Ukforthemoment Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Kαι για να μπερδευτεί ακόμα παραπάνω η κατάσταση υπάρχουν αντιψυκτικά που λένε ακόμα και για νερό βρύσης. The water used should be ‘drinking water’ quality. If this is not possible, we recommend using distilled water for topping-up when mixing with the coolant https://www.amazon.co.uk/febi-bilstein-19400-Coolant-pack/dp/B006DHVSU0
katargedon Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 1 ώρα πριν, definitio είπε όσο για το έτοιμο παραφλού που λες, πρακτικά κάποιος μπορεί να μην είσαι σίγουρος ακριβώς για τον τύπο παραφλού που έχει στο αυτοκίνητο (όχι τί λέει το εγχειρίδιο, αλλά τί έβαλε το συνεργείο), αν το θέλει για προσθήκη/συμπλήρωμα Για ποιο λόγο να μην ξέρει κάποιος τι του έβαλε το συνεργείο; Αν συμβαίνει αυτό,τότε καλα να πάθει.Εννοείται οτι στο συνεργείο καθεσαι απο πάνω του με τον βουρδουλα γιατι είναι απατεώνες.Ειδικα τα συνεργεία τύπου 'γενικο συνεργειο'...ενα αντιψυκτικο και ενα λαδι για όλα τα αυτοκίνητα.One big happy family.Αν του πεις οτι θελεις πχ phoat αντιψυκτικο η group 4 λαδι,θα γυρναει το κεφαλι του γυρω γυρω σαν το κοριτσάκι στον εξορκιστή. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Και μην ξεχνάνε ότι ειδικά μετά απο φλάντζα το κύκλωμα φυσιολογικά είναι γεμάτο μουργα.Αφου μπερδευει καυσαέρια νερά λάδια όλα μαζί.
definitio Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 2 minutes ago, Ukforthemoment said: Και μην ξεχνάνε ότι ειδικά μετά απο φλάντζα το κύκλωμα φυσιολογικά είναι γεμάτο μουργα.Αφου μπερδευει καυσαέρια νερά λάδια όλα μαζί. Εξαρτάται από τη ζημιά στη φλάντζα...μπορεί να έχει - καυσαέρια στο αντιψυκτικό μόνο (όπως εγώ) - λάδι στο αντιψυκτικό - αντιψυκτικό στο λάδι Εμένα δεν είχε "μούργα" στο δοχείο διαστολής, αυτό το πηχτό υγρό από τη μίξη με λάδια, αλλά είχε "καπνίσει" το εσωτερικό του δοχείου διαστολής κι είχε "σκουπιδάκια" μέσα (υπολείμματα καύσης; πολύ μικρά-λεπτά κομμάτια φλάντζας; φθορά σωλήνων; δεν ξέρω ακριβώς, όχι πηχτό πάντως)... όταν αποσυναρμολογουσαν το μοτέρ, το αντιψυκτικό τους φάνηκε καθαρό, γι αυτό και δεν μού πρότειναν εξαρχής καθαρισμό, αν και τους ρώτησα ακριβώς γι αυτό. Γενικά το μοτέρ μετά τον χρόνο μαζεύει σκουπιδάκια μέσα, και πριν φλαντζάρει, μάλλον κ λόγω παρελθούσας διάβρωσης. Τώρα έχει ψυγείο νερού από τέλη 2021, ψυγείο καλοριφέρ (κ δοχείο διαστολής) από Μάρτη 2022...ό,τι βγάζει είναι διάβρωση λόγω ετών/παρελθούσας χρήσης κακού αντιψυκτικού/νερού βρύσης κοκ...σ' αυτά ό,τι πρόσθεσε η διαρροή καυσαερίων στο ψυκτικό κύκλωμα (έχω κάνει 3 φορές πλήρες ξέπλυμα του ψυκτικού κυκλώματος, μία φορά πριν αλλάξω ψυγείο καλοριφέρ και δεν ζέσταινε, μια δεύτερη φορά όταν είχα αλλάξει κ δοχείο διαστολής μετά από δύο μεγάλα σέρβις και μια τρίτη πέρυσι, πειραματιζόμενος με τις αιτίες της υπερθέρμανσης) 47 minutes ago, Ukforthemoment said: Kαι για να μπερδευτεί ακόμα παραπάνω η κατάσταση υπάρχουν αντιψυκτικά που λένε ακόμα και για νερό βρύσης. The water used should be ‘drinking water’ quality. If this is not possible, we recommend using distilled water for topping-up when mixing with the coolant https://www.amazon.co.uk/febi-bilstein-19400-Coolant-pack/dp/B006DHVSU0 Ενα από τα αντιψυκτικά που ανέφερα παραπάνω έλεγε στο δελτίο ότι λόγω της σύνθεσής του, ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να προσθέσει και νερό βρύσης... ...άλλο όμως το πρακτέο κι άλλο το πρακτικό / πράξιμο...
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, definitio είπε Εξαρτάται από τη ζημιά στη φλάντζα...μπορεί να έχει - καυσαέρια στο αντιψυκτικό μόνο (όπως εγώ) - λάδι στο αντιψυκτικό - αντιψυκτικό στο λάδι Εμένα δεν είχε "μούργα" στο δοχείο διαστολής, αυτό το πηχτό υγρό από τη μίξη με λάδια, αλλά είχε "καπνίσει" το εσωτερικό του δοχείου διαστολής κι είχε "σκουπιδάκια" μέσα (υπολείμματα καύσης; πολύ μικρά-λεπτά κομμάτια φλάντζας; φθορά σωλήνων; δεν ξέρω ακριβώς, όχι πηχτό πάντως)... όταν αποσυναρμολογουσαν το μοτέρ, το αντιψυκτικό τους φάνηκε καθαρό, γι αυτό και δεν μού πρότειναν εξαρχής καθαρισμό, αν και τους ρώτησα ακριβώς γι αυτό. Γενικά το μοτέρ μετά τον χρόνο μαζεύει σκουπιδάκια μέσα, και πριν φλαντζάρει, μάλλον κ λόγω παρελθούσας διάβρωσης. Τώρα έχει ψυγείο νερού από τέλη 2021, ψυγείο καλοριφέρ (κ δοχείο διαστολής) από Μάρτη 2022...ό,τι βγάζει είναι διάβρωση λόγω ετών/παρελθούσας χρήσης κακού αντιψυκτικού/νερού βρύσης κοκ...σ' αυτά ό,τι πρόσθεσε η διαρροή καυσαερίων στο ψυκτικό κύκλωμα (έχω κάνει 3 φορές πλήρες ξέπλυμα του ψυκτικού κυκλώματος, μία φορά πριν αλλάξω ψυγείο καλοριφέρ και δεν ζέσταινε, μια δεύτερη φορά όταν είχα αλλάξει κ δοχείο διαστολής μετά από δύο μεγάλα σέρβις και μια τρίτη πέρυσι, πειραματιζόμενος με τις αιτίες της υπερθέρμανσης) Μάλλον ο προηγούμενος δεν το πρόσεχε καθόλου για να λες για διάβρωση. Η μούργα είναι βρωμιά,ότι βρωμιά.Οπως είχε καπνίσει το παγούρι είχε καπνίσει και το υπόλοιπο κύκλωμα. Στο πουντο του 2005 με 320Κχλμ ,σχεδόν ίδιο μοτέρ με το δικό σου (δεν εχει το ΤS) ,το αντιψυκτικό ειναι πεντακάθαρο . Παρόλο που δεν είχε αλλαχθεί για πολλά χρόνια,σίγουρα πάνω απο 10 χρόνια.Το άλλαξα πριν 2 χρόνια που άλλαξα και αντλία νερού.
definitio Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 1 minute ago, Ukforthemoment said: Μάλλον ο προηγούμενος δεν το πρόσεχε καθόλου για να λες για διάβρωση. Η μούργα είναι βρωμιά,ότι βρωμιά.Οπως είχε καπνίσει το παγούρι είχε καπνίσει και το υπόλοιπο κύκλωμα. Στο πουντο του 2005 με 320Κχλμ ,σχεδόν ίδιο μοτέρ με το δικό σου (δεν εχει το ΤS) ,το αντιψυκτικό ειναι πεντακάθαρο . Παρόλο που δεν είχε αλλαχθεί για πολλά χρόνια,σίγουρα πάνω απο 10 χρόνια.Το άλλαξα πριν 2 χρόνια που άλλαξα και αντλία νερού. Μετά από πλήρη καθαρισμό (πριν τη φλάντζα) περνούσαν κάμποσοι μήνες για αρχίσω να βλέπω μικρά σκουπιδάκια στο δοχείο διαστολης...στον χρόνο επάνω είχε αρκετά για να σκεφθεί κανείς να αλλάξει παραφλού. ...μαζεύει σταδιακά, μού το είχε πει κι ο ψυκτικός ότι μάλλον έχω κάποια διάβρωση εσωτερικά.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, definitio είπε Μετά από πλήρη καθαρισμό (πριν τη φλάντζα) περνούσαν κάμποσοι μήνες για αρχίσω να βλέπω μικρά σκουπιδάκια στο δοχείο διαστολης...στον χρόνο επάνω είχε αρκετά για να σκεφθεί κανείς να αλλάξει παραφλού. ...μαζεύει σταδιακά, μού το είχε πει κι ο ψυκτικός ότι μάλλον έχω κάποια διάβρωση εσωτερικά. Τα κολάρα τα έχεις ελέγξει;Μην έχουν αρχίσει να διαλύονται εσωτερικά;
katargedon Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου Εγω να δω πως θα γυρισω Αθηνα αυριο.Εχω διαρροή απο τους πλαστικους συνδεσμους του ψυγείου καλοριφερ.Εντομεταξυ οι επιστημονες δεν μπορουσαν να βαλουν ενα δεικτη θερμοκρασιας.Οποτε obd και ο Θεος βοηθος.Αμην.
definitio Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 8 minutes ago, Ukforthemoment said: Μάλλον ο προηγούμενος δεν το πρόσεχε καθόλου για να λες για διάβρωση. Η μούργα είναι βρωμιά,ότι βρωμιά.Οπως είχε καπνίσει το παγούρι είχε καπνίσει και το υπόλοιπο κύκλωμα. Στο πουντο του 2005 με 320Κχλμ ,σχεδόν ίδιο μοτέρ με το δικό σου (δεν εχει το ΤS) ,το αντιψυκτικό ειναι πεντακάθαρο . Παρόλο που δεν είχε αλλαχθεί για πολλά χρόνια,σίγουρα πάνω απο 10 χρόνια.Το άλλαξα πριν 2 χρόνια που άλλαξα και αντλία νερού. Μούργα είναι το κατακάθι, οπότε είναι πηχτό, αλ΄λα δεν θα τα χαλάσουμε εκεί... 1 minute ago, Ukforthemoment said: Τα κολάρα τα έχεις ελέγξει;Μην έχουν αρχίσει να διαλύονται εσωτερικά; Είναι δίκαιο να αλλαχθούν και θα γίνει πράξη...πότε ακριβώς δεν ξέρω... Δεν παράγονται πλεο΄ν κι όλας, δεν ξέρω αν η αλλαγή σε πλήρες σετ σιλικονένιων πόσο θα κοστίσει κι αν είναι δυνατή...για τα μεγάλα νομίζω, για τις άλλες σωληνώσεις δεν ξέρω. 3 minutes ago, katargedon said: Εγω να δω πως θα γυρισω Αθηνα αυριο.Εχω διαρροή απο τους πλαστικους συνδεσμους του ψυγείου καλοριφερ.Εντομεταξυ οι επιστημονες δεν μπορουσαν να βαλουν ενα δεικτη θερμοκρασιας.Οποτε obd και ο Θεος βοηθος.Αμην. Οπότε έχεις νερά στη καμπίνα; ...σπάσιμο... 1
katargedon Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, definitio είπε Οπότε έχεις νερά στη καμπίνα; ...σπάσιμο... Οχι δεν εχω νερά στην καμπίνα.Ουτε εχει ανεβασει θερμοκρασίες κλπ.Εχουν χαλασει λογο ηλικιας 2 συνδεσμοι πλαστικοι που εχει στην εισοδο και εξοδο του ψυγειου καλοιριφερ και χανει λιγο απο εκει.Τα τρεχει πανω στην γέφυρα και στην εξατμιση.Τα εχω παραγγειλει,ερχονται 19 αυγουστου.3 ευρω το ενα εχει και εδω τα πουλανε σετ με το ψυγειο 100+.Να φανε 💩 Εδω φαινεται λιγο το σημειο που τα έτρεξε(πρασινο) 1
definitio Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, katargedon said: Οχι δεν εχω νερά στην καμπίνα.Ουτε εχει ανεβασει θερμοκρασίες κλπ.Εχουν χαλασει λογο ηλικιας 2 συνδεσμοι πλαστικοι που εχει στην εισοδο και εξοδο του ψυγειου καλοιριφερ και χανει λιγο απο εκει.Τα τρεχει πανω στην γέφυρα και στην εξατμιση.Τα εχω παραγγειλει,ερχονται 19 αυγουστου.3 ευρω το ενα εχει και εδω τα πουλανε σετ με το ψυγειο 100+.Να φανε 💩 Εδω φαινεται λιγο το σημειο που τα έτρεξε(πρασινο) Καλά αυτή η τακτική κάτι τέτοια μικρά, λίγο-πολύ αναλώσιμα, να τα πουλάνε μόνο με το ακριβό ανταλλακτικό, είναι απαράδεκτη... ΕΔΙΤ: Τελικά ως προς τη τελική τιμή, είμαι ευχαριστημένος αφού οι εργασίες - αλλαγής φλάντζας - καθαρισμού κυλίνδρων/πιστονιών - ρεκτιφιέ κεφαλής: καθαρισμός, πλανάρισμα, φρεζάρισμα βαλβίδων + αλλαγή τσιμουχών - αλλαγή βιδών κεφαλής + - αλλαγή παραφλου - αλλαγή φίλτρου καμπίνας + σέρβις AC κόστισαν 450€ + ΦΠΑ... ...όταν άκουσα για το το ρεκτιφιέ κεφαλής σφίχτηκα κ περίμενα παραπάνω...πρακτικά χωρίς τις δύο τελευταίες πρόσθετες εργασίες θα είχα πληρώσει 350€ + ΦΠΑ. ..θα μας φάει άλλο ένα 100€υρω ο καθαρισμός ψυκτικού κυκλώματος αλλά σώσαμε το αυτοκίνητο, ίσως για όσο καιρό τού μένει να κυκλοφορεί... Επεξ/σία 9 Αυγούστου από definitio 1
katargedon Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 17 λεπτά πριν, definitio είπε Δεν παράγονται πλεο΄ν κι όλας, δεν ξέρω αν η αλλαγή σε πλήρες σετ σιλικονένιων πόσο θα κοστίσει κι αν είναι δυνατή...για τα μεγάλα νομίζω, για τις άλλες σωληνώσεις δεν ξέρω. Ολα παράγονται.Παρτα απ το ali express και τσαμπα να ξεμπερδευεις.Ξερω κόσμο που εχει παρει κολαρα απο ali και ειναι μια χαρά.
definitio Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 1 minute ago, katargedon said: Ολα παράγονται.Παρτα απ το ali express και τσαμπα να ξεμπερδευεις.Ξερω κόσμο που εχει παρει κολαρα απο ali και ειναι μια χαρά. Εμένα μού έκαναν μεγάλη νίλα στο άλι τη τελευταία φορά και τους έχω ρίξει άκυρο, χωρίς Paypal δεν πληρώνω στη Κίνα πλέον... Spoiler ...είχα θέμα με USB-C θήκη για nvme σκληρό, έδειξα το σφάλμα, επιλέχθηκε η λύση επιστροφής προϊόντος κ χρημάτων, το έστειλα πίσω με ΕΛΤΑ, αλλά για κάποιο λόγο το δίκο τους σύστημα δεν έβλεπε το tracking (πρωτόγνωρο), επικοινώνησα με την υποστήριξη, μου είπαν ότι το βλέπουν με άλλη υπηρεσία και θα το σημειώσουν στη σελίδα της διένεξης, έφτασε το πακέτο, παραδόθηκε, αλλά κουβέντα από τον έμπορο κι ύστερα ο Αλή Μπαμπάς ήρθε και έκλεισε τη διένεξη χωρίς να μού επιστρέψει τα χρήματα...λέει δεν έστειλα το πακέτο... Απλή κλεψιά δηλαδή... ...να πληρώσω κανά +100€ ;; να έρθει κάτι προβληματικό και να μην μπορώ να το στείλω πίσω και να βρω το δίκιο μου; άκυρο...
katargedon Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, definitio είπε Εμένα μού έκαναν μεγάλη νίλα στο άλι τη τελευταία φορά και τους έχω ρίξει άκυρο, χωρίς Paypal δεν πληρώνω στη Κίνα πλέον... Απόκρυψη περιεχομένων ...είχα θέμα με USB-C θήκη για nvme σκληρό, έδειξα το σφάλμα, επιλέχθηκε η λύση επιστροφής προϊόντος κ χρημάτων, το έστειλα πίσω με ΕΛΤΑ, αλλά για κάποιο λόγο το δίκο τους σύστημα δεν έβλεπε το tracking (πρωτόγνωρο), επικοινώνησα με την υποστήριξη, μου είπαν ότι το βλέπουν με άλλη υπηρεσία και θα το σημειώσουν στη σελίδα της διένεξης, έφτασε το πακέτο, παραδόθηκε, αλλά κουβέντα από τον έμπορο κι ύστερα ο Αλή Μπαμπάς ήρθε και έκλεισε τη διένεξη χωρίς να μού επιστρέψει τα χρήματα...λέει δεν έστειλα το πακέτο... Απλή κλεψιά δηλαδή... ...να πληρώσω κανά +100€ ;; να έρθει κάτι προβληματικό και να μην μπορώ να το στείλω πίσω και να βρω το δίκιο μου; άκυρο... Τι να πω,απο αυτη την αποψη,εχεις δικιο.Εγω παντως που εχω παρει απο ali και temu ακομα και μαχαιροπιρουνα drone δεν μου εχουν κανει μαλακια.Τι αμαξι ειπαμε εχεις;Ασε το βρηκα.Τα κολαρα σου υπαρχουν παντού.Τα βρηκα σε πολλα μαγαζια Επεξ/σία 9 Αυγούστου από katargedon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα