούσε όμως; Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι ο,τι να'ναι και ο τύπος δεν έκλεινε το τηλέφωνο για να μην του κάνω αξιολόγηση. Εγω είχα πάρει λάδια το 22 και μου ήρθαν με ημερομηνία του 15.Εχουν φάει και απο εμένα Χ
mike15 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Το g2 όπως και το og είναι μέτρια λιπαντικά. το καψιμο δεν οφειλεται στο λαδι ,το οποιοδηποτε λαδι.αυτο με το τρομπαρισμα στα ξενα φορουμ δεν το αναφερει κανεις,ειναι παραξενο. αρα δεν ειναι μετριο,απλα δεν κανει για ολα τα αυτοκινητα ,για ολες τις χρησεις απο που το αγορασες? 7 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Ακόμα selenia 200.000 το φιατ με το σελενια,ποτε δεν ειχα προβλημα,ουτε σταγονα λαδι,με καινουριο κινητηρα το πηγα αποσυρση 4 ώρες πριν, efib είπε Πολύ κακή εμπειρία από autodoc στην πρώτη και τελευταία παραγγελία από εκεί. Παραγγελία 28/5, όλα σε απόθεμα και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί ενώ το status έχει προχωρήσει στο "αναμονή για κούριερ", μίλησα σήμερα με εξυπηρέτηση πελατών για να μάθω τι γίνεται και μου είπαν ότι το λάδι δεν είναι σε απόθεμα και το έχουν παραγγείλει από τον προμηθευτή (ενώ φαίνεται σε απόθεμα στο site), και το status πήγε πίσω στο "γίνεται επεξεργασία" μετά την επικοινωνία μου με εξυπηρέτηση πελατών. Τόσες μέρες γιατί προχωρούσε όμως; Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι ο,τι να'ναι και ο τύπος δεν έκλεινε το τηλέφωνο για να μην του κάνω αξιολόγηση. χαλια ειναι,γιαυτο εχει καλες τιμες. ψαχνε απο ελλαδα καλυτερα. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από mike15 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 36 λεπτά πριν, mike15 είπε το καψιμο δεν οφειλεται στο λαδι ο κυριος NOACK? 36 λεπτά πριν, mike15 είπε αρα δεν ειναι μετριο,απλα δεν κανει για ολα τα αυτοκινητα ,για ολες τις χρησεις απο που το αγορασες? Απο διαφορα μερη ρε mike ελλαδα και εξω 36 λεπτά πριν, mike15 είπε 200.000 το φιατ με το σελενια δεν ειπα οτι ειναι ασχημα 37 λεπτά πριν, mike15 είπε χαλια ειναι,γιαυτο εχει καλες τιμες. ψαχνε απο ελλαδα καλυτερα. διαφωνω με πανω απο 3500 ευρω παραγγελιες τα τελευταια 6 ετη μου συμπεριφερονται ΠΑΝΤΑ τελεια
mike15 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 11 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ο κυριος NOACK? εαν ο κινητηρας καιει ,το NOACK τι να σου κανει? δεν καιει επειδη εχει ενα φυσιολογικο NOACK. και εμενα καιει αυτην την στιγμη,ακομα και 4% να εχει NOACK θα καψει,ισως ελαχιστα λιγοτερο αλλα θα καψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα