Christos_Tz Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου (επεξεργασμένο) ..γεια σαs και θα ειθελα τα φωτα σαs.....θα ειθελα να κανω ενα case swap σε αυτο το office desktop...να μεταφερω ολα τα σπλαχνα του σε ενα ομορφο RGB φανακια μαζεμενο σε διαστασειs κουτακι..ειδικα χαμηλο σε υψοs..(οικονομικο ψαχνω μεχρι 60 ευρω..)..γνωριζω οτι θελω εναν μετατροπεα ανταπτορα 24pin to 14 pin για το καινουργιο τροφοδοτικο...και ενα ανταπτορακι για τιs μπροστινεs usb 3 που θα εχει το καινουργιο case ωστε να παιξουν σωστα..(απο τα videos που βλεπω στο tube)....(αυτα υπαρχουν στο αλιεξπρεs..και εχω σκοπο να τα αγορασω απο κει..)..εχω σκαλωσει ομωs σε κουτακι..εχω ξεχωρισει για αγορα ενα AeroCool Atomic V2 που το βλεπω μαζεμενο σε υψοs για m-atx μητρικη ..ενα Kolink Observatory HF MESH..(αν και αυτο σε υψοs ειναι πιο ψηλο..)..και γενικα θα ειθελα τα φωτα σαs αν εχετε να προτεινετε ενα χαμηλο και μαζεμενο μπατζετ ομορφο κουτακι ωστε να τα μεταφερω ολα τα σπλαχνα του σε αυτο..καρτα γραφικων δεν υπαρχει..παιζω και θα παιζω με τα ενσωματωμενα του i5 επεξεργαστη..το μηχανημα ειναι και θα ειναι για σερφαρισμα μονο..multimedia/Netflix/...και arcade games.. ..ευχαριστω για οποια βοηθεια λαβω... Επεξ/σία 7 Μαρτίου από Christos_Tz
nickol-us Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου Αυτού του είδους τα branded pre built έχου πολλά custom made. Λογικά δεν είναι μόνο το τροφοδοτικό, μπορεί να είναι και η μητρική. Βεβαιώσου πριν από οποιαδήποτε κίνηση ότι ταιριάζουν τα στοιχεία της με τις κοινές του εμπορίου (τρύπες βιδώματος στο σασί, layout πίσω θυρών κλπ). 1 1
dpolal Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου 21 λεπτά πριν, Christos_Tz είπε ..γεια σαs και θα ειθελα τα φωτα σαs.....θα ειθελα να κανω ενα case swap σε αυτο το office desktop...να μεταφερω ολα τα σπλαχνα του σε ενα ομορφο RGB φανακια μαζεμενο σε διαστασειs κουτακι..ειδικα χαμηλο σε υψοs..(οικονομικο ψαχνω μεχρι 60 ευρω..)..γνωριζω οτι θελω εναν μετατροπεα ανταπτορα 24pin to 14 pin για το καινουργιο τροφοδοτικο...και ενα ανταπτορακι για τιs μπροστινεs usb 3 που θα εχει το καινουργιο case ωστε να παιξουν σωστα..(απο τα videos που βλεπω στο tube)....(αυτα υπαρχουν στο αλιεξπρεs..και εχω σκοπο να τα αγορασω απο κει..)..εχω σκαλωσει ομωs σε κουτακι..εχω ξεχωρισει για αγορα ενα AeroCool Atomic V2 που το βλεπω μαζεμενο σε υψοs για m-atx μητρικη ..ενα Kolink Observatory HF MESH..(αν και αυτο σε υψοs ειναι πιο ψηλο..)..και γενικα θα ειθελα τα φωτα σαs αν εχετε να προτεινετε ενα χαμηλο και μαζεμενο μπατζετ ομορφο κουτακι ωστε να τα μεταφερω ολα τα σπλαχνα του σε αυτο..καρτα γραφικων δεν υπαρχει..παιζω και θα παιζω με τα ενσωματωμενα του i5 επεξεργαστη..το μηχανημα ειναι και θα ειναι για σερφαρισμα μονο..multimedia/Netflix/...και arcade games.. ..ευχαριστω για οποια βοηθεια λαβω... 9 στις 10 φορές ο σχεδιασμός αυτών των συστημάτων δεν είναι παρόμοιος με αυτά του εμπορίου. 1 1
Christos_Tz Δημοσ. 7 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου ..δηλαδη πιστευειs θα βρω πολλα εμποδια σε σημειο να πω τσαμπα αγορασα case..?
nickol-us Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Christos_Tz είπε ..δηλαδη πιστευειs θα βρω πολλα εμποδια σε σημειο να πω τσαμπα αγορασα case..? Βγάλε μια φωτό τη μητρική που έχεις τώρα (ευδιάκριτη) και κάνε σύγκριση με αυτές του εμπορίου. Ανέβασε τη φωτό να βοηθήσουμε κι εμείς. Υπάρχει περίπτωση να μην ταιριάζει και καθόλου
Kthulhou Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Christos_Tz είπε ..δηλαδη πιστευειs θα βρω πολλα εμποδια σε σημειο να πω τσαμπα αγορασα case..? Ναι. ούτε οι βίδες στήριξης θα είναι σε ίδια σημεία με του κοινού εμπορίου, ούτε πιθανότατα η μπροστά όψη θα ταιριάζει,ούτε η πίσω κλπ κλπ οι φύσες για τα μπροστά usb k audio....
nazarene Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου H μητρική είναι αυτή https://www.amazon.com/Genuine-Lenovo-ThinkCentre-Motherboard-03T6821/dp/B01N0Q75OB το τροφοδοτικό είναι το πρόβλημα σου όπου μπορεί να μπει κάποιο ΑΤΧ είτε με κοπτοραπτική με πολύμετρο και θερμοσυστελλόμενο, είτε με αυτό https://www.enermax.com/en/products/platigemini Το τροφο δοτικό αυτό το ξεχνας και αν θες να κάνεις την μεταφορά θα δυσκολευτείς να βρεις κάποιον να ασχοληθεί σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει για κανένα λόγο ο κόπος και ό χρόνος και το χρήμα Η απλά μπορείς να πετάξεις την μητρική αυτή με μια 1151 συμβατή και ένα κανονικό τροφοδοτικό και να κάνεις την δουλειά σου γρήγορα και οικονομικά 1
dpolal Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Christos_Tz είπε ..δηλαδη πιστευειs θα βρω πολλα εμποδια σε σημειο να πω τσαμπα αγορασα case..? AN, με κεφαλαία, το μπόρντ του υπολογιστή είναι όπως αυτό που φαίνεται στο post του @nazarene ή αντίστοιχα στο παρακάτω link https://support.lenovo.com/us/en/solutions/pd023705-locating-parts-on-the-system-board-thinkcentre-m92-m92p-and-m82-small-form-factor Τότε ΜΑΛΛΟΝ, πάλι με κεφαλαία, είσαι τυχερός διότι από ότι φαίνεται ακολουθεί το atx πρότυπο και θα ταιριάζει σε κανονικό κουτί του εμπορίου. Ίσως δυσκολευτείς να τοποθετήσεις το backplate αλλά και να μην το βάλεις δεν υπάρει πρόβλημα. Το θέμα όπως σου είπαν ήδη είναι το τροφοδοτικό και αν θα παίξει κάποιος αντάπτορας από αυτούς που έχεις βρεί στο εμπόριο. Π.Χ. αυτός εδώ https://pcathome.gr/24pin-to-14pin-power-atx-cable-lenovo αναφέρει ότι υποστηρίζει το M92p αλλά και πάλι με επιφύλαξη. - To άλλο «θέμα» είναι αν αξίζει τον κόπο και τα λεφτά. Το εν λόγο σύστημα πωλείται σαν refurbish από 70 μέχρι 150 ευρώ περίπου με μια αναζήτηση. Αν είναι να δώσεις 60-70 για κουτί και κάνα 50ρι για τροφοδοτικό και άλλα 15 για τον αντάπτορα μάλλον είναι πεταμένα λεφτά, βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε, δικό σου είναι το πορτοφόλι. Επεξ/σία 8 Μαρτίου από dpolal 1
Christos_Tz Δημοσ. 8 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, dpolal said: AN, με κεφαλαία, το μπόρντ του υπολογιστή είναι όπως αυτό που φαίνεται στο post του @nazarene ή αντίστοιχα στο παρακάτω link https://support.lenovo.com/us/en/solutions/pd023705-locating-parts-on-the-system-board-thinkcentre-m92-m92p-and-m82-small-form-factor Τότε ΜΑΛΛΟΝ, πάλι με κεφαλαία, είσαι τυχερός διότι από ότι φαίνεται ακολουθεί το atx πρότυπο και θα ταιριάζει σε κανονικό κουτί του εμπορίου. Ίσως δυσκολευτείς να τοποθετήσεις το backplate αλλά και να μην το βάλεις δεν υπάρει πρόβλημα. Το θέμα όπως σου είπαν ήδη είναι το τροφοδοτικό και αν θα παίξει κάποιος αντάπτορας από αυτούς που έχεις βρεί στο εμπόριο. Π.Χ. αυτός εδώ https://pcathome.gr/24pin-to-14pin-power-atx-cable-lenovo αναφέρει ότι υποστηρίζει το M92p αλλά και πάλι με επιφύλαξη. - To άλλο «θέμα» είναι αν αξίζει τον κόπο και τα λεφτά. Το εν λόγο σύστημα πωλείται σαν refurbish από 70 μέχρι 150 ευρώ περίπου με μια αναζήτηση. Αν είναι να δώσεις 60-70 για κουτί και κάνα 50ρι για τροφοδοτικό και άλλα 15 για τον αντάπτορα μάλλον είναι πεταμένα λεφτά, βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε, δικό σου είναι το πορτοφόλι. ...εχειs δικιο σε ολα..απλα δεν ψηνομαι για καινουργιο desktop ακομα...ειμαι απλοs χρηστηs...ουτε καν gamer...(μονο arcade games που και που να περναει η ωρα...)..μια χαρα την κανω την δουλεια μου με αυτο...το εχω φουλαρει ram..για σερφαρισμα..multimedia..tube..netflix που το εχω με βγαζει ασπρο προσωπο ακομα..θελω να του κανω και ενα φορματ να του βαλω debloated windows 11 απο windowsxlite.com..(εχω βαλει ηδη τα 11αρια 24H2 Pro version 4.4b...σε παλιο λαπτοπ και παει σφαιρακι..τα ιδια θα βαλω και σε αυτο..)..και ειμαι μια χαρα....(ναι υπαρχει και αυτη η μεριδα ανθρωπων...πεs με PC boomer..χαχα..!)....εχω φαει σκαλωμα να του κανω ενα εξωτερικο facelift απο την στιγμη που σκεφτομαι να το κρατησω για οσο παει βαση αυτα που κανω...εκει παει το εργο...κανα 140αρι γιουρο συνολο....ενταξει παιδια ευχαριστω για τιs απαντησειs σαs..θα δω τι θα κανω... Επεξ/σία 8 Μαρτίου από Christos_Tz
Apaleytos80 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Ο μόνος πρακτικός λόγος να του κάνεις case swap ειναι η τοποθέτηση "μεγάλης" κάρτας γραφικών. Στις αγγελίες παίζουν prebuilds 6ης γενιας Ι5 ακομα και απο τα 65 ευρώ, ειναι μάλλον πεταμένα λεφτα για ένα σύστημα τοσο παλιό. Έκτος αν έχει σκοπο να χτίσεις σε αυτό μελλοντικά (νεο κουτι, τροφοδοτικο). Για να το κρατήσεις οσο το δυνατό περισσότερο, ειναι καλύτερα να βάλεις εναν xeon E3-1240v2( I73770 χωρις γραφικα αλλα στα 21 ευρα) και μια καρτούλα γραφικών Low profile, πχ 1030GT με αλλα 30 eur, γιατι τα HD2500 δεν εχουν σύχρονα codecs. Tώρα αλλαγή κουτιού καθαρά για RGB, εμφάνιση κτλ ειναι θέμα αισθητικής. 1
Christos_Tz Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) ..εχειs δικιο σε ολα..εχω χαζεψει αρκετα reviews που το κανουν..και οντωs τελικα δεν αξιζει σε λεφτα ξοδεμα μονο και μονο για να βλεπω φανακια με φωτακια..οποτε το κραταω οσο παει...οταν δεν παει θα φαει καδο η τιμη χωμα αγγελια και οποιοs το θελει...και παμε για αλλα..ευχαριστω... Επεξ/σία 11 Μαρτίου από Christos_Tz
Apaleytos80 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Και εγώ τα κρατάω τα συστήματα οσό τραβάνε(χρεπολάγνος). Για απλή χρήση την κάνουν την δουλεία τους 2,3,4 gen intels, μη σου πω και κάτι phenomx4 με 8GB ram και ssd 😄. To htpc μου ειναι ενας Ι7-2600/16GB ram/GTX 960, γιατί να το αλλάξω αφου με καλύπτει. Με αρκετή ραμ μαζί με μια 1030GT η μια RX 550 (αν τις βρείς σε αγγελία φθηνά 30-40 ευρώ) για απλές εργασίες θα αντέξει για καιρό(win11 δια της πλαγίας οδου). Δεν 'εχουνε και τρέλο πλεονεκτημα IPC 5-6η γενία. Δες xeon E3-1240v2(αυτός με τα 22 ευρώ) Vs I5-6500. Spoiler 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα