efib Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Update: μόλις ήρθαν τα λάδια φρεσκοτατα 25/3/2025 όμως η ημερομηνία είναι μπροστά, ενώ στην συσκευασία που πήρα πέρσι ήταν στο πίσω μέρος. Αυτό μας ανησυχεί; barcode έχουν το ίδιο με την περσινή συσκευασία. 1
MikeGR7 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Ρε παιδια βλεπω πολυ γνωση στο θεμα λαδια εδω μεσα, να ρωτησω και εγω μια γνωμη: Σε 2017 Citroen C4 1.2 Thp (130ιππων), θελω το καλυτερο λαδι ανεξαρτητος τιμης γιατι τα συγκεκριμενα μοτερ ειναι ευαισθητα και εχουν και τον ιμαντα μεσα στο λαδι. Μου εχουν πει για Total 5 30 οτι ειναι το καλυτερο για αυτα αλλα θελω να βεβαιωθω. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια στο θεμα.
atheatos Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Μόλις τώρα, MikeGR7 είπε Ρε παιδια βλεπω πολυ γνωση στο θεμα λαδια εδω μεσα, να ρωτησω και εγω μια γνωμη: Σε 2017 Citroen C4 1.2 Thp (130ιππων), θελω το καλυτερο λαδι ανεξαρτητος τιμης γιατι τα συγκεκριμενα μοτερ ειναι ευαισθητα και εχουν και τον ιμαντα μεσα στο λαδι. Μου εχουν πει για Total 5 30 οτι ειναι το καλυτερο για αυτα αλλα θελω να βεβαιωθω. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια στο θεμα. Το καλύτερο λαδι ειναι αυτο που μπορείς να το αλλάζεις συχνα. Αν πληρώσεις τα μαλιοκεφαλα σου για ένα λαδι και μετα δεν εχεις λεφτα να τα αλλάξεις , τότε τι να το κάνεις το καλύτερο λάδι στον κόσμο? 1 1
katargedon Δημοσ. 12 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου Ήρθε!!! Σηκωθείτε απο καρέκλες,κρεβάτια,ντιβάνια,πολυθρόνες... Φουλ εστερικο!!! Τιμη 125ευρω το 5λιτρο...οπότε άκυρο...ξανακαθιστε σε καρέκλες,κρεβάτια,ντιβάνια,πολυθρόνες. 1
MikeGR7 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 7 ώρες πριν, atheatos είπε Το καλύτερο λαδι ειναι αυτο που μπορείς να το αλλάζεις συχνα. Αν πληρώσεις τα μαλιοκεφαλα σου για ένα λαδι και μετα δεν εχεις λεφτα να τα αλλάξεις , τότε τι να το κάνεις το καλύτερο λάδι στον κόσμο? Ευχαριστώ για τα λογια σοφιας αλλα ρωτησα ποιο ειναι το καλυτερο λαδι για τετοιο μοτερ δε ρωτησα συμβουλες συντήρησης αυτοκινήτου. 1 1
mike15 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, yiannis1908 είπε Μία ερώτηση και από εμένα στους ειδικούς του φορουμ. Εξαρτάται το LSPI (low speed pre-ignition) απο την ποιότητα λαδιού και αν ναι σε ποιό βαθμό; Επίσης υπάρχει η πιθανότητα σε κινητήρα βενζίνης με προδιαγραφές κατασκευαστή 95 άρα να δημιουργεί θέμα προ-ανάφλεξης λόγω 100 άρας(αποδεδειγμένα πολύ καλής ποιότητας BP συγγενή μου ). Κινητήρας ford sigma 1.4 duratec 12 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε αν εχει μεσα (πολυ) ασβεστιο και καει λαδι LSPI θα υπαρχει λογω hotspot το οποιο αντισταθμιζεται ειτε με λαδι που εχει επισης υψηλο μολυ η' τα νεα λαδια api sp ,και γενικα οπου υπαρχει η προδιαγραφη (μαζι με την δικη σου) και η mb.229.52, που εχουν μειωμενο ασβεστιο και το συμπληρωνουν με μαγνησιο που μειωνει το LSPI. καταρχην το LSPI στην ελλαδα το μπερδευουμε με τα πειρακια που στα αγγλικα ειναι engine knocking και εαν και ακουγεται το ιδιο σαν συμπτωμα ειναι κατι εντελως διαφορετικο. Το LSPI πιθανότατα συμβαίνει από την υπερβολική καύση ενός κινητήρα άμεσου ψεκασμού turbo. Το συνηθισμένο pinging η΄.engine knocking , είναι η ακανόνιστη καύση αφού το μπουζί αναφλέξει το καύσιμο λόγω συσσώρευσης θερμού άνθρακα. Άλλες αιτίες θα μπορούσαν να είναι η λειτουργία με φτωχό μείγμα, ο λανθασμένος χρονισμός σπινθήρα, τα μπουζί με λάθος εύρος θερμότητας ή η υπερθέρμανση Ο χρονισμός εκκεντροφόρου από τους εκκεντροφόρους μπορεί επίσης να είναι λανθασμένος εάν χρησιμοποιείται λανθασμένο φίλτρο λαδιού που δεν επιτρέπει τη σωστή ροή λαδιού ή εάν χρησιμοποιείται λάθος βάρος λαδιού. Το LSPI δεν αφορα ατμοσφαιρικους κινητηρες. επειδη ειναι και θεμα σχεδιασμου του κινητηρα κατα ενα μεγαλο μερος,το θεμα αφορα κυριως ασιατικους και αμερικανικους κινητηρες και οχι ευρωπαικους. "Στους κινητήρες εσωτερικής καύσης με ανάφλεξη με σπινθήρα, το χτύπημα (επίσης χτύπημα, έκρηξη, χτύπημα σπινθήρα, χτύπημα ή ροζάρισμα) συμβαίνει όταν η καύση μέρους του μείγματος αέρα/καυσίμου στον κύλινδρο δεν προκύπτει από τη διάδοση του μετώπου φλόγας που αναφλέγεται από το μπουζί, αλλά όταν μία ή περισσότερες τσέπες μείγματος αέρα/καυσίμου εκρήγνυνται εκτός του περιβλήματος του κανονικού μετώπου καύσης. Το φορτίο καυσίμου-αέρα προορίζεται να αναφλεγεί μόνο από το μπουζί και σε ένα ακριβές σημείο της διαδρομής του εμβόλου. Το χτύπημα συμβαίνει όταν η κορύφωση της διαδικασίας καύσης δεν εμφανίζεται πλέον στη βέλτιστη στιγμή για τον τετράχρονο κύκλο. Το κρουστικό κύμα δημιουργεί τον χαρακτηριστικό μεταλλικό ήχο "χτύπημα" και η πίεση του κυλίνδρου αυξάνεται δραματικά. Οι επιπτώσεις του χτυπήματος στον κινητήρα κυμαίνονται από ασήμαντες έως εντελώς καταστροφικές." Το χτύπημα δεν πρέπει να συγχέεται με την προανάφλεξη - είναι δύο ξεχωριστά γεγονότα. Ωστόσο, η προανάφλεξη μπορεί να ακολουθηθεί από χτύπημα αυτο λοιπον που αντιμετωπιζουμε εδω σαν πειρακια δεν ειναι το LSPI αλλα το engine knocking. οποτε μην ανυσηχειτε για το θεμα λαδι και engine knocking η' LSPI εαν κανετε σωστη χρηση λαδιου,τυπος,ποιοτητα και σωστες αλλαγες. 9 ώρες πριν, MikeGR7 είπε Ρε παιδια βλεπω πολυ γνωση στο θεμα λαδια εδω μεσα, να ρωτησω και εγω μια γνωμη: Σε 2017 Citroen C4 1.2 Thp (130ιππων), θελω το καλυτερο λαδι ανεξαρτητος τιμης γιατι τα συγκεκριμενα μοτερ ειναι ευαισθητα και εχουν και τον ιμαντα μεσα στο λαδι. Μου εχουν πει για Total 5 30 οτι ειναι το καλυτερο για αυτα αλλα θελω να βεβαιωθω. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια στο θεμα. καλο ειναι οταν ζητατε μια γνωμη για καλυτερο λαδι ,να μας γραφετε τις προδιαγραφες του κατασκευαστη σας ,να βρισκουμε πιο γρηγορα το καταλληλο λαδι.και επισης τι χρηση κανετε.επειδη θεωρω οτι κανεις μια νορμαλ χρηση,δεν το σκιζεις δλδ., αφησε το ειναι πολυ λεπτο λαδι.στην ιδια κατηγορια,καλυτερα λαδια: https://www.autodoc.gr/mobil/20882316 https://www.autodoc.gr/fuchs/20792298 https://old.motul.com/gr/el/products/8100-x-clean-fe-5w30 διαλεξε οποιο θες η΄το φθηνοτερο,ειναι ολα το ιδιο καλα λαδια. 9 ώρες πριν, efib είπε Update: μόλις ήρθαν τα λάδια φρεσκοτατα 25/3/2025 όμως η ημερομηνία είναι μπροστά, ενώ στην συσκευασία που πήρα πέρσι ήταν στο πίσω μέρος. Αυτό μας ανησυχεί; barcode έχουν το ίδιο με την περσινή συσκευασία. τι λαδι ειχες προτιμησει? δεν θυμαμαι Επεξ/σία 13 Ιουνίου από mike15
atheatos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, MikeGR7 είπε Ευχαριστώ για τα λογια σοφιας αλλα ρωτησα ποιο ειναι το καλυτερο λαδι για τετοιο μοτερ δε ρωτησα συμβουλες συντήρησης αυτοκινήτου. Οκ. Θα σου απαντήσουν οι “ειδικοί” του forum που ξέρουν να σου βγάζουν το λάδι…για το αυτοκίνητο σου, γελώντας… Επεξ/σία 13 Ιουνίου από atheatos 2
definitio Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το Mannol 7715 5W-30 Longlife (VW 504 00/507 00, ACEA C3, BMW LL-04, MB 229.5) απέτυχε σε έλεγχο έναντι των προδιαγραφών...υποτίθεται πρέπει να έχει ελάχιστο HTHS 3.5 και βρέθηκε να έχει 2.9 - 3.13 - 3.18mPas ...νομίζω κάπου είχε αναφερθεί, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν στο ινσομνια, οπότε το παραθέτω για πληροφοριακούς λόγους Επεξ/σία 13 Ιουνίου από definitio 1
atheatos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, definitio είπε Το Mannol 7715 5W-30 Longlife (VW 504 00/507 00, ACEA C3, BMW LL-04, MB 229.5) απέτυχε σε έλεγχο έναντι των προδιαγραφών...υποτίθεται πρέπει να έχει ελάχιστο HTHS 3.5 και βρέθηκε να έχει 2.9 - 3.13 - 3.18mPas ...νομίζω κάπου είχε αναφερθεί, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν στο ινσομνια, οπότε το παραθέτω για πληροφοριακούς λόγους Tα Mannol δεν έχουν πιστοποιημένες προδιαγραφές και αυτά που λένε είναι συνιστώμενες προδιαγραφές. Είναι λίγο καλύτερα από αυτά του Lidl δηλαδή . Οποτε λογικό .
mike15 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 ώρα πριν, definitio είπε Το Mannol 7715 5W-30 Longlife (VW 504 00/507 00, ACEA C3, BMW LL-04, MB 229.5) απέτυχε σε έλεγχο έναντι των προδιαγραφών...υποτίθεται πρέπει να έχει ελάχιστο HTHS 3.5 και βρέθηκε να έχει 2.9 - 3.13 - 3.18mPas ...νομίζω κάπου είχε αναφερθεί, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν στο ινσομνια, οπότε το παραθέτω για πληροφοριακούς λόγους mannol = ρωσικο η' καποιο ανατολικο μπλοκ μουφα λαδι.εχει δηλωσει κεντρικα γραφεια στην γερμανια για να φανει οτι ειναι γερμανικη εταιρεια και αξιοπιστη. εαν δεις τις προδιαγραφες που γραφεις δεν γινεταια να συνυπαρξουν μαζι εγκρισεις BMW LL-04, και MB 229.5 η οποια αναφερεται σε Α3/Β4 λαδια ενω οι αλλες 2 σε ACEA C3. υ.γ. τι εγινε? ingore ,ignore αλλα ριχνουμε κρυφες ματιες απο την κλειδαροτρυπα..😉😂..αλλα ετσι ειναι οι ¨ειδικοι¨που φοβουνται την αντιπαραθεση επειδη δεν γνωριζουν και ξεσκεπαζονται αργα η' γρηγορα.. 1
definitio Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, mike15 said: mannol = ρωσικο η' καποιο ανατολικο μπλοκ μουφα λαδι.εχει δηλωσει κεντρικα γραφεια στην γερμανια για να φανει οτι ειναι γερμανικη εταιρεια και αξιοπιστη. εαν δεις τις προδιαγραφες που γραφεις δεν γινεταια να συνυπαρξουν μαζι εγκρισεις BMW LL-04, και MB 229.5 η οποια αναφερεται σε Α3/Β4 λαδια ενω οι αλλες 2 σε ACEA C3. υ.γ. τι εγινε? ingore ,ignore αλλα ριχνουμε κρυφες ματιες απο την κλειδαροτρυπα..😉😂..αλλα ετσι ειναι οι ¨ειδικοι¨που φοβουνται την αντιπαραθεση επειδη δεν γνωριζουν και ξεσκεπαζονται αργα η' γρηγορα.. Το είχα ψάξει παλιότερα...κάποια βαλτική χώρα νομίζω έχει την εταιρεία, Λιθουανία νομίζω. Εχουν υπάρξει και πληροφορίες για μη τήρηση προδιαγραφών αλλά και αντιφατικά στοιχεία στα προϊόντα τους και στα αντιψυκτικά https://frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=73481 Επεξ/σία 13 Ιουνίου από definitio 1
d4mage Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, MikeGR7 είπε Ευχαριστώ για τα λογια σοφιας αλλα ρωτησα ποιο ειναι το καλυτερο λαδι για τετοιο μοτερ δε ρωτησα συμβουλες συντήρησης αυτοκινήτου. Εφόσον σου είπαν Total 5W-30 χωρίς προδιαγραφή και το κράτησες δεν ξέρω γιατί μπήκες στον κόπο να το ψάξεις περισσότερο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως και να σου πει κάποιος την άποψη του θα την αντικρούσεις. Τέλος πάντων εγώ στην Giulietta 1.6 105hp φοράω ότι προτείνιε ο κατασκευαστής. Συγκεκριμένα τα SELENIA WR FORWORD 0W-30 ACEA C2 FIAT 955535-DS1 τα βρίσκω σε πολύ γνωστό κατάστημα στον Πειραιά και τα παίρνω χρόνια τώρα. Εάν για τον ΧΨ λόγο αλλάξει κάτι στην τιμή και δεν θέλω να το αγοράζω άλλο πάω σε επόμενη μάρκα στην ακριβώς ίδια προδιαγραφή. Τώρα, τι περιέχει το μπουκάλι, που κατασκευάζεται κ.λ.π για να το μάθεις θα πρέπει να πληρώσεις σε μια εταιρεία δοκιμών, επιθεωρήσεων και πιστοποίησης για να εξακριβώσεις στο 101% τι βάζεις στον κινητήρα σου. Για αρχή θα σου πρότεινα να διαβάσεις τις τεχνικές προδιαγραφές λιπαντικών κινητήρων για να μάθεις τα πολύ βασικά. Ρίξε μια ματιά σας ACEA, στα API, στα APPROVALS. Κάτι που αξίζει να αναφερθεί και το βλέπω στην δουλειά μου, είναι το Synthetic Tehcnology. Δεν είναι συνθετικό ένα λιπαντικό με βάση αυτό που διαβάζεις στην ετικέτα, εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει φουλ συνθετικό λιπαντικό 10W-40 και οτιδήποτε φουλ συνθετικό είναι από 5W-30 και κάτω. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από d4mage 1
katargedon Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου Εντωμεταξύ η bardahl μου έσπασε τα νεύρα με την καινούρια σειρά που έβγαλε.Ειναι όντως τούμπανο αλλα γιατί το προμοταρει τωρα ως το καλύτερο λιπαντικό που υπάρχει,ενω μέχρι πριν ενα μήνα προμοταριζε το φουλερενιο ως το κορυφαιο όλων.Να φάνε 💩 1
MikeGR7 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 29 λεπτά πριν, d4mage είπε Αυτό που θέλω να πω είναι πως και να σου πει κάποιος την άποψη του θα την αντικρούσεις. Τι περίεργες θεωρίες/εικασίες ειναι αυτες? Ο Mike15 πριν μια χαρα μου προτεινε 3 λαδια και το εκτιμησα και δε πηγα να αντικρουσω τίποτα... Δηλαδη ζηταω γνωμη για να την αντικρουσω? Τι ακουω θεέ μου... 29 λεπτά πριν, d4mage είπε Εφόσον σου είπαν Total 5W-30 χωρίς προδιαγραφή και το κράτησες δεν ξέρω γιατί μπήκες στον κόπο να το ψάξεις περισσότερο. Τι εννοείς το κρατησα? Οτι το θυμάμαι? Γιατι το ψαχνω? Δηλαδη μου το ειπε ενας και πρεπει να το δεχτω με τη μια αμασητο? 29 λεπτά πριν, d4mage είπε Τώρα, τι περιέχει το μπουκάλι, που κατασκευάζεται κ.λ.π για να το μάθεις θα πρέπει να πληρώσεις σε μια εταιρεία δοκιμών, Α δηλαδη αμα καποιος ρωτησει τι καρτα γραφικων να βαλει στο pc του θα του πουμε παρτην και πηγαινε καντης 3D scanning να δεις τα χαρακτηριστικά της για να ξερεις τι βαζεις στο pc σου... Δε παιζει ας πουμε το σενάριο καποιος να εχει ιδιο αυτοκίνητο εδω και χρονια και να πει μια αποψη? Τελος παντων, ευχαριστώ για την εμπειρία σου με την Alfa Romeo μονο που ειναι ασχετο αμαξι με αυτο για το οποιο ρωτησα αλλα οκ... 1
d4mage Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, MikeGR7 είπε Τι περίεργες θεωρίες/εικασίες ειναι αυτες? Ο Mike15 πριν μια χαρα μου προτεινε 3 λαδια και το εκτιμησα και δε πηγα να αντικρουσω τίποτα... Δηλαδη ζηταω γνωμη για να την αντικρουσω? Τι ακουω θεέ μου... Τι εννοείς το κρατησα? Οτι το θυμάμαι? Γιατι το ψαχνω? Δηλαδη μου το ειπε ενας και πρεπει να το δεχτω με τη μια αμασητο? Α δηλαδη αμα καποιος ρωτησει τι καρτα γραφικων να βαλει στο pc του θα του πουμε παρτην και πηγαινε καντης 3D scanning να δεις τα χαρακτηριστικά της για να ξερεις τι βαζεις στο pc σου... Δε παιζει ας πουμε το σενάριο καποιος να εχει ιδιο αυτοκίνητο εδω και χρονια και να πει μια αποψη? Τελος παντων, ευχαριστώ για την εμπειρία σου με την Alfa Romeo μονο που ειναι ασχετο αμαξι με αυτο για το οποιο ρωτησα αλλα οκ... Ένα θεματάκι το έχεις. Βάλε βαλβολίνη SAE 90 GL-1 είναι φουλ συνθετική. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα