Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, katargedon είπε

Μην πάρεις αυτή τη βαλβολινη.Ειναι απο τις λίγες 75w-90 που δεν εχουν καθολου pao. Παρε 75w-90 total-elf(50-75% pao). Δευτερη επιλογη Castrol(25-50% pao).Ολες οι αλλες ειναι 10-25% η και καθολου.Υπαρχει και η shell S5 90% gtl αλλα ειναι ακριβη.

Ναι , δεν πρόκειται να την αγοράσω απλά κοίταγα την σελίδα και είπα να ανεβάσω  το link για το μαγαζί.
Πάντως είδα έχει και λάδια MOpar που είναι λίγο σπάνια να τα βρεις. Φαίνεται ψαγμένο μαγαζί , θα το έχω στα υπόψη μου στο μέλλον μιας και χρησιμοποιώ το πρόσθετο της MOpar για το limited slip σασμάν-διαφορικό , μαζί με liqui moly λάδι.

• Απαντ. 956
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, katargedon είπε

Μην πάρεις αυτή τη βαλβολινη.Ειναι απο τις λίγες 75w-90 που δεν εχουν καθολου pao. Παρε 75w-90 total-elf(50-75% pao). Δευτερη επιλογη Castrol(25-50% pao).Ολες οι αλλες ειναι 10-25% η και καθολου.Υπαρχει και η shell S5 90% gtl αλλα ειναι ακριβη.

για εμας που θελουμε gl4 τι υπαρχει

Δημοσ.

Εγω τωρα εχω τις motyl gear.Μια χαρα είναι,αλλα στην επομενη αλλαγη θα βαλω τις total traxium.12,40 το λιτρο,50-75  pao.Value for money,αν και στο κιβωτιο δεν ειναι και τοσο απαραίτητο το pao.Θα εχει ερθει και το καινούριο μου παιχνιδακι απο το temu,και θα τις βαλω εύκολα.Στην προηγουμενη αλλαγή,μου βγήκε η ψυχη ανάποδα για να τις βαλω.Το σασμαν μου εχει πολυ ηλίθια εισοδο που κοιταει λοξά προς τα επάνω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Ωρα να χαρουν οι Group III εδω και να κλαψουμε εμεις οι Group IV

Στα γκρουπ 4 το "κλειδι" ειναι το ποσο pao εχει μεσα.10 και 20% ειναι κλαυν pouts

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Ωρα να χαρουν οι Group III εδω και να κλαψουμε εμεις οι Group IV

"the spec sheet doesnt tell you everything about the perfomance of the oil"

final product is all that matters.

αυτα τα λεω απο την πρωτη στιγμη αλλα κανεις δεν δινει σημασια.στο γνωστο bitog αυτα ειναι γνωστα εδω και 30 χρονια.

μητσο στο χαλαω λιγο αλλα η εταιρεια σου δεν λεει και αυτη παντα την αληθεια.μπορει δλδ. να ιχυριζεται οτι περιεχει εστερες και να μην εχει.αυτα ειναι γνωστα απο αναλυσεις που γινονται απο το γνωστο ρωσικο φορουμ.

ενα λαδι που εχει ενα μιγμα απο εστερες/ΡΑΟ/GTL ειναι το μομπιλ 1 esp 0-30.

Alkylated Naphthalene/ΑΝ χρησιμοποιει πολυ η μομπιλ για τους λογους που εξηγει ο τυπος στο βιντεο.

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/mobil-1-alkylated-naphthalene.7266/

ειμαι φαν των 5 αλλα ειναι πολυ ακριβα και χρειαζονται σχετικα γρηγορη αλλαγη.

οποτε επειδη δεν θελω να πιαστω κοροιδο για γκρουπ 4 ,προτιμω ενα καλο 3αρι που ειναι και οικονομικο και ξερω τι εχει μεσα .αυτο το καλο μενει να το βρει καποιος δοκιμαζοντας.

castrol 0-30,-0-40 a3/b4

mobil 1 esp 0-30

Mobil 1 ESP X3 0W-40 

Mobil 1 ESP X4 0W-40

εχει και  motul καποια τετοια καλα.

οταν δεν βαζω 5-30,προτιμω αυτα

• Like 1
Δημοσ.

Σεντονι coming...Μήτσο,αφου λες οτι σου περιόρισε τις διαρροές,τοτε εχει εστερες.Η ραβενολ ειναι μια εταιρια με πολυ ποιοτικά προϊόντα,χρησημοποιω χρονια το αντιψυκτικο της.Η  mobil ηταν κάποτε και αυτη,τωρα οχι.Κατεστρεψε καλα λαδια οπως το 0w40 fs και το esp 5w30.Πιστευω ειναι θεμα  χρονου να χαλασει και το esp 0w30.Το καναλι lubrication explained ειναι ισως το καλύτερο καναλι για λιπαντικα.Δες εκει βιντεο που εξηγεί ποσο καλύτερα ειναι τα ,gtl απο τα hc και γιατι.Το castrol 0w40 a3/b4 το ειχα βαλει πέρσι.Φοβερο λαδι και αντεξε τα 40+ θερμοκρασια,εκει που το motul econergy 0w30 μου ψόφησε και ακουγα μεταλλα..Το castrol 0w40 και το helix ultra ειναι τα μόνα 2 λάδια που οταν σταματαω στο φαναρι και με κλιματισμο φουλ,νομιζεις οτι εσβησε το μοτερ.Οι διαφορές ειναι οτι το castrol το τσιμπαγε λιγο,το ultra οχι.Ακαυστο το ρημαδι.Και πίστεψε με,εχω δοκιμάσει πολλα λαδια.Αλλαζω 3 μπορει και 4 φορες το χρονο λογω χιλιομετρων.Μην πας σε απλο hc,ειναι κριμα,αφηνουν βερνικωματα και μουργα στα ελατήρια.Θα διαβασεις πολλες βλακειες απο ασχετους σε πολλα φορουμ,που θελουν να τα βγαλουν ισα και ομοια με τα pao και τα gtl,αλλα δεν ειναι.Γι'αυτο υπαρχουν καναλια οπως το oil geek και το lubrication explained, που σου εξηγούν το πως και το γιατί.Μεινε στην ραβενολ,μια χαρα εισαι.Ολες οι εταιριες εχουν καποια καλα λαδια,καποια μετρια και καποια σαπακια.Δεν μπορεις να πεις καλη μια εταιρια επειδη εχει 1 καλο λαδι και τα υπόλοιπα 20 ειναι σαπιδια.Σαν συνολο,ravenol,shell,eneos ειναι top tier.

• Thanks 1
Δημοσ.

μητσο και σε αλλα φορουμ εξωτερικο και εδω και στην  γνωστη blackstone παρα πολλοι ,οι περισοτεροι χρησιμοποιουν hc λαδια,προφανως ειναι ολοι βλακες αφου υπαρχουν μαρτυριες που τα αυτοκινητα τους εχουν παει 300.000 χιλ και δεν καινε τιποτα.εχει πολλους ασχετους εκει εξω που εχουν μεινει πισω και δεν καταλαβαινουν ποσο προοδο εχουν κανει τα hc λαδια.

απλα πρεπει να προσεχεις γιατι δεν ειναι ολα καλα,οπως δεν ειναι και ολα τα gtl/pao καλα.ολες οι κατηγοριες εχουν τα καλα τους και τα χαλια λαδια,γιαυτο ειμαι εδω να σου υποδειξω ποια αξιζουν.

γιατι το μονο αξιοπιστο καναλι για να μαθεις ειναι το BITOG φορουμ ,οπου κριτικαρουν τα παντα ακομα και αυτον τον κυριο που ποσταρες σε βιντεο.κατα καιρους υπαρχουν φαν enthusiasts που ειναι ασχετοι και θελοντας να δειξουν οτι γνωριζουν, βρισκουν ενα νεο λαδι η' μια κατηγορια και την υπερασπιζονται.το γεγονος οτι απο την μια λενε γενικοτητες οτι η ταδε κατηγορια ειναι σουπερ και μετα λενε καθε κατηγορια εχει και τα χαλια λαδια και υποδεικνυουν μαρκες παλι γενικα,δειχνει οτι ειναι απλα φαν και δεν γνωριζουν.

mobil 1 esp και γενικα η mobil ,που δεν εχω βαλει ποτε και δεν ειμαι φαν κανενος,ετσι πρεπει οταν γνωριζεις,ακομα και τωρα που αλλαξε τις συνταγες της εχει πολυ καλα λαδια και αυτο το λενε οι tribologists και οι ειδικοι στο BITOG.αν μπουμε σε χημικες λεπτομερειες που εχουν συζητηθει εκει θα συμπερανουμε οτι ναι μεν ειναι υποδεεστερα των παλιων ομως "κατεστραμενα" λαδια δεν ειναι ,τουναντιον ειναι απο τα καλυτερα ακομα.η μομπιλ δεν ειναι μια εταιρεια που παιζει με την ποιοτητα των λαδιων της οπως η καστρολ.δεν θα βγαλει ποτε ενα φτηνιαρικο λαδι.οι αναλυσεις αυτο δειχνουν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μήτσο,αφου λες οτι σου περιόρισε τις διαρροές,τοτε εχει εστερες.

Λογικο ειναι να εχει εστερες αφου αλλωστε ειναι HVE high viscosity ester φυσικα ειναι κυριως Group III, αλλα εχει ενα τουλαχιστον 10% εστερα.

Το καναλι lubrication explained ειναι ισως το καλύτερο καναλι για λιπαντικα

Θα το ερευνησω

gtl απο τα hc και γιατι

Τα Gas to oil ομως παραμενουν Group III

Το castrol 0w40 a3/b4 το ειχα βαλει πέρσι.Φοβερο λαδι και αντεξε τα 40+ θερμοκρασια,εκει που το motul econergy 0w30 μου ψόφησε και ακουγα μεταλλα.

Το βοηθησε σιγουρα και το ιξωδες ομως

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Τα Gas to oil ομως παραμενουν Group III

Οι ειδικοί τα τοποθετούν σε κατηγορια group3 plus.Αλλα ναι,by the book ειναι 3αρια.

18 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Το βοηθησε σιγουρα και το ιξωδες ομως

Σιγουρα.Δεν κανουν για τις χοντρες ζέστες τα ψιλα ιξωδη.Βασικα στο μποτιλιαρισμα εχουν θεμα,που εκει δεν ψυχεται το λαδι Εν κινήσει ψιλοσώνεται.Δεν το λεω εγω.Δες τα καναλια των ειδικων και θα καταλαβεις,αν και νομιζω το ξερεις.

22 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Θα το ερευνησω

Αν θες ρωτα και στο bitog,θα εκπλαγεις.Θα σου πουν οτι το σωστό ειναι να βάλεις ενα λιτρο vsi,2 λιτρα esp 0w20 και αλλα 2 λιτρα 15-40 της επιλογης σου.Γι'αυτο στο club.ru τους εχουν σημειο αναφοράς για να γελανε.Ο bitoγκας φτανει 300.000 χιλιομετρα και χαίρεται,λες και ειναι πολλά.Και αυτος παλι ειναι ο ενας στους 10.Οι αλλοι 9 εχουν παρει τα μοτερ στο χερι και κλαιγονται.Εχουν εκει εναν τυπο που τους δουλευει ψιλο γαζι λεγοντας οτι ηταν δοκιμαστης λαδιων σε εταιρια και κατι τετοια.Οταν εγω ομως εμαθα που πραγματικα δουλευε και τι εκανε,του εστειλα μηνυματακι.Φυσικα μοκο...παλι καλα που τον πηραν και αλλοι χαμπαρι.Εγω μιλαω με τον torcon,τον διαχειριστή του club ru που ειναι χημικος.Αν θες κατι να τον ρωτήσω πες μου.Καποια στιγμή θα μαζεψω τα best of απο το bitog,να ριξεις πολυ γελιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...