vklon Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Είναι εφικτή η εγκατάσταση συστήματος θυροτηλεόρασης σε πολυκατοικία με παλιό θυροτηλέφωνο χωρίς να είναι απαρατήρητη νέα καλωδίωση; Η πολυκατοικία είναι χτισμένη δεκαετία 70-80 (12 διαμερίσματα). Μάλλον είναι 4 καλωδίων το σύστημα. Βρήκα την παρακάτω μπουτονιέρα 2 καλωδίων. Μπορούν να χρησιμοποίηθουν 2 από τα 4 καλώδια της υπάρχουσας εγκατάστασης μου είπαν. Κάτι τέτοιο ισχύει; Το κόστος εγκατάστασης από ηλεκτρολόγο που κυμαίνεται; https://www.e-anagnostou.gr/thirotileorasi-thirotileoraseis-thirotilefona-koudounia portas/thirotileoraseis-gia-polikatoikies/gvs-thirotileoraseis-2-kalodion-gia-polikatoikies-kai-monokatoikies/t-os14e-gvs-mpoytoniera-thyrotileorasis-2-kalodion-me-othoni-afis-gia-1-eos-16-diamerismata.html
kage Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Υπαρχουν φασον της www.v-tec.cn xvox vtech,ctc, saba θα δεις οτι ειναι ιδια και εξωτερικα .απο πιο επισημες legrand ,golmar,geyer,bitron .hikvision-ezviz κ dahua λογικα θα χουν πιο καλη αναλυση αν εχεις 3+Ν(γειωση) βαζεις μονο τετοιο.. τεραστιο προβλημα σε τοσο μεγαλη πολ.κια οτι στα 2+Ν καλωδια βγαινει οφφ/χανεις το "χτυπημα" οταν χτυπανε 2 διαφορετικα κουδουνια μαζι... Επεξ/σία 8 Μαρτίου από kage 1
fouros Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Σχετικός με το αντικείμενο δεν ειμαι, αλλα πριν 2 μήνες κάναμε στην πολυκατοικία με 14 διαμερίσματα του 1972, μετάβαση σε σύστημα θυροτηλεόρασης. Αλλαγή καλωδίων δεν χρειάζεται - απλά χρειάζεται σε κάθε όροφο να μπει ενας "μετασχηματιστής". Η όλη διαδικασία κράτησε κανα 8ωρο. Πάρε προσφορές (υπάρχουν πολλές εταιρείες) οι περισσότεροι έρχονται στο κτιριο για επίδειξη του συστήματος και επιλογών. Για εμάς το κόστος ηταν 600 για τη μπουτονιέρα + 110 η κάθε οθόνη στο διαμέρισμα (+φπα). Οι περισσότεροι εγκαταστάτες-ηλεκτρολόγοι συνεργάζονται με συγκεκριμένες μάρκες & μοντέλα. 2
vklon Δημοσ. 8 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kage είπε Υπαρχουν φασον της www.v-tec.cn xvox vtech,ctc, saba θα δεις οτι ειναι ιδια και εξωτερικα .απο πιο επισημες legrand ,golmar,geyer,bitron .hikvision-ezviz κ dahua λογικα θα χουν πιο καλη αναλυση αν εχεις 3+ν(γειωση) βαζεις μονο τετοιο.. τεραστιο προβλημα σε τοσο μεγαλη πολ.κια οτι στα 2 καλωδια βγαινει οφφ/χανεις το "χτυπημα" οταν χτυπανε 2 διαφορετικα κουδουνια μαζι... Ευχαριστώ για την απάντηση, ξέρετε κάποιο μοντέλο να προτείνετε από τις μάρκες που αναφέρατε. Το συγκεκριμένο που βρήκα είναι αξιόπιστο; Δύο ταυτόχρονα πως γίνεται να χτυπάνε καθώς γίνεται «κλήση» σε έναν ένοικο όπως είδα στο βίντεο Όσον αφορά την συμβατότητα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα δηλαδή παρόλο που είναι παλιά η πολυκατοικία; 40 λεπτά πριν, fouros είπε Σχετικός με το αντικείμενο δεν ειμαι, αλλα πριν 2 μήνες κάναμε στην πολυκατοικία με 14 διαμερίσματα του 1972, μετάβαση σε σύστημα θυροτηλεόρασης. Αλλαγή καλωδίων δεν χρειάζεται - απλά χρειάζεται σε κάθε όροφο να μπει ενας "μετασχηματιστής". Η όλη διαδικασία κράτησε κανα 8ωρο. Πάρε προσφορές (υπάρχουν πολλές εταιρείες) οι περισσότεροι έρχονται στο κτιριο για επίδειξη του συστήματος και επιλογών. Για εμάς το κόστος ηταν 600 για τη μπουτονιέρα + 110 η κάθε οθόνη στο διαμέρισμα (+φπα). Οι περισσότεροι εγκαταστάτες-ηλεκτρολόγοι συνεργάζονται με συγκεκριμένες μάρκες & μοντέλα. Πολλά λεφτά σας πήραν μου φαίνεται. Η μπουτονιέρα που βρήκα έχει 251€ (από 395€) 4x21,66=86,64€ οι κατανεμητές για κάθε όροφο και τροφοδοτικό 43,32€ Άρα 380,76€ συνολικά Οι οθόνες έχουν η απλή χωρίς WiFi 63,06€ και η πιο καλή που συνδέεται με το κινητό 98,74 Αν επιλέξω την απλή οθόνη βγαίνει κάτω από 100€ το άτομο. Η εγκατάσταση πόσο να είναι; 200-300€; Τι μπουτονιέρα βάλτε και ήταν τόσο ακριβή 600€ έχει πιο πολλές λειτουργίες; Αν επιλέξεις τον ίδιο που θα στην περάσει να σου αγοράσει και το σύστημα. Το πληρώνεις πολύ πιο ακριβά νομίζω. Τον μετασχηματιστή που τον τοποθετούν σε κάθε όροφο. Μέσα σε κάποιο διαμέρισμα; Επεξ/σία 8 Μαρτίου από vklon
kage Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ο ενας να χτυπαει το 1ο κουδουνι κ αλλος να χτυπαει το 2ο κουδουνι ταυτοχρονα..ή οταν καποιος πλασιε καλαντα αρχισει να χτυπαει με την σειρα κουδουνια οι ενοικοι δεν εχουν προσβαση/εικονα/ξεκλειδωμα θυρας ..δηλ δεν υποστηριζει ταυτοχρονη θεαση/χρηση. Υπαρχει κ αλλο να χτυπησεις διακεκομμενα το κουδουνι 2 -3 φορες κ μπλοκαρει κ ειναι σαν να μην χτυπησε κανεις Επεξ/σία 8 Μαρτίου από kage
vklon Δημοσ. 8 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, kage είπε Ο ενας να χτυπαει το 1ο κουδουνι κ αλλος να χτυπαει το 2ο κουδουνι ταυτοχρονα..ή οταν καποιος πλασιε καλαντα αρχισει να χτυπαει με την σειρα κουδουνια οι ενοικοι δεν εχουν προσβαση/εικονα/ξεκλειδωμα θυρας ..δηλ δεν υποστηριζει ταυτοχρονη θεαση/χρηση. Υπαρχει κ αλλο να χτυπησεις διακεκομμενα το κουδουνι 2 -3 φορες κ μπλοκαρει κ ειναι σαν να μην χτυπησε κανεις Η συγκεκριμένη θυροτηλεόραση είναι αφής αν είδες στο βίντεο κάνει κλήση όπως φαίνεται από την οθόνη με έναν ένοικο. Δεν έχει κουμπιά για να τα πατήσεις με την σειρά. Πως υφίσταται το πρόβλημα που ανέφερες; Επεξ/σία 8 Μαρτίου από vklon
gpapadakis Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου Πάρε προσφορές από εγκαταστάτες και με γνωστές μάρκες που ειναι στην αγορά χρονια, γιατί αν βάλεις αλλη που θα βρεις ανταλλακτικά για επισκευή... Επίσης οθόνη αφής για κουδούνια? Ένας να νευριάσει με κάποιον π.χ. ντελιβερας θα σας την κάνει καλοκαιρινή, άσε ότι σε οποιαδήποτε βλάβη της οθόνης χαλάνε όλα τα "κουδούνια" μαζί.
vklon Δημοσ. 9 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, gpapadakis είπε Πάρε προσφορές από εγκαταστάτες και με γνωστές μάρκες που ειναι στην αγορά χρονια, γιατί αν βάλεις αλλη που θα βρεις ανταλλακτικά για επισκευή... Επίσης οθόνη αφής για κουδούνια? Ένας να νευριάσει με κάποιον π.χ. ντελιβερας θα σας την κάνει καλοκαιρινή, άσε ότι σε οποιαδήποτε βλάβη της οθόνης χαλάνε όλα τα "κουδούνια" μαζί. Δεν είναι χρόνια στην αγορά η GVS smart home? Ιδρύθηκε το 1999 γράφει και αρχικά ειδικεύτηκε στις θυροτηλεοράσεις. Το 2008, έγινε μέλος του προτύπου KNX, το οποίο είναι διεθνές πρότυπο για αυτοματισμούς κτιρίων. Το 2023, εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Πεκίνου. Έχει και μοντέλο που δεν είναι αφής. Τώρα κάτι άλλες μάρκες που βρήκα golmar, ctc δεν πουλάνε τα μοντέλα τους ξεχωριστά και όλοι τα έχουν σαν πακέτο εγκατάστασης χρεώνουν ανά διαμέρισμα 250-300€ βγάζοντας πολύ μεγάλο κέρδος και δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Ένας ηλεκτρολόγος πόσο παίρνει για την εγκατάσταση; Και 300€ να ζητήσει, δεν θα βγει πάνω από 120-130€ όλα μαζί. Ανταλλακτικά το κατάστημα είδα πουλάει και μετασχηματιστές και κουμπιά κτλ Επεξ/σία 9 Μαρτίου από vklon
kage Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου (επεξεργασμένο) δεν μπαινει lcd στην ελλαδα με 40 βαθμους μεσα στον ηλιο..θα ξεβαψει ή θα καει.. αν ψηθηκες για την κληση στο app κινητο θα το βρεις σε ολους...κ στα υπολοιπα φασον.. σ λεει για ανταλακτικα αν χαλασει απο αστοχια/απο ζεστη μια οθονη /ενας κατανεμητης /ενα τροφοδοτικο αν θα συνεχισει να τα εχει το site ή καποια ελληνικη/ευρωπαικη αποθηκη? το να περιμενεις ανταλακτικο απο κινα σε πολ.κια με 12 οικογενειες ετοιμασου για σοβαρη γκρινια π τα 100ε που θα τους γλυτωνες θα σ βγουν ξινα.θες οσο πιο smooth λειτουργια γινετε .. https://drive.google.com/file/d/15Th9io86dyUx5Xc4zfUoapA-YWV3X605/view διαβασε κ αυτον ισως να τα εξηγει καλυτερα στο θεμα διαφορες καλωδιων Επεξ/σία 9 Μαρτίου από kage
vklon Δημοσ. 9 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, kage είπε δεν μπαινει lcd στην ελλαδα με 40 βαθμους μεσα στον ηλιο..θα ξεβαψει ή θα καει.. αν ψηθηκες για την κληση στο app κινητο θα το βρεις σε ολους...κ στα υπολοιπα φασον.. σ λεει για ανταλακτικα αν χαλασει μια οθονη /ενας κατανεμητης /ενα τροφοδοτικο αν θα συνεχισει να τα εχει το site ή καποια ελληνικη/ευρωπαικη αποθηκη..το να περιμενεις ανταλακτικο απο κινα σε πολ.κια με 12 οικογενειες ετοιμασου για σοβαρη γκρινια π τα 100ε που θα τους γλυτωνες θα σ βγουν ξινα Οκ, η θερμοκρασία λειτουργίας είναι έως 55°c. και την πόρτα δεν την βλέπει ο ήλιος καθόλου. Έχει και μοντέλο με κουμπιά τα ίδια λεφτά βγαίνει. Τα 100€ δεν είναι μικρό ποσό άλλο να δώσεις 130€ με την εγκατάσταση και άλλο 250-280€. Δεν είναι καλή αυτή η μάρκα; από τις κινέζικες είναι η πιο αξιόπιστη σε σχέση με τις άλλες που είδα και υποστηρίζει ελληνικά. Επεξ/σία 9 Μαρτίου από vklon
fouros Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου 18 ώρες πριν, vklon είπε Όσον αφορά την συμβατότητα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα δηλαδή παρόλο που είναι παλιά η πολυκατοικία; Πολλά λεφτά σας πήραν μου φαίνεται. Η μπουτονιέρα που βρήκα έχει 251€ (από 395€) 4x21,66=86,64€ οι κατανεμητές για κάθε όροφο και τροφοδοτικό 43,32€ Άρα 380,76€ συνολικά Οι οθόνες έχουν η απλή χωρίς WiFi 63,06€ και η πιο καλή που συνδέεται με το κινητό 98,74 Αν επιλέξω την απλή οθόνη βγαίνει κάτω από 100€ το άτομο. Η εγκατάσταση πόσο να είναι; 200-300€; Τι μπουτονιέρα βάλτε και ήταν τόσο ακριβή 600€ έχει πιο πολλές λειτουργίες; Αν επιλέξεις τον ίδιο που θα στην περάσει να σου αγοράσει και το σύστημα. Το πληρώνεις πολύ πιο ακριβά νομίζω. Τον μετασχηματιστή που τον τοποθετούν σε κάθε όροφο. Μέσα σε κάποιο διαμέρισμα; Nα εξηγήσω λίγο τη δική μου λογική. Πρόκειται για σύστημα που αφορά πολλούς ενοικους που πιθανότατα με κάποιους δεν έχεις και τις καλύτερες σχέσεις , γκρινιάρηδες, περίεργους ή μεγάλους σε ηλικία. Το βασικότερα σημείο λοιπόν για μένα είναι η αξιοπιστία, η υποστήριξη/εγγύηση και 3ο το κόστος. Φυσικά δε θα πήγαινα να επιλέξω μόνος μου εξοπλισμό και να βρω ηλεκτρολόγο και να του πω έλα τοποθέτησε το. Σιγουρα δεν πρόκειται να επαιρνε ευθύνη σε τυχόν προβλήματα, και δε θέλω μπλεξίματα. Επίσης τα 200-300 ευρω με τιμολόγιο από ηλεκτρολόγο με βοηθό που θα έρθει θα φαει 8-10 ώρες, να μπει σε 14 διαμερίσματα να ξηλώσει, να κάνει μερεμέτια να βάλει προσόψεις και να κάτσει να εξηγησει λειτουργια με υπομονή δύσκολα θα βρεις. Για μπουτονιέρα δε έβαζα ποτέ αφής (σε ένα σύστημα που είναι εκτεθειμένο και θα παραμείνει εκεί για 15-20 χρόνια). όπως σου ανέφερα πρέπει να καλύψεις όλους τους περίεργους (π.χ. πραγματικό case θέλω να γραφει και 2 ονομ/νωμα στο κουδούνι με 20 χαρακτήρες στο καθένα κάντο αυτό σε μια αφής) Στη δική περίπτωση η μπουτονιέρα υποστηρίζει και nfc key και πηραμε από 1 καθένας. Επίσης 4 ίντσες οθόνη που δίνεις παράδειγμα προσωπικά τη θεωρω μικρή, 7 ίντσες επιλέξαμε (οι ηλικιωμένοι που λέγαμε), δες τιμές, στο site που παρέθεσες η φθηνότερη έχει 86 ευρώ. Τέλος οι τιμές που ανέφερα ηταν με την εγκατάσταση (προφανώς βγάζουν από τη προμήθεια των υλικών) και 3ετη εγγύηση και ήταν η φθηνότερη από 5 εταιρείες που πήρα προσφορά.
vklon Δημοσ. 9 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 15 λεπτά πριν, fouros είπε Nα εξηγήσω λίγο τη δική μου λογική. Πρόκειται για σύστημα που αφορά πολλούς ενοικους που πιθανότατα με κάποιους δεν έχεις και τις καλύτερες σχέσεις , γκρινιάρηδες, περίεργους ή μεγάλους σε ηλικία. Το βασικότερα σημείο λοιπόν για μένα είναι η αξιοπιστία, η υποστήριξη/εγγύηση και 3ο το κόστος. Φυσικά δε θα πήγαινα να επιλέξω μόνος μου εξοπλισμό και να βρω ηλεκτρολόγο και να του πω έλα τοποθέτησε το. Σιγουρα δεν πρόκειται να επαιρνε ευθύνη σε τυχόν προβλήματα, και δε θέλω μπλεξίματα. Επίσης τα 200-300 ευρω με τιμολόγιο από ηλεκτρολόγο με βοηθό που θα έρθει θα φαει 8-10 ώρες, να μπει σε 14 διαμερίσματα να ξηλώσει, να κάνει μερεμέτια να βάλει προσόψεις και να κάτσει να εξηγησει λειτουργια με υπομονή δύσκολα θα βρεις. Για μπουτονιέρα δε έβαζα ποτέ αφής (σε ένα σύστημα που είναι εκτεθειμένο και θα παραμείνει εκεί για 15-20 χρόνια). όπως σου ανέφερα πρέπει να καλύψεις όλους τους περίεργους (π.χ. πραγματικό case θέλω να γραφει και 2 ονομ/νωμα στο κουδούνι με 20 χαρακτήρες στο καθένα κάντο αυτό σε μια αφής) Στη δική περίπτωση η μπουτονιέρα υποστηρίζει και nfc key και πηραμε από 1 καθένας. Επίσης 4 ίντσες οθόνη που δίνεις παράδειγμα προσωπικά τη θεωρω μικρή, 7 ίντσες επιλέξαμε (οι ηλικιωμένοι που λέγαμε), δες τιμές, στο site που παρέθεσες η φθηνότερη έχει 86 ευρώ. Τέλος οι τιμές που ανέφερα ηταν με την εγκατάσταση (προφανώς βγάζουν από τη προμήθεια των υλικών) και 3ετη εγγύηση και ήταν η φθηνότερη από 5 εταιρείες που πήρα προσφορά. Ναι υπάρχει και η επιλογή για μπουτονιέρα με κουμπιά στα ίδια χρήματα σε αυτήν καταλήγω και εγώ (έχουν card reader και οι δύο). Θα υπάρχει προφανώς ηλεκτρολόγος που να κάνει εγκατάσταση της συγκεκριμένης μάρκας ή συνεργαζόμενος με το κατάστημα. 2 ώρες πριν, kage είπε https://drive.google.com/file/d/15Th9io86dyUx5Xc4zfUoapA-YWV3X605/view διαβασε κ αυτον ισως να τα εξηγει καλυτερα στο θεμα διαφορες καλωδιων Ωραία τα εξηγεί 2 Καλωδίων θα βάλω, ωστόσο το μαγαζί του είναι overpriced στα μοντέλα που πουλάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα