atheatos Δημοσ. Τετάρτη στις 10:13 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:13 πμ 6 ώρες πριν, definitio είπε Σε τί υπερχρέωσαν; Σε σύγκριση με τί; Υπερχρέωσαν τα ανταλλακτικά; την εργασία; Ο 2ΜΜ καραδοκεί να μοιράσει λάηκ, γιατί δεν ξεχαρμάνιασε ακόμη...τσινάει το παιδί λέμε. Μην ασχολείσαι με άτομα που σκοπό έχουν να προσβάλουν και όχι να βοηθήσουν. Οταν έχεις πρόβλημα, επειδή δεν έχουν εμπειρία, θα σου πουν ,πήγαινε το στο εξουσιοδοτημένο ή κάποιον που ξέρει απο το συγκεκριμένο μοντέλο ( μύθος) άσχετα αν μετά σου πουν σε υπερχρέωσαν….Θα σε προσβάλλουν ότι δεν ξέρεις και ότι χάλασες το αυτοκίνητο σου , λες και αυτοί τα ξέρουν όλα εκ γενετής και δεν χαλάσανε ποτέ κανένα αυτοκίνητο . Δεν έχουμε όλοι το χάρισμα εκ γενετής να ξέρουμε από αυτοκίνητα . Κάποιοι μάθαμε παθαίνοντας . Αυτά που μάθαμε τα δίνουμε στους άλλους και δεν τα κρατάμε μυστικά. Αν δεν τα παίρνουν , τους κάνεις ignore και πας παρακάτω…. 1
katargedon Δημοσ. Τετάρτη στις 10:40 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 10:40 πμ 21 λεπτά πριν, atheatos είπε Μην ασχολείσαι με άτομα που σκοπό έχουν να προσβάλουν και όχι να βοηθήσουν. Εδω είσαι λαθος.Ξαναδιαβασα ολη την συζήτηση και δεν είδα κάπου να τον προσβαλει.Ισα ισα που του είπε σωστα πράγματα,περι του συνεργειου.Δεν ηταν λαθος για το θεμα της υπερχρεωσης,γιατι όντως εγινε υπερχρεωση.Εγω δεν υποστηρίζω κανέναν,θελω όλοι,αγαπημενα να πλακώνονται,αλλα εδω δεν βλεπω κάποιο φαουλ απο πλευράς του 2mm.Αντικειμενικα μιλωντας. 1
definitio Δημοσ. Τετάρτη στις 11:05 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:05 πμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, 2MM said: Εισαι για λυπηση . Και επειδη σε εκαναν μηνιατικο και επειδη εισαι και αχαριστος . Πηγαμε να σε βοηθησουμε και μας την λες κι απο πανω . Εκει που επρεπε να μιλησεις δεν μιλας. Τον ετρωγες και το βουλωνες . Εδω βγηκες να το παιξεις εξυπνος επειδη σου ειπαμε οτι σε δουλεψαν . Δεν πειραζει. Οπου σε παιρνει . Καπου πρεπει να ξεσπασεις κι εσυ Εγω σε τι να ξεχαρμανιασω? Εγω τα πληρωσα ή εγω εμεινα με διαλυμενο αμαξι ? Εσυ εχεις το προβλημα και δεν το δεχεσαι . Και σου φταιω εγω κι οποιος αλλος στο λεει Νομίζω ότι βάσει των απαντήσεών σου δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τον πληθυντικό, να προσθέτεις τον εαυτό σου σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν. Επειτα, όπως σου είπα, μπορούμε να διαφωνούμε μένοντας στα γεγονότα, αλλά όχι να τα κατασκευάζουμε, όπως κάνεις εσύ, επικεντρωνόμενος σε 3 σημεία, τα 2 εκ των οποίων δεν έχουν καν σχέση με το εν λόγω συνεργείο ή με συμβουλές τους κ το 3ο δεν ισχύει (κανένα για την ακρίβεια). ...κόλλησες με την ευθυγράμμιση, τον καθαρισμό ψυκτικού κυκλώματος, σου εξήγησα γιατί έγιναν 3 φορές σε 4 χρόνια (σε εξωτερικό συνεργείο) κι ενώ - αν υπήρχε υπερχρέωση, θα είχες άπειρα πραδείγματα από τις εργασίες για να τεκμηριώσεις τον ισχυρισμό, δεν έχεις δώσει ένα παράδειγμα, εκτός από 70άρι για τον καθρέφτη που ήταν 20άρι....αλλά αγκιστρώθηκες εκεί. ...είναι και σαχλό γιατί όταν έχει μαζευτεί τέτοιος συνολικός λογαριασμός, η δική σου παρατήρηση είναι - γιατί η ευθυγ΄ραμμιση κοστίζει 60€ κι όχι 40€ (δεν έχω πετύχει πουθενά τόσο) - γιατί γίνεται αλλαγή φίλτρου καμπίνας κ "σέρβις AC" καθε χρόνο με συνολικό κόστος 60€ ...αν είχες εμπειρία πρακτική, θα έβρισκες δεκάδες παραδείγματα, όχι τη διαφορά 60€ (20*3) σε 4 χρόνια... Κι επειδή είσαι απλώς εριστικός, αρνούμενος να δεχθείς διόρθωση - λες και απειλείται η διαδικτυακή σου προσωπικότητα - προσπαθείς να προσκολληθείς σε τρίτους για επικύρωση, χωρίς να μπορείς εσύ να επιχειρηματολογήσεις έγκυρα για τη θέση σου...κ με το ελάχιστο, ρίχνεις χολή... ...άλλος έχει πρόβλημα με τη ζωή του μάλλον και ψάχνει κάπου να ξεσπάσει... Για τα έξοδα του αυτοκινήτου υπάρχουν δύο χωριστές παρατηρήσεις 1) είναι πολλά, παρά πολλά στο σύνολο; Ναι...γιατί το αυτοκίνητο, ειδικά τη πρώτη χρονιά έβγαζε συνέχεια βλάβες, μού ήπιε το αίμα, δεν έγραψα πα΄νω από 1.500χλμ, 2) υπήρξε υπερχρέωση στις εργασίες και στα ανταλλακτικά; Οχι, και δεν μου έχει δοθεί έγκυρο παράδειγμα από σένα αν και έχω ζητήσει... ...έστω για το τρέχον...πόσο χρεώνει το δικό σου συνεργείο για ρεκτιφιέ κεφαλής κ αλλαγή φλάντζας; ...υπάρχουν συνεργεία που θα μπορούσαν να κάνουν πιο φθηνά, έστω κάποιες από τις εργασίες...θα μπορούσαν, αλλά έχω δει τόσες ζημιές σε AR κι τόσες "πατέντες" για κλαματα, που προτιμώ συνεργείο που γνωρίζει κ έχει απόθεμα σε μικρά ανταλλακτικά που "πονάνε" οι 156, κι όχι κάποιο που δεν θα κάνει τον κόπο καν να ψάξει... ...αλλά έστω κι αν έκανα όλες τις εργασίες σε γενικό, πόσο θα γλίτωνα; Ισως αν είχα αυτοκίνητο πολύ ευρείας κυκλοφορίας/δημοφιλίας (group vag), θα είχε μικρή διαφορά αν πήγαινα σε γενικό αντί σε εξειδικευμένο. Το πρόβλημα δεν είναι η κοροϊδία από το συνεργείο, αλλά η αγορά λάθος αυτοκινήτου (όχι μοντέλο, το συγκεκριμένο δείγμα), γιατί δυστυχώς δεν μπόρεσα να το ελέγξω από spotmechanic και το συνεργείο που το πήγα γι έλεγχο κι ο πωλητής ήταν γνωστοί μεταξύ τους (φίλος ο πατέρας του μηχανικού που το ήλεγχε με τον μεσάζοντα πωλητή πρώην μηχανικό AR, γνωστό από άλλο συνεργείο κ από συμμετοχή σε αγώνες) και τα τακίμιασαν κι ενώ το αυτοκίνητο με το καλημέρα είχε - χτύπημα μπροστά - ψυγείο έτοιμο να τρυπήσει - δίσκους κ τακάκια που ήθελαν οπωσδήποε αλλαγή - τελικό εξάτμισης σκουριασμένο - μέρη της ανάρτησης που ήθελαν αλλαγή - προβληματικό βηματικό μοτέρ - κ.α. ο μηχανικός που το ήλεγξε είχε το φιλότιμο μόνο να αναφέρει ότι υπήρχε σφάλμα στην ECU για τους προεταντήρες... ...εκεί έπεσα θύμα και με δούλεψαν γιατί δεν ήξερα...κι ήμουν συνέχεια στο δίλημμα "το αφήνω τώρα ή χάνω όσα έχω δώσει κ χώνω πάλι 80άρια για ελέγχους αυτοκινήτων κ που ξέρεις πού θα πέσεις πάλι... ..γιατί ενώ είχε προβλήματα με το καλημέρα, λόγω μη καλής συντήρησης άρχισαν να χαλάνε πολλά μαζί στη πορεία. ...και για το συγκεκριμένο πρόβλημα... ...το συνεργείο μου δεν με "εψησε" να κάνω αλλαγή φλάντζας για να μου φάει χρήματα...δύο διαφορετικά συνεργεία το κοίταξαν και είπαν "τσου"...τώρα ο ψυκτικός λέει το ψυγείο... ...σε συζητήσεις στο alfisti.gr & alfaowner.com, όπως κι εδώ πρότειναν αντλία, θερμοστάτη, κοκ... ...αλλά δεν κατέληγαν πουθενα ή δεν εξηγούσαν ακριβώς τα συμπτώματα κι εγώ επέλεξα να γίνει η εργασία...τελικά είχε πράγματι φλάντζα... ...τώρα τί πήγε στραβά στην επισκευή; Πιθανότατα το μηχανουργείο είτε δεν έκανε τεστ πιέσης είτε έκανε απλώς κάποιο άλλο τεστ βάσει εμπειρίας (μου είπαν ότι γίνεται τεστ "καπνού" για διαρροές, ειδικά στις βαλβίδες), κ κανοντας μια εκτίμηση με όσα είδαν ως προς τη κατάσταση της κεφαλής κ μάλλον τους ξέφυγε... Με έγδαραν με 350€ για το ρεκτιφιέ κ τη φλαντζα; Οχι, κι ενώ έγραψα το κόστος εδώ κ κάμποσες σελίδες πίσω, κανείς δεν το σχολίασε αρνητικά... ...πιθανότατα το μηχανουργείο έκανε πλημμελώς τη δουλειά του... Κι έτσι, είναι ευθύνη του συνεργείου, αφού εκείνοι τους διάλεξαν...θα δούμε τί θα πουν κ τί θα γίνει από δευτέρα... Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:22 πμ από definitio
katargedon Δημοσ. Τετάρτη στις 11:38 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 11:38 πμ 27 λεπτά πριν, definitio είπε Νομίζω ότι βάσει των απαντήσεών σου δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τον πληθυντικό, να προσθέτεις τον εαυτό σου σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν. Επειτα, όπως σου είπα, μπορούμε να διαφωνούμε μένοντας στα γεγονότα, αλλά όχι να τα κατασκευάζουμε, όπως κάνεις εσύ, επικεντρωνόμενος σε 3 σημεία, τα 2 εκ των οποίων δεν έχουν καν σχέση με το εν λόγω συνεργείο ή με συμβουλές τους κ το 3ο δεν ισχύει (κανένα για την ακρίβεια). ...κόλλησες με την ευθυγράμμιση, τον καθαρισμό ψυκτικού κυκλώματος, σου εξήγησα γιατί έγιναν 3 φορές σε 4 χρόνια (σε εξωτερικό συνεργείο) κι ενώ - αν υπήρχε υπερχρέωση, θα είχες άπειρα πραδείγματα από τις εργασίες για να τεκμηριώσεις τον ισχυρισμό, δεν έχεις δώσει ένα παράδειγμα, εκτός από 70άρι για τον καθρέφτη που ήταν 20άρι....αλλά αγκιστρώθηκες εκεί. ...είναι και σαχλό γιατί όταν έχει μαζευτεί τέτοιος συνολικός λογαριασμός, η δική σου παρατήρηση είναι - γιατί η ευθυγ΄ραμμιση κοστίζει 60€ κι όχι 40€ (δεν έχω πετύχει πουθενά τόσο) - γιατί γίνεται αλλαγή φίλτρου καμπίνας κ "σέρβις AC" καθε χρόνο με συνολικό κόστος 60€ ...αν είχες εμπειρία πρακτική, θα έβρισκες δεκάδες παραδείγματα, όχι τη διαφορά 60€ (20*3) σε 4 χρόνια... Κι επειδή είσαι απλώς εριστικός, αρνούμενος να δεχθείς διόρθωση - λες και απειλείται η διαδικτυακή σου προσωπικότητα - προσπαθείς να προσκολληθείς σε τρίτους για επικύρωση, χωρίς να μπορείς εσύ να επιχειρηματολογήσεις έγκυρα για τη θέση σου...κ με το ελάχιστο, ρίχνεις χολή... ...άλλος έχει πρόβλημα με τη ζωή του μάλλον και ψάχνει κάπου να ξεσπάσει... Για τα έξοδα του αυτοκινήτου υπάρχουν δύο χωριστές παρατηρήσεις 1) είναι πολλά, παρά πολλά στο σύνολο; Ναι...γιατί το αυτοκίνητο, ειδικά τη πρώτη χρονιά έβγαζε συνέχεια βλάβες, μού ήπιε το αίμα, δεν έγραψα πα΄νω από 1.500χλμ, 2) υπήρξε υπερχρέωση στις εργασίες και στα ανταλλακτικά; Οχι, και δεν μου έχει δοθεί έγκυρο παράδειγμα από σένα αν και έχω ζητήσει... ...έστω για το τρέχον...πόσο χρεώνει το δικό σου συνεργείο για ρεκτιφιέ κεφαλής κ αλλαγή φλάντζας; ...υπάρχουν συνεργεία που θα μπορούσαν να κάνουν πιο φθηνά, έστω κάποιες από τις εργασίες...θα μπορούσαν, αλλά έχω δει τόσες ζημιές σε AR κι τόσες "πατέντες" για κλαματα, που προτιμώ συνεργείο που γνωρίζει κ έχει απόθεμα σε μικρά ανταλλακτικά που "πονάνε" οι 156, κι όχι κάποιο που δεν θα κάνει τον κόπο καν να ψάξει... ...αλλά έστω κι αν έκανα όλες τις εργασίες σε γενικό, πόσο θα γλίτωνα; Ισως αν είχα αυτοκίνητο πολύ ευρείας κυκλοφορίας/δημοφιλίας (group vag), θα είχε μικρή διαφορά αν πήγαινα σε γενικό αντί σε εξειδικευμένο. Το πρόβλημα δεν είναι η κοροϊδία από το συνεργείο, αλλά η αγορά λάθος αυτοκινήτου (όχι μοντέλο, το συγκεκριμένο δείγμα), γιατί δυστυχώς δεν μπόρεσα να το ελέγξω από spotmechanic και το συνεργείο που το πήγα γι έλεγχο κι ο πωλητής ήταν γνωστοί μεταξύ τους (φίλος ο πατέρας του μηχανικού που το ήλεγχε με τον μεσάζοντα πωλητή πρώην μηχανικό AR, γνωστό από άλλο συνεργείο κ από συμμετοχή σε αγώνες) και τα τακίμιασαν κι ενώ το αυτοκίνητο με το καλημέρα είχε - χτύπημα μπροστά - ψυγείο έτοιμο να τρυπήσει - δίσκους κ τακάκια που ήθελαν οπωσδήποε αλλαγή - τελικό εξάτμισης σκουριασμένο - μέρη της ανάρτησης που ήθελαν αλλαγή - προβληματικό βηματικό μοτέρ - κ.α. ο μηχανικός που το ήλεγξε είχε το φιλότιμο μόνο να αναφέρει ότι υπήρχε σφάλμα στην ECU για τους προεταντήρες... ...εκεί έπεσα θύμα και με δούλεψαν γιατί δεν ήξερα...κι ήμουν συνέχεια στο δίλημμα "το αφήνω τώρα ή χάνω όσα έχω δώσει κ χώνω πάλι 80άρια για ελέγχους αυτοκινήτων κ που ξέρεις πού θα πέσεις πάλι... ..γιατί ενώ είχε προβλήματα με το καλημέρα, λόγω μη καλής συντήρησης άρχισαν να χαλάνε πολλά μαζί στη πορεία. ...και για το συγκεκριμένο πρόβλημα... ...το συνεργείο μου δεν με "εψησε" να κάνω αλλαγή φλάντζας για να μου φάει χρήματα...δύο διαφορετικά συνεργεία το κοίταξαν και είπαν "τσου"...τώρα ο ψυκτικός λέει το ψυγείο... ...σε συζητήσεις στο alfisti.gr & alfaowner.com, όπως κι εδώ πρότειναν αντλία, θερμοστάτη, κοκ... ...αλλά δεν κατέληγαν πουθενα ή δεν εξηγούσαν ακριβώς τα συμπτώματα κι εγώ επέλεξα να γίνει η εργασία...τελικά είχε πράγματι φλάντζα... ...τώρα τί πήγε στραβά στην επισκευή; Πιθανότατα το μηχανουργείο είτε δεν έκανε τεστ πιέσης είτε έκανε απλώς κάποιο άλλο τεστ βάσει εμπειρίας (μου είπαν ότι γίνεται τεστ "καπνού" για διαρροές, ειδικά στις βαλβίδες), κ κανοντας μια εκτίμηση με όσα είδαν ως προς τη κατάσταση της κεφαλής κ μάλλον τους ξέφυγε... Με έγδαραν με 350€ για το ρεκτιφιέ κ τη φλαντζα; Οχι, κι ενώ έγραψα το κόστος εδώ κ κάμποσες σελίδες πίσω, κανείς δεν το σχολίασε αρνητικά... ...πιθανότατα το μηχανουργείο έκανε πλημμελώς τη δουλειά του... Κι έτσι, είναι ευθύνη του συνεργείου, αφού εκείνοι τους διάλεξαν...θα δούμε τί θα πουν κ τί θα γίνει από δευτέρα... Άσχετο με ολα αυτα...εγω επιμένω...ξεκίνα τουλαχιστον λάδια-φίλτρα να τα αλλάζεις μόνος σου.Μπορεις να πάρεις μια αντλία λαδιού με 10 ευρω,η γνωστή σε όλους "λαδορουφηχτρα".Σε 5 λεπτά εχεις ξεμπερδέψει. 2
2MM Δημοσ. Τετάρτη στις 12:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:46 μμ 1 ώρα πριν, definitio είπε Νομίζω ότι βάσει των απαντήσεών σου δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τον πληθυντικό, να προσθέτεις τον εαυτό σου σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν. Επειτα, όπως σου είπα, μπορούμε να διαφωνούμε μένοντας στα γεγονότα, αλλά όχι να τα κατασκευάζουμε, όπως κάνεις εσύ, επικεντρωνόμενος σε 3 σημεία, τα 2 εκ των οποίων δεν έχουν καν σχέση με το εν λόγω συνεργείο ή με συμβουλές τους κ το 3ο δεν ισχύει (κανένα για την ακρίβεια). ...κόλλησες με την ευθυγράμμιση, τον καθαρισμό ψυκτικού κυκλώματος, σου εξήγησα γιατί έγιναν 3 φορές σε 4 χρόνια (σε εξωτερικό συνεργείο) κι ενώ - αν υπήρχε υπερχρέωση, θα είχες άπειρα πραδείγματα από τις εργασίες για να τεκμηριώσεις τον ισχυρισμό, δεν έχεις δώσει ένα παράδειγμα, εκτός από 70άρι για τον καθρέφτη που ήταν 20άρι....αλλά αγκιστρώθηκες εκεί. ...είναι και σαχλό γιατί όταν έχει μαζευτεί τέτοιος συνολικός λογαριασμός, η δική σου παρατήρηση είναι - γιατί η ευθυγ΄ραμμιση κοστίζει 60€ κι όχι 40€ (δεν έχω πετύχει πουθενά τόσο) - γιατί γίνεται αλλαγή φίλτρου καμπίνας κ "σέρβις AC" καθε χρόνο με συνολικό κόστος 60€ ...αν είχες εμπειρία πρακτική, θα έβρισκες δεκάδες παραδείγματα, όχι τη διαφορά 60€ (20*3) σε 4 χρόνια... Κι επειδή είσαι απλώς εριστικός, αρνούμενος να δεχθείς διόρθωση - λες και απειλείται η διαδικτυακή σου προσωπικότητα - προσπαθείς να προσκολληθείς σε τρίτους για επικύρωση, χωρίς να μπορείς εσύ να επιχειρηματολογήσεις έγκυρα για τη θέση σου...κ με το ελάχιστο, ρίχνεις χολή... ...άλλος έχει πρόβλημα με τη ζωή του μάλλον και ψάχνει κάπου να ξεσπάσει... Για τα έξοδα του αυτοκινήτου υπάρχουν δύο χωριστές παρατηρήσεις 1) είναι πολλά, παρά πολλά στο σύνολο; Ναι...γιατί το αυτοκίνητο, ειδικά τη πρώτη χρονιά έβγαζε συνέχεια βλάβες, μού ήπιε το αίμα, δεν έγραψα πα΄νω από 1.500χλμ, 2) υπήρξε υπερχρέωση στις εργασίες και στα ανταλλακτικά; Οχι, και δεν μου έχει δοθεί έγκυρο παράδειγμα από σένα αν και έχω ζητήσει... ...έστω για το τρέχον...πόσο χρεώνει το δικό σου συνεργείο για ρεκτιφιέ κεφαλής κ αλλαγή φλάντζας; ...υπάρχουν συνεργεία που θα μπορούσαν να κάνουν πιο φθηνά, έστω κάποιες από τις εργασίες...θα μπορούσαν, αλλά έχω δει τόσες ζημιές σε AR κι τόσες "πατέντες" για κλαματα, που προτιμώ συνεργείο που γνωρίζει κ έχει απόθεμα σε μικρά ανταλλακτικά που "πονάνε" οι 156, κι όχι κάποιο που δεν θα κάνει τον κόπο καν να ψάξει... ...αλλά έστω κι αν έκανα όλες τις εργασίες σε γενικό, πόσο θα γλίτωνα; Ισως αν είχα αυτοκίνητο πολύ ευρείας κυκλοφορίας/δημοφιλίας (group vag), θα είχε μικρή διαφορά αν πήγαινα σε γενικό αντί σε εξειδικευμένο. Το πρόβλημα δεν είναι η κοροϊδία από το συνεργείο, αλλά η αγορά λάθος αυτοκινήτου (όχι μοντέλο, το συγκεκριμένο δείγμα), γιατί δυστυχώς δεν μπόρεσα να το ελέγξω από spotmechanic και το συνεργείο που το πήγα γι έλεγχο κι ο πωλητής ήταν γνωστοί μεταξύ τους (φίλος ο πατέρας του μηχανικού που το ήλεγχε με τον μεσάζοντα πωλητή πρώην μηχανικό AR, γνωστό από άλλο συνεργείο κ από συμμετοχή σε αγώνες) και τα τακίμιασαν κι ενώ το αυτοκίνητο με το καλημέρα είχε - χτύπημα μπροστά - ψυγείο έτοιμο να τρυπήσει - δίσκους κ τακάκια που ήθελαν οπωσδήποε αλλαγή - τελικό εξάτμισης σκουριασμένο - μέρη της ανάρτησης που ήθελαν αλλαγή - προβληματικό βηματικό μοτέρ - κ.α. ο μηχανικός που το ήλεγξε είχε το φιλότιμο μόνο να αναφέρει ότι υπήρχε σφάλμα στην ECU για τους προεταντήρες... ...εκεί έπεσα θύμα και με δούλεψαν γιατί δεν ήξερα...κι ήμουν συνέχεια στο δίλημμα "το αφήνω τώρα ή χάνω όσα έχω δώσει κ χώνω πάλι 80άρια για ελέγχους αυτοκινήτων κ που ξέρεις πού θα πέσεις πάλι... ..γιατί ενώ είχε προβλήματα με το καλημέρα, λόγω μη καλής συντήρησης άρχισαν να χαλάνε πολλά μαζί στη πορεία. ...και για το συγκεκριμένο πρόβλημα... ...το συνεργείο μου δεν με "εψησε" να κάνω αλλαγή φλάντζας για να μου φάει χρήματα...δύο διαφορετικά συνεργεία το κοίταξαν και είπαν "τσου"...τώρα ο ψυκτικός λέει το ψυγείο... ...σε συζητήσεις στο alfisti.gr & alfaowner.com, όπως κι εδώ πρότειναν αντλία, θερμοστάτη, κοκ... ...αλλά δεν κατέληγαν πουθενα ή δεν εξηγούσαν ακριβώς τα συμπτώματα κι εγώ επέλεξα να γίνει η εργασία...τελικά είχε πράγματι φλάντζα... ...τώρα τί πήγε στραβά στην επισκευή; Πιθανότατα το μηχανουργείο είτε δεν έκανε τεστ πιέσης είτε έκανε απλώς κάποιο άλλο τεστ βάσει εμπειρίας (μου είπαν ότι γίνεται τεστ "καπνού" για διαρροές, ειδικά στις βαλβίδες), κ κανοντας μια εκτίμηση με όσα είδαν ως προς τη κατάσταση της κεφαλής κ μάλλον τους ξέφυγε... Με έγδαραν με 350€ για το ρεκτιφιέ κ τη φλαντζα; Οχι, κι ενώ έγραψα το κόστος εδώ κ κάμποσες σελίδες πίσω, κανείς δεν το σχολίασε αρνητικά... ...πιθανότατα το μηχανουργείο έκανε πλημμελώς τη δουλειά του... Κι έτσι, είναι ευθύνη του συνεργείου, αφού εκείνοι τους διάλεξαν...θα δούμε τί θα πουν κ τί θα γίνει από δευτέρα... Kαλη τυχη . 👋
atheatos Δημοσ. Τετάρτη στις 12:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:54 μμ 2 ώρες πριν, katargedon είπε Εδω είσαι λαθος.Ξαναδιαβασα ολη την συζήτηση και δεν είδα κάπου να τον προσβαλει.Ισα ισα που του είπε σωστα πράγματα,περι του συνεργειου.Δεν ηταν λαθος για το θεμα της υπερχρεωσης,γιατι όντως εγινε υπερχρεωση.Εγω δεν υποστηρίζω κανέναν,θελω όλοι,αγαπημενα να πλακώνονται,αλλα εδω δεν βλεπω κάποιο φαουλ απο πλευράς του 2mm.Αντικειμενικα μιλωντας. Μπορεί να είμαι λάθος.... Αλλά δεν μπορεί να είναι όλοι λάθος . 1
2MM Δημοσ. Τετάρτη στις 01:01 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:01 μμ 4 λεπτά πριν, atheatos είπε Μπορεί να είμαι λάθος.... Αλλά δεν μπορεί να είναι όλοι λάθος . Οι ολοι ποιοι ειναι ? Εσυ κι αλλος ενας? Ασε που εγω δεν ασχολουμαι μαζι σου , εσυ εχεις λυσσαξει και γραφεις για μενα καθε τοσο . Ασε που λες και ψεματα, κερατουκλη . Περαστικα 👋
geopro Δημοσ. Τετάρτη στις 09:03 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:03 μμ (επεξεργασμένο) Στις 12/8/2025 στις 11:55 ΠΜ, katargedon είπε Να αποφεύγεις το απιονισμενο.Πολυμεριζει με τον περασμα του χρονου τα πλαστικα και ελαστικά μέρη ακομα και οταν αναμιγνύεται με παραφλου.Το σωστο ειναι απεσταγμενο,πολλοί νομίζουν οτι ειναι το ιδιο,αλλα δεν είναι.Και οι εταιριες που παραγουν condensed αντιψυκτικο σου γραφουν μίξη με απεσταγμενο.Το απιονισμενο κανει για σιδερα ρουχων,βραστηρες,παλιου τυπου μπαταριες κλπ αλλα οχι για κυκλωματα ψυξης.Απλα παρε premixed και εισαι άψογος. Τα έχω διαβάσει και εγώ αυτά περί της μη χρήσης απιονισμένου νερού σε κυκλώματα ψύξης η οποία φτάνει και σε προτροπή χρήσης νερού βρύσης. Δεν συμφωνώ και γιατί : Όντως το απιονισμένο νερό έχει έλλειψη ιόντων τα οποία θα προσπαθήσει να τα "κλέψει" από το περιβάλλον του προκαλώντας ζημιά στο κύκλωμα ψύξης. Όμως από την στιγμή που γίνεται αραίωση με συμπυκνωμένο αντιψυκτικό παύει να είναι "πεινασμένο" για τα ιόντα που του έλειπαν και είναι αδρανές. Κάποιες οδηγιες αναφέρουν χρήση DI Water απιονισμένου νερού δηλαδή , (Προσοχή ! Όχι απεσταγμένου) Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:08 μμ από geopro 2
mike15 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:18 μμ (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, atheatos είπε Μην ασχολείσαι με άτομα που σκοπό έχουν να προσβάλουν και όχι να βοηθήσουν. αυτο και αν λεγεται θρασος ,ειρωνεια και υποκρισια, να το λεει αυτος που εχει μαλωσει με ολους σε καθε τοπικ και προσβαλει τους αλλους μιλωντας με υφος 1000 καρδιναλιων,αυτος που το παιζει ειδικος ενω εχει βαλει λαθος λαδια και εκαψε το μοτερ του ,οωπς παραδεχθηκε..οκ,εκανες λαθος και εμαθες,μην το παιζει ειδικος ομως οταν κανεις τετοια λαθη,κατσε στην γωνια σου με το ignore ΤΑΧΑ , και παρακολουθα να μαθεις... 8 ώρες πριν, 2MM είπε Οι ολοι ποιοι ειναι ? Εσυ κι αλλος ενας? Ασε που εγω δεν ασχολουμαι μαζι σου , εσυ εχεις λυσσαξει και γραφεις για μενα καθε τοσο . Ασε που λες και ψεματα, κερατουκλη . Περαστικα 👋 ειναι εμμονικος,ενας απο τους εμμονικους εδω μεσα..οταν σε βαλει στοχο,το παιζει αφεντικο σου και χρησιμοποιει οτι ψεμα βρει..και μετα να δεν τα καταφερει και δεν τα βγαλει περα μαζι σου,εαν πεσει σε ατομο που ξερει πιο πολλα απο αυτον και τον βουλωσει,αρχιζει τα κολπα τυπου ...οι μοντς ξερουν ,οι μοντσ γνωριζουν για να προκαλεσει την ευνοια του φορουμ και να σε τιμωρησουν ωστε να απαλαχτει απο εσενα που τον εκθετεις..περιμενε σε λιγο θα στο πει.." οι μοντ δεν ειναι χαζοι,οι μοντ ξερουν"" ετισ αρχιζει να προκαλει..α ναι ξεχασα,αυτο το ¨ολοι¨ειναι η μεθοδος αγελη των λυκων,βαζει ενα πλυθηντικο που δεν υπαρχει για να φανει εγκυρη η αποψη του και εσυ μεμονωμενος,λες και εαν υπηρχαν 2-3 σαν αυτον ,ασχετοι δλδ. εσυ που εισαι μονος και σωστος ,επειδη εισαι ενας θα πρεπει. να εχεις αδικο. 16 λεπτά πριν, geopro είπε Τα έχω διαβάσει και εγώ αυτά περί της μη χρήσης απιονισμένου νερού σε κυκλώματα ψύξης η οποία φτάνει και σε προτροπή χρήσης νερού βρύσης. Δεν συμφωνώ και γιατί : Όντως το απιονισμένο νερό έχει έλλειψη ιόντων τα οποία θα προσπαθήσει να τα "κλέψει" από το περιβάλλον του προκαλώντας ζημιά στο κύκλωμα ψύξης. Όμως από την στιγμή που γίνεται αραίωση με συμπυκνωμένο αντιψυκτικό παύει να είναι "πεινασμένο" για τα ιόντα που του έλειπαν και είναι αδρανές. Κάποιες οδηγιες αναφέρουν χρήση DI Water απιονισμένου νερού δηλαδή , (Προσοχή ! Όχι απεσταγμένου) φιλε να μπαινεις πιο συχνα ,εχεις παντα καθαρη αποψη και σωστη. υ.γ. εγω απορω ακομα πως δεν κλειδωθηκε το τοπικ.. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:21 μμ από mike15 1
katargedon Δημοσ. Τετάρτη στις 11:18 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 11:18 μμ 2 ώρες πριν, geopro είπε Τα έχω διαβάσει και εγώ αυτά περί της μη χρήσης απιονισμένου νερού σε κυκλώματα ψύξης η οποία φτάνει και σε προτροπή χρήσης νερού βρύσης. Δεν συμφωνώ και γιατί : Όντως το απιονισμένο νερό έχει έλλειψη ιόντων τα οποία θα προσπαθήσει να τα "κλέψει" από το περιβάλλον του προκαλώντας ζημιά στο κύκλωμα ψύξης. Όμως από την στιγμή που γίνεται αραίωση με συμπυκνωμένο αντιψυκτικό παύει να είναι "πεινασμένο" για τα ιόντα που του έλειπαν και είναι αδρανές. Κάποιες οδηγιες αναφέρουν χρήση DI Water απιονισμένου νερού δηλαδή , (Προσοχή ! Όχι απεσταγμένου) Μπορεί να είναι ανάλογα τον τύπο του αντιψυκτικου.Πηρα και εγω απιονισμενο αλλα για να κανω πλύση.Για μόνιμο πήρα premixed 2
geopro Δημοσ. Πέμπτη στις 12:34 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:34 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, katargedon είπε Μπορεί να είναι ανάλογα τον τύπο του αντιψυκτικου.Πηρα και εγω απιονισμενο αλλα για να κανω πλύση.Για μόνιμο πήρα premixed Κρατάει χρόνια η διένεξη απιονισμενου vs απεσταγμενου και σε ένα βαθμό οφείλεται και στις ασάφειες εκ μέρους των κατασκευαστών. Ως αποτέλεσμα αυτής της ασάφειας αρκετοί παρασύρθηκαν σε σημείο να χρησιμοποιούν νερό βρύσης.... Προσωπικά θεωρώ το απιονισμενο νερό σε μίξη με συμπυκνωμένο επώνυμο αντιψυκτικό ότι πιο safe. Tap Water vs. Distilled vs. Deionized Water: Which Is Best for Your Coolant? For optimal engine protection, better coolant performance, and longer cooling system life, always mix antifreeze with distilled or deionized water, never tap water unless it's a temporary emergency. Distilled water is generally the most practical and widely recommended option for most drivers. Deionized water offers similar benefits with slightly higher purity, ideal for high-performance or precision systems While deionized water is extremely pure, some experts suggest avoiding prolonged storage in metal containers, as its purity can make it slightly reactive in certain conditions. However, when used in coolant mixtures, this is not a concern, the antifreeze balances the chemical environment. Σαφώς και υπάρχουν κατάλληλα επώνυμα αραιωμένα αντιψυκτικά έτοιμα προς χρήση. Consider Using Pre-Mixed Coolant: If you want a no-guesswork solution, pre-mixed coolant is a great option. It’s typically blended with deionized water at the correct ratio, saving time and ensuring water purity. While slightly more expensive, it offers added convenience and peace of mind. Προσοχή όμως σε κάποια μη επώνυμα αραιωμένα αντιψυκτικά έτοιμα προς χρήση τα οποία πλησιάζουν σε χρωματιστό νεράκι με υποτυπώδεις ιδιότητες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:42 πμ από geopro 1
katargedon Δημοσ. Πέμπτη στις 06:42 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 06:42 πμ 5 ώρες πριν, geopro είπε Κρατάει χρόνια η διένεξη απιονισμενου vs απεσταγμενου και σε ένα βαθμό οφείλεται και στις ασάφειες εκ μέρους των κατασκευαστών. Ως αποτέλεσμα αυτής της ασάφειας αρκετοί παρασύρθηκαν σε σημείο να χρησιμοποιούν νερό βρύσης.... Προσωπικά θεωρώ το απιονισμενο νερό σε μίξη με συμπυκνωμένο επώνυμο αντιψυκτικό ότι πιο safe. Tap Water vs. Distilled vs. Deionized Water: Which Is Best for Your Coolant? For optimal engine protection, better coolant performance, and longer cooling system life, always mix antifreeze with distilled or deionized water, never tap water unless it's a temporary emergency. Distilled water is generally the most practical and widely recommended option for most drivers. Deionized water offers similar benefits with slightly higher purity, ideal for high-performance or precision systems While deionized water is extremely pure, some experts suggest avoiding prolonged storage in metal containers, as its purity can make it slightly reactive in certain conditions. However, when used in coolant mixtures, this is not a concern, the antifreeze balances the chemical environment. Σαφώς και υπάρχουν κατάλληλα επώνυμα αραιωμένα αντιψυκτικά έτοιμα προς χρήση. Consider Using Pre-Mixed Coolant: If you want a no-guesswork solution, pre-mixed coolant is a great option. It’s typically blended with deionized water at the correct ratio, saving time and ensuring water purity. While slightly more expensive, it offers added convenience and peace of mind. Προσοχή όμως σε κάποια μη επώνυμα αραιωμένα αντιψυκτικά έτοιμα προς χρήση τα οποία πλησιάζουν σε χρωματιστό νεράκι με υποτυπώδεις ιδιότητες. Πάντως ο συγκεκριμένος τύπος premixed fl22 που βάζω εγω,λέει επάνω οτι είναι με distilled water.Και στην concentrated έκδοση γράφει να γίνεται μίξη μονο με distilled,οχι με deionised.Στα συνεργεία εννοείται οτι σου βάζουν χρωματιστό νερό απο το πρακτικερ αλλα σου λένε οτι βάλανε το σουπερ ντουπερ g12+++,g13 κλπ. Πείτε καμία καλή εταιρία για ψαλίδια.40 maximum 50 ευρω το ενα. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Πέμπτη στις 09:51 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:51 πμ Παιδια θελω να τσιλαρετε, ειμαστε το καλυτερο νημα. Εγω επιμενω για το ψυγειο και θελω να δω βιντεο με BTB αφου ανοιξει ο θερμοΣταθης να δω αν αλλαζει.
geopro Δημοσ. Πέμπτη στις 12:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:59 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, katargedon είπε Πάντως ο συγκεκριμένος τύπος premixed fl22 που βάζω εγω,λέει επάνω οτι είναι με distilled water.Και στην concentrated έκδοση γράφει να γίνεται μίξη μονο με distilled,οχι με deionised.Στα συνεργεία εννοείται οτι σου βάζουν χρωματιστό νερό απο το πρακτικερ αλλα σου λένε οτι βάλανε το σουπερ ντουπερ g12+++,g13 κλπ. Ο τύπος fl22 προορίζεται για ιαπωνικά αυτοκίνητα και όπως κάνουν όλοι οι κατασκευαστές για λόγους μάρκετινγκ ορίζουν την δική τους εκδοχή. Μάλιστα έρχεται ως προρυθμισμένο από το εργοστάσιο και δεν προβλέπεται αραίωση (δες τι γράφει το βιβλίο περί της μη αραίωσης του) Σε περίπτωση χρήσης άλλου τύπου από fl22 η Mazda αναφέρει χρήση αντιψυκτικού αραιωμένο με Demineralized water στο οποίο περιλαμβάνεται σαφέστατα το αποϊονισμένο νερό. Προφανώς και δεν διαφωνουμε σε τίποτα. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:00 μμ από geopro 1
katargedon Δημοσ. Πέμπτη στις 01:56 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 01:56 μμ 52 λεπτά πριν, geopro είπε Ο τύπος fl22 προορίζεται για ιαπωνικά αυτοκίνητα και όπως κάνουν όλοι οι κατασκευαστές για λόγους μάρκετινγκ ορίζουν την δική τους εκδοχή. Μάλιστα έρχεται ως προρυθμισμένο από το εργοστάσιο και δεν προβλέπεται αραίωση (δες τι γράφει το βιβλίο περί της μη αραίωσης του) Σε περίπτωση χρήσης άλλου τύπου από fl22 η Mazda αναφέρει χρήση αντιψυκτικού αραιωμένο με Demineralized water στο οποίο περιλαμβάνεται σαφέστατα το αποϊονισμένο νερό. Προφανώς και δεν διαφωνουμε σε τίποτα. Εεγω εβαζα το fl22 της ravenol,αλλα τωρα του εχει τελειώσει του Λαμπριανιδη,οποτε πήρα της mazda.Δεν γράφει ποιος το φτιαχνει,οπως με τα λαδια τους που ηταν total.Γραφει μόνο made in Germany.Λογικα η ravenol θα το φτιαχνει.Who knows
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα