katargedon Δημοσ. Παρασκευή στις 09:10 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 09:10 μμ 4 λεπτά πριν, atheatos είπε Τα manual συνήθως ακολουθεί τις νόρμες που υπήρχαν την στιγμή που γράφτηκε. Και φυσικά αλλάζει ανάλογα . Τα ιξωδη που γράφει τυγχάνει εκείνη την εποχή που γράφτηκε, να υπαρχουν σε περισσότερα λάδια με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Δηλαδη εκείνη την εποχή που γράφτηκε το manual, στην αγορά ,τα 5-40 που κάλυπταν τις προδιαγραφές της Saab να ήταν λιγότερα από τα υπόλοιπα 0-40 . 5-30 κτλ. Δεν θα κάτσει το manual να αναλύσει τις διαφορές στο ιξωδη και στις προδιαγραφές , απλά θα δώσει την εμπορική συμβουλή για την εποχή που γράφτηκε. Τα τελευταία 15 χρόνια οι αλλαγές στις προδιαγραφές των λαδιών έχουν κάνει άλματα . Δεν μπορεί κάποιος να επιμένει να ακολουθεί ένα μανιουαλ που γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Εν συντομία,αυτό που λες,ονομάζεται tsb(technical service bulletin) 2
atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 09:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:21 μμ (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, katargedon είπε Εν συντομία,αυτό που λες,ονομάζεται tsb(technical service bulletin) Τα bulletin συνήθως τα έχουν οι αντιπροσωπίες αυτοκινήτων και ενημερώνονται, αλλά ποτέ δεν θα κάτσουν να που στον πελάτη ότι το μανιουαλ έχει γίνει update στην τάδε παράγραφο ούτε θα κάτσουν να τυπώσουν καινούργιο, δυστυχώς. Ειδικα στις ελληνικές θα το κρατήσουν μυστικό και θα το παίξουν έξυπνοι , ώστε να μην πας και το διαδώσεις σε άλλα συνεργεία. Τελος πάντων bulletin , circulars , technical updates και άλλα παρόμοια που βρίσκονται στον κλάδο της βιομηχανίας για κάθε εξοπλισμό , είναι ψιλά γράμματα στο χώρο του αυτοκινήτου ….δυστυχως. Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:22 μμ από atheatos
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Σάββατο στις 11:41 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:41 πμ 14 ώρες πριν, atheatos είπε Τελος πάντων bulletin , circulars , technical updates και άλλα παρόμοια που βρίσκονται στον κλάδο της βιομηχανίας για κάθε εξοπλισμό , είναι ψιλά γράμματα στο χώρο του αυτοκινήτου ….δυστυχως. εμεις εχουμε προσβαση Ο λογος που μετα χαρας πληρωνω και θα συνεχισω να πληρωνω για ravenolια. Μπορει επισήμως πλεον να εχει περασμενα τα 19 της χρονια. Αλλα αξιζει καθε ευρω... 6
katargedon Δημοσ. Σάββατο στις 01:38 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 01:38 μμ Το λοιπόν...X-cess sp vs Ultra sp. Βλέποντας χθες μια ταινία με ζόμπι,σκέφτηκα οτι πρέπει να αλλάξω τα λάδια και τα φίλτρα.Λογικο.Πρωτες εντυπώσεις:Πήρε μπροστα με 1/4 της στροφής της μίζας.Πολυ πιο εύκολα απο το xcess.Κανένας ήχος απο τα ωστηρια και βελούδινη λειτουργία στο ρελαντί(αγαπάμε μολυβδαίνιο).Το xcess εχει θεμα σε αυτόν τον τομέα.Βούτυρο έγινε το μοτέρ.Βγηκα και περιφερειακό,μεχρι τα 120 που πρόλαβα να παω,δουλεύει σαν ηλεκτρικό.Δεν το περίμενα.Μπραβο μωρή Shell.Show them who's the boss.Αν δεν το καταπιεί,το κρατάω μόνιμα.Το xcess το άλλαξα στις 6600 και ειχα συμπληρωσει 300 ml.Λογικά θα καψει παραπάνω με το ultra.Μενει να δω πόσο.Αλλα σαν λειτουργία το ultra ειναι πολυ καλύτερο. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Σάββατο στις 01:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:58 μμ 19 λεπτά πριν, katargedon είπε 1/4 της στροφής της μίζας δηλαδη εσκασε 1 κυλινδρος και πηρε? 19 λεπτά πριν, katargedon είπε Πολυ πιο εύκολα απο το xcess.Κανένας ήχος απο τα ωστηρια και βελούδινη λειτουργία στο ρελαντί(αγαπάμε μολυβδαίνιο) τα xcess δεν εχουν ωραια εκκίνηση το εχω πει πολλες φορες 1
mike15 Δημοσ. Σάββατο στις 07:54 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:54 μμ 8 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε εμεις εχουμε προσβαση Ο λογος που μετα χαρας πληρωνω και θα συνεχισω να πληρωνω για ravenolια. Μπορει επισήμως πλεον να εχει περασμενα τα 19 της χρονια. Αλλα αξιζει καθε ευρω... του χρονουν εισαι και επισημως "σαπακι" ..20αετια βλεπεις 2
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Σάββατο στις 10:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:36 μμ 2 ώρες πριν, mike15 είπε του χρονουν εισαι και επισημως "σαπακι" ..20αετια βλεπεις του χρονου πεταμα 1
katargedon Δημοσ. Σάββατο στις 11:08 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:08 μμ 31 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε του χρονου πεταμα Ασε γιατι έκανα ψαχτιρι στις ασφάλειες και ειδα πολλές οτι δεν ασφαλίζουν για κλοπή-φωτιά αυτοκίνητα ανω των 15 ετων.Να φάνε 💩 2
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, katargedon είπε Ασε γιατι έκανα ψαχτιρι στις ασφάλειες και ειδα πολλές οτι δεν ασφαλίζουν για κλοπή-φωτιά αυτοκίνητα ανω των 15 ετων.Να φάνε Μην μου ανοιξεις αυτο το κεφαλαιο. Για την πανοραμικη οροφη εχω πρακτικα μονο 2 επιλογες με κεφαλαιο πανω απο 2000. Για οδικη νομικη κρυσταλλα (+πανοραμικη κεφ. 3000) δινω 230 το εξαμηνο... Ολες οι αλλες με πεταξαν εξω στα μουλωχτα! Η allianz που ειχα και κακοβουλες με απαλλαγη 300 ευρω με ασφαλιστρο 260 ευρω εν μια νυκτι μου πεταξε εξω την πανοραμικη (αλλαξαν ορους) πηγαν την απαλλαγη στις κακοβουλες 400 ευρω και μου ζηταγανε 360 ευρω το εξαμηνο Επεξ/σία Κυριακή στις 12:11 πμ από 11osmikrosmhtsos
atheatos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:47 μμ Βάζω ένα video που μόλις είδα στο YouTube και το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, μιας και απαντάει ταυτόχρονα σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα λάδια. https://youtu.be/8HB7TdaoZvA?si=xhKUvGa7WEnZ77N5
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Δευτέρα στις 09:38 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:38 μμ 3 ώρες πριν, atheatos είπε https://youtu.be/8HB7TdaoZvA?si=xhKUvGa7WEnZ77N5 τα ξηρα καρτερ εχουν πολλα προβληματα
atheatos Δημοσ. Τρίτη στις 07:28 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:28 πμ 9 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε τα ξηρα καρτερ εχουν πολλα προβληματα Πέρα απο τα ξηρά καρτερ , το video δείχνει τι γίνεται μέσα στην μηχανή με το λάδι .
majunior Δημοσ. Τρίτη στις 01:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:44 μμ Στις 17/6/2025 στις 12:33 ΠΜ, mike15 είπε και καλα εκανες,η απορια μου ειναι πως κυκλοφορουσε ακομα.κανονικα επρεπε να ειχε αλλαξει απο το 2010 που βγηκε οδηγια.εμενα απο το 2011 μου ειπαν να βαζω LL04..το 2016 αλλαξε προμηθευτη και πηγε με την σελ,μηπως θυμασαι αυτο? .η προδιαγραφη στο μανιουαλ ειναι LL01,που οταν γραφτηκαν τα μανιουαλ το 2004 ηταν 5-30.τωρα ειναι μονο 5-40 το LL01.οποτε δεν γινεται να λενε βαλε 5-30 LL01 γιατι οπως ειπα δεν υπαρχει. προσωπικα προτιμω το LL01 ,απλα βγαινει μονο σε 40αρι λαδι. εσυ απο που το αγοραζες? Καλά πήγα το αυτοκίνητο σε "εξουσιοδιοτημένο" συνεργείο και μου έβαλαn Magnatec SS A5 που δεν έχουν σχέση με LL04. Οπότε με βλέπω να τα αγοράζω και να τα βάζω μόνος μου. Τα έχει ένα μαγαζί Gratsias auto parts (δεν ξέρω αν έχει σχέση με το συνεργείο Γρατσίας) στο skroutz: https://www.skroutz.gr/s/9342004/BMW-Twin-Power-Turbo-Longlife-04-Synthetiko-Ladi-Aytokinitou-5W-30-1lt-BMWTPTLF5W301L.html?product_id=76851940&sponsored=listing Αν και είδα ότι και τα Ravenol του Μήτσου έχουν προδιαγραφή LL04.
katargedon Δημοσ. Τρίτη στις 04:17 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 04:17 μμ 2 ώρες πριν, majunior είπε Καλά πήγα το αυτοκίνητο σε "εξουσιοδιοτημένο" συνεργείο και μου έβαλαn Magnatec SS A5 που δεν έχουν σχέση με LL04 Και που να δεις τι βάζουν σε οσους αλλάζουν λάδια σε βενζινάδικο.Ποιες προδιαγραφές;Ούτε ιξώδες δεν κοιτάνε.Οτι πιάσει το χέρι του.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Τρίτη στις 05:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:55 μμ 4 ώρες πριν, majunior είπε Αν και είδα ότι και τα Ravenol του Μήτσου έχουν προδιαγραφή LL04. εγω βαζω ravenol μεχρι και στα γεμιστα που θελουν προδιαγραφη giagia1925/2025 οποτε ειμαστε μια χαρα 4 ώρες πριν, majunior είπε Καλά πήγα το αυτοκίνητο σε "εξουσιοδιοτημένο" συνεργείο και μου έβαλαn Magnatec SS A5 που δεν έχουν σχέση με LL04. Οπότε με βλέπω να τα αγοράζω και να τα βάζω μόνος μου. Τα έχει ένα μαγαζί Gratsias auto parts (δεν ξέρω αν έχει σχέση με το συνεργείο Γρατσίας) στο skroutz: να απαιτεις φιλε μου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα