Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αν και όχι ιδιαίτερα τρελαμένος με τα κίνητά, και μιας και η κινέζικη εταιρία Huawei δεν πολύ φέρνει καινούργια κινητά στην Ελλάδα/Ευρώπη, θέλω προτάσεις για αγορά. Έχω δει ορισμένα τα οποία μου αρέσουν όπως το Xiaomi T14 Pro & το Realme GT 7 pro, αλλά με προβληματίζουν που είναι και τα 2 του 2024. Σημείωση ότι σκοπεύω να το κρατήσω για 4χρόνια.

Χρήση κυρίως επαγγελματική (κλήσεις, teams, μειλ κτλ), οπότε θέλω απόλυτη αξιοπιστία και σε καμία περίπτωση lags και τέτοια ενοχλητικά.

θενκς για τις όποιες προτάσεις.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsimisdel είπε

Δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα το ότι πρόκειται για συσκευές του 2024 καθώς, υπόσχονται μακροχρόνια υποστήριξη, 3-4 χρόνια συγκεκριμένα. ΒΕΒΑΙΑ, στο θέμα αναβαθμίσεων η Realme είναι πιο συνεπής, ότι υπόσχεται προσφέρει συνήθως και δεν έχει αργοπορίες όπως η Xiaomi. Γενικά, σε θέμα χρήσης, με το Realme δεν θα έχεις θέμα. 

Αντίστοιχα θέμα δεν θα έχεις και με το ΟnePlus 13 καθώς, το ίδιο λογισμικό φοράνε στην ουσία, από προσωπική εμπειρία, προτείνω το 13R καθώς, μέχρι τώρα, το κινητό πηγαίνει σφαίρα, η μπαταρία του είναι άψογη σε αυτονομία οπότε, πιστεύω ότι εφόσον ενδιαφέρεσαι για επαγγελματική χρήση, θα σε καλύψει. Γενικά, Oppo/Vivo/OnePlus/Realme είναι αξιόλογες επιλογές, πρόκειται για την ίδια βάση, με διαφορετική υλοποίηση βέβαια. Πέραν της κλασικής επιλογής της Samsung, είναι εξίσου αξιόλογες προτάσεις, χωρίς φυσικά να αφήνουμε στην άκρη την επιλογή της Honor, άσχετα που δεν υπάρχει ευρεία γκάμα στη χώρα μας. 

Για Xiaomi διατηρώ τις επιφυλάξεις μου καθώς, το λογισμικό παρόλο που διαφημίζεται ως κάτι διαφορετικό συγκριτικά με το MIUI, από σχετικά πρόσφατη εμπειρία που είχα, δεν το διαπίστωσα στην πράξη, ΒΕΒΑΙΑ, το συγκεκριμένο που αναφέρεις τοποθετείται σε ανώτερη κατηγορία τιμής και εκεί, νομίζω ότι είναι καλύτερα τα πράγματα σε θέμα λογισμικού. 

έχω στα υπόψιν και το OnePlus 13R, αλλά το 14Τ Pro το βρήκα κάπου στα 520 ευρώ και λέω έχει και την ασύρματη γόρτιση, έχει και την πιο μεγάλη μπαταρία, οπότε why not? Για το Realme που ανέφερα αρχικά δεν παίζεται το κινητό, αλλά είναι κοντά στο 750-800 ακατέβατα. Για το 13R μιας που το είπαμε το συνέκρινα με το Oneplus12 και η μόνη διαφορά είναι το έτος κυκλοφορίας. Λες να το δω και εκείνο το μοντέλο πιο σοβαρά?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/3/2025 στις 6:22 ΜΜ, user_me είπε

Καλησπέρα,

αν και όχι ιδιαίτερα τρελαμένος με τα κίνητά, και μιας και η κινέζικη εταιρία Huawei δεν πολύ φέρνει καινούργια κινητά στην Ελλάδα/Ευρώπη, θέλω προτάσεις για αγορά. Έχω δει ορισμένα τα οποία μου αρέσουν όπως το Xiaomi T14 Pro & το Realme GT 7 pro, αλλά με προβληματίζουν που είναι και τα 2 του 2024. Σημείωση ότι σκοπεύω να το κρατήσω για 4χρόνια.

Χρήση κυρίως επαγγελματική (κλήσεις, teams, μειλ κτλ), οπότε θέλω απόλυτη αξιοπιστία και σε καμία περίπτωση lags και τέτοια ενοχλητικά.

θενκς για τις όποιες προτάσεις.

Γιατι το σκεφτεσε επειδη ειναι του 24;

Αλλοι παίρνουν και του 22 μοντέλα. Σαμσουγκ πχ. 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Γιατι το σκεφτεσε επειδη ειναι του 24;

Αλλοι παίρνουν και του 22 μοντέλα. Σαμσουγκ πχ. 

ναι, μόνο για αυτό τον λόγο. Τώρα για μοντέλα τόσο παλιά δεν θα το σκευφτόμουν καν να πως την αλήθεια. Το θέμα είναι ότι βγαίνουν τόσα πολλά κινητά, που παρότυ δεν γίνεται και κανένα τρελό τεχνολογικό άλμα, και πάλι όμως θα είναι "παλιό". Τώρα για πιο παλιά μοντέλα που είπες και το Oneples 12 έχω δει και μου φαίνεται πολύ δυνατό. Επιπλέον, ότι τα παλία μοντέλα που " πουλάνε" ακόμα και μετά από χρόνια είναι κυρίως τα iphones, για έναν και μόνο λόγο, γιατί απλά γουστάρουν να πουλάνε μούρη, μιας και για να έχεις το φουλ των δυνατοτήτων, από ότι έχω καταλάβει πρέπει να έχεις όλο το οικοσύστημα της apple.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, user_me είπε

ναι, μόνο για αυτό τον λόγο. Τώρα για μοντέλα τόσο παλιά δεν θα το σκευφτόμουν καν να πως την αλήθεια. Το θέμα είναι ότι βγαίνουν τόσα πολλά κινητά, που παρότυ δεν γίνεται και κανένα τρελό τεχνολογικό άλμα, και πάλι όμως θα είναι "παλιό". Τώρα για πιο παλιά μοντέλα που είπες και το Oneples 12 έχω δει και μου φαίνεται πολύ δυνατό. Επιπλέον, ότι τα παλία μοντέλα που " πουλάνε" ακόμα και μετά από χρόνια είναι κυρίως τα iphones, για έναν και μόνο λόγο, γιατί απλά γουστάρουν να πουλάνε μούρη, μιας και για να έχεις το φουλ των δυνατοτήτων, από ότι έχω καταλάβει πρέπει να έχεις όλο το οικοσύστημα της apple.

Ναι είναι λίγο περίεργη η πολιτική της aple γιατί προσπαθεί να "πουλήσει" μονο τα δικά της προϊόντα. 

Ενα Σαμσουγκ ομως του 24 ή ακόμη και του 23, μπορεί άνετα νσ αγοραστεί αφού η εταιρεία δίνει 4 ακομη και 6 αναβαθμίσεις στα μοντέλα της αναλόγως. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, user_me είπε

Λες να το δω και εκείνο το μοντέλο πιο σοβαρά?

xiaomi 14Τ pro, oneplus 13R και 12R εχουν "παρομοιες" επιδοσεις cpu, ιδιο σχεδον resolution, LLddr5x, ufs4, nfc, 5g

με κατι διαφορες σε χρονους φορτισης κτλ

δεν βλεπω λαθος επιλογη, περισσοτερο θεμα γουστου

xiaomi 15 pro και realme gt7 pro αλλη φαση

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/3/2025 στις 11:17 ΠΜ, Donalhioy είπε

xiaomi 14Τ pro, oneplus 13R και 12R εχουν "παρομοιες" επιδοσεις cpu, ιδιο σχεδον resolution, LLddr5x, ufs4, nfc, 5g

με κατι διαφορες σε χρονους φορτισης κτλ

δεν βλεπω λαθος επιλογη, περισσοτερο θεμα γουστου

xiaomi 15 pro και realme gt7 pro αλλη φαση

για το άλλη φάση συμφωνώ, ειδικά για εμένα για το realme που είναι πραγματικά τούμπανο.  To Xiaomi 15 για εμένα πιο όμορφο και αισθητικά καλαίσθητο, και από specs και εκείνο πάραπολύ δυνατό, ένα σκαλί πάνω σίγουρα. Απλά επειδή συνεχίζω να κοιτώ σχεδόν καθημερινά την τιμή για το 14t pro, πλέον είναι στα 500, έχει πέσει δηλαδή αρκετά. το 13R  το έχω βρει σε ηλεκτρονικά κατασ΄τηματα και με πάνω κάτω 600. αυτό οπότε δεν ξέρω αν το σκαμπανέβασμα με κάποιο τρόπο εξισορροπεί την παραπάνω μνήμη που έχει το ένα και την ασύρματη φόρτιση με το πιο smooth operational περιβαλλον και το ότι είναι πιο καινούργιο με μεγαλύτερη μπαταρία το δεύτερο. Ειλικρινά πάνε ώμο με ώμο.

Στις 9/3/2025 στις 11:05 ΜΜ, tsimisdel είπε

Πρακτικά, δεν θα δεις μεγάλες διαφορές μεταξύ μοντέλων του 2024 με του 2025, φέτος περισσότερο είναι η χρονιά των ΑΙ λειτουργιών, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά στην πράξη επομένως, εφόσον ακόμα και περσινή συσκευή να πάρεις, θα πάρεις τις σχετικές αναβαθμίσεις, εκτός αν τόσο έχεις το ψώνιο να πάρεις κάτι πραγματικά καινούργιο, όπως έκανα με το 13R. 

Κατά πολλούς, το περσινό 12αρι είναι καλύτερο μοντέλο (κυρίως στην αδιαβροχοποίηση και στην κάμερα), παρόλα αυτά, ήθελα να έχω το τελευταίο μοντέλο, όχι ότι τόσο καίγομαι για το ότι θα έχω περισσότερο καιρό αναβαθμίσεων, καθαρά για το ψώνιο μου.

Έχω δοκιμάσει και τη σχολή iPhone, με δύο διαφορετικά μοντέλα, χρόνια μετά την κυκλοφορία τους και η αλήθεια είναι ότι στην πράξη, δεν είχαν πάρα πολλές και έντονες διαφορές με τα μεταγενέστερα μοντέλα, ήταν καθαρά θέμα στο μυαλό μου το ότι ήταν παλαιότερα μοντέλα, δεν είχα κάποιο θέμα στην πράξη. 

Εκτός αν υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στα καινούργια μοντέλα χωρίς τα οποία δεν μπορείς να ζήσεις....

για το ζήτημα του ΑΙ έχεις δίκαιο, μια και είναι το νεο marketing spearhead που ναι μεν κάνει δουλειά απλά δεν ξέρεις κατά πόσο μπορείς να το εμπιστευτείς. Για το ζήτημα της αδιαβροχοποίησης, ας είμαστε ειλικρινείς, όταν δίνεις οποιοδήποτε ποσό και ιδιαίτερα αν είναι κοντά στο 1κ δεν κάνεις κολπάκια και εξυμνάδες με νερά και τέτοια γιατί μπορεί να το κλαις το μηχάνημα.

Για τα μηλαράκια, προσωπικά τα θεωρώ υπερεκτιμημένα και για να είμαι και ειλικρινής έχουν γίνει σούπα με τον κάθε και την κάθε δήθεν που μου τα έχει για να πουλάει μούρη και εφέ, συν το ότι τα specs τους πλέον δεν είναι και κάτι το πραγματικά καινοτόμο. 

Για το ζήτημα των χαρακτηριστικών, άτομο που να είναι όλη μέρα με social media, photos και τέτοια δεν είμαι. Απαιτώ όμως να μην κολλά ΠΟΥΘΕΝΑ, να είναι άψογο σε θέματα συνδεσιμότητας, να έχει μεγάλη μνήμη, δυνατό επεξεργαστεί και να μην με ζαλίζει με κωλύματα σε εφαρμογές και τέτοια, και εννοείται να τρέχουν πολλές εφαρμογές μαζί χωρίς θέματα. Ακόμα μια και τα δεδομένα και bluetooth είναι πάντα ανοιχτά η μπαταρία να κρατά. κοινώς το θέλω για επαγγελματικό εργαλέιο και όχι για "παιχνίδια"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...