Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, definitio είπε

ALFA ROMEO 156 1.6TS
======================================== 
- 181,53 €  +  (επισκευή καθρέφτη, λαμπάκι αερόσακου οδηγού, μύλος πορτ-μπαγκάζ, φίλτρο καμπίνας, πλαφονιέρες επιβατών, πλαφονιέρα πινακίδας, υαλοκαθαριστήρες, καθαρισμός βεντιλατέρ, αλλαγή ασφάλειας κόρνας: 19 Ιουλ 2021 - Ράνιος)
- 72,23 €  +  (ΚΕΚ, τοποθέτηση σήματος, λαμπάκι αερόσακου συνοδηγού, φίλτρο αέρα: 30 Ιουλ 2021 - Ράνιος)
- 40,00 €  +  (σέρβις air condition: 30 Αυγ 2021 - Τζιτζιλάκης)
- 279,00 €  +  (αλλαγή βηματικού μοτέρ, βαλβολίνες, υγρά φρένων, ευθυγράμμιση: 2 Οκτ 2021 - Ράνιος)
 - 353,59 €  +  (κολάρο εισαγωγής, ψυγείο νερού, αντιψυκτικό, λάδια, φίλτρο λαδιού: 5 Νοε 2021 - Ράνιος) 
- 80,00 €  +  (καθαρισμός κυκλώματος ψύξης/θέρμανσης + αντιψυκτικό: 9 Δεκ 2021 - Φερεντίνος) 
 - 350,87 €  +  (θερμοστάτης, δισκόπλακες μπροστά, τακάκια, έλεγχος συμπίεσης, έλεγχος καυσαερίων: 17 Δεκ 21 - Ράνιος) 
- 774,57 €  +  (αντλία συμπλέκτη, αισθητήρας λάμδα, σετ χρονισμού/δυναμό + αντλία νερού, παραφλού, μπαταρία: 3 Μαρ 2022 - Ράνιος) 
- 731,60 €  +  (ψυγείο καλοριφέρ, δοχείο διαστολής, αλλαγή ECU-immobilizer, κόρνες, καθαρισμός μπεκ, έλεγχος πολλαπλασιαστών/μπουζί/μπουζοκαλωδίων, λαμπάκι αερόσακου συνοδηγού, εγκατάσταση κόρνας: 13 Απρ 2022 - Ράνιος)
- 60,00 €  +  (σέρβις air condition, φίλτρο καμπίνας: 19 Απρ 2022 - Τζιτζιλάκης)
- 450,00 €  +  (μπιλιοφόροι εξωτερικοί, αντλία βενζίνης, πίσω τακάκια Ferodo: 02 Ιουνίου 2022 - Ράνιος)
- 40,00 €  +  (επαναπρογραμματισμός ECU, έλεγχος AC, έλεγχος γειώσεων/ηλεκτρολογικού κυκλώματος: 6 Ιουλίου 2022 - Ράνιος)
- 80,00 €  +  (ευθυγράμμιση, έλεγχος αμορτισέρ: 11 Ιουλίου 2022 - Καλυβίδης)
- 758,71 €  +  (Ψαλίδια εμπρόσθια-κάτω, πίσω μαρκούτσια, Σιλανσιέ, Λάδι Μηχανής, Φίλτρο Λαδιού, Υαλοκαθαριστήρες: 17 Οκτώβρη 2022 - Ράνιος)
- 100,00 €  +  (κλειδαριά αερόσακων, διαγνωστικό, κρίκοι-λάστιχα εξάτμισης: 17 Γενάρη 2023 - Ράνιος)
- 109,49 €  +  (αισθητήρας επιβάτη καθίσματος συνοδηγού 46991262 : https://www.ebay.com/itm/265113390299 )
- 111,60 €  +  (εγκατάσταση αισθητήρα κατάληψης θέσης συνοδηγού, αντικάσταση αριστερού φλας, ΚΕΚ, λίπανση ζυγαριάς, έλεγχος θορύβων κινητήρα: 20 Φεβ 2023 - Ράνιος)
- 0 €  +  (αντικατάσταση εμπρός-δεξιού λαμπτήρα φώτων θέσεων, νέα αντικατάσταση κλειδαριάς αερόσακων: 16 Μαρτίου - Ράνιος)
- 237,84 €  +  (αντικατάσταση ηλεκτροβαλβίδας μεταβλητού -μεταχειρισμένη-, αλλαγή φούσκας συμπλέκτη, σέρβις AC, αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, διόρθωση δεξιού καθρέφτη, περιστροφή ελαστικών, πλήρωση αέρα, διόρθωση στόχευσης πιτσιλίθρας οδηγού - Ράνιος)
- 90,00 €  +  (καθαρισμός κυκλώματος ψύξης + αντιψυκτικό: 23 Σεπ 2023 - Φερεντίνος)
- 460,20 €  +  (λάδι κινητήρα, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρος, σωληνάκι βενζίνης, φυσούνα δεξιού ημιαξονίου, μεντεσές πίσω-δεξιάς πόρτας, γρασάρισμα μηχανισμού παραθύρου συνοδηγού, ποδιά θόλου-αριστερά, ποδιά φτερού-αριστερά, καστάνια χειρόφρενου, κάλυμμα χειρολαβής, βίδες φόδρας πορτ-μπαγκάζ: 7 Νοε 2023 - Ράνιος)
- 165,00 €  +  (ευθυγράμμιση, αλλαγή ημίμπαρου εμπρός-δεξιά, αλλαγή λάστιχων γέφυρας-πίσω: 26 Γενάρη 2024 - Καλυβίδης)
- 70,00 €  +  (προβολάκι ομίχλης, εμπρός-αριστερά: 16 Απρίλη 2024)
- 70,00 €  +  (επιδιόρθωση δεξιού καθρέφτη: 30 Απρίλη 2024 - Ράνιος)
- 70,00 €  +  (αλλαγή σπιράλ εξάτμισης: 20 Ιούνη 2024 - Γιάννης-Εξατμίσεις/Παπάφη)
- 290,00 €  +  (αλλαγή αισθητήρα λάμδα, αλλαγή λαδιού-φίλτρου λαδιού, σέρβις AC-φίλτρο καμπίνας, καθαρισμός φίλτρου αέρα: 09 Ιούλ 2024 - Ράνιος)
- 100,00 €  +  (αλλαγή πίσω αριστερού γρύλλου με καινούριο, αλλαγή φώτων φρένων: 18 Ιούλ 2024 - Ράνιος)
- 175,00 €  +  (καθαρισμός κυκλώματος νερού + αλλαγή Θερμοστάτη Mahle: 2024-08-21)
- 30,00 €  +  (σωληνάκι βενζίνης-Gates Multi Fuel Automaster 8mm: 8 Νοε 2024)
- 10,99 €  +  (αλλαγή λαμπτήρα φώτων πορείας-ΕΔ: Electrologio)
- 2,00 €  +  (αλλαγή λαμπτήρα φώτων διασταυρώσεως-ΕΑ: AngelCar)
- 130,00 €  +  (λάδι κινητήρα, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, καθαρισμός πεταλούδας, ΚΕΚ: Ράνιος 2025-04-03)
- 450,00 €  +  (αλλαγή φλάντζας κεφαλής, ρεκτιφιέ κεφαλής {καθαρισμός, πλανάρισμα, φρεζάρισμα βαλβίδων, τσιμούχες βαλβίδων}, αλλαγή βιδών κεφαλής, παραφλού, φίλτρο καμπίνας-σέρβις AC: Ράνιος 2025-08-08)
=    7.283,23 €

ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΑΖΙ

Μόλις τώρα, definitio είπε

E βόηθα λίγο, δεν τα πιάνω εύκολα τριτοδεσμίτης είμαι

Ειναι ακρως παραλογο που δεν εχει μαζεψει κωδικο για ECT πρωτιστος, κατα δευτερον δε μου αρεσει η υστερηση αλλα ουτε η καμπυλη του θερμοστατη σου, κατα τριτων εχεις heat soak για αυτο κανει creep, δε νομιζω πως το ζητημα ειναι τοσο οτι εχεις αερια στο κυκλωμα ψυξης παρα οτι δεν εχεις επαρκη ανταλλαγη θερμοτητας στον εναλλακτη. 

Σε επομενο γραφημα θα ηθελα να βλεπω fan command για να δουμε πως πεφτει η θερμοκρασια, αν πεφτει αποτομα ειναι αερια αν ομως πεφτει αργα ειναι μικρο ανεπαρκες ΔQ

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Φλάτζα δεν αλλάζεις προληπτικά

εγω αλλαζω φλαντζα προληπτικα FYI

• Thanks 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, definitio είπε

Το έγραψα πριν επειδή είπες για 1.8, 2.0...

...δεν ξέρω, κοίτα τη σούμα των εξόδων για το αυτοκίνητο παραπάνω...νομίζω έκλεισα...

Κι ας πούμε ΟΚ, πόσο κάνει το μοτέρ και τί θα θεωρούσες εσύ καλή έκπτωση;

Και το νέο μοτέρ το βάζεις έτσι επάνω; Χωρίς καθαρισμό, αλλαγή φλάντζας κοκ; 

Αν βρεις ένα καπάκι που έχει γίνει pressure test και ταιριάζει στον κινητηρα σου , το πρόβλημα λύνεται....μέχρι να ξαναεμφανιστει. Αυτο το γράφω γιατί από την αρχή που παρουσίασες το πρόβλημα,  τα λάδια που χρησιμοποιείς  δεν ήταν και τα καλύτερα . Μπορείς να πας σε 5w-40 και 0-40 , όπου θα βοηθήσουν τον κινητήρα να εχει ομοιομορφες θερμοκρασιες χωρις μεγάλες διακυμάνσεις. 

9 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

237,84 €  +  (αντικατάσταση ηλεκτροβαλβίδας μεταβλητού -μεταχειρισμένη-

Τι λέτε ωρε? Απο τι ειναι αυτή η βαλβίδα που μεταχειρισμένο κανει 200 ευρω ? Πάτε καλά εκεί στην Alfa Romeo? 

Σας βρήκαν άσχετους με το μεταβλητο χρονισμό και σας πιάνουν κότσο? 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, definitio είπε

Το έγραψα πριν επειδή είπες για 1.8, 2.0...

...δεν ξέρω, κοίτα τη σούμα των εξόδων για το αυτοκίνητο παραπάνω...νομίζω έκλεισα...

Κι ας πούμε ΟΚ, πόσο κάνει το μοτέρ και τί θα θεωρούσες εσύ καλή έκπτωση;

Και το νέο μοτέρ το βάζεις έτσι επάνω; Χωρίς καθαρισμό, αλλαγή φλάντζας κοκ; 

Φιλε τωρα τα ειδα. Εχεις πληρωσει πολλά λεφτα . Διαλυμενο αμαξι πηρες? Εκτος οτι άλλαξες παρα πολλά , σε χρεωναν και πολλά . Πολλά απο αυτα γινονται με τα μισα λεφτα . Λυπαμαι που στο λεω, αλλά αυτη ειναι η αληθεια. Και καποια απο αυτα ηταν κι αχρειαστα νομιζω 

Ενα μοτερ μαζι με εργασια κοστιζει κανα χιλιαρικο . Καλη εκπτωση ειναι 30-40% κατω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, 2MM said:

Φιλε τωρα τα ειδα. Εχεις πληρωσει πολλά λεφτα . Διαλυμενο αμαξι πηρες? Εκτος οτι άλλαξες παρα πολλά , σε χρεωναν και πολλά . Πολλά απο αυτα γινονται με τα μισα λεφτα . Λυπαμαι που στο λεω, αλλά αυτη ειναι η αληθεια. Και καποια απο αυτα ηταν κι αχρειαστα νομιζω 

Ενα μοτερ μαζι με εργασια κοστιζει κανα χιλιαρικο . Καλη εκπτωση ειναι 30-40% κατω 

H συντριπτική πλειοψηφία είναι με ΦΠΑ πληρωμένο...το λέω γιατί μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο ότι είναι χωρίς...
...και μαζεύονται αρκετά με +24%...

Οχι, δεν είναι ακριβά εν γένει, είχα συγκρίνει τιμες με Αθήνα σε κάποιες συζητήσεις, ούτε ήταν αχρείαστα.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, definitio είπε

H συντριπτική πλειοψηφία είναι με ΦΠΑ πληρωμένο...το λέω γιατί μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο ότι είναι χωρίς.

Οχι, δεν είναι ακριβά, είχα συγκρίνει τιμες με Αθήνα σε κάποιες συζητήσεις, ούτε ήταν αχρείαστα.

Εκανες καθε χρονο καθαρισμο κυκλ ψυξης και σερβις a/c και το θεωρεις νορμαλ ? Δεν ειναι φιλε μου . Στο κυκλ ψυξης μια φορα κανεις καθαρισμα ΑΝ χρειαστει. Τα περισσοτερα αμαξια δεν εχουν κανει ποτε. Κι εσυ εκανες τοσες φορες και πιστευεις οτι ηταν λογικο. Το ιδιο και το a/c. Αν καπου χανει, βρισκεις που χανει , δεν συμπληρωνεις καθε χρονο και φευγουν τα 50αρικα ετσι . Επισκευη καθρεπτη λες 70€. Με 70 παιρνεις κανουριο . Ευθυγραμμιση με ελεγχο αμορτισερ (γτπ ελεγχο κανουν εν τω μεταξυ και γινεται και στο ΚΤΕΟ καθε 2 χρονια) 80€.  Με τα μισα γινεται η ευθυγραμμιση . Και πολλά άλλα. Σε εχουν γδαρει και αμαξι σωστο δεν εχεις . Δεν εισαι ο πρωτος ουτε ο τελευταιος ομως

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΑΖΙ

Ειναι ακρως παραλογο που δεν εχει μαζεψει κωδικο για ECT πρωτιστος, κατα δευτερον δε μου αρεσει η υστερηση αλλα ουτε η καμπυλη του θερμοστατη σου, κατα τριτων εχεις heat soak για αυτο κανει creep, δε νομιζω πως το ζητημα ειναι τοσο οτι εχεις αερια στο κυκλωμα ψυξης παρα οτι δεν εχεις επαρκη ανταλλαγη θερμοτητας στον εναλλακτη. 

Σε επομενο γραφημα θα ηθελα να βλεπω fan command για να δουμε πως πεφτει η θερμοκρασια, αν πεφτει αποτομα ειναι αερια αν ομως πεφτει αργα ειναι μικρο ανεπαρκες ΔQ

εγω αλλαζω φλαντζα προληπτικα FYI

Οντως δεν έχω δώσει τόσα λεφτά ποτέ σε αμάξι μου.Ούτε  σε αμάξια μου στο σύνολο.Και έχουν περάσει απο τα χέρια μου 2 αλφα ,ένα πούντο,ένα χιουντάι κουπε και ένα άστρα .Ολα με πάνω απο 300Κχλμ στα χέρια μου (εκτός απο το αστρα που του έχω κάνει 25Κχλμ) .

Λες να έχει πρόβλημα και στον εναλλάκτη θερμοκρασίας νερού λαδιού που είναι πάνω στο φίλτρο λαδιού;

47 λεπτά πριν, atheatos είπε

Τι λέτε ωρε? Απο τι ειναι αυτή η βαλβίδα που μεταχειρισμένο κανει 200 ευρω ? Πάτε καλά εκεί στην Alfa Romeo? 

Σας βρήκαν άσχετους με το μεταβλητο χρονισμό και σας πιάνουν κότσο? 

Αυτή η βαλβίδα δεν υπάρχει ευκολα καινούργια.Ελλάδα πιθανότατα δεν υπάρχει καινούργια   https://www.ebay.co.uk/itm/157172194525 Επειδή φοράω και εγώ τέτοια τσίμπησα μία γιατί η δικιά μου κλαίει (δεν δακρύζει απλώς) λάδια.Mεταχειρισμένη έχει μισή τιμή,θα είναι καλή όμως;

Το ίδιο ακριβό και δυσεύρετο  ανταλλακτικό ειναι ο μεταβλητός,φτηνό αν βρεις το κιτ επισκευής αλλά δεν το βρίσκεις.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, 11osmikrosmhtsos said:

σε αγαπω

Καλά άσε, στο αμάξι κ τα αδέσποτα τα τρώω...από Ανάληψη, Πανόραμα κ Χορτιάτη μέχρι Γερακαρού, Περιστερώνα, Ρεντίνα κ Ασπροβάλτα...

1 hour ago, 11osmikrosmhtsos said:

Κωδικό στον κινητήρα όχι δεν έχω...

...εναλλάκτη εννοείς intercooler; δεν έχει η 156...

Δεν θυμάμαι 

30 minutes ago, 2MM said:

Εκανες καθε χρονο καθαρισμο κυκλ ψυξης και σερβις a/c και το θεωρεις νορμαλ ? Δεν ειναι φιλε μου . Στο κυκλ ψυξης μια φορα κανεις καθαρισμα ΑΝ χρειαστει. Τα περισσοτερα αμαξια δεν εχουν κανει ποτε. Κι εσυ εκανες τοσες φορες και πιστευεις οτι ηταν λογικο. Το ιδιο και το a/c. Αν καπου χανει, βρισκεις που χανει , δεν συμπληρωνεις καθε χρονο και φευγουν τα 50αρικα ετσι . Επισκευη καθρεπτη λες 70€. Με 70 παιρνεις κανουριο . Ευθυγραμμιση με ελεγχο αμορτισερ (γτπ ελεγχο κανουν εν τω μεταξυ και γινεται και στο ΚΤΕΟ καθε 2 χρονια) 80€.  Με τα μισα γινεται η ευθυγραμμιση . Και πολλά άλλα. Σε εχουν γδαρει και αμαξι σωστο δεν εχεις . Δεν εισαι ο πρωτος ουτε ο τελευταιος ομως

1) Ευθυγράμμιση με 30-40€ δεν έχω πετυχει εγώ πουθενά, όσο και να το ακούω...τότε είχα πάει σε συνεργείο που γνωρίζει κ επισκευάζει τα ΚΟΝΙ (έχω κόνι κίτρινα) για να δει αν είναι σε καλή κατάσταση...

2) Σέρβις AC περιλαμβάνει κ αλλαγή φίλτρου καμπίνας, και κάθε ένας που πάει εκεί συνδέεται στο μηχάνημα για να ελέγξει λάδια, φρεον κυκλωματος...στάνταρ διαδικασία είναι...
...και πάλι με ΦΠΑ...

3) Καθαρισμό κυκλώματος έχω κάνει 3 φορές
- πριν αλλάξω ψυγείο καλοριφέρ, γιατί δεν είχα καθόλου θέρμανση...μετά αλλάχθηκε το ψυγείο καλοριφέρ
- τέλη φθινοπώρου 2023 
- 2024 καλοκαίρι μήπως υπάρχει κάποιο μπλοκο στο ψυκτικό κύκλωμα κ ανεβάζει θερμοκρασίες, αλλιώς δεν θα είχε γίνει...

Αν δεν ήταν το θέμα με τις θερμοκρασίες, θα είχα κάνει δύο κι αν δεν ήταν το προβληματικό (γεμάτο ιζήματα) ψυγείο καλοριφέρ, θα είχα κάνει έναν καθαρισμό...
...το ότι κάποιοι δεν κάνουν ποτέ, ΟΚ...είπα ότι μάζευε σκουπιδάκια το ψυκτικό, σωληνες, φθορές...και "προληπτικά" έλεγα θα κάνω κάθε 2-3 χρόνια

4) Δεν κόστισε η επισκευή καθρέφτη 70€, γύρω στο 20€ κάνει γιατί έχει γίνει δύο φορές το θυμάμαι (ένα ελατήριο τείνει να χαλάει, αλλά έχουν πέσει επάνω κι όλας), κάτι άλλο είχα κάνει κ ξέχασα να το σημειώσω...πρέπει να κοιτάξω τα έγγραφα που σημειώνω αναλυτικά τις εργασίες, εδώ είναι συντομευμένο κοστολόγιο

21 minutes ago, Ukforthemoment said:

Οντως δεν έχω δώσει τόσα λεφτά ποτέ σε αμάξι μου.Ούτε  σε αμάξια μου στο σύνολο.Και έχουν περάσει απο τα χέρια μου 2 αλφα ,ένα πούντο,ένα χιουντάι κουπε και ένα άστρα .Ολα με πάνω απο 300Κχλμ στα χέρια μου (εκτός απο το αστρα που του έχω κάνει 25Κχλμ) .

Λες να έχει πρόβλημα και στον εναλλάκτη θερμοκρασίας νερού λαδιού που είναι πάνω στο φίλτρο λαδιού;

Αυτή η βαλβίδα δεν υπάρχει ευκολα καινούργια.Ελλάδα πιθανότατα δεν υπάρχει καινούργια   https://www.ebay.co.uk/itm/157172194525 Επειδή φοράω και εγώ τέτοια τσίμπησα μία γιατί η δικιά μου κλαίει (δεν δακρύζει απλώς) λάδια.Mεταχειρισμένη έχει μισή τιμή,θα είναι καλή όμως;

Το ίδιο ακριβό και δυσεύρετο  ανταλλακτικό ειναι ο μεταβλητός,φτηνό αν βρεις το κιτ επισκευής αλλά δεν το βρίσκεις.

Μεταβλητός χρονισμού, ηλεκτροβαλβίδα, βηματικό μοτέρ...

...εκεί πονάει η 156 (και στα μπουζί, που δεν τα έχω αλλάξει ακόμη)...

Το έχω γράψει αλλού στο φόρουμ...δεν μετάνιωσα που πήρα 156, αλλά τη συγκεκριμένη...γιατί ο μηχανικός AR που έκανε τον έλεγχο ήταν γνωστός του έτερου μηχανικού AR που πωλούσε, ως ενδιάμεσος, την 156 που πήρα...

...είχε πολλά θέματα κ το μόνο που τον έπιασε το φιλότιμο να μου πει ήταν το σφάλμα στους προεταντηρες οδηγού...σ όλα τ αλλα κουβέντα...

Ηταν το μόνο αμάξι για το οποιό δεν πλήρωσα SpotMEchanic για επιτόπιο έλεγχο λόγω έλλειψης χρόνου/διαθεσιμότητας...το πήγα σε συνεργείο, έπεσα σε γνωστό συνάδελφο, κ τα τακίμιασαν μαζί μια χαρά οι αλφίστι μεταξύ τους...

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, definitio είπε

Καλά άσε, στο αμάξι κ τα αδέσποτα τα τρώω...από Ανάληψη, Πανόραμα κ Χορτιάτη μέχρι Γερακαρού, Περιστερώνα, Ρεντίνα κ Ασπροβάλτα...

Δηλωνει το ποιον σου ως ανθρωπος

6 λεπτά πριν, definitio είπε

εναλλάκτη

ψυγειο νερου εναλλακτης νερου αερος

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, definitio είπε

1) Ευθυγράμμιση με 30-40€ δεν έχω πετυχει εγώ πουθενά, όσο και να το ακούω...τότε είχα πάει σε συνεργείο που γνωρίζει κ επισκευάζει τα ΚΟΝΙ (έχω κόνι κίτρινα) για να δει αν είναι σε καλή κατάσταση...

2) Σέρβις AC περιλαμβάνει κ αλλαγή φίλτρου καμπίνας, και κάθε ένας που πάει εκεί συνδέεται στο μηχάνημα για να ελέγξει λάδια, φρεον κυκλωματος...στάνταρ διαδικασία είναι...
...και πάλι με ΦΠΑ...

3) Καθαρισμό κυκλώματος έχω κάνει 3 φορές
- πριν αλλάξω ψυγείο καλοριφέρ, γιατί δεν είχα καθόλου θέρμανση...μετά αλλάχθηκε το ψυγείο καλοριφέρ
- τέλη φθινοπώρου 2023 
- 2024 καλοκαίρι μήπως υπάρχει κάποιο μπλοκο στο ψυκτικό κύκλωμα κ ανεβάζει θερμοκρασίες, αλλιώς δεν θα είχε γίνει...

Αν δεν ήταν το θέμα με τις θερμοκρασίες, θα είχα κάνει δύο...

4) Δεν κόστισε η επισκευή καθρέφτη 70€, γύρω στο 20€ κάνει γιατί έχει γίνει δύο φορές το θυμάμαι (ένα ελατήριο τείνει να χαλάει, αλλά έχουν πέσει επάνω κι όλας), κάτι άλλο είχα κάνει κ ξέχασα να το σημειώσω...πρέπει να κοιτάξω τα έγγραφα που σημειώνω αναλυτικά τις εργασίες, εδώ είναι συντομευμένο κοστολόγιο

Ευθυγραμμιση δεν κανουμε καθε χρονο χωρις λογο. Ουτε κοστιζει πανω απο 40 

Φιλτρο a/c αν θες αλλαζεις καθε χρονο, αλλά ελεγχο για λαδια και φρεον δεν χρειαζεται καθε χρονο 

Ουτε καθαρισμα τοσες φφορες χρειαζοταν , Εκανες μια, αλλαξες ψυγειο , δεν χρειαζεται παλι. Κατι αλλο φταιει 

Για καθρεφτη δεν ξερω τι εκανες, αλλά 70 κανει καινουριος ιμιτασιον κομπλε 

Και γενικα ολες οι εργασιες που εγιναν ειναι χρεωμενες πανακριβες , απλά σου ειπα 2-3 παραδειγματα. Αν δεν συμφωνεις οτι ειναι ακριβες οκ. Εχω αλλη γνωμη 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 2MM είπε

οποιον εχω ρωτησει τοσο κοστιζει μονο η εργασια..για το μοτερ μετα εξαρταται τι και απο που..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, 2MM said:

Ευθυγραμμιση δεν κανουμε καθε χρονο χωρις λογο. Ουτε κοστιζει πανω απο 40 

Φιλτρο a/c αν θες αλλαζεις καθε χρονο, αλλά ελεγχο για λαδια και φρεον δεν χρειαζεται καθε χρονο 

Ουτε καθαρισμα τοσες φφορες χρειαζοταν , Εκανες μια, αλλαξες ψυγειο , δεν χρειαζεται παλι. Κατι αλλο φταιει 

Για καθρεφτη δεν ξερω τι εκανες, αλλά 70 κανει καινουριος ιμιτασιον κομπλε 

Και γενικα ολες οι εργασιες που εγιναν ειναι χρεωμενες πανακριβες , απλά σου ειπα 2-3 παραδειγματα. Αν δεν συμφωνεις οτι ειναι ακριβες οκ. Εχω αλλη γνωμη 

- Εδώ 50-60€ κάνει...δεν έχω πετύχει πουθενα αυτή τη τιμή...

- Αλλαγή φίλτρου καμπίνας υποχρεωτικά γίνεται κάθε χρόνο, κρίνει τί αναπνέεις μέσα στο αμάξι...το "σέρβις AC" είναι διαδικαστικό, δεν του λέω εγώ "χάνω φρέον"¨κτλ...είναι μέρος της διαδικασίας ελέγχου.

- Ξαναλέω, δεν κάνει 70€ ο καθρέφτης...20€ κάνει η επισκευή...
...την έχω κάνει 2 φορές νομίζω...οι 156 έχουν θέμα με το ελατήριο εσωτερικά κ χαλάει κ μπορεί να γυρίσει "ανάποδα" ο καθρέφτης...αν παρατηρήσεις, θα δεις πολλές που έχουν ταινία εκεί, για να τον κρατούν σταθερό...τη δεύτερη φορά κάποιος κόπανός έπεσε επάνω και τον χάλασε.

από τις παρατηρήσεις αυτές φαίνεται ότι βιάζεσαι...και δεν με διαβάζεις προσεκτικά....είπες ότι κάνω κάθε χρόνο...δεν ισχύει...κ σου εξήγησα ότι
- τη πρώτη φορά έγινε μήπως σωθεί η θέρμανση αλλά ήθελε αλλαγή ψυγείο καλοριφέρ
- πέρυσι έγινε αποκλειστικά κ μόνο μήπως το πρόβλημα υπερθέρμανσης οφειλόταν σε μπλοκάρισμα κάπου στο κύκλωμα
- έτσι έναν καθαρισμό ψυκτικού κυκλώματος έχω κάνει ιδία πρωτοβουλία
...αν μένουμε στα γεγονότα, μπορούμε να διαφωνουμε, χωρίς να τα διατρεβλώνουμε για να ταιριάξει σε μια βιαστική εκτίμηση.

-Ευθυγράμμιση έχει γίνει 3 φορές, όχι 4 (κάθε χρόνο που λες)
...τη πρώτη επειδή δεν ήξερα πότε είχε γίνει τελευταία φορά...
...μετά μετά από ΚΤΕΟ που έλεγε ότι ήθελε ευθυγράμμιση
...και τελευταία πριν από ΚΤΕΟ δυο χρόνια μετά. 

Οχι, δεν είναι ακριβά κ είναι το 99% με ΦΠΑ πληρωμένο... πήγαινε ρώτα σε εξειδκευμένα AR...

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mike15 είπε

οποιον εχω ρωτησει τοσο κοστιζει μονο η εργασια..για το μοτερ μετα εξαρταται τι και απο που..

Ενας 1,6 twin spark δε νομιζω να εχει πανω απο 400 . Και 600 εργασια . Μπορει να φτασει και 1200 οκ . Ρωταμε κι αλλου , ψαχνουμε, κανουμε διαπραγματευση 

2 λεπτά πριν, definitio είπε

Εδώ 50-60€ κάνει...δεν έχω πετύχει πουθενα αυτή τη τιμή...

Αλλαγή φίλτρου καμπίνας υποχρεωτικά γίνεται κάθε χρόνο, κρίνει τί αναπνέεις μέσα στο αμάξι...το "σέρβις AC" είναι διαδικαστικό, δεν του λέω εγώ "χάνω φρέον"¨κτλ...είναι μέρος της διαδικασίας ελέγχου.

Ξαναλέω, δεν κάνει 70€ ο καθρέφτης...20€ κάνει η επισκευή...
...την έχω κάνει 2 φορές νομίζω...οι 156 έχουν θέμα με το ελατήριο εσωτερικά κ χαλάει κ μπορεί να γυρίσει "ανάποδα" ο καθρέφτης...αν παρατηρήσεις, θα δεις πολλές που έχουν ταινία εκεί, για να τον κρατούν σταθερό...τη δεύτερη φορά κάποιος κόπανός έπεσε επάνω και τον χάλασε.

από τις παρατηρήσεις αυτές φαίνεται ότι βιάζεσαι...και δεν με διαβάζεις προσεκτικά....είπες ότι κάνω κάθε χρόνο...δεν ισχύει...κ σου εξήγησα ότι
- τη πρώτη φορά έγινε μήπως σωθεί η θέρμανση αλλά ήθελε αλλαγή ψυγείο καλοριφέρ
- πέρυσι έγινε αποκλειστικά κ μόνο μήπως το πρόβλημα υπερθέρμανσης οφειλόταν σε μπλοκάρισμα κάπου στο κύκλωμα
- έτσι έναν καθαρισμό ψυκτικού κυκλώματος έχω κάνει ιδία πρωτοβουλία
...αν μένουμε στα γεγονότα, μπορούμε να διαφωνουμε, χωρίς να τα διατρεβλώνουμε για να ταιριάξει σε μια βιαστική εκτίμηση.

Οχι, δεν είναι ακριβά κ είναι το 99% με ΦΠΑ πληρωμένο... πήγαινε ρώτα σε εξειδκευμένα AR...

Ενταξει φιλε, και βιαζομαι και δεν ξερω απο τιμες . Κακως ασχοληθηκα . Καλο βραδυ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, 2MM said:

Ενας 1,6 twin spark δε νομιζω να εχει πανω απο 400 . Και 600 εργασια . Μπορει να φτασει και 1200 οκ . Ρωταμε κι αλλου , ψαχνουμε, κανουμε διαπραγματευση 

Ενταξει φιλε, και βιαζομαι και δεν ξερω απο τιμες . Κακως ασχοληθηκα . Καλο βραδυ 

Βιάστηκες σίγουρα, όταν δύο φορές είπες ότι έγινε κάτι κάθε χρόνο που δεν έγινε (κ σου εξήγησα το πώς)...κι επιμένεις για το 70άρι που σου έγραψα ότι απ αυτά 20€ ήταν για επισκευτή καθρέφτη, τη στάνταρ διαδικασία ελέγχου του AC κ αλλαγή φίλτρου τη βγάζεις ως αχρείαστη.

Μπορεί το Χ γενικό συνεργείο, κάπου να το κάνει κ φθηνότερα...για εξειδικευμένο AR δεν είναι ακριβά κ κυρίως είναι στο 99% με ΦΠΑ 24% πληρωμένο, που η πλειοψηφία πελατών επιλέγει να μην πληρώνει.

Απορία...πόσο ζητάει το δικό σας συνεργείο για αλλαγή φλάντζας με ρεκτιφιέ κεφαλής κ νέες βίδες κεφαλής;

...ξέρω τί έχω δώσει κ με πονάει...αλλά δεν πάω κ στα τυφλά, δεν το συνηθίζω.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, definitio είπε

Βιάστηκες σίγουρα, όταν δύο φορές είπες ότι έγινε κάτι κάθε χρόνο που δεν έγινε (κ σου εξήγησα το πώς)...κι επιμένεις για το 70άρι που σου έγραψα ότι απ αυτά 20€ ήταν για επισκευτή καθρέφτη, τη στάνταρ διαδικασία ελέγχου του AC κ αλλαγή φίλτρου τη βγάζεις ως αχρείαστη.

Μπορεί το Χ γενικό συνεργείο, κάπου να το κάνει κ φθηνότερα...για εξειδικευμένο AR δεν είναι ακριβά κ κυρίως είναι στο 99% με ΦΠΑ 24% πληρωμένο, που η πλειοψηφία πελατών επιλέγει να μην πληρώνει.

Επειδη επειμενεις ενω δεν ξερεις απο αυτοκινητα: Αλλαζουμε μονο φιλτρο a/c . Δεν θελει "η στάνταρ διαδικασία ελέγχου του AC" καθε χρονο . Και δεν ειπα αχρειαστη την αλλαγη φιλτρου. Ειπα το αλλαζεις αν θες. Αν δεν θες δεν το αλλαζεις και το αλλαζεις ανα 2 χρονια, αναλογα τα χλμ που κανεις . Μην παραφραζεις αυτα που εγραψα. Αχρειαστος και σε κοροιδεψαν ειναι "η στάνταρ διαδικασία ελέγχου του AC" καθε χρονο.

Κι αν ειπα καθε χρονο δλδ 4 φορες, ενω εσυ το εκανες 3 , ενταξει εχεις δικιο τοτε . Ξανακανε και φετος 

Και δεν χρειζονται εξιδεικευμενα συνεργεια AR για να σου φτιαξουν τον καθρεπτη (ειπα δεν ξερω τι εκανες , αλλά 70 εχει ενας καινουριος)  , ουτε να σου αλλαξουν τα λαδια και το παραφλου. Ειδαμε τι δουλεια σου εκαναν τα εξιδεικευμενα που σε εγδυσαν .

Πηγαινε δωστους και ενα μπουρμπουαρ . Αντε καληνυχτα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...